jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Palkkaerokeskustelu piristää myös näin sateisena mielenosoituspäivänä

 

Aina luotettavasti ajantasaisen Findikaattorin käyristä näkee kertasilmäyksellä, että naispalkansaajien keskipalkat ovat työnantajasektorista riippumatta noin viidenneksen miespalkansaajia alhaisemmalla tasolla.

Ansiotasoindeksin kuvauksesta selviää sitten syy sille, miksi sukupuolten välisen tilastollisen palkkaeron seuraaminen ja sen tavotteellinen supistaminen ovat yhteiskunnalle kokonaisedullisia toimia ja mitä palkkaerojen supistaminen vaatii julkiselta hallinnolta. Kyse on siis oikeudenmukaisuuden vaateesta ja tasa-arvosta.

 

"Palkkojen ja toimeentulon kehitys tulee nähdä myös tasa-arvo-kysymyksenä, jossa tuodaan esiin sukupuolten ja eri yhteiskunnan sektoreiden väliset palkkaerot. Yhteiskunnan palkkarakenteen tulee olla oikeudenmukainen ja tasapuolinen. Kuitenkin miesten ja naisten tulotasossa on havaittavissa selkeää eroa ja, mikä merkittävää, palkkaeroa löytyy myös saman koulutustaustan ja samoissa tehtävissä toimivien työntekijöiden välillä. Viime vuosikymmenen aikana naisten ansiot ovat lähentyneet miesten ansioita, mutta sukupuolten väliset palkkaerot ovat edelleen huomattavia.
 
Tasa-arvokysymysten ratkaisemisen keskiössä on tasa-arvotekijöiden liittäminen tiiviiksi osaksi julkisen hallinnon lainsäädäntötyötä. Tasa-arvolainsäädännön kautta valtioneuvosto on sitoutunut tuomaan talous- ja työmarkkinapolitiikassaan näkyvämmäksi työelämän epätasa-arvoisuutta muun muassa edistämällä naisten urakehitystä ja poistamalla työn ja perheen yhteensovittamisen esteitä. Tasa-arvo-ongelmien tunnistamisessa on tärkeää ymmärtää, ettei yhteiskunnan epätasa-arvoisuus rajaudu vain miesten ja naisten väliseen tuloeroon. Tasa-arvokysymysten laaja-alainen tunnistaminen edellyttää monipuolista ja eri yhteiskunnan sektorit huomioon ottavaa tasa-arvolainsäädäntöä. Julkisen hallinnon tasa-arvopolitiikan keskiössä onkin juuri tasa-arvokysymysten valtavirtaistaminen, millä tarkoitetaan tasa-arvonäkökulmien sisällyttämistä osaksi julkisen sektorin toimintaa ja päätöksentekoa. "

 

Hallituksen jo aikaisemmin alkukesällä esittämät julkiseen sektoriin kohdistuvat säästötoimenpiteet yhdessä nyt viime viikkoina esitettyjen työehtoja kiristävien pakkokeinojen kanssa eivät millään muotoa tue tätä  tasa-arvokysymysten valtavirtaistamista eikä niitä siinäkään muodossa voi siis pitää oikeudenmukaisina tai tasa-arvoa edistävinä...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

On se nyt kumma, että ay-liike tähän naisten alhaisempaan palkkatason ottaa nyt näin voimakkaasti esille. Ay-liike ei ole vuosien varrella korviaan lotkauttanut tähän tasa-arvo ongelmaan. Ovarko kätilöt ja sairaanhoitajat nyt hyvä propaganda ase. ?

Ei silti. Jyrki Katainen ratsasti myös aikoinaan tällä feministikortilla.

Pitäisikö ay-liikeen lähteä nyt palkkatasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden vuoksi ajamaan naisten asemaa siten, että miesten palkat jäädytetään viideksi vuodeksi ja naisten palkkoja korotetaan 3-5 % vuodessa.

Tiedämme kyllä jo nyt ettei se käy. Tämä kisa kun on käyty loppuun, naisten tulee edelleen tyytyä osaansa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sukupuolten välinen palkkaero ja sen kaventaminen ovat olleet ay-liikkeen agendalla yli sata vuotta kuten sinäkin varsion hyvin tiedät...

http://www.sttk.fi/?s=palkkaero

https://www.sak.fi/haku?search=palkkaero&searchTyp...

http://www.akava.fi/haku?searchterms=palkkaero

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset