jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

AY-liikkeen lista työelämän uudistamiseksi

Palkansaajakeskusjärjestöillä oli kuin olikin  elokuisiin yhteiskuntasopimusneuvotteluihin yhteiset tavoitteet, mutta keskusjärjestöt eivät missään vaiheessa päässeet esittelemään tavoitteitaan työnantajajärjestö EK:lle tai Suomen hallitukselle.

Työelämän laadullisista uudistuksista tehty laaja lista löytyy työpaperina esimerkiksi täältä pilvestä.

 

Ammattiliitto Pro on nyt verkkosivuillaan avannut tätä listaa hieman yksityiskohtaisemmin eriteltynä - tiukasti siteerausoikeuksien rajoissa pysytellen tähän alas kopioimani osa tätä listaa painottaa oikeudenmukaisuutta ja korostaa työhyvinvoinnin merkitystä tuottavuuden kulmakivenä:

 

 

Työaikapankkien ja muiden joustavien työaikajärjestelyjen käyttöönotto

- Niin yrityksillä kuin palkansaajillakin on tarvetta tehdä työtä joustavammin kuin nykyinen työaikalainsäädäntö määrittelee. Ay-liikkeellä on valmius tarkastella työaikaa joustavasti niin, että otetaan huomioon myös työntekijän joustotarpeet esimerkiksi perhetilanteiden vuoksi.

Osingonjaon kohtuullistaminen

- Palkansaajat pitävät kohtuuttomana, että laskusuhdanteessa yritysjohto saa leväperäisten palkitsemisjärjestelmien ja osingonjaon kautta kymmenien prosenttien korotuksia vuosiansioihin kun taas palkansaajien korotukset ovat lähellä nollaa.

Kannustavat palkkausjärjestelmät

- Monissa työehtosopimuksissa kirjatut palkkausjärjestelmät toimivat vajavaisesti. Niiden työn vaativuusmääritelmät perustuvat taakse jääneeseen työelämään. Järjestelmät ja vaativuusluokitukset pitää määritellä nykypäivän työn sisältöihin ja kannustaviksi.

Irtisanomisperusteiden uudistaminen ja yt-lain täsmentäminen

- Tuotannolliset ja taloudelliset perusteet laillisten irtisanomisten osalta pitää uudistaa. Monet yritykset ilmoittavat tänään miljoonien voitoista ja huomenna alkavat satojen työntekijöiden yt-neuvottelut tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla.

Työvoimapalvelujen uudistaminen ja resurssien turvaaminen

- Ely-keskusten resurssit on viety niin vähiin, että useasti työttömät opastetaan takaisin kotiin etsimään avoimia työpaikkoja netistä. Osa työttömistä on itseohjautuvia, mutta juuri pitkäaikaistyöttömät tarvitsevat asiantuntijoiden neuvoja, että he työllistyvät. Tähän täytyy löytää resursseja.

Työttömyysturva tukemaan kouluttautumista ja yrittäjäksi ryhtymistä

- Työttömyysturvaa maksetaan ainoastaan, jos työtön on toimettomana kotona. Sehän passivoi. Ehdottomasti työttömyysturvan pitäisi tukea ihmistä kouluttautumaan esimerkiksi uuteen ammattiin ja halutessa myös yrittäjyyteen. Työttömyysturvaa on kehitettävä tähän suuntaan.

Irtisanottujen oikeus työterveyshuoltoon työsuhteen päättymisen jälkeen

- Tämänhän hallitus onkin ottanut omalle agendalleen.

Epätyypillisten, rikkonaisten työsuhteiden työehtojen parantaminen työlainsäädännöllä

- Rikkonaiset työsuhteet ovat tulleet työelämään jäädäkseen. Niissä työskentelevien palkansaajien työsuhteen ehtoja pitää parantaa.

Henkilöstöedustajille toimiva asema

- Henkilöstöedustajia kaivataan lisää yritysten hallituksiin. Henkilöstöedustaja tarvitsee laajat osallistumisoikeudet ja tiedonsaantioikeudet yrityksen suunnasta."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

"...keskusjärjestöt eivät missään vaiheessa päässeet esittelemään tavoitteitaan..."

Sipilä on ilmeisesti molemmilla nevottelukierroksilla tylyttänyt AY-pomoja, Holkeria lainaten, toteamalla "minä juon nyt kahvia", mutustellut pullansa ja sitten poistunut neuvottelupöydästä kuulematta osapuolia. On se ilkeä mies, mutta jotenkin se on pääministerinkin kalenterinsa täytettävä. Eivät kuitenkaan ihan turhia reissuja olleet, jos pullakahvit menivät SAK:n piikkiin.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"- Palkansaajat pitävät kohtuuttomana, että laskusuhdanteessa yritysjohto saa leväperäisten palkitsemisjärjestelmien ja osingonjaon kautta kymmenien prosenttien korotuksia vuosiansioihin kun taas palkansaajien korotukset ovat lähellä nollaa."

Ovatko palkansaajat myös valmiita palkan laskemiseen, jos yrityksellä menee huonosti vai halutaanko vain poimia rusinat pullasta?

Antti Jokela

Heh, tähän olemme tainneet jo saada vastauksen. Nyt kun Suomella menee huonosti, niin määrällisesti ei haluta heikennyksiä, mutta laadullisesti ollaan valmiit parannuksiin, kuten blogisti kertoo.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Finnairilla työntekijät laskivat palkkojaan mutta eivät johtajat edes bonuksestaan tinkineet vaikka pakkasella olivat.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Jotain on poissaollessani tapahtunut, olen lähes toistuvasti makkosen kanssa samaa mieltä

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Valtionomisteisissa yrityksissä tuollaiset on arkipäivää ja vaikka miten tulos näyttäisi miinusta, niin niitä tuetaan vaikka verovaroin.

Osa palkasta yrityksen optioina ei olisi ollenkaan huono idea, mutta suostuuko tai edes ymmärtääkö palkansaajat mitä tuo tarkoittaisi vai oltaisiinko barrikaadeilla , jos yrityksellä menisi huonosti ja optiot olisivat arvottomia?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Palkansaajat nimenomaan alentavat nyt jo ansioitaan/tulotasoaan lomautuksilla ja irtisanomisilla.

Rusinat pullasta vertaus ei nyt vaan toimi

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Samassa veneessä ne johtajat ovat. Omistajat ovat kaikista huonoimmassa asemassa. Kun yritys kaatuu, niin omistajat siinä eniten kärsii kun omaisuus häviää. Johtajat ja työntekijät vain menettävät työpaikan, jonka he voivat korvata toisella ilman omaisuuden menetyksiä.

Siksipä jos työntekijät ovat valmiita ottamaan osan yrityksen vastuusta, niin mikä ettei. Se vain tarkoittaisi sitä samaa omaisuuden laskemista ja nousemista yrityksen kurssin mukaan.

Yksityisissä yrityksissä muutenkin on yrityksen oma asia paljonko maksaa palkkaa kenellekin. Vähän sama kuin itse maksaisit kymppitonnin kuussa ruohonleikkaajallesi. Toki jotkut kateelliset voivat ottaa asiakseen haukkua sinua ja ruohonleikkaajaasi muhkeiden palkkioiden takia, mutta onko se oikeasti niiden asia?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Eikä pidä unohtaa kelamaksujen siirtämistä työntekijöille edellishallituksen aikana.. se oli 5% tulonsiirto se....

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ylempien toimihenkilöiden ammattiliitto YTN ry on myös havainnollistanut samaan listaan tukeutuvasti tuottavuuden kasvua ja kilpailukyvyn nousua hidastavia tekijöitä :

"- Suuri osa yrityksistä saa katsoa peiliin itkiessään kadonneen kilpailukyvyn ja tuottavuuden perään. Ei kilpailukykyä palkkoihin ole hukattu, vaan siihen, että liian monet yritykset ovat 15 vuotta laiminlyöneet tuotekehityksen ja investoinnit, kun rahaa on pitänyt maksaa ulos yrityksistä mahdollisimman paljon mahdollisimman kevyesti verotettuna, YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari sanoo."

Ylemmät toimihenkilöt ovat niitä palkansaajia, joille ns. harmaat ylityöt ovat jo nyt keskeinen työstressin ja työuupumuksen syy - palkatta tehty työ on myös suoraa palkansaajien (ja verotuloja vaille jäävän valtion) kustantamaa "yritystukea" ja esimerkiksi AKAVA:n arvioiden mukaan pelkästään heidän jäsenistönsä vuositasolla tekemä harmaa ylityö vastaa 15 000 henkilötyövuotta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset