jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Sukupuolten välinen palkkaero uhkaa kasvaa, kiitos hallituksen

SAK:n pääekonomisti Olli Kosken arvion mukaan hallituksen linjaamat päivähoitomaksujen korotukset, subjektiivisen päivähoidon rajaaminen ja päiväkotiryhmien suurentamiset yhdessä pakottavan, naisvaltaisia ammattialoja rokottavan,  lainsäädännön kanssa tekevät syvän loven lapsiperheiden tuloihin ja heikentävät erityisesti äitien kannusteita mennä töihin.

Myös Palvelualojen ammattiliitto PAM:n järjestöjohtaja Niina Koivuniemi on samoilla linjoilla todetessaan hallituksen suunnitelmallisesti riistävän naisvaltaisia aloja :

"– Työehtosopimuksilla on pystytty tasoittamaan nais- ja miesvaltaisten alojen eroja, mutta nyt hallitus haluaa viedä senkin mahdollisuuden pakottavalla lainsäädännöllä. Tämä on mielestäni törkeää ja rikkoo järjestäytymisvapautta,sanoo Koivuniemi."

Vuodesta 2006 vuoteen 2015 jatkunut työmarkkinakeskusjärjestöjen ja kulloisenkin hallituksen yhteistyönä toteuttama samapalkkaisuusohjelma kuroi sinänsä positiivisesti miesten ja naisten välistä keskimääräistä palkkaeroa noin reilun kahden prosentin verran pienemmäksi - vuoden 2006 80,9 prosentista 83,1 prosenttiin vuoden 2014 lopulla.

Samapalkkaisuusohjelman jatko vuosille 2016...2025 on parhaillaan työstettävänä hallituksen tasa-arvo-ohjelmaa rakentavien työryhmien toimesta, mutta jo näillä hallituksen tekemillä linjauksilla voidaan todeta, että julkisuudessa esitetyt toiveet palkkaeron supistumisesta 12 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä ovat aika vaikeasti toteutettavissa etenkin, kun keinovalikoima tämän tavoitteen saavuttamiseksi on jo valmiiksi rajallinen. Ja pahimmillaan palkkaero voi jopa kasvaa, jos naisten työllisyystilannetta heikennetään "pakottavilla toimenpiteillä" vielä entisestään  ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Kun lähes kaikilla aloilla lisien osuus kokonaisansioista oli suurempi miehillä, luulisi kaltaisesi feministin olevan tyytyväinen, että lisien leikkaus kohdistuu juuri miehiin ja edelleen pienentää kuvitteellista miehen euroa suhteessa naisen kuvitteelliseen euroon. Olisi hyvä mies tyytyväinen.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144169049705...

Käyttäjän ToniSaari kuva
Toni Saari

Eikös palkkaero ole kuitenkin parempi, kuin samankokoinen työttömyysturva?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Sukupuolten välinen palkkaero uhkaa kasvaa, kiitos hallituksen"

So what? Miksi asioita pitäisi tarkastella seksistisesti? Eikö nyky-yhteiskunnassa pitäisi vallita sukupuolineutraali periaate?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No voit Juho olla onnellinen. Ylityökorvausten puollittaminen vie 100 00 e. Toisilta vähemmän toisilta enemmän. Se koskee tietenkin pääasiassa duunarimiehiä. Joten ei hätää. Tuskin tuo leikkaus kuitenkaan vähentää ylitöihin patistelua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset