jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Avioliiton tarkoitus selkeäkielisesti

Avioliiton nykyinen tarkoitus ilmenee suoraan vihkikaavasta, jossa tämä yhteiskunnallinen ja kulttuurinen instituutio määritellään melkeinpä tyhjentävällä tarkkuudella seuraavin sanamuodoin :

 

"Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi. Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin"

 

 

Millä tavoin  sitten 1.3.2017 voimaan tuleva tasa-arvoinen avioliittolaki muuttaa avioliiton tarkoitusta ?

 

No, ei millään tavoin. Avioliiton tarkoituksena on jatkossakin perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi minkä lisäksi avioliitto tulee olemaan tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voivat yhdessä luoda onnellisen kodin :)

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Sukupuolineutraali liitto ei ole avioliitto. Selkeäsanaisesti sanoen avioliittoon kuuluu myös lisääntyminen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tasa-arvoinen avioliittolaki on tosiaan täsmällisempää ilmaisua käyttäen sukupuolineutraali avioliittolaki, millä viitataan voimaan tulevan avioliittolain sukupuolineutraaliin muotoiluun. Sen sijaan itse avioliitto puhumattakaan avioliiton solmineista henkilöistä eivät tietenkään ole sukupuolineutraaleja - sukupuolisuus ja seksuaalisuus kun ovat joka tapauksessa ihmiselle lajityypillisiä sosiaalisia ja joiltain osin myös biologisia ominaispiirteitä...

Lisääntyminen on puhtaasti lisääntymiselimistöjen tarkoituksenmukaista käyttämistä, mitä toki voivat aviopuolisotkin harjoittaa (mielellään keskenäään, jotta kirjoituksessani avioliiton ominaisuudeksi annettu pysyvyysolettama ja kodin onnellisuus säilyisivät :))

https://fi.wikipedia.org/wiki/Thomas_Beatie

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Asia sattuu olemaan sikäli ajankohtainen, että 60-vuotiaana vaarina menin 47-vuotiaan tyttöystäväni kanssa kesäkuussa naimisiin. Lisääntyminen ei enää tietenkään ole mielessämme, lapsenlapsia on kyllä ennestään.

Kunnon patmoslaisen kristityn kannalta meillä ei kai olisi ollut oikeutta avioitua.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos perhettä katsotaan lisääntymisen funktiona syntyy helposti sellaisia tilanteita kuin se mikä oli Natasja Kampushin kohtalo.
Perhe on yhteisö ja niitä on monenlaisia. Jatkuvuus ja välittäminen lienevät tärkeitä perheissä.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Ei kuulu. Minä ajattelin mennä tyttöystäväni kanssa naimisiin, mutta lapsia emme tee. Siihen ei sinulla ole mitään nillittämistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oups. Äärioikeisto kun aina kehuu faktoillaan ja sinä taidatkin sitten olla fiktiivisiä minäkuvia maneerisesti tarjoileva politrukki. http://aleksihernesniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #10

Kai sitä saa avovaimoakin vaimoksi kutsua. Samassa suhteessa yli viisi vuotta, mikä on meikäläisen ennätys.

Poliittisesti muuten määrittelisin itseni oikeistoliberaaliksi tyyliin kokoomusnuoret. Olin kokkarinuorten jäsenkin, mutta erosin puolueesta kun Katainen tuli kehiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Ok, se linkkaamani kommentti oli vähän provosoiva. Kuten koko se pyssyblogikin.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

"Selkeäsanaisesti sanoen avioliittoon kuuluu myös lisääntyminen."

Mikään laki ei voi velvoittaa lisääntymään, ja toisaalta lisääntymiseen ei tarvita avioliittoa.

Timo Lehtonen

”Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen…yhteiskunnan säilymiseksi.”
Kahden miehen ja toisaalta kahden naisen välinen avioliitto olisi sellainen, että siinä aviopuolisot keskenään eivät voisi saada aikaiseksi lasta.
Mihin perustuen sellainen avioliitto voisi edesauttaa/toteuttaa avioliiton tarkoitusta yhteiskunnan säilymiseksi?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Se on omiaan pitämään yllä harmoniaa ja yhteistyötä, päin vastoin kuin räksyttäminen ja minkä tahansa muutoksen vastustaminen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perheen antaman sosiaalisen tuen avulla - perheen "rooli" yhteiskunnallisena rakennuselementtinä ja vieläpä sellaisena perusyksikkönä on läpileikkaavasti tunnustettu osa pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Tämä ilmenee mm.perheoikeudellisen lainsäädännön eri ulottuvuuksina ja perheen sisäisten vuorovaikutussuhteiden huomioonottamisena sosiologisissa tarkasteluissa, yhteiskuntarakennetta koskevassa suunnittelussa ja näistä pohjavasti tosiasiallista tasa-arvoa edistävässä politiikassa.

Tasa-arvoinen avioliittolaki vahvistaa perheen asemaa.

Mielestäni ei ole syytä rakentaa yhteiskuntaa eriarvoistavan hierarkian varaan rajaavin (ja joiltain osin keinotekoisin) perustein...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset