jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Istanbulin sopimus ja Hesarin harhaanjohtava uutisointi

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa nostettiin tänään esille 1. elokuuta lain tasolla voimaan tullut ns. Istanbulin sopimus, mikä on sisällöllisesti ehkä merkittävin lähiaikoina eduskunnassa käsitelty lainsäädäntötehtävä sitten viime joulukuussa eduskunnan hyväksymän tasa-arvoisen avioliittolain.

HS:n uutisointi on sinänsä aiheellinen ja kunnollisesti taustoittava niiltä osin, mihin artikkeli ulottuu - tarjoaahan sopimus entistä paremman oikeussuojan niille väkivallan uhreille, joille sukupuoleen perustuva väkivalta on hyvinkin ikävän arkipäiväistä, mutta myös loputtoman tuntuisesti jatkuvaa.

Istanbulin sopimus ei kuitenkaan ole pelkästään "...ensimmäinen eurooppalainen vain naisia koskeva ihmisoikeussopimus.", sillä yleissopimus ja sen kansallinen sovellus kattavat naisiin kohdistuvan väkivallan lisäksi myös perheväkivallan ehkäisemisen kokonaisuudessaan.

Tällainen puolittainen uutisointi on mielestäni jopa vahingollista itse tavoitteiden kannalta ja se näkyy jo mm. pääkirjoituksen kirvoittamissa kommenteissa - "vain naisia koskeva" laki on monen kommentoijan mielestä epätasa-arvoinen. Tosin osa kommentoijista sortuu myös epäasiallisuuksiin ja viljeleepä jotkut siellä puhtaasti tarkoitushakuista misogyniaakin ....

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset