jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan

 • Joukkovoima.com
  Joukkovoima.com

  Keväällä muodostetun uuden hallituksen ja sen laatiman hallitusohjelman "inspiroimana" ovat valistuneimmat kansalaiset jo havahtuneet tunnistaessaan maamme tämän hetkisen vakavimman sisäistä turvallisuutta uhkaavan vaaran - hallituksen reippaita raippoja etenkin työtätekevällä kansanosalle ja pienituloisille jakava ja vakavasti yhteiskuntarauhaa horjuttava  kurjistamisohjelma on otettu vastaan asiamukaisella tyrmistyksellä kuitenkaan sortumatta apaattiseen toimettomuuteen.

Vastarintaliikettä hallituksen talouspolitiikkaa vastaan on  nimittäinkin kesän aikana organisoitu ja pohjustettu monien kansalaistoimijoiden pyytettömin voimin ja varsinainen yhteinen lähtölaukaus taisteluun tulee tapahtumaan juurikin näkyvyys maksimoiden eduskunnan syysistuntokauden alla - suurmielenosoitus järjestetään Helsingissä 22.8. 

 

MIelenosoituksen keskeiset eri tahoja yhdistävät teesit ovat :

 • Leikkauspolitiikkaa vastaan Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa
 • Riittävä toimeentulo kaikille
 • Ihmis- ja perusoikeudet kaikille

 

 

  Mielenosoitus on puhtaasti manifestaatio kansalaisten oikeudenmukaisuuden tunnon puolesta, joten puoluepoliittisia tunnuksia ei mielenosoituksessa sallita kuten ei tietenkään minkäänlaista "maahanmuuttokriittisyyttä" tai avointa rasistisuutta.

   

   

   

   

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  4Suosittele

  4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

  NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

  Pekka Pylkkönen

  Ilman leikkauspolitiikkaa ei ole selvitty yhdestäkään lamasta. Poikkeuksena USA josta se voinee kiittää maagista valuuttansa.

  Miksi minä pienituloisena haluaisin osallistua mielenosoitukseen joka pyrkii tuhoamaan minun ja muun Suomen tulevaisuuden?

  Käyttäjän jpvuorela kuva
  Jari-Pekka Vuorela

  Suuresta Lamasta, joka seurasi vuoden 1929 pörssiromahdusta, selvittiin nimenomaan siten, että tammikuussa 1933 valtaan tullut Rooseveltin hallitus järjesti valtavan, New Dealiksi kutsutun, elvytysohjelman.

  Myös natsien talousmenestys perustui leikkausten lopettamiseen ja valtiojohtoiseen elvyttämiseen.

  Pekka Pylkkönen

  New Dealin vaikutuksista on ristiriitaisia näkemyksiä. Inhimillisesti niistä varmasti oli kauaskantoista hyötyä ihmisille sosiaaliturvan nopean kehityksen myötä. Se teki vähän saman kuin AY-liike meillä; paransi sosiaalisia oikeuksia nopeasti ja paljon.

  Toisaalta se myös heikensi yritysten mahdollisuuksia työllistää ja luultavasti noin kaksinkertaisti työttömyyden vaikutusajallaan. Hulppea, ilmeisesti ikuisuuteen jatkuva velkaantuminen on mahdollista vain jenkeille joiden dollareille näyttää olevan maailmalla loputon kysyntä. Jenkeillä on käytössään epäreilut pelimerkit, mutta minkäs teet.

  Natsit ovat natseja. Militaristinen diktatuuri on jostain syystä aika tehokas tekemään kasvua. Myös Neuvostoliitossa alkuaikoina kasvu oli hurjaa, joskin ennennäkemättömillä inhimillisillä kustannuksilla.

  Käyttäjän jiihooantikainen kuva
  Juho Antikainen

  Suomessa ei ole päällä olevaa lamaa, vaan vain finansikriisin jälkimaininkeja ja tokihan nuo hallituksen kaavailemat kurjistamistoimet syövät itsessään tulevaisuuden kehityksen eväät kohdentuessaan mm. varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen sekö koulutukseen...

  Pekka Pylkkönen

  Koko maailmantalous kasvaa hyvää vauhtia, samoin EU- ja Euroalueen talous kasvaa poislukien jotkut Suomi ja Kypros. Melko oudot jälkimainingit.

  En minäkään opetuksesta olisi leikannut kun vaihtoehtojakin on. Lama on sinun ja minun vikaani, joten meidän ne viulut pitäisi maksaakin. Toisaalta kyllähän koulussakin on hitosti joutokäyntiä. Älyttömät lomat, rahat kiinni seinissä joita käytetään ehkä 10% vuodesta.

  Mutta kun kukaan ei luovu mistään niin hallitus tekee sitten omat ratkaisunsa. Hyvä että edes kokeilevat jotain eivätkä pyörittele peukaloita koko kautta kuten edellinen hallitus.

  Käyttäjän vilenin kuva
  Aimo Remes

  Juho, marssi keulassa ja muista laulaa,"Lait pettää hallitukset sortaa, verot köyhälistön verta juo"!

  Jouni Nordman

  Suomi on säästänyt julkisenpuolen nais vastaiset alat uudistamisilta, jotka ovat kaikkein suurimman osan vero rahoista käyttäjiä. Näille aloille pitäisi tehdä ulkopuolinen selvitys siitä kuinka paljon todelisuudessa mene palvelun tarvitsijalle ja kuinka paljon varoista tuhoaa tehoton hallinto.

  Käyttäjän TaruElkama kuva
  Taru Elkama
  Käyttäjän HelenaSolin kuva
  Helena Solin

  Voi Jouni.
  Ryhmäkokoja suurennetaan,sijaisia ei saa palkata,ylipaikoille otetaan lapsia ja potilaita,työntekijät tekevät ylimääräisiä vuoroja,kokonaisia ammattikuntia lopetetaan paikoitellen. Vuosikausia ollaan epävarmoissa pätkätyösuhteissa,vaikka työtä on enemmän kuin koskaan.
  Seinistä tietysti voi säästää - mutta kukas ne homekoulut sitten korjaa?
  Lopetetaan virasto ? Joka yrittää saada ne resurssit jotenkin riittämään edes suunnilleen lain vaatimaan toimintaan.
  Hyviä ehdotuksia vain esiin!
  Ps Koulujen lomien leikkaus ei säästä. Päin vastoin.

  Pekka Pylkkönen

  Koulujen lomien leikkaus säästää pitkällä aikavälillä paljon. Jos joka vuosi nipistettäisiin 1 kk pois lomista, valmistumisajoissa säästettäisiin jo 9 kk per mukula pelkästään peruskoulussa. Se olisi valtava loikka eteenpäin.

  Työpaikkojen ja talouskasvun määrä riippuu työvoiman määrästä. Porukkaa pitäisi saada työvoimaan nopeammin ja pysymään siellä pidempään.

  Käyttäjän eiltanen kuva
  Eero Iltanen

  "MIelenosoituksen keskeiset eri tahoja yhdistävät teesit ovat :

  -Leikkauspolitiikkaa vastaan Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa
  -Riittävä toimeentulo kaikille
  -Ihmis- ja perusoikeudet kaikille"

  Tässä nyt on pientä ristiriitaa sinällään hyvien tavoitteiden mukana, ainakin ns. reaalimaailmassa. Kaikille oikeus muuttaa Suomeen, taattu toimeentulo ja tämä vielä tuottaa rahaakin samalla ilmeisesti.

  Käyttäjän HelenaSolin kuva
  Helena Solin

  Olisikohan maahanmuuttoteeman yliannostusta havaittavissa?

  Käyttäjän MauriJOHirvonen kuva
  Mauri Hirvonen

  Lisäydinvoimasta, kohtalontoveri vai väline suuremmalle sisäpolitiikalle, haluatteko tätä todella? ––> Suomi ajautuu ison tossun alle lisäydinvoimapäätösten kautta. Katsokaa kauemmas tulevaisuuteen ja huomaatte, että Suomen energiabusiness on venäläisten määräysvallassa Olkiluodon omistusta myöten Arevan konkurssin myötä.

  Kaikkialla maailmassa uudet mox-ydinvoimalat posahtelevat. Turvarajaa on lisätty 72 kilometriksi. Ette saa muuta polttoainetta kuin todella vaarallista ja epästabiilia. Huomioikaa halunne osallistua ydinjätteen kaveriksi etupihallenne. Me emme tarvitse ongelmia emmekä lisäydinvoimaa. – Loviisa on lisäksi liian lähellä suurkaupunki Helsinkiä, eikä Mox-laitosta sallita sen lähelle.

  Pyhäjoki ja Lappi uhrataan kahdelle Mox-laitokselle. Kansasta ei siinä piitata. Miksi? Silti 2/3 kansasta ei halua meille lisäydinvoiman riskejä ja lisäkustannuksia.

  Käyttäjän AnneSoimajrvi kuva
  Anne Soimajärvi

  Hyvä, ytimekäs kirjoitus Joukkovoimasta. Kiitos, Juho Antikainen.

  Markku Ahtiainen

  10 v poliitikot ovat olleet päättämättömiä, ostettu ääniä kok sari sh:ym.Sdp vas vih oli itse hallituksessa, mikään ei edistynyt. Kesk paska laki peilin paikka. Nyt hallitus yrittää edes jotain, liitto pomot haluaa lakon. Duunari siinä pelissä häviää, miksi liittojen johtajat nyt haluaa sopia? paska tuli housuun, kun hallitus ei nuollut sanonko mitä? Julkinen sektori on tietääkseni hallituksen vallan alla? Valtio työn antaja voi siis määrätä mitä tehdään, yksityinen taas omia asioitaan. Sama kuka on johdossa työ/sairas eläkeläinen ei ainakaan saa muuta kuin köyhtyä pikku hiljaa. Pää asia että suurimmat työn vieroksujat ja ikuisuus opiskelijat saisi lisää rahaa. Pieni tuloiset työn tekijät, mies/nainen ansaitsee palkkansa. Ennustus on että mamut tulee viemään tulevaisuudessa työt kun ovat ahkeria. isot konnat muuttaa ulkomaille.

  Toimituksen poiminnat

  Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset