jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Turvapaikanhakijoiden määrä kasvussa

Maahanmuuttoviraston lehdistötiedotteen mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna turvapaikanhakijoita enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Heinäkuun puoleen väliin mennessä turvapaikkaa oli hakenut jo 3 500 henkilöä, kun vielä koko edellisenä vuonna turvapaikanhakijoiden määrä jäi 3 651:een.

Käytännössä tämän turvapaikanhakijoiden määrällisen kasvun seurauksena Maahanmuuttovirasto on jo aloittanut valmistelut uusien vastaanottokeskusten avaamiseksi, sillä nyt käytössä olevat majoituspaikat vastaanottokeskuksissa ja  alaikäisten yksintulleiden turvapaikanhakijoiden ryhmäkodeissa ovat täynnä.

 

Kun uusien vastaanottokeskusten sijaintipaikkoja harkitaan, otetaan huomioon kokonaisuus:

  1. muiden vastaanottokeskusten sekä turvapaikkahakemuksia käsittelevien viranomaisten eli Maahanmuuttoviraston, poliisin ja Rajavartiolaitoksen sijainti
  2. sopivien tilojen saatavuus
  3. toiminnan kustannukset valtiolle
  4. kuntien kiinnostus mahdolliseen vastaanottotoiminnan aloittamiseen alueellaan
  5. työllistävä ja muu taloudellinen vaikutus alueelle.

Maahanmuuttovirasto pyrkii lisäämään majoituspaikkoja erityisesti pääkaupunkiseudulla ja sen läheisyydessä. Suuri osa turvapaikkahakemuksista tehdään Helsingissä, minkä vuoksi hakemusten tutkintaa on keskitetty Helsingin poliisilaitokselle ja Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikköön Helsinkiin. Tällä hetkellä paikkoja joudutaan kuitenkin etsimään myös muualta Suomesta.

 

Taloudellisten vaikuttimien ja käytännöllisyyden ohella tulisi turvapaikanhakijoiden vastaanotossa huomioida myös laadulliset tekijät, jolla varmistetaan jokaisen turvapaikkaa hakevan yksilöllisen ihmisarvoinen kohtelu kuten myös heidän kulttuurisesti sensitiiviset erityistarpeensa suhteessa kotoutumisprosessiin... 

Esimerkiksi alaikäisenä yksintulleiden turvapaikanhakijoiden sosiaalistuminen yhteiskunnan omavaraisiksi kansalaisiksi vaatii hyvinkin pitkäjänteistä ja suunnitelmallista arjen hallinnan tukemista :

https://www.tem.fi/files/40852/TEMjul_29_2014_web_05092014.pdf

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Plus kustannukset yhä lisääntyvissä maahanmuuttajataustaisten lasten HUOSTAANOTOISSA.Ikävä piirre suomalaisessa sosiaali ja terveydenhoidon toiminnoissa on se,että lapsia suljetaan laitoksiin ja perhekoteihin,sijaiskoteihin jne.vaikka YK:N Lastenoikeuksien julistus,jota suomi on sitoutunut noudattamaan ja suomen omatkin lait,kehoittavat aivan muuhun.Täällä ratkaisu ja osa kotiuttamista tulee olemaan siis huostaanotto.

Kun on liki 30 v.aikana näitä lasten taustoja tutkinut,joita on huostaanotettu,yhä sairaammalta touhu vaikuttaa.Ilmankos maahanmuuttajatkin pelkäävät sos.viranomaisia suomessa,ja maasta paetaan takaisin sinne mistä on tultu.Tosin vain he,jotka eivät ole kiinni sos.turvasta kokonaan,ja pystyvät palaamaan kotimaahansa,tai es.Ruotsiin jne.

Kammottava visio tulevaisuudesta on se,että lasten huostaaminen lisääntyy,koska he joutuvat vanhempiensa kielitaidon puutteen vuoksi väärinkäsitysten kohteeksi.Etenkin väkisin huostaanotettujen lasten määrä on kasvanut huomattavasti viime vuosien aikana.Nyt kun suomeen haaveillaan jo vankilaa (TOTTAKAI YKSITYISIÄ)alaikäisille,ollaankin siinä USAn mallissa,koska siellä lapset tuomitaan vankilaan ja kuolemantuomioitakin annetaan lapsille.Yhdysvallat onkin ainoita joka ei ole sitoutunut YK:n Lastenoikeuksien julistusta noudattamaan.

Sääli näitä suomeen tulevia,ja täällä jo olevia lapsi perheitä,koskee toki myös kanntasuomalaisia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Lastensuojelun puutteet ovat kaiketi yleisesti tiedossa sekä sijaishuollon (huostaanoton) kustannustehottomuus verrattuna esimerkiksi perheitä tukevaan avohuoltoon - maahanmuuttajataustaisille lasten huostaanotto voi tosiaan olla vieläkin pelottavampi ja syrjäyttävämpi kokemuksena. Turvapaikanhakijoilla etenkin kun on jo ennestään usein taustalla hankalia ja jopa hengenvaarallisia kokemuksia viranomaisista ...

Kenen haaveissa on saada lapsille omat vankilat Suomeen?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Oikeastaan niitä on jo.Se vaan että nyt "asiantuntijat"eli ne jotka eivät lasten ja perheiden ääntä kuule,ovat taas keksimässä uusia pakotteita,ja rangaistuskeinoja lapsille.Ainoa ikävä puoli noissa jutuissa on se,että kun lapset on huostaanotettu,viranomaisten päätöksellä,VASTUU on heillä,tai oikeammin he katkaisevat lasten ja vanhempien välit,yhteydenpidon.Ja laki taas määrää selkeästi mitä näissä paikoissa pitää olla,ja mitä ei.Sieltä voi es.THL:n sivuilta katsoa.Nythän media julkaisee juttuja joissa annetaan ymmärtää että nämä lapset ovat mielenterveydeltään sairaita,ja raivohulluja tms.

Taustat ovat aivan muuta monen kohdalla.Ja oli mitä oli,viranomaisten vastuulla on ,silloin kun he puuttuvat lasten ja perheiden elämään kovalla kädellä,huolehdittava siitä että lapsi saa oikean huolenpidon ja hoidon jne.Vanhempia ja lapsia ei onnistu nyt syytellä.Tuolta on netistä poistettu asioita ja vanhempien lasten keskusteluja koskien es.uutisessa olevaa paikkaa.

Sairaan kovat paineet

Räppärin mukaan yhteiskunnalla on liian hyvä käsitys, mitä nuorten todellisuus nykyisin on.

- Sä oot joko paras tai et mitään. Paineet on ihan sairaan kovat, eikä monet kestä niitä.

Räppärin mukaan lastensuojeluun tarvittaisiin enemmän hyvinvointinäkökulmaa.

"- Ei lasten- ja perhekotien pitäisi olla mitään nuorisovankiloita. Jos sun äidillä on alkoholiongelma, ei se ole sun vika..."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015072820100026_u...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Uusia vastaanottokeskuksia ei tarvita, kun laitamme Jouko Turkan Seitsemän veljestä elokuvan kansainväliseen jakeluun.

Matias Härkönen

Miksiköhän armeijan vanhat varuskuntatilat ei kelpaa vastaanottokeskuksiksi? Monta varuskuntaa on suljettu ja siellä olisi erinomaisesti tilaa?

Viljo Häggman

Ei tietenkään kelpaa. Varuskunnat ovat kaukana jossakin monokulttuuriympäristössä ilman piristäviä ja avartavia monikulttuuririentoja. Eihän vastaanottovirkahenkilöitä voida sellaisteen kulttuurityhjiöön metsäläisten keskelle muuttaa. Rahastaminenkin muuttuu liizn vaikeaksi kun kotiutuskonsultteja ei ole niin helposti satavilla.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tuo on totta - pienemmillä ja syrjäisemmillä paikkakunnilla turvapaikanhakijoiden tarvitsemien sosiaali- yms. välttämättömien palveluiden saatavuus saattaa olla heikkoa tai vaikeasti toteutettavissa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ruotsissa rakennetaan parakkikyliä pakolaisille. Suosittelen vastaavaa toimintaa varsikin Uudellemaalle. Parakkien avulle saadaan pakolaiset sijoitettua lähelle mahdollisia työpaikkoja. Tämä on parempi vaihtoehto kuin sijoittaa pakolaiset vaikkapa Lieksaan, jonne ei vähällä työpaikkoja synny.

Jos Suomeen on tullut ainoastaan 3500 pakolaista tänä vuonna, niin turha tuosta on äläkkää nostaa. Sitten kun pakolaismäärä on kymmenkertainen, voidaan aloittaa syvällisempi keskustelu.

Jos pakolaisten määrää halutaan suitsia, niin on sosiaaliturvaa leikattava rajusti. Näin toimien paine siirtynee muualle.

Viljo Häggman

Maahanmuuttajien asuttamisesta parakkikyliin on maailmalla paljon kokemusta. Esimerkiksi Puolasta, kun sinne yhtäkkiä kesken sodan tuli miljoonittain maahanmuuttajia. Parakkikyliä rakennettiin työpaikkojen läheisyyteen. Sosiaalitilat suihkuineen rakennettiin myös. Onko ruotsalaisilla samanlaisia suunnitelmia?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #16

Ruotsissa ei näillä pakolaismäärillä riitä muuten asuntoja. Ruotsilla on parakeista vankka kokemus ainakin 50 vuoden ajalta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvä idea, mitä maamme hallitus ja lakkautettuja varuskunta-alueita hallinnoiva Senaatti-kiinteistöt voisivat jalostaa edelleen...

Voi tosin olla, että niihin kasarmirakennuksiin tarvitaan tehdä mittavia peruskorjauksia ja rakentaa niihin kokonaan uudesti mm. keittiötiloja, jotta ne soveltuisivat asuinkäyttöön.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

No 8. Varusmiehemmekö eivät eivät asu, ole asuneet asumiskäyttöön soveltuvissa tiloissa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Kasarmeista puuttuu mm. keittiö- ja ruokailutilat - pintaremontin ohella tyhjiksi jääneisiin kasarmeihin joudutaan siten tekemään putki- ja viemäröintiremontteja sekä parantamaan tilojen ilmanvaihtoa. Vuosia tyhjillään (kylmänä?) olleissa tiloissa myös erilaiset sisäilmaongelmat, kuten homevauriot, voivat estää rakennusten asumiskäytön ...

Esa Niemi

Turvapaikan saa pakolaisleiriltä, joten varallisuuden perusteella tänne matkustaminen on turhaa.

Meidän tulee palauttaa turvapaikanhakijat pakolaisleireille, jossa he voi hakea kiintiöpakolaiseksi mikäli he kokevat ettei suojelu onnistu leirillä perustellun vaihon tai uhan takia.

Kaikki muu on ihmishenkien halveksumista, sillä pakolaisia on miljoonia ja resurssit kuuluu pakolaisleireille eikä yksittäisten ihmisten taskuun varallisuuden perusteella.

Rakastakaa lähimmäistä ja turvapaikanhakijat takaisin pakolaisleirille, niin nykyiset resurssit riittävät kaikille avuntarvitsijoille eikä vain rikkaimmille.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tämän blogin aiheena ovat turvapaikanhakijat eivätkä pakolaiset tai pakolaisleireiltä maahamme ns. kiintiöjärjestelmän myötä valittavat kiintiöpakolaiset. UNCHR:n virallisia pakolaisleirejä on varsin suppea määrä eivätkä läheskään kaikki maailman 52 miljoonaa sodan tai vainon seurauksena kotinsa jättämään joutunutta voisiten mitenkään asettua asumaan YK:n valvomille väliaikaisille leireille.

Turvapaikan hakijoiden syyt hakea turvaa vaihtelevat myös aina järjestelmällisestä kansanosaan kohdistuvasta vainosta yksilökohtaisempiin terveyteen kohdistuviin uhkiin - esimerkiksi Venäjällä ei tietääkseni ole yhtään pakolaisleiriä, jonne turvapaikanhakijoita voi palauttaa "hakemaan kiintiöpakolaisen statusta" :

http://yle.fi/uutiset/homoseksuaalit_pakenevat_ven...

Turvapaikan hakeminen on yksiselitteisesti ihmisoikeus (Ihmisoikeuksien julistuksen 14 artikla) ja jokaisella turvapaikkaa hakevalla on tietenkin tämän sopimuksen ja myös Suomen perustuslain turvaamat perusoikeudet tulla kohdelluksi ihmisarvoa kunnioittavasti.

Toki olen samaa mieltä kanssasi siitä, että Suomen tulee varmistaa riittävän ponnekkaasti globaalia rauhan kehitystä ja osallistua aktiivisesti YK:n pakolaisohjelmiin tarpeellisessa määrin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kukin kotiinsa ottakoon pakolaisia, kuten aikonaan karjalaisia asuttaessamme.
Eipä näkynyt pihanurmensa telttailuun ja kaksion toisen huoneensa luovuttajia hädänalaisille noilla pakolaisten laulufestivaaleilla.
Ei. Ottakoon valtiomme lisää velkaa lapsillemme kun olemme niin hyviä ihmisiä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Turvapaikanhakijoiden laadukas vastaanotto, hakemusten asianmukainen käsittely ja oleskeluluvan saaneiden kotouttaminen eivät Suomea vie perikatoon kuten ei muukaan julkisen sektorin hyvinvointia ylläpitävät toiminnot - Suomen velkaantumisen ja myös massatyöttömyyden perussyynä ovat pikemminkin suomalaisten yritysten heikko taloustietämys ja markkinoiden tuntemus. Esimerkiksi pelkästään 2000-luvun alussa suomalaisten yritysten ulkomailla tekemistä yrityskaupoista koitui tappiota noin 16 miljardia euroa...

Viljo Häggman

Tappioita välillä tulee, mutta niitten samojen yritysten voitoilla Suomi pysyy pystyssä. Julkinen sektori kun ei tuo sitä ensimmäistäkään euroa pottiin, paitsi velkaa ottamalla. Se ei ole yritysten vika, jos julkinen sektori ei osaa kiristää vyötä ja sovittaa menojansa tulojen mukaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset