jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Vieraasta Veljeksi -projekti

Monikulttuurisuus-termiin liittyvän julkisen pöhinän keskellä on mielestäni syytä muistuttaa, että poliittisesti orientoituneen retorisen vastakkainasettelun sijasta yhteiskuntarauhaa rakentaa paremmin konkreettinen KULTTUURIEN VÄLISTÄ lähentymistä helpottava kansalaisaktivismi - esimerkiksi Miessakkien "Vieraasta Veljeksi"-projekti on tällainen tosiasiallisen monikulttuurinen hankekokonaisuus, jonka tarkoituksena on nopeuttaa maahanmuuttajien kotoutumista lieventämällä kulttuurien välistä kitkaa  vähentämällä puolin ja toisin ilmenevää ennakkoluuloisuutta.

Vieraasta Veljeksi-hankkeen toimintamuotoja ovat :

 • Tukihenkilötoiminta

  Vieraasta Veljeksi -tukihenkilötoiminnassa syntysuomalaiset ja Suomeen kotoutuneet miehet toimivat maahanmuuttajamiesten tukihenkilöinä. Toiminnalla tuetaan maahan muuttaneiden miesten kotoutumista, kielitaidon kehittymistä ja sosiaalisen verkoston rakentumista uudessa yhteiskunnassa.

 • Oppimisryhmät

  Oppimisryhmissä maahanmuuttajamiehet harjoittelevat suomen arkikieltä yhdessä syntysuomalaisten miesten kanssa, samalla niissä opitaan selkoilmaisua sekä yleistä tietoa Suomesta ja lähtömaista.

 • Harrastustoiminta

  Harrastustoiminta tarjoaa helpon ensikohtaamis- ja jäänmurtamisväylän sellaisen toiminnan parissa, jonka eritaustaiset miehet kokevat mielenkiintoiseksi. Toimintaa järjestetään niin liikunnan kuin kulttuurinkin saralla, kunkin ryhmän toiveet huomioon ottaen.

 • Vaikuttamistoiminta

  Vaikuttamistoiminta lisää valtakunnallista tietämystä maahanmuuttajuuden ja kulttuurienvälisen kohtaamisen mieskysymyksistä julkaisuilla sekä seminaari- ja luentotilaisuuksilla.

“I dream of a better tomorrow, where chickens can cross the road and not be questioned about their motives.”

 

- Ralph Waldo Emerson -

 

 

https://www.facebook.com/meillaonunelma

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Totta, minkä lisäksi tällainen toiminta eroaa monikulttuurisuudesta, niin kuin jotkut sen ymmärtävät. Tällainen toimintahan ei pyri siihen, että ryhmät eläisivät omissa enklaaveissaan, vaan siihen että he lähentyisivät toisiaan.

Olen kuullut aikaisemminkin Miessakkeja kehuttavan ja kehut ovat näemmä aiheellisia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Epärealististakin olisi vaatia maahanmuuttajilta omien kulttuuriperinteidensä unohtamista kokonaan (lainvastaiset kulttuurisidonnaiset tavat ja käytänteet on toki syytä karsia, esim. näistä ns. "kunniaväkivalta" ja pakkoavioliitot) ja samalla vahvaa integraatiohalukkuutta ilman kantaväestön tukea - kestävä maahanmuuttopolitiikka sisältää mielestäni myös vahvasti resursoidut kotoutumispalvelut...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Nyt kun kaiket päivät tekee töitä maahanmuuttajien kanssa kaiket päivät. Huvittavaa huomata, että maahanmuutajat ovat usein avoimen rasistisia ja halveksuvat muita kulttuureja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Joo, Miessakkien työmuodoille on selkeä tarve olemassa - akkulturaatio-mallin mukaisesti muiden tai oman ryhmän kulttuuripiirteiden tai -identiteetin halveksunta johtaa väistämättä eriytymiseen tai syrjäytymiseen ...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset