jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Jälleen kansanedustajaan liittyvä rasismikohu

Perussuomalaiset ovat tunnetusti olleet jo vuosia ns. maahanmuuttajakriitikoiden ponnahduslautana, heidän tavoitellessaan poliittista vaikutusvaltaa ja päätäntävaltaisia asemia maahanmuuton määrää ja laatua linjaavissa elimissä.

Laskevien kannatuslukemien, hallitusvastuun ja yleisen uskottavuuden ristipaineissa elävä puolue toisaalta tarvitsee kaiken mahdollisen potentiaalisilta äänestäjiltä tulevan tuen, mutta ei voi oikeuttaa olemassaolemistaan  kaikkien kohujen, puolueesta erottamisten  ja takinkääntöjen jälkeen enää tukeutumalla avoimen populistisesti rasismiin.

Puolueen nuivaa koalitiota edustavien ns. maahanmuuttajakriitikoiden taktiikaksi ovatkin muotoutuneet sofistikoituneemmat ilmaisutavat ja  muodolliset irtisanoutumiset rasistisista yhteyksistä ja uhriksi heittäytymiset vetoamalla yhdistymis- ja sananvapauteen aina heidän jäsentensä  tiiviiden yhteyksien rasistisiin yhteisöihin paljastuttua.

Tällä kertaa muodollista irtisanoutumista rasistisista yhteyksistä on harjoittanut ensimmäisen kauden kansanedustaja Laura Huhtasaari, joka Helsingin Sanomat nimiselle julkaisulle antamassaan haastattelussa kertoi tulleensa "tietämättään" liitetyksi erääseen varsin rasistiseen facebook-ryhmään.

 

"

 - Poistin itseni jälleen kerran tuosta ryhmästä, mutta minut liitetään siihen aina vain uudestaan", Huhtasaari pahoittelee.

"

 

Uskoo ken tahtoo - believe it or not.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (123 kommenttia)

Matias Härkönen

Ryhmiin liittäminen on mahdollista ja hyvinkin yleistä, joten uskon kyllä Huhtasaarta tässä. Sinänsä tuollaiseen ryhmään kuuluminen ei kerro mitään. Itse kuulun vaikka mihin anarkistiryhmiinkin, koska seuraan tilannetta joka suunnasta.

Jos ja kun tätä "rasismia" aletaan etsiä näinkin kaukaa, niin se on aika säälittävää ajojahtia jo. Etenkin hesarilta.

Ps. taidanpa käydä pyytämässä jotain hesarin toimittajaa kaveriksi ja liitän sitten johonkin keksimääni ryhmään. Katsotaan miten reagoivat...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mielestäni tuon Helsingin Sanomien artikkelissa mainitun fb-ryhmän sisällön rasistisuudessa ei ole mitään tulkinnan varaista (sen rasismisuus ei ole siis "kaukaa haettua") - kansanedustajan liittyminen tällaiseen ryhmään on siten uutisoinnin arvoinen tapaus ...

Matias Härkönen

En tiedä ryhmästä mitään ja se voi hyvinkin olla rasistinen. Mutta ryhmiin liittäminen on mahdollista, samoin kuin se että seuraa joitain ryhmiä olematta heidän kanssaan samaa mieltä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Ryhmään liittäminen "aina vaan uudestaan" ei kai kuitenkaan ole mahdollista, jos siitä ryhmästä on jo kertaalleen poistunut??

"You can leave a group at any time. Once you leave a group, you can't be added by anyone else unless you ask to be re-added."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persupuolue elää symbioosissa ihan tolkuttoman rasististen alakulttuurien kanssa. Myös rikollisten alakulttuuri on hyödynnetty sekä persujen että kristillisen oikeiston valtapyrkimyksissä. Muut hallituspuolueet saavat tietysti myös tästä heijasteita.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Toivottavasti eivät vallan sokeudu niistä heijasteista - ainakin sisäministeri on tähän mennessä näyttänyt pystyvän pysyttäytymään vahvasti eettisesti kestävissä ratkaisuissa, vaikka hallitus sinänsä jo omaa ohjelmaansa laatiessaan myöntyikin (kansainvälisten sitoumusta ja tavotteiden vastaisesti) leikkaamaan jopa ennestään minimaalisesta kehitysavusta :

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194987411637/arti...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aika tyylitöntä huonontaa mainettaan vielä sillä että sanoo itsensä liitetyksi vaikka on osoitettu että on itse liittynyt. Jotenkin persut aina leikkivät maineellaan, koska haluavat myös niiden äänet jotka arvostavat mitä v....a-lajia, eli sitä lajia missä tärkeintä on kaiken normiston kaataminen.
Mielenkiintoista on muiden hallituspuolueiden suhde Mitä v....akulttuuriin. Voi sanoa että nekin hyödyntävät sitä. Ajetaan alas kulttuurielämä ja kehitysapu ja perustetaan yövartijayhteiskunta. Siinä ei sievistelyä kaivata.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mielenkiintoista on muiden hallituspuolueiden suhde Mitä v....akulttuuriin. Voi sanoa että nekin hyödyntävät sitä. Ajetaan alas kulttuurielämä ja kehitysapu ja perustetaan yövartijayhteiskunta. Siinä ei sievistelyä kaivata."

Puolueiden pitää näköjään olla populistisia. Se on niiden elinehto.

Mitä tulee tähän V- kulttuuriin, niin välillä tuntuu että juuri se on valtakulttuuria Suomessa nykyisin ja sellaiset kuin sinä ja minä kuulumme vähemmistökulttuuriin.

Vähemmistökulttuureita pitäisi suojella, mutta kukapa meitä suojelisi. V- kulttuuri senkuin kasvaa ja voimistuu.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Lue sini Jiri Kerosen juttu.
http://herrakeronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19781...

Olen itse facessa, mutta en aktiivinen. Kauhean sekava alusta. Uusia toimintoja tulee ja itse en ainakaan tiedä murto-osiakaan mitä siellä voi tehdä tai olla tekemättä. Välttämättä kansanedustaja Huhtasaarellakaan ei ole aikaa perehtyä sekavan alustan toimintoihin. Ainakin toivon, että hän käyttää aikansa johonkin muuhun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toi tapa käskeä lukea joku linkki on pahinta systemaattista hommaa eli kansalaiskeskustelun sabotoimista. Homma ei etene. Homma kompastuu omaan kierouteensa. Homma on nykyään ryöstäytynyt mitä v.tuiksi.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #86

Vai että ihan kansalaiskeskustelun sabotoimista... :) Olenpas minä vaikutusvaltainen kirjoittelija, en tiennytkään.

Yritin välittää tietoa. Siinä olet oikeassa, että pitäisi paremmin kertoa mitä linkin takaa löytyy.

Joskus mietin, että olisi mielenkiintoista tutkia, montako viestiä Siniltä löytyy, jossa EI mainita Hommaa tai persuja. :)

Kerron Sini salaisuuden. En ole Homma-forumin jäsen, mutta luen sitä silloin tällöin. Mutta luen myös mm. Uuninpankkopojan juttuja, joten saan tiedonvälitystä tasapuolisesti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Rasistinen ruotsidemokraattinen puolue ainakin tuntuu pitävän persuja veljespuolueenaan, vaikka persut on sanoutuneet irti ruotsidemokraateista hyvin selvästi. Telkkarissa juuri näytettiin kun ruotsidemokraattien puheenjohtaja hehkutti persuja.

Onneksi Ruotsin muut puolueet ei sentään pidä persuja ruotsidemokraatteina, ainakaan heitä ei boikotoida.

Minä kuitenkin kannattaisin ainakin Suomen eduskunnan puhemiehen jonkin asteista boikotointia, hänhän kuuluu siihen persujen nuivistiseen siipeen ja on ollut Halla-Ahon tapaan aktiivinen vihanlietsoja ainakin hommafoorumilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Dagens Nyheterin Peter Wolodarsky vähän ihmetteli että Åkesson tukee maailman vähiten Ruotsimielistä puoluetta. Onhan se koomista. Kuin että jos Hesari alkaisi hehkuttaan Tossavaista.

Reijo Tossavainen

Ryhmiin liittäminen on ikävä ilmiö. Itsekin joudun poistamaan luvattomia liittämisiä lähes päivittäin.

Luvattomia liittämisiä käytetään sitten keppihevosina, kun halutaan heiluttaa leimakirvestä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tässä tapauksessa epäselvyyttä lisää sellainen Facebookin ryhmiin liittyvä ominaisuus, ettei jo kertaalleen ryhmästä itse eronnutta jäsentä voi siihen samaan ryhmään liittää uudelleen hänen tietämättään :

http://keskustelu.suomi24.fi/t/10156452

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Viittaat valtakunnan viemäriin, suomi kaksneloseen? Semminkin kun fb on muuttunut 4 vuodessa aika paljon :D

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #15

Sinänsä puhut totta tuon Suomi24:n keskeisimmän sisällön suhteen (viemärikamaa), mutta toisaalta juurikin tällä kuluvalla viikolla uutisoitiin siitä, kuinka erityisesti kuluttajatutkimukseen erikoistunut laitos on kiinnostunut Suomi24:n autenttisista keskusteluista - mistä Suomi puhuu, se myös menee kaupaksi ...

Facebookin omilta "opetussivuilta" lainasin seuraavan ryhmiin liittymiseen liittyvän ajanmukaisen säännön :

"You can leave a group at any time. Once you leave a group, you can't be added by anyone else unless you ask to be re-added."

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Naurettava blogi. Vasemmistoideologiassa on paljon hyvää. Mutta ainoa joka tökkii on juuri se, että usein vasemmistoedustajat EIvät kaikki, näkevät asioita liikaa "värillisten" lasien läpi.
Onneksi avasin Antikaisen blogin sillä edustan järkevää maahanmuuttopolitiikkaa, jolla on pyrkimyksenä auttaa niitä heikoimipia eli lapsia ja varsinkin yksinhuoltajaäitejä. Heillähän ei ole rahaa maksaa tuhansia euroja pääsystä turvaan Eurooppaan.
Laura Huhtasaaren tukijana tunnen senverran hyvin hänet, että rasistihömpötyksen voi kohdistaa oikeisiin kohteisiin ja nähdä metsää puilta!
Ai niin Sini puhuit kulttuurielämästä. Meissä perussuomalaisissa on myös kulttuurityöläisiä ja heitä oli jopa eduskuntavaaliehdokkaissammekin. Nykyisten "kulttuurikäytäntöjen" sivutuotteena olen joutunut henkilökohtaisesti hakemaan lääkäriapua. Kulttuurielämä kaipaa "sisäänpäinlämpivänä" avoimuutta ja tasapuolisuutta. Yksittäisten henkilöitten ulostulot kannattaa jättää omaan arvoonsa!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Anita hei niillä verkkosivuilla joita persut ihan tietoisesti ja aktiivisesti hyödyntävät on sana YKSINHUOLTAJA pahimman luokan haukkumasana. Suosittelen että käyt tutustumassa niihin. Tolkullisuutesi on ristiriidassa puoluevalintasi kanssa. Olet lojaali vanhalle smp'lle mikä on ihan sympaattinen piirre mutta ei sen arvoinen että tuet ihan mitä tahansa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Semmoistakin on tapahtunut, ihan muidenkin kuin persujen suhteen, että kavereihin on uinut viidennen kolonnan henkilö joka sitten pakkoliittää fb-salat tietäen ihmisiä ryhmiin jotta saadaan skuuppeja.

FB:ssä voi liittää niin ettei itse paljastu, käärme puutarhassa on erittäin vahingollinen.

Ex-vaimoni liitti miut erääseen ryhmään, joka oli kyllä viatonta ja harmitonta huumoria, mutta huomasin jälkeenpäin olevani sellaisessa ryhmässä. Onneksi en ole kansanedustaja.

Minulla on erittäin vahva kutina että Lauralle on tehty tässä källi. Toisaalta on surullista että Hesari ei vieläkään olevinaan tiedä kuinka FB toimii. Tämä kun ei ole ensimmäinen kohu. Mutta onhan Laura ollut paljon julkisuudessa ensimmäisen kauden kansanedustajaksi, joten mainio kohde, kun ei välttämättä ole mikään pro feisbuukin käytössäkään.

Matias Härkönen

Jutun toimittajana on Tuomas Muraja, joka tunnetaan myös surullisen kuuluisasta "faktabaarista". Faktabaarihan on keskittynyt lähinnä "korjailemaan" persujen sanomisia. Useimmista väitteistä saadaan "epätosia" kun vähän viilataan pilkkua tai leikitään käsitteillä....

Varmasti on toimittaja tietoinen kaikesta, mutta kohua haetaan hinnalla millä hyvänsä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Googlailin tätä Tuomas Murajaa. En pitäisi ihan kaikkein neutraaleimpana toimittajana.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #21

Otetaan sanakirjasta:

argumentum ad hominem [argumentum ad hominem t. arguuméntum ad hominem] henkilöön käyvä argumentti ¶ Usein nimenomaan: väite, joka pyrkii osoittamaan vastakkaisen väitteen vääräksi viittaamalla sen esittäjän henkilöön Esim. "ehdotus on hylättävä, koska sen esittäjä elää avoliitossa". Kyseessä ei varsinaisesti ole argumentti, vaan yleensä kyse on asia-argumenttien puutteesta. Ilmaisu on sitaattilaina latinasta, ja myös muotoa "ad hominem -argumentti" käytetään. Ilmaisun sisältö vaihtelee. Henkilöön käyvyys voi koskea (väitettyä) luonnetta, tekoja, koulutusta, henkilökohtaisia olosuhteita ym. Erilaisia argumentum ad..." -ilmaisuja on useita muitakin, esim. argumentum ad populum 'kansaan vetoava argumentti', kuten vetoaminen yleisiin käsityksiin tai tunteisiin; ks. Markku Huttusen koostetta Päättelyvirheistä. Vrt. myös ad hominem.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #53

Googlailin kyseisen toimittajan ja en pidä häntä kaikkein neutraaleimpana. Tässä sinänsä ei ole mitään ad hominemia. Luulen että Karo Kankus pitää toimittajien ammattitaitoa erilaisena eikä absoluuttisesti samantasoisena.

Hihamerkkikohu oli mielestäni kovin nolo. Jokun toisen mielestä ei. Joku toinen pitää Hamiloa huonona toimittajana, joku diggaa Jan Hurria. Mutta on hyvä ymmärtää 2015 että journalistit eivät ole jumalia. Parhaimmillaan neutraaleja tosin ovat.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #65

Kirjaimellisesti neutraali toimittaja taitaa olla mahdottomuus. Vaikka tietenkin neutraaliuteen pitäisi pyrkiä.

Mielestäni teillä kahdella keskustelu oli kuitenkin ohi aiheen ja siksi laitoin tuon määritelmän. Aiheena ei ollut toimittajan mahdollinen persuvastaisuus.

Kiitos muuten Mikko Kokolle siitä että kirjoitit nimeni oikein. Joillekin se tuntuu olevan yllättävän vaikeaa, olivat mielipiteet millaisia hyvänsä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yksittäisen kansanedustajan liittyminen näihin ryhmiin on vaan oire siitä että persupuolue hyödyntää väkivaltaista rasismia ja muuta natsinihilismiä pursuavia kanavia ja kuuntelevat niitä ja antavat niille itsevarmuuden käyttövoimaa. Myös kristillinen oikeisto hyödyntää rikollisten ympärillä pyörivää alakulttuuria. Loppujen lopuksi halutaan samaa laittomuuden tilaa kuin Venäjällä missä kirkko on valjastettu pyhittämään laittomuuden tilan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Entäs mistä on oire jos yksittäinen kansanedustaja liitetään näihin ryhmiin. Mistä se on oire?

Ilman sarvia ja hampaita, onko siulla fb:n toiminnasta käsitys? Kuka tahansa kaverilistalla voi liittää toisen ryhmiin. Ja miksi on kaverilistalla, no miulla on siellä itsellänikin kaikenlaisia ihmisiä. Kansanedustajilla on epäilemättä myös feikkipersoonia uinut listalle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mä luotan siihen että hesari tietää mistä se kirjoittaa.
Ite liityin johonkin ihmeelliseen ryhmään enkä ole poistanut itseäni ainoastaan merkinnyt että en halua seurata sen postauksia. Eli pitää etsiä se poistaa liittyminen erikseen, sen tästä oppii.

Samuli Helminen Vastaus kommenttiin #19

"Mä luotan siihen että hesari tietää mistä se kirjoittaa."

Hyvä, nyt selvisi vihdoin mistä kaiken "faktatietosi" ammennat. Ohkaisella tiedolla yleensä kaikki sananjulistajat kulkevat, tässä taas hyvä esimerkki asiasta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mikähänse muuten oli sen Hesarin jutun pointti. Lapsellinen juttu. Ja oikeasti nythän voi poistaa ittensä ryhmästä sillain, ettei net voi ennää liittää sinua? Mulle ainaki on viime aikoina ollu mahollista ruksata semmonen ruutu, että en luppaa liittää takasin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ko. ryhmästähän vastaa kansanedustaja Tiina Elovaaran (ps) isä Klaus Elovaara eli "Leon Degrelle". Mikäli Huhtasaari ei enää tykkää hengata kavereittensa rasistisissa ryhmissä, ehkä hänen pitäisi ojentaa Klaus Elovaaraa eikä syytellä kaikkia muita mediasta bloggari Sakari Timoseen. Tai valita internetremminsä paremmin ihan itse.

Mitä tulee Seppo Lehdon tukemiseen, niin hän on kenties ymmärtänyt että se on täysin sopivaa kun Lehto on Halla-ahon suojatti.

Eihän perussuomalaiset kansanedustajat ymmärrä enää mikä heille on sopivaa tai ei, kun joitain torutaan ja joidenkin tekemisiin puututaan. Heitä johdetaan todella löperösti.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Rasismijahdissa on muistettava aina välillä puhallella noitaroviolla kytevään hiillokseen. Muuten se saattaisi sammua.

Paha on juurittava viimeisiä versoja myöten. Ei muuta kuin rehtiä, oikeuden- ja vastuuntuntoista taisteluasennetta ja jaksamista noitavainoihin!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei tässä mitään jahtia ole menossa - rasistisia kirjoituksia (sofistikoituneina täkyinäkään valtion virkamiehelle) tai tässä tapauksessa rasistisia fb-ryhmiä ei ole syytä hyväksyä millään tavoin normaaliksi osaksi yleistä elämänmenoa edes sananvapauden käsitettä laajentamalla...

Sinänsä hienoa, että Huhtasaari itse ymmärtää (julkisuuden paineen alla tosin) po. ryhmän "moisen" luonteen :

"
Se, joka jää kiinni minun liittämisestäni moisiin ryhmiin, lentää heti Facebook-kavereistani ulos", Huhtasaari lupaa.
"

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"" Ei tässä mitään jahtia ole menossa ""

On toki. Varsin naurettava jahti, ja varsin laajamittainen. Ja varsin tekopyhä, projektiivinen. Niin projektiivinen, ettei se näe itseään peilistä. Ja teitä pieniä lipunkantajia on paljon, paljon.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #38

Jaa?

Kertaatko vielä kuinka länsimainen ajatushistoria on nostanut länsimaisen ihmisen kaksiteräisen miekan päälle pirstoen tämän ymmärryksen korrespondenssiksi, mutta hyvin kapea-alaisesti eriytyneeksi, totuudellisuudeksi ...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #42

Eiköhän tuossa rasistijahdissa eletä lähinnä ehdollisten refleksien tasolla.

Lähihistoriassa se kello on soittanut sellaisia signaalisanoja kuin: "Kommunisti!" "Luokkapetturi!" "Natsi!" "Rasisti!"

Mutta ne kellot soivat aina kaikille. Kun poltat noidan, pahuus jälleensyntyy seuraavassa noidassa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #44

Eli Oikkosen ehdotus on että kun "hyvät" näkevät "pahaa", mitään ei pidä tehdä. Turhaa on kaikki kumminkin, aina se pahuus päätään nostaa.

Kaikella kunnioituksella, mutta en taida olla tarpeeksi vanha ollakseni noin pessimistinen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #49

Kun me "hyvät" näemme "pahaa", se on peiliin katsomisen paikka. Jos siellä ei näy mitään, olemme hukanneet ihmisyytemme.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #44

Kyllä se jahti nykyisin etenkin somessa tai muualla arjessa ilmenee pääasiassa "päinvastaisesti" - mamuvainona siis.

Ehdollisten refleksien (matelijan aivojen tasoisesti) osalta olen toki samaa mieltä ...

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Tiedätkö Oikkonen mitä tämä noitavaino ja sosiaalisen todellisuuden todelliseksi synnyttäminen on saanut aikaan? Ajatukseni koskee sitä pientä ryhmää, jotka todella kirjoittelevat ilkeästi maahanmuuttajista ja tätä ryhmää, joka todelliseksi luo rasismia puheillaan leimaten siihen suuren osan ihmisiä. Ei se leima ole paha asia ollenkaan (jokainenhan saa luulla ja leimailla toiset miksi haluaa. Ei se koske ihmistä joka tietää mitä on. Sellainen ihminen antaa toisen kuvitella itsensä lopulta miksi haluaa), mutta se paha minkä he ovat luoneet on maahanmuuttaja nuorten uhriutuminen.

Tämän oivalsin kun aloin spontaaisti juttelemaan (luonteeseeni sopien) kahden suomalaisen maahanmuuttaja taustaisen kanssa. Se raivo ja aggressiivisuus, jonka sain osakseni oli väärä kysymys. Kysyin että mitä pojat touhuavat, kun olin kysynyt samaa (ja muutenkin höpötellyt) heidän suomalaisgeeniseltä ystävältään ja höpötellyt muutenkin niitänäitä (en osaa kuvata asiaa paremmin kirjoittamalla, kun 2 muuta poikaa näyttivät ulkomaalaiselle, mutta puhuivat puhdasta suomenkieltä ja tämä vaalea poika näytti pohjoismaalaiselle eli suomalaiset geenit omaavalle. Oletettavasti 2 pojan vanhemmat olivat ulkomaalaissyntyisiä). Ensin he itse syyllistivät itsensä sanomalla olevansa yhteiskunnan loisia (tyyliin: Eihän me mitään tehdä, mehän ollaan pummeja. Olet rasisti kun kysyt tuollaisia). Aluksi olin suorastaan pöyristynyt. Sanoin että nyt meni hermot ja lähdin.

Jälkeenppäin ymmärsin että sosiaalista todellisuutta jos vihamielisilläkirjoituksilla, niin tällä vihervasemmiston rasismijauhannalla on todella synnytetty. Kaksi ääripäätä ovat synnyttäneet uhriutumisilmiön, joka todellakin on todellisempaa kuin valkokaapuiset geenilistijät tai pääkallolakkiset uuniin osoittajat.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"" Kaksi ääripäätä ...""

Olet jossain tavattoman oikeassa. Ryhmävahvistautumisen tarve kasvaa ja asenteet muuttuvat ääriasenteiksi. Mitään todellista keskustelua ei enää käydä. Tällaiset blogit ovat esimerkkejä siitä että leimaamisefektit ovat muuttuneet itsetarkoituksellisiksi. Yhä pienemmät "todellisuusefektit" riittävät "totuudellisuusefekteiksi".

Olet oikeassa myös siinä, että kun äärimmäisyydet ruokkivat toisiaan, seurauksena on jossain jotain jota kukaan ei halunnut. Se on traagista.

Kaiken lisäksi juuri suomalaiset ovat historiasta sisäistämiensä alamaisasenteiden ja antagonististen asenteidensa takia aika kyvyttömiä käsittämään missä he "mielipiteineen" menevät. Meille "oikeassaolemisen" tarve on niin kipeä, ettemme huomaa sen sairastuttavan kaiken ajattelumme.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #113

Viisaampana ihmisenä Oikkonen kerroppa minulle se, että miten tämä ihmisen luoma tiede voi pitää objektiivisuutensa näinä päivinä, kun se on ihmisen luomaa ja rahamaailmaan sidottua?

Vielä haluaisin ymmärtää nykytodellisuutta sosiaalisen median osalta, että miten sosiaalisessa mediassa voi tulla ymmärretyksi tai edes kuulluksi ilman akateemisia taitoja?

Tarkoitan että junttien ääntä ei kuulla, koska juntti. Heidän sanomisillaan ei ole siten merkitystä, koska ei akateeminen ilmaisutaito.

Onko sosiaalisen median tulevaisuus vain akateemikkojen yksinoikeus? Kuinka syväksi juopa duunareiden ja akateemikkojen välinen kuilu voi kasvaa, kun maisterintutkinto käy tyhjemmäksi mitä amarin? Missä muualla se akateemikko voi päteä, kuin sosiaalisessa mediassa retorisilla taidoillaan työttömänä?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #114

""... miten tämä ihmisen luoma tiede voi pitää objektiivisuutensa...""

Kysyt oikeita kysymyksiä, joihin en usko kenelläkään olevan oikeita vastauksia. En ole sen viisaampi. Kysyn noita itsekin.

Sen tiedän, että sen "järki" joka saa ilmauksensa "tieteessä" on ollut aikojen varrella muuttuvaa. Eurooppalainen uusi aika on ollut erityinen erityisesti "luonnontieteellisen" tiedon tuottamisessa. Mutta silti: myös luonnontieteet ovat historiallinen ilmiö.

Ja sama "objektivoiva" järki, joka tuottaa luonnontieteissä todellisuudenhallintaa, tuottaa "talousajattelussa" totaalisen katastrofin. Numerot objektivoivat mitä tahansa, mutta se mitä ihmiset välttämättömimmin tarvitsisivat, ei ole numeerista vaan reaalista.

Taloudellisen vallan suhteen meidän on helppo nähdä etteivät valta ja viisaus kulje samaan suuntaan. Ja todellakin, raha taitaa sanella sen mitä "akateeminen tiede" saa tutkia ja mitä ei. Tuottavuudella mitataan kaikkea, totuuttakin.

Juristeriassa taas voidaan vapaasti säädellä lakeja, joilla ei ole mitään tekemistä edes sen vähäisen ihmistieteellisen tiedon kanssa jota meillä ehkä on. Siis ehkä. Sitä sanaahan juristerian akateemiset asiantuntijat eivät koskaan sano. He eivät kirjoita lakeja joissa inhimillisen tietämyksemme puutteellisuus tunnustettaisiin.

Mitä sitten voimme tehdä, kun kokonainen aikakausi on väärässä? Sano sinä. Minä olen aikalailla pessimisti tuon suhteen. Utelias jaksan toki olla, en tosin aina enää edes sitäkään. Mutta haluaisin ikään kuin pitää pääni yleisen käsitesekaannuksen pinnalla niin että näkisin selvemmin mihin tämä aikakausi sortuu kun on sortuakseen.

Kiitokset sinulle keskustelusta. Lopettelen tähän.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #116

Keskustelu kanssasi on niin hedelmällistä, että en malta olla pohtimatta pohdintaasi mitä voimme tehdä kun kokonainen aikakausi on väärässä. Olen ehkä hieman pessimisti sen suhteen, että ihminen tunnustaisi kovin helpolla menneensä harhaan. Olen kuitenkin optimisti elämänfilosofiani osalta, kun ajattelen että tätä "terraariota" tarkkailee joku. Ajatellen kuitenkin että ihmisen on itse valittava tiensä, vaivun taas hetkeksi pessimismiin.

Lopputuloksena kuitenkin ehkä niinkin yksinkertainen asia, että jos olen saanut tässä hetkessä pohtia kanssasi ihmisenä olemisen vaikeutta rakentavasti, on tämäkin hetki tärkeä sen suhteen kun ajatellaan ihmisyyttä positiivisesta näkökulmasta. Tällä tiellä on hyvä jatkaa!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #119

"Keskustelu kanssasi on niin hedelmällistä, että en malta olla pohtimatta pohdintaasi mitä voimme tehdä kun kokonainen aikakausi on väärässä"

Mitään sellaista ei ole olemassakaan, että jokin aikakausi olisi "väärässä". Täysin älytön ajatus.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #120

Ajatellaanpa esimerkiksi kapitalismia ja luonnon resursseja jatkuvan kulutuksen näkökulmasta. Maapallo on rajallinen.

Ajatellaanpa esimerkiksi Saksan historiaa ja holokaustia. Ai ai... Olivat väärässä vai eivätkö natsit mielestäsi olleet? Rotuoppihan oli tuolloin tieteen luomaa. Eräs asiakas kertoi että 1900-luvun alun koulukirjassa kerrottiin, kuinka neekerit ovat heikompi lahjaisia. Eihän se rotuoppi Hitlerin keksintö ollut, mutta aikakausi tuki vääränlaista ajatusta. =)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #121

Aikakausi on tekijä joka ei voi olla väärässä tai oikeassa. Sinulla voi olla mielipide siitä milloin on ollut tuhoisia voimia tai vääriä mielipiteitä liikkeellä, joko luonnonvoimia tai ihmisen järjestämiä "luonnonvoimia", mutta se ei ole aikakauden syy. Natsien holokausti oli lyhyt tapahtumasarja maailmassa, jossa tapahtui samaan aikaan paljon muutakin.

Tertiäärikausi ei ollut oikeassa eikä väärässä eikä se tehnyt mitään olettamuksia. Mikään aikakausi ei tee mitään oikeita tai vääriä olettamuksia. Se vain on, ja ihmisen toiminta siinä sivussa on vain hyttysen ininää hetken korvalla.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #122

Tottahan se on että ilmaisin itseäni epäakateemisesti. Toivottavasti kuitenkin ymmärsit pointtini. En ole nyt debatti tai saivartelu tuulella. Viihdyn enemmän keskusteluissa, joissa halutaan kuunnella ja ymmärtää, sekä rakentaa/viedä eteenpäin ajattela. Saat etsiä jonkun toisen jolle päteä termeistä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Toiminta Perussuomalaisia vastaan on jollain lailla hyvin keskenkasvuista ja suorastaan jopa lapsellista. Valtion tuottavia yrityksiä, luonnonvaroja ja kansallisvarallisuutta on myyty tuhansien miljardien edestä murto-osalla omaisuuksien kokonaisarvosta. Kuten esimerkiksi maailman parhaat fosfaattivarat, alle prosentilla niiden oikeasta arvosta ja kukaan virallinen taho ei tee mitään, ja valtatiedotusvälineet ovat vaienneet asiat kokonaan.

Mutta kun joku Perussuomalainen kansanedustaja on liitetty tietämättään johonkin rasistiseen ryhmään, niin johan alkaa tapahtumaan. Jotenkin tuntuu ettei toiminta tässä maassa ole enää järjellisellä tasolla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jos tummaihoinen lapsi saavissa kylvyssä on ryhmäläisten mielestä "saavillinen paskaa" niin mikä sitten on sitä oikeaa rasismia jos tämänkin ryhmän on vain "joku katsonut" rasistiseksi? Lopettakaa nyt tuo nolo puolusteleminen.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ei Markku Laitinen kirjoittanut, että "joku on katsonut"rasistiseksi, vaan kirjoitti johonkin rasistiseen ryhmään. Eli hän pitää sivustoa rasistisena.

Huhtasaari myös sanoi hesarin mukaan noita juttuja karmeiksi (en muista tarkkaa sanamuotoa), eikä halua olla sellaista kannattamassa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #29

Laitinen muokkasi vastaustaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #30

"Laitinen muokkasi vastaustaan."

Joo muokkasin sitä siten että laitoin viimeisen lauseen ensimmäisen kirjaimen isolla kirjoitetuksi, muuten vastaustani ei ole muutettu! Sitä paitsi meistä varmaan jokainen tietää ettei kommentteja voi muuttaa enää sen jälkeen kun niihin on vastattu!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #33

Hyvin sä vedät! Tulipahan ainakin itselle selväksi, mikä on tyylisi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

En ole käynyt kyseisen ryhmän sivuilla, enkä täten tiedä mitä siellä puhutaan. Mutta jokainen aikuinen ihminen osaa varmaan asettaa kyseisen kommentin siihen lokeroon johon se kuuluu. Itse asettaisin kommentin keskenkasvuisuuden ja lapsellisuuden lokeroon, kuten tämän blogikirjoituksenkin.

Miten muuten Petra itse suhtautuisit siihen jos olisit kansanedustaja ja sinut liitettäisiin kyseiseen ryhmään, ja maan suurin sanomalehti ottaisi asian esille, esittämällä sinun tahalleen liittyneen ryhmään?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #31

Täysi mahdottomuus, koska minä en haali sosiaalisen median kuvioihini ihmisiä, joita kyseiset ryhmät kiehtovat. Se on ihan kansanedustajan oma valinta, millaiset nettipiirit omaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Lopettakaa nyt tuo nolo puolusteleminen."

Kaveria ei jätetä, se on hyvä periaate sodassa ja ehkä politiikassakin.

Poikkeuksiin voi kylläkin keksiä puolustuksia.
Jos kaveri nimetään vaikkapa "saavilliseksi paskaa" niin on ihan kunnialliselta tuntuvaa jättää sellainen kaveri puolustamatta.

Tuollaiset lausunnot, kuten "saavillinen paskaa", kumpuavat jostain alitajunnasta, siellä myllertävästä vihasta, jonka on aina välillä pakko purkautua kuten tulivuori.

Miten sellaista vihaa pystyisi käsittelemään, ellei sen anneta välillä purkautua?

Mutta toisaalta, tuollainen vihan ilmaiseminen leviää helposti. Kun joku purkaa vihaansa noin, niin joku toinenkin kokee sen helposti oikeutetuksi ja se leviää.

Vihan leviämisen seuraukset ovat historiasta tunnettuja. Euroopassa sitä on viimeksi tapahtunut entisen Jugoslavian sodissa.

Tämä voi olla asiaan millään tavalla liittymätöntä pohdiskelua.
Mietiskelen tässä ihan muuten vain.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"" Jotenkin tuntuu ettei toiminta tässä maassa ole enää järjellisellä tasolla. ""

Olen sen verran vanhempaa ikäluokkaa, että olen kokenut tämän toistuvan, kahtiajakautuvalle kansakunnallemme ominaisen pahuuden projisoimisen kuvion jo useampaan kertaan. Aina ne ovat yhtä tosissaan ja tohkeissaan.

Muistan lapuudestani ja vielä nuoruudestanikin kommunistivainot, sitten luottamuspolitiikan ajan, lopulta taistolaisten hurjat ja puhdasoppisuudessaan pelottavat YYA-sabotöörivainot.

Vihreät olivat aluksi kovia vainoamaan "kulutusjuhlijoita", kunnes järjestäytyivät poliittiseksi puolueeksi ja huomasivat saavansa suurimman osan kannatuksestaan kaupunkilaisilta hyvinvointi-ihmisiltä.

Tavallaan Perussuomalaiset perivät sen politiikanvastaisen aukon jonka vihreät jättivät politisoituessaan. Niinpä ei ole niinkään ihmeellistä että "hyvien" ihmisten uusin vaino kohdistuu juuri Perussuomalaisiin. Ja aiheenahan rasismi on mitä efektiivisin, natsikortteineen kaikkineen.

Se on nykyajan noitavainoa. Mutta sellainen ilmiö on meillä ollut keskuudessamme aina. Vain "hyvän" ja "pahan" sisällöt, tai oikeammin nimet ovat matkan varrella vaihdelleet.

Se on seurausta siitä, että meillä on joukossamme aina "hyviä" ihmisiä, jotka panevat "hyvän" kiertämään. Hyvä tarvitsee pahuutensa, ei sitä muuten voi hyvänä ihmisenä hyvää kierrättää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hyvä tarvitsee pahuutensa, ei sitä muuten voi hyvänä ihmisenä hyvää kierrättää."

Kumpaan ryhmään sinä kuulut?

Kaikki ovat tietenkin omasta mielestään aina hyvän puolella. :)

Olet nimittänyt persujen rasismin arvostelijat pahoiksi.
Persut ovat siis hyviä ja itse olet hyvien puolella.

Minä tietenkin tässä sinun mielestäni vain panettelen "hyviä", koska itse kuulun "pahoihin" sinun otamasi näkökulman mukaan, minkä ihan mielelläni myönnänkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #47

Miksi muuten persujen rasismia ei saisi arvostella, vaikka kaikkea muuta saa ja pitää tässä meidän järjestelmässä arvostella?

Persujen arvostelijoiden arvostelu on erityisen kunniakasta persujen mielestä.
Miksi persut ovat niin herkkänahkaisia heihin kohdistetusta arvostelusta?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #48

"Miksi muuten persujen rasismia ei saisi arvostella,"

Mielestäni siksi, koska puolueella itsellään, eikä suurimmalla osalla sen jäsenistöstä, ole mitään tekemistä minkäänlaisen rasismin kanssa. Siksi yleistämällä kaikki Perussuomalaiset rasisteiksi, näyttää vain sen mistä kenkä oikeasti puristaa. Siitä että yksi vaihtoehtopuolue onkin saanut valtavan jalansijan maamme poliittisessa kentässä. Samaan aikaan kun sen oman, oikeiden mielipiteiden puolueen, kannatus onkin laskusuunnassa.

Tällä koko keskustelulla ei siis olekaan juuri mitään muuta tekemistä oikean rasismin kanssa, kuin yhden puolueen jäsenten leimaamistarkoitus. Keskenkasvuisuudessaan ja lapsellisuudessaan nämä leimaajat voisivat oikeasti etsiä niitä oikeita ongelmia ja ottaa niitä keskustelunaiheiksi. Tosin niiden oikeiden ongelmien aiheuttajiksi voisikin osoittautua oman puolueen väki ja siksi niistä kai sitten mieluusti vaietaan ja yritetään kääntää asiat osoittamaan ongelmiin joita ei tosiasiassa ole olemassakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

"Mielestäni siksi, koska puolueella itsellään, eikä suurimmalla osalla sen jäsenistöstä, ole mitään tekemistä minkäänlaisen rasismin kanssa. "

Olet oikeassa. Olen kyllä huomannut etteivät kaikki persut mitään rasisteja ole, ei ole puheenjohtaja Soinikaan. Tämä uusi puhemies taitaa sensijaan olla mielipiteissään kallellaan siihen suuntaan, vaikka pitääkin nyt suunsa supussa.

Tässä onkin paljolti kyse siitä miksi näitä rasistisia mielipiteitä puolustellaan. Kaveria ei jätetä, on tietenkin toisaalta ihan hyvä periaate, mutta eikö se johda tässä politiikassa siihen että kaverin vääriäkin mielipiteitä puolustellaan kaveruuden nimissä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #51

Älä sitten leimaa koko puoluetta ja sen jäsenistöä rasistisiksi.

Enkä mielestäni ole täällä puolustelemassa kaverieni mielipiteitä, koska ensinnäkään nyt syytetty ei ole millään lailla kaverini, vaikka samassa puolueessa olemmekin. Ja toiseksi nyt syytetty on kertonut miten hänet on liitetty ryhmään tietämättään.

Mitä itse tekisit jos sinut liitettäisiin tietämättäsi johonkin rasistiseen ryhmään ja asia tulisi selville sinulle yllätyksenä, valtakunnan suurimman sanomalehden lööpeissä?

Joten kasvakaahan nyt aikuisiksi ja vaietkaa lapselliset juttunne.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #52

"Älä sitten leimaa koko puoluetta ja sen jäsenistöä rasistisiksi."

Leimasiko joku koko puolueen ja kaikki jäsenet rasisteiksi?

"Mitä itse tekisit jos sinut liitettäisiin tietämättäsi johonkin rasistiseen ryhmään ja asia tulisi selville sinulle yllätyksenä, valtakunnan suurimman sanomalehden lööpeissä?"

Oli kansanedustaja Huhtasaari liitetty tietämättään tai ei, jo hänen reaktionsa koko tapahtumaan ovat olleet omituisia.

Turhaa uhriutumista puhua mistään syytetyistä, ei tästä vielä oikeusjuttua ole suunnitteilla. Ja ehkä emme lopeta näistä asioista puhumista, vaikka se sinusta olisikin kiusallista.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #54

"Leimasiko joku koko puolueen ja kaikki jäsenet rasisteiksi?"

Arto Vihavainen: ""Miksi muuten persujen rasismia ei saisi arvostella""

Eikö tuo ole koko puolueen ja sen jäsenten leimaamista?

"Oli kansanedustaja Huhtasaari liitetty tietämättään tai ei, jo hänen reaktionsa koko tapahtumaan ovat olleet omituisia."

Pidätkö omituisena sitä että hänet on liitetty ryhmään tietämättään vai mitä?

"Turhaa uhriutumista puhua mistään syytetyistä, ei tästä vielä oikeusjuttua ole suunnitteilla. Ja ehkä emme lopeta näistä asioista puhumista, vaikka se sinusta olisikin kiusallista."

Puhutaan sitten leimaamisesta, syyttämisen sijaan. Eikä minusta ole lainkaan kiusallista että puhutte näistä asioista, eihän nämä teidän jutunne kerro kuin itsestänne, keskenkasvuisuudestanne, lapsellisuudestanne ja todellisuudentajuttomuudestanne. Sekä myös vihasta Perussuomalaista puoluetta ja sen jäseniä kohtaan. Joten anna tulla lisää vain, näytä nyt kaikki mitä osaat, äläkä nyt vaan jätä keskustelua puolitiehen!

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #57

Persuissa nyt on kansanedustajia, jotka ovat esittäneet rasistisia mielipiteitä. Lisäksi maahanmuuttopoliittinen ohjelma on todettu rasistiseksi asiantuntijoiden toimesta ja tähän ohjelmaan ovat perussuomalaisten kansanedustajat sitoutuneet. Tämä ei tee kaikista perussuomalaisista rasisteja automaattisesti.

Pidän hieman omituisena sitä että kansanedustaja Huhtasaari väistelee, syyttää kansalaista hänen lisäämisestään ryhmään ja tilinsä hakkeroimisesta, eikä tunnu kiinnittivän huomiota ryhmän sisältöön. Eikä myöskään sen ylläpitäjän "Leon Degrenellen" poliittisiin mielipiteisiin.

Kieltämättä sinunkin reaktiosi kertovat mielestäni paljon.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #59

Tämä koko suomi on rasismia täynnä ja se kohdistuu tavallisen syntyperäiseen suomalaiseen, joka on ollut jo pitkään ö-luokan kansalaisena omassa koti- ja synnyinmaassaan. Se on se tämänhetkinen todistettava tilanne ja kuten me kaikki tiedämme rasismi ja syrjintä aiheuttaa vain vastarasismia ja vastasyrjintää.

"Kieltämättä sinunkin reaktiosi kertovat mielestäni paljon."

Minut voit tietenkin yrittää leimata ihan miksikä haluat, mutta totuutta leimaamisissasi ei ole hiukkastakaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #62

"Tämä koko suomi on rasismia täynnä ja se kohdistuu tavallisen syntyperäiseen suomalaiseen, joka on ollut jo pitkään ö-luokan kansalaisena omassa koti- ja synnyinmaassaan."

Täysin naurettava väite.

"Minut voit tietenkin yrittää leimata ihan miksikä haluat, mutta totuutta leimaamisissasi ei ole hiukkastakaan."

Oh the Irony!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #63

Ei väite ole ollenkaan naurettava, vaan hyvin totuudenmukainen sellaiselle joka katsoo yhteiskuntaamme rehellisin silmin. Maa on täynnä pienten vähemmistöryhmien privilegioita ja etuoikeuksia, sekä kaikenlaisia positiivisia syrjintöjä ja poliittisia virkanimityksiä, jotka kaikki ovat rasismia ja syrjintää, ja kohtelevat tavallista suomalaista eriarvoisesti.

Ehkä kannattaisi avata silmät ja katsoa maatamme rehellisin ja avoimin silmin? Jos taas siihen ei kykene, niin toki voi elää silmät ummessa omassa haavemaassaan ja olla näkemättä karua todellisuutta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #69

Mitä sinäkin Markku hoet rehellisistä silmistä kun juuri kotva sitten valehtelit kirkkain silmin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #62

""... suomi on rasismia täynnä ja se kohdistuu tavallisen syntyperäiseen suomalaiseen ... kuten me kaikki tiedämme rasismi ja syrjintä aiheuttaa vain vastarasismia ja vastasyrjintää... ""

Mietiskelin tuossa mistä tämä nykyisin niin irvokkaana esiintuleva "sivistyneistön" viha ja halveksunta niin sanottuja "tavallisia kansalaisia", tai paremminkin "impivaaralaisia suomalaisjuntteja" kohtaan oikein alkoi, ja luulen, että näille nykyisille asenteille luotiin pohjat joskus 60-70 -lukujen vaihteessa.

Silloin nimittäin taittui kuusikymmenluvulla yleismaailmallisesti valtavasti vaikuttanut nuorison arvovallankumous, ja sille miltei vastakohtaiset voimat ja aatteet nousivat pinnalle. Esimerkiksi Martin Luther Kingin murha oli yksi tämän muutoksen kiihdyttäjistä.

Meillä suhtautuminen Tsekkoslovakian miehitykseen jakoi laitavasemmiston kahtia, ja opiskelijoiden piirissä omaksuttiin laajalti niin sanottu "taistolainen" vallankumousajattelu. Se oli jonkinlainen lähtölaukaus sille kulttuuriväelle yhä vieläkin ominaiselle ylimielisyydelle, jota pönkitetään pitkälle viedyllä teoreettisella opillisella tunnustuksellisuudella.

Taistolaisista muutamia siirtyi sittemmin mm. vihreisiin, ja vaikka väkivallan ja vallankumouksen ihannointi teoriatasolta tipahtikin pois, taipumus teoretisointiin jäi elämään kaikenlaisen opillistunnustuksellisen "humanismin" ja "ihmisoikeuspolitiikan" muodossa. Niissä elää nyt sisällä sama kehittymättömän maailman yliymmärtäminen, ylimielisyys ja ylenkatse oman maan tietämätöntä rahvasta kohtaan, joka taannoin starttasi nuorisovallankumouksen vastaliikkeenä.

En oikeastaan ihmettele yhtään ettei tämä hengenlaatu tunnista itsessään omia vihamotiiveja ja yliymmärrystään vieraiden kulttuurien väkivaltaisuutta kohtaan. Nehän eivät koskaan tule esiin samalla lailla avoimina purkauksina joilla "rasistinen" rahvas asiansa sanoo. Fiinit ihmiset pukevat vihansa ja inhonsa hienoihin kiertoilmauksiin ja teoreettisiin projektioihin, joissa oma pahuus heijastetaan halveksitun vastapuolen ominaisuudeksi.

Historiallisesti ottaen tunnistan nykysuvaitsevaiston "kultturelleissa" piilotetuissa vihapuheissa saman aatteellisen vahvistautumisen tarpeen, joka oli ominaista jo 60-70 -lukujen vaihteen avoimille rasistisympatiseeraajille:

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2015/03/kun-kohta...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #66

En minä ainakaan koe, että minua sivistyneistö vihaisi. Emmekä me tavalliset suomalaiset ole erityisen rasistisia. Mutta Suomessa on tämä äänekäs vähemmistö, joka yrittää esiintyä enemmistönä ja jonkinlaisena tavallisen suomalaisen äänenä, levittäen rasistista vihasanomaansa. Jotenkin on kornia, että nämä puupäärasistit käyttävät 50% "virka-ajastaan" sen kieltämiseen, että ovat rasisteja.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #67

""... nämä puupäärasistit käyttävät 50% "virka-ajastaan" sen kieltämiseen, että ovat rasisteja. ""

Eihän tuo ole ollenkaan kornia, vaan taholtasi varsin napakkaa rasistijahtaamista. Ei tietenkään sivistyneistö sinua tuon takia vihaa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #59

Milläs lailla persujen maahanmuutto-ohjelma olikaan rasistinen? Jos rasistista on hajasijoittaa maahanmuuttajia ympäri Suomen keppinä sosiaaliavustuksien leikkaus, niin samaa tehdään muualla Euroopassa mm. Saksassa.

EU:n ajamat pakkokiintiöt loukkaavat myös vapaata liikkumista. Turvapaikanhakijoille määrätään maa, mistä turvapaikkaa haetaan ja luultavimmin jonkinlaista pakkoasumista määrätään muutamaksi vuodeksi ko. maassa, muutenhan ihmisvirta suuntaa heti Saksaan ja Ruotsiin, kun silmä välttää ja taas mennään ojasta allikkoon. Rasistista? Sama periatte kuin persujen ohjelmassa.

Huhtasaari on kyllä kiinnittänyt huomiota sivuston sisältöön. Miksi hän muuten on sieltä on poistunut jo kolme kertaa. Hän toi kyllä ilmi hesarin jutussa, ettei pidä sivuston jutuista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #71

Maahanmuuttajien asettaminen eri asemaan syntyperäisten kansalaisten kanssa on etnistä syrjintää eli rasismia. Lisäksi ohjelma on tältä osin ristiriidassa Suomen perustuslain ja kansainvälisten sopimusten kanssa.

Saksan laeista en osaa sanoa senkään vertaa kuin Suomen vastaavista. Ja mistä päättelet että on menty ojasta allikkoon. Äläkä puhu palavista getoista!

"Tuon tyyppinen toiminta ei ole fiksua, mutta maahanmuuton tuomiin epäkohtiin on puututtava."

Mustien kutsuminen nekruiksi ja sen sanominen että musta lapsi on krokotiilia ja vaarallisempi ja pitää ampua ei ole fiksua? Mutta epäkohtiin on voitava puuttua, vaikka tällaisten ryhmien avulla?

Jos et usko minua, niin luepa tästä: http://kioski.yle.fi/omat/rasistinen-vai-ei-oikeus...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #72

K.K:"rasismii, rasismii, rasismii, älämölöälämölö jne."

Nätisti sä kyllä vedät. Jos joku maahanmuuttaja tulee tänne humanitaarisin perustein ja hänelle osoitetaan luukku missä asustaa ja minne tuodaan sapuska, vaatteet, yms, tykötarpeet päivittäin, niin ainakin itse kuvittelisin hänen olevan tilanteeseen tyytyväinen, ainakin ensi alkuun. Toki voi olla että maamme maine Eldoradona kantautunut ja siksi tuljoilla saattaa olla sellaisia odotuksia mitä ei kaikilta osin voida täyttää.

Ohjelma on myös..no, kuten nimikin sanoo, ohjelma. Se ei ole maamme virallinen linja, eikä se ehkä sitä ikinä tulekaan olemaan. Joku näkee siinä jotain merkkejä "syrjinnästä", toinen ei yhtään mitään. Kenellekään se ei kuitenkaan ole millään lailla haitaksi, tahi sillä mitään merkitystä ole. Son vain sanoja peräkkäin aseteltuna.

Samaa koulua kyllä Sinin kanssa käytte kirjoituksillanne..laittakaa persut ja neekerien ampumiset samaan kommenttiin, niin ihmiset saavat "oikean" käsityksen ja tiedä vaikka hätäsimmät luulisi että heidän ohjelmassaan olisi ehdotettu tuota.

PS miten joku jaksaa villiintyä noiden vajaa-älyisten häiriköiden kirjoituksista mitä netistä löytää?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #72

"Maahanmuuttajien asettaminen eri asemaan syntyperäisten kansalaisten kanssa on etnistä syrjintää eli rasismia."

Ja päinvastoin, syntyperäisten suomalaisten asettaminen eri asemaan maahanmuuttajien tai etnisten vähemmistöjen kanssa on myös rasismia. Samoin rasismia on suomalaisten asettaminen eri asemaan esimerkiksi suomenruotsalaisten kanssa. Nämä rasismin muodothan halutaan vaieta, vaikka niitä on maa pullollaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #100

Koet siis olevasi Suomessa rasismin uhri, kuten monet muut perussuomalaiset. Monet heistä ovatkin jättäneet Suomen ja kirjoittelevat tänne ulkomailta.

Minäkin olen ihan täysiverinen suomalainen. Ainakin kootun sukututkimusaineiston perusteella 100%:sesti suomalainen. En kuitenkaan ole kokenut itseeni kohdistuvaa rasismia, en suomalaisuuden takia tai muuten. No, hiukan ehkä evakkotaustasta johtuvaa nyreksintää joskus, ei muuta.

Ei siis ole tarvetta eikä halua muuttaa vieraisiin maihin, ellei nyt tämä perussuomalaisten leviäminen aiheuta paineita.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #102

En vain koe olevani rasismin ja syrjinnän uhri, vaan siitä on näyttöäkin todellisina todisteina. Minulla on siitä kirjoitettuna lähes kolmesataasivuinen kirja, joka on juuri saatu valmiiksi ja jota aion postittaa ensi viikolla kustantajille luettavaksi.

Jos sinä et täysiverisenä suomalaisena huomaa sinuun kohdistuvaa rasismia ja syrjintää, en voi silloin pitää sinua valitettavasti aivan täysijärkisenä ja todellisuudentajuisena.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #71

Mari Yritys, miksi sun profiilin urlissa lukee "Eero Jalkanen"?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #73

First things first. Mä en pääse ylös täältä lattialta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #73

Siksi, että kirjoitin vuosikaudet tänne nimimerkillä, koska US sen hyväksyi. Keksin nimimerkin täysin hatusta. Ymmärrän ilkkumisen, koska nimimerkkini oli miehen nimi. Itseäni ei koskaan haitannut muiden nimimerkit. Muistan lukeneeni parhaita tekstejä nimimerkkien takaa.

Kuvani on jostain syystä väärinpäin. Sama kuva on facebookissa oikeinpäin. En tiedä miten sen saa käännettyä.

Nimimerkilläni usein komppasin Petraa ja kumppaneita, mutta esim. Tässä välimeren pakolaisongelmassa olen enemmän Väyrysen, Jäättenmäen, Essayahin, Soininvaaran ja persujen linjoilla, ihan pragmaattisista syistä. Humanitäärinen maahanmuutto ei minua haittaa. Minun puolestani Suomeen voidaan ottaa enemmän pakolaisia. Kuitenkaan välimeren ongelmaa ei ratkaista tuomalla muutamia tuhansia onnekkaita Eurooppaan, vaan täytyy keksiä jotain muuta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #71

Sinulla on sitten tavallista luovempi salanimi vai? Yrityshän on oikea sukunimi. Pääsitkö kosketukseen naisellisen puolesi kanssa?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #75

"" Pääsitkö kosketukseen naisellisen puolesi kanssa? ""

Näin upeasti päättyy kansalaiskeskustelu. Nyt ylpeänä peilin eteen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #76

Ylpeänä tietenkin kun sieltä katselee oma naama eikä jonkun viattoman pöllitty ylösalaisinkuva. Onko mitään vastenmielistä tässä maailmassa, jota et jaksaisi kärsivällisesti puolustella, herra Oikkonen? En pysy enää laskuissa, nimittäin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #78

Ihminen on lajityypillisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento, jota tulisi kuvata historiallisena jatkumona, eikä koskaan kuin hän alkaisi itsestään tai loppuisi toisistaan.

Ihmisen, tai pikemminkin ihmisyyden historiaa:

http://narkissos-esseet.net/nsrasismi.pdf

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #78

Kyllä se Petra ihan oma kuva on tabletilta. Minulle oli iso kynnys laittaa kuvaa julkiselle nettisivustolle ja nyt jo mietin oliko se viisasta. Mutta, niillä säännöillä pelataan, jotka on luotu.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #75

No, aloin kommentoimaan täällä 5-6 vuotta sitten, kun suurin osa oli nimimerkeillä ja heitin jonkun nimen hatusta. US hyväksyi sen, joten ei voi mitään.

En itse kiinnitä huomiota nimiin ja kuviin edellenkään ja minua ei haittaa, jos joku kirjoittaa nimimerkillä. En haluaisi laittaa kuvaani julkiselle nettisivustolle, mutta jos haluan kommentoida täällä, se on hyväksyttävä valitettavasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #97

Tyypillistä hommapajunköyttä. Noin neljä vuotta sitten tältä alustalta yritettiin siivota pois nimimerkkejä. Jos silloin jatkoit teit sen vaan härskiyttäsi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #47

"" Persut ovat siis hyviä ja itse olet hyvien puolella. ""

Ei, ei. Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissani on enemmän kirjoituksia kuin vuodessa päiviä, ja jo ensimmäisten joukossa kritisoidaan Perussuomalaisia varsin ankarasti. Perussuomalaiset eivät muodosta poikkeusta minua koko elämäni läpi vaivanneesta tarpeesta pitää kriittistä etäisyyttä kaikkiin aatteellisiin, tunnustuksellista ajattelua edustaviin ryhmiin.

Ajatushistorian harrastaminen on mahdotonta, ellei pysty pitämään yllä tuollaista välimatkaa. Kun käytössämme ovat eurooppalaisella uudella ajalla kehittyneet ajatustyökalut, ainoa tapa tavoitella mahdollisimman "yleiskatsauksellista" perspektiiviä on kävellä reippaasti tiedonalojen raja-aitojen yli ja risteyttää ihmistieteellisiä näkökulmia keskenään.

Sellaista olen sitten harjoittanut. Koska tunnustuksellisesta, ryhmävahvistautumisesta voimansa ja "totuudellisuutensa" ammentavasta ajattelusta on puhuttava kokonaan "eri kielellä" kuin mihin niiden sisällä on totuttu reagoimaan, tarvitaan jopa aivan uusia käsitteitä. Sellaiset käsitteet ja niiden varassa tapahtuva ajattelu vaikuttavat tietenkin omiin tunnustuksellisiin pavlov-reaktioihinsa oppineista "kansalaiskeskustelijoista" pelkältä "sanahelinältä".

Minähän olen esimerkiksi mielelläni "rasisti", mutta en ole persu. Minä en usko kaikkien kulttuurien nousevan samoista lähtöasemista, tai olevan samalla kehityksellisellä asteella. Enkä näe, että kehittymättömien kulttuurien kehittymättömyydessä olisi mitään säilyttämisen arvoista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

Sori etten ole vastannut, tämä yleinen "tekninen ongelma" vaivaa ja estää osallistumistani keskusteluun.

Yritän saada sinua kiinni omista sanoistasi ja omista ristiinpuhumisistasi ja tässä näen nyt siihen tilaisuuden. Kaikella ystävyydellä tietenkin, koska pidän tyylistäsi, enkä tietenkään missään tapauksessa pidä sinua rasistina, vaikka rasistien puolta tässä pidätkin.

Puhut paljon tästä ihmisen yhteisöllisestä luonteesta, josta kukaan ei pääse eroon. Sinun mukaasi olemme kaikki oman yhteisömme luomuksia, sen vankeja, tahdommepa tai emme. En käytä samoja sanoja kuin sinä, koska en ole vielä omaksunut käyttämiäsi ilmauksia, ne eivä sinänsä kerro minulle mitään, mutta yritän kurkkia sanojesi taakse, siihen perimmäiseen merkitykseen mitä todennäköisesti haluat ilmaista.

Uskon että et ole persu, mutta puolustat heidän tapaansa ajatella. Jos, kuten olen ymmärtänyt, olet sitä mieltä että kaikki ihmiset ovat omaan yhteisöönsä ja ympäristöönsä sopeutuneita laumaeläimiä (nämä eivät ole välttämättä sinun sanojasi vaan minun tulkintaani ajatuksistasi) niin miksi perussuomalaisten lauman ajatusmaailma on sinun mielestäsi parempi, arvokkaampi (tai joku muu adjektiivi) kuin muunlaisia ajattelutapoja edustavien ihmislaumojen ajatusmaailmat.

Perussuomalaisten lauman pääasiallinen motiivi on kapina muulla tavoin ajattelevien laumoja vastaan (minun oma käsitykseni) Miksi tämä kapina on mielestäsi oikeutetumpaa kuin muiden laumojen kapina perussuomalaista ajattelua vastaan.

Ajattelin kyllä kirjoittaa muustakin, mutta jottei hajotettaisi tätä ajatusta nyt liikaa niin odotan vastaustasi tähän.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #87

""... ihmisen yhteisöllisestä luonteesta, josta kukaan ei pääse eroon...""

"Ihminen" on sosiaalinen ja historiallinen jatkumo. Niin koen, ja ajattelen. Emme yleensä kyseenalaista itseämme subjektina, sen sijaan kyseenalaistamme objekteja. Peiliin katsominen, sen näkeminen mikä siinä kuvassa on yleistä mikä yksityistä, on ylivoimainen temppu meistä miltei jokaiselle -- siksi että olemme kaikki eurooppalaisen uuden ajan ja vuosisatoja vahvistuneen individualismin sokeuttamia.

Tästä eurooppalaisen uuden ajan erityislaatuisuudesta olen puhunut täälläkin paljon. Sen vaikutuksesta mm. ihmisen elinehdot ovat parinsadan viime vuoden mittaan muuttuneet enemmän kuin mitä ne muuttuivat lajin historian koko aiemman miljoonan vuoden aikana yhteensä. Eurooppalainen uusi aika on aivan erityislaatuinen "kulttuuri".

Suomalaisina meillä on sitten rasitteenamme seitsemän sadan vuoden historiallinen hallintoalamaisuus vieraalla kielellä alistettuna kansana. Se osaltaan määrää kansallista taipumustamme jakautua kaikissa kysymyksissämme kahtia. Latentti antagonismi on meihin sisäänrakennettu, eikä meihin juuti muuta "sivistystä" sitten ole tarttunutkaan.

Oma "sivistyneistömme", "oppineisto", "lukeneisto", "kulttuurieliitti", koko se oman yhteiskuntamme "sivistyksen ja omaisuuden liitto" (Musil), joka esimerkiksi tässä kysymyksessä niin sanotusta rasismista saa keskinäistä ryhmävahvistusta leimatessaan jonkin objektin "vastenmieliseksi", "haisevaksi impivaaralaisuudeksi", "sivistymättömäksi", jne, jne, ei tietenkään mitenkään pysty näkemään peilissä omaa kuvaansa.

Oma viestini koskee lähinnä subjektia sisällämme, ei näitä noitavainon kohteita, joita jo lähihistoriastamme löytyy eri nimilapuilla varustettuina.

Mutta en aio jatkaa tätä täysin toivotonta ristiretkeä täällä tämän pitempään. Olen subjektina myös vähän itsekäs, eikä "kansalaiskeskustelu" inkvisition kanssa hirveästi houkuttele. Noidallahan ei ole mitään mahdollisuuksia oikeudenkäynnissä -- jos järjellä siinä olisi jokin rooli, mitään syytettä ei edes pystyttäisi nostamaan.

Lisäksi on niin, että tämä alusta "on puolensa valinnut", joten tämä on tavallaan rasistijahdille legitimoitu areena. Olen täällä ikään kuin vihamielisessä ympäristössä. Viha on vain asia, jota "sivistyneet" ihmiset eivät sielussaan tunnista. Siitä on kuitenkin kyse: vihasta oman kansan "vastenmielisiksi" koettuja kansalaisia kohtaan.

Lopettelen tähän.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #94

"Lisäksi on niin, että tämä alusta "on puolensa valinnut", joten tämä on tavallaan rasistijahdille legitimoitu areena. Olen täällä ikään kuin vihamielisessä ympäristössä."

Aivan kuten minäkin tunsin olevani "vihamielisessä" ympäristössä homma- foorumilla.

Minusta suhtautuminen eri mieltä olemiseen on kuitenkin valintakysymys. Jos haluaisin tuntea itseni kodikkaaksi ja oloni turvalliseksi homma- foorumilla, asia olisi helppo järjestää, minun pitäisi tuntea myötätuntoa rasismia ja rasismi- myönteistä ajattelua kohtaan. Jos olisin rasisti, olisin siis homma- foorumilla kuin kotonani.

Tähän ajatukseen liittyy kokemukseni siitä että useimmat ihmiset sopeutuvat oman mukavuutensa vuoksi ympäristöönsä omaksumalla ympäristönsä mielipiteet. En tiedä onko se ihmiselle oman tahdon mukainen valinta vai vaistomainen valinta, mutta onhan se tyhmää esittää hommalla suvista jos ei halua kokea siellä ympäristöään itselleen vihamielisenä.

Ehkä rasistit kokevat rasististen mielipiteiden esittämisen jälken olonsa epämiellyttävänä tällä alustalla, en tiedä, mutta kyllä minusta suviksenakin täällä saa kokolailla hyvin "tällejä" aina välillä, joten en pidä tätä yhtä yksipuolisena alustana kuin homma- foorumia.

"Viha on vain asia, jota "sivistyneet" ihmiset eivät sielussaan tunnista. Siitä on kuitenkin kyse: vihasta oman kansan "vastenmielisiksi" koettuja kansalaisia kohtaan."

En usko että vastenmielisyys, tai vastenmieliset ajatukset sinänsä herättäisivät kenessäkään vihaa, mutta ehkä se että kokee ymmärtämättömyyttä ja omien mielipiteidensä mitätöintiä, herättää jonkinlaista katkeruutta. Onko se katkeruus vihaa, on määrittelykysymys.
---------------

Ihmiset joiden tehtäviin liittyy myönteisen vaikutuksen tekeminen muihin ihmisiin välttävät eri mieltä olemista heidän kanssaan. Jos haluaa miellyttää, niin toisten mielipiteitä ei koskaan saa mitätöidä, vaan niitä pitää yrittää myötäillä mahdollisuuksien mukaan.

Autokauppiaalle voi sanoa miltei mitä tahansa mielipiteitään ja autokauppias on aina kanssasi samaa mieltä, se herättää asiakkaassa hyvää mieltä ja myötämielisyyttä kauppiasta kohtaan, eri mieltä oleminen asiakkaan kanssa aiheuttaisi asiakkaassa päinvastaisen reaktion.

Suurin osa täällä "riitelevitä" blokisteista hallitsee varmasti tämän toisten ihmisten miellyttämisen ommassa siviilielämässänsä, mutta kun täällä on tarkoitus esittää oikeita mielipiteitä, eikä vain miellyttää, niin on luonnollista ettei ihmissuhteiden osalta kaikki mene niinkuin Strömsöössä.

Onko se vihaa? Enpä nyt oikein niinkään sanoisi.

Jos joku kokee alustalla toisen eri mieltä olemisen vihana tai jos hän itse vihaa eri mieltä olevia, niin se on mielestäni kyllä ylimitoitettu reaktio.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #107

"... mutta ehkä se että kokee ymmärtämättömyyttä ja omien mielipiteidensä mitätöintiä, herättää jonkinlaista katkeruutta. "

Oletko koskaan kuullut ajatusta että jokaiselle argumentille on olemassa vasta-argumentti? Retoriikan taakse voi kätkeä monenlaista asennetta, jota retoriikkaa hallitsematon ei tunnista. Retoriikassa vajavainen kertoo ajatuksensa vilpittömästi ja myös ns. karheasti. Kumpi keskustelijoista on aidompi ja ymmärretyksi tulevampi? Kumpi keskustelijoista haluaa vain osoittaa omaa älykkyyttään ja voittaa debatin?

Puhut oikeista mielipiteistä ja miellyttämisestä. Mikä on oikea mielipide? Natsi-Saksassa oli paljon oikeassa olijoita. Se ei tarkoita sitä että eläisimme natsi-Saksassa. Miellyttäminen? Kaksi ääripäätä eivät miellytä toisiaan, eikä siltä väliltä olijaakaan. Vihaa on kahden ääripään välillä ja se viha tuntuu pitävän heidät hengissä, mutta he unohtavat että tässä lietsonnassa paha leviää. Molemmat tekevät kovasti työtään vihan levittämiseksi. Tietoisesti tai tiedostamatta. Uhriutuminen on jo todellista. Tämä on ääripäiden luoman sosiaalisen todellisuuden lopputulos.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #107

""... minäkin tunsin olevani "vihamielisessä" ympäristössä homma- foorumilla...""

Siis huomautukseni joka koski sitä, että US-alusta on "puolensa valinnut" ja kannaltani se on vihamielinen ympäristö, viittasi päätoimittaja Huuskon taanoiseen blogiin, jonka otsikossa tämä puolenvalinta ilmoitettiin ja jonka loppulauseessa julistettiin varsin tyly linja kaiken "rasismin" suhteen.

Täällä ei siis ole lupa eikä ilmeisesti myöskään pystytä kyseenalaistamaan käsitteellisiä lähtökohtia. Moni hyvä kirjoittaja on täältä hävinnyt. Täällä reagoidaan olemassaolevien nollatoleranssimallien mukaan. Se ei minulle riitä, koska ongelmat vasta alkavat siitä mihin ne täällä julistetaan loppuvaksi.

Sitten puhut paljon Hommafoorumista. Ilmoistusasiana kerron, ettei minulla ole mitään tekemistä ko. palstan kanssa enkä lähde arvioimaan mikä sen suhde kokemiini ongelmiin on.

Ehkä toistan tämän: Perussuomalaiset puolueena ja Hommafoorumi jotenkin siihen liittyvänä ilmiönä jäävät kokonaan intressieni ulkopuolelle.

En tiedä mitään typerämpää kuin yritys vääntää kaikki asiasisällöt puoluepoliittisiksi tunnustuksiksi. Ja olen sitä mieltä, ehkä toistan tämän vielä: olen sitä mieltä, että motiivina tällaiselle älyttömälle politisoinnille on vain viha.

Siinä on kyseessä viha, torjunta ja tuhoamistarve, joka mitä ilmeisimmin nousee täydellisen älyllisen kyvyttömyyden pohjalta. Se nousee, kun pitäisi ryhtyä miettimään jotain jolla on syvempiä merkityksiä kuin vain halpaa "oikeassaolemista" tarjoavaa puoluepoliittista ryhmäsamaistumista.

"Yhteiskunnallinen keskustelu" vailla historian tajua jää pelkäksi reaktiiviseksi ryhmävahvistautumiseksi. Se tyydyttää tiettyjen ihmisten tiettyjä tarpeita, esimerkiksi pahantahtoista leimaamista ja "rasistijahtia", jne, mutta minä en saa sellaisesta mitään iloa. Joten: ei kiitos.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #112

"Sitten puhut paljon Hommafoorumista. Ilmoistusasiana kerron, ettei minulla ole mitään tekemistä ko. palstan kanssa enkä lähde arvioimaan mikä sen suhde kokemiini ongelmiin on."

Minun mielestäni homma- foorumi on se paikka jossa nämä ideat joita jotkut pitävät rasistisina ja joita sinä puolustat ovat nähtävästi peräisin. Siellä on se ajatushautomo joka on synnyttänyt sen retoriikan jota myös tällä alustalla käytetään ja josta kutsutaan nimitystä maahanmuuttokriittisyys.

Se ei siis ole mikään sivuseikka tässä keskustelussa, ei ainakaan minun mielestäni.

"En tiedä mitään typerämpää kuin yritys vääntää kaikki asiasisällöt puoluepoliittisiksi tunnustuksiksi. Ja olen sitä mieltä, ehkä toistan tämän vielä: olen sitä mieltä, että motiivina tällaiselle älyttömälle politisoinnille on vain viha."

Miten arvelet itse tämän kaltaisten lausuntojesi edistävän asiasisällöllistä keskustelua? Ehkä tämäkin lausuntosi, tämän sinun oman teoriasi mukaan, voi herättää vihaa joissakin ihmisissä.

Minussa se ei herätä vihaa, enkä en oikein usko koko tähän ajatukseessi vihasta motiivina maahanmuuttokritiikin arvostelussa. Jos kirjoituksesi herättäisi minussa vihaa, niin ehkä sitten, viha synnyttää vihaa.

Ulkomaalaisia, erityisesti ulkomailta Suomeen muuttaneita "mamuja" kohtaan sen sijaan tätä vihanlietsontaa kyllä esiintyy ja tiettävästi, näin olen kuullut, tällaiseen vihanlietsontaan on syyllistynyt jopa nykyisen eduskuntamme puhemies. Itse en näihin hänen kirjoituksiinsa kyllä ole koskaan törmännyt, muuten kuin referaatteina.

Mistä se viha mamuja kohtaan sitten syntyy?

Ehkä siihen on olemassa sellaisia perusteita mitä olet näissä blogeissasi tuonut esiin. En osaa käyttää samoja sanoja mitä olet käyttänyt, mutta olen ymmärtänyt että puhut jonkinlaisesta primitiivisestä laumahengestä, jolle on ominaista oman lauman jäsenten suosiminen ja vieraan lauman jäsenten hylkiminen.

Pidät tällaista "laumahenkeä" vättämättömänä ja tärkeänä inhimillisyyden osatekijänä ja sen puuttumista jotenkin epäterveenä tai jopa epätodellisenakin ilmiönä. Ehkä ajattelet että ne jotka väittävät laumahengen puuttuvan itseltään ovat vain teeskentelijöitä tai valehtelijoita.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #115

""... homma- foorumi on se paikka jossa nämä ideat joita jotkut pitävät rasistisina ja joita sinä puolustat ovat nähtävästi peräisin. Siellä on se ajatushautomo...""

Voi hurja. On sen oltava melkoinen paikka. Nähtävästi hautomo, ja retoriikkaakin.

Mitenhän tämän nyt sanoisi. No, ehkä en sano. Olen tainnut jo sanoakin. Voihan uppiniskaisuus olla hyvekin. Toivottavasti löydät jonkun joka uskoo ja tuntee samoin. Ja toki löydätkin. Olen siitä varma.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #117

"Voihan uppiniskaisuus olla hyvekin. Toivottavasti löydät jonkun joka uskoo ja tuntee samoin. Ja toki löydätkin. Olen siitä varma."

Mikä on tässä tapauksessa uppiniskaisuuden vaihtoehto? Onko se sitä että lakkaa ajattelemasta omilla aivoillaan ja hyväksyy pureskelematta toisten mielipiteet, kenties siksi että se toinen käyttää vaikeaselkoisia fiksulta kuulostavia sanoja ja monimutkaisia lauserakenteita.

Onko tällainen auktoriteetille alistuminen sitten hyve? Kenties se on hyve yhteisöhengen kannalta kun se edistää sopua ja harmoniaa, mutta onko se hyve totuuden kannalta katsottuna?

Onhan se aina mukavaa jos ajatellaan asioista samoin, siinä on sitä yhteishenkeä, niinkuin uskovien seurakunnissa, mutta ei se sellainen kyllä mitään ajattelun vapautta ja sananvapautta ole.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Asiasta faktabaariin, niin itse mielenkiinnolla srurasin sen twiittejä, kunnes kävi ilmi, että se keskittyy oikomaan tai vahvistamaan faktoja hyvin yksipuoleisesti. Esimerkiksi Ville Niinistön surullisen kuuluisaa diselistä 800 milj. säästö, olisi ollut sellainen herkkupala faktaabaarin tapaiselle alustalle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täältä puheenvuorosta voi muuten hyvin olla pari viikkoa pois, ei mikään muutu aiheissa tai kommenteissa, sama jatkuu:

Persut, Persut, Persut, Homma, Homma, Rasisti, Rasisti, Kreikka, Kreikka.....

Eikö teitä Petra ja Sini kyllästytä tää samaan aiheeseen kommentointi viikosta toiseen, vai onko teillä tavoitteena saada kaikki toisinajattelijat käännytettyä :)

Onnea valitsemallanne tiellä, mä tuun taas parin viikon päästä kattoon, miten homma etenee, epäilempä, ettei suurta muutosta oo luvassa.

Tämän puheenvuoron taso on kyllä laskenut selvästi, asiakirjoituksia Suomen ja muunkin maailman aiheista on mukava lukea, ja myös väittelyä asioista, mutta nämä muut oksennukset on rasittavia, en tarkoita etteikö asia olisi ajankohtainen, mutta kuitenkin vähäinen. Nämä Persupommitukset tietysti herättää molemmin puolin kiiman, ei kai sille voi mitään. En puolusta ketään, enkä jaksa tuota koko maahanmuuttokeskustelua, mutta joillain se on näemmä elämäntehtävä, oli sitten persu tai persujen vastustaja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Arkiston mukaan olen viimeisten viikkojen aikana kirjoittanut asiaa mm. raiskauksista, perheväkivallasta, kuopiolaisesta kesämaisemasta, Pride-Helsingistä, Työ- ja perhe-elämä-hankkeesta, juhannuksen vietosta, maskuliinisuuden kriisistä sekä tietenkin miesten ja naisten välisestä keskimääräisestä palkkaerosta.

Poliitikkojen kytkökset rasistisiin ja siten yhteiskuntarauhaa horjuttaviin piireihin ovat tärkeitä selvitettäviä ...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Porukoiden vaatimuksesta joudun poistumaan tästä "ryhmästä" hetkeksi (kuulemma käymme tarkistamassa lähimetsistä tulevaa mustikkasatoa ja jotain puhetta oli myös ahvenverkkojen heittämisestä Kallaveteen samalla reissulla. Voi siis olla vaparin puolelle tulossa kuvablogia... ) - jätän kuitenkin kommentoinnin auki ja vastailen parhaan kykyni mukaan asiallisimpiin kommentteihin sitten myöhemmin ...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mitäpä sitä kiistämään jos diggailee Degrellen ja kaltaistensa juttuja. Aikuismaisempaa on myöntää asia, ja kysyttäessä kertoa perusteensa. Tai tunnustaa mokansa jos omat teot sellaiselta sitten jälkikäteen tuntuukin.

Vaan nyt taas kerran näköjään meni niin että kiistetään, selitellään epäuskottavia ja syytetään pahaa maailmaa ja kaikkia muita kun on itse jäänyt kiinni pikkarit nilkoissa.

Ei ihan ensimmäinen kerta. Kyseisen puolueen erityisominaisuuksiin kuuluu puolustella omiensa tekoja, tekivätpä nämä ihan mitä tahansa. Asia on nähty niin kymmenet ja sadat kerrat. Muissa puolueissa väristä riippumatta hölmöilijöille näytetään omiensakin toimesta kaapin paikka. Vaan taas kerran menee muiden syyttelyksi. Tämä ketju on siitä hieno esimerkki.

Voipahan olla niinkin että kyseinen kohu on pelkästään maksettu mainos jolla ao henkilö hommaa degrellelle lisää kaveripyyntöjä ja seuraajia.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

T.K:"Voipahan olla niinkin.."

Oletko ajatellut että jos se onkin niin miten Laura sen kertoi? Jos ihan oikeasti olisi mahdollista että fb-ryhmään voidaan liittää tietämättä..ja vaikka uudemmankin kerran, vaikka siellä lukisi mitä hyvänsä.

Tämän Markku Laitisen kanssa kyllä samaa mieltä..täällä on uskomattoman lapsellista porukkaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hyvä ryhmä Facebooksissa, muutkin painiskelevat näiden pakkoliitosten kanssa:

Why can't i stop people from adding me to a new group :)

https://www.facebook.com/pages/Why-cant-I-stop-peo...

(Ryhmän about kohdassa lukee:
I'd like to be asked for confirmation first please! or at least an option to say NO!)

Laura Huhtasaari

1. En tosiaan muista liittyneeni, muistan tuolta sivustolta vain eronneeni aiemminkin. Ja kyllä, en älynnyt klikata (estoa) eron yhteydessä, joten siksi minut pystyi liittämään uudelleen. Jos muistaisin liittyneeni, sanoisin sen, täällä on paljon ryhmiä, joissa ei ole syytä jatkaa olemista, vaikka tulisi liittyneeksi. En kannata ihmisten halventamista. Minulle on moni sanonut, että heillekin näyttää "liittyneeltä", vaikka ei sitä olisi?

2. En ole itse kirjoittanut mitään rasistista (tuollakaan sivustolla), koska en sellaista halua tehdä.

Mukavaa ja aurinkoista kesää!

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Et muista liittyneesi, mutta sinut pystyi liittämään uudelleen? Ahaa, mutta et klikannut estoa. Eli sinut on vain liitetty sinne ilman lupaasi.

No, hyvä että tämä asia selvisi.

Mukavaa ja aurinkoista heinäkuuta!

Mika Lehtonen

Karolla ja muilla virheettömän hyvillä rasistien jahtaajilla on vielä epäilys! Heitetään Laura veteen ja katsotaan pysyykö se pinnalla vai hukkuuko!!

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Ja mitä sitten jos olisikin itse liittynyt ja liittynyt vielä kolmannenkin kerran? Miten se vaikuttaisi omaan elämääsi ja olisiko se sinulta jotain pois? Oletko esim. äänestänyt Huhtasaarta ja hän olisi tehnyt itsellesi jotain lupauksia mitkä nyt katsot petetyksi, vai mistä tämä vainoamisesi juontaa juurensa?
Tänä päivänä ihmiset ovat sadoissa ryhmissä..jos et sinä ole liittynyt johonkin, niin sinun kaverisi, tahi hänen kaverinsa saattaa olla. Oletko sinä siis vastuussa kaikista näistä asioista mitä somessa tapahtuu, vai olisiko mahdollista että voisi ihan edes yrittää käyttää sitä pääkoppaa minkä yläkerta meille aikoinaan suonut.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kiitos samoin :)

Tällaiset epämääräiset yhteydet avoimesti kokonaisten ihmisryhmien eriarvoistamista etnisin perustein kannattaviin henkilöihin (kyllä, "Puskaraiskaajien rasistinen tausta" -nimisen fb-ryhmän ylläpitäjänänä toimii "Leon Degrelle" -nimimerkkiä käyttävä kirjailija Klaus Elovaara) ovat vain omiaan kyseenalaistamaan nyt tässä tapauksessa demokraattisilla vaaleilla valitun kansanedustajan intressit ja motiivit ...

Mika Selin

Lähes 80 vastausta piti tänne kirjoittaa ja sitten selvisi pienellä Huhtasaaren vastauksella kuinka asia oli. Oliko tämä kaikki tämän arvoista? Vanha neuvo laskea kymmeneen ennen kuin vastaa olisi hyvä neuvo monelle blogistille. Siksi itsekään en kirjoita blogia koska en katso olevani siihen pätevä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mika Selin haluaa jatkaa ja pidentää Huhtasaaren itsenolausta vaikka Kankus kohteliaasti vaikeni aikuisen lailla eikä lausunut totuutta lapsen lailla. Jos facebookissa lukee liittynyt silloin siinä ei lue liitetty.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Minusta tuntuu että eniten tässä nolatut ovat blogisti ja sinä. Kuten eräs kirjoittaja tuolla toisessa blogissaan tuumaa..oikealle natsipuolueelle olisi tilaus. Saisitte jotain todellista mistä riekkua päivät pitkät.

PS Olin ymmärtävinäni ettet ihan fb-guru ollut, joten ei kannattane laukoa mitään sellaista mitä ei varmasti tiedä.

Jari Leino

Keltainen lehdistö eli Suomen täysin luokaton kohumedia nostaa luonnollisesti mediakohuja ihan mistä haluaa. Ja netistä tuntuu löytyvät loputtomasti ihmisiä, joille on elintärkeää päästä pöyristelemään näitä median luomia mediakohuja ja tuntemaan oikeutettua vihaa oikeutetun vihan kohdetta - tässä tapauksessa perussuomalaisia ja Laura Huhtasaarta - kohtaan.

"Oikeutetun" vihan tunteminen on noille ihmiselle ilmeisestikin ihana tunne ja saa heidät tuntemaan itsensä paremmiksi ihmisiksi, jotka ovat paljon ylempänä kuin heidän vihan kohteensa.

Kiinnostavampaa olisi miettiä, miksi kohumedia nostaa mediakohuja. Mikä on se aihe, josta media EI halua suomalaisten nyt keskustelevan (esim. EU:n pakkopolitiikkaa maahanmuuton taakanjaon suhteen tai Kreikan tilanne). Miksi kohumedia haluaa ihmisten kohisevan ja pöyristyvän jostain Fb-ryhmästä? Miksi kohumedia haluaa teidän vihaavan Laura Huhtasaarta? Ja miksi te reagoitte kuin Pavlovin koirat?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Hyvää huomenta, God Morgon, お早うございます。

Tässä on vielä Suomen kansalaisen Sakari Timosen mielipide asiaan:

"Eli uskokaa tai älkää, niin Huhtasaari on itse liittynyt ryhmään ennen kuin Facebook muutti asetuksiaan siten, että suora liittyminen ei enää ole mahdollista. Tällaisten vanhojen jäsenten kohdalla lukee ”Liittynyt”. Niin lukee myös ryhmien perustajien kohdalla. Kun joku toinen lisää jäsenen ryhmään hänen omasta pyynnöstään, niin status on ”Lisännyt XX”.

Tästä Facebookiin koemielessä perustetusta ryhmästä voitte käydä katsomassa lyhyen selityksen ryhmästatusten muodostumisesta. Huhtasaari on siis puhunut palturia vuorokauden putkeen."

http://sakutimonen.com/2015/07/lynkataan-kansalainen/

Mika Lehtonen

Höpöjuttuja. Itse tein testin ja vanhassa ryhmässä minut oli lisätty muiden toimesta ja silti luki liittynyt. Lopettakaahan tuo lynkkaaminen ja paskanjauhaminen. Katsokaa peiliin ja miettikää miksi kiusaatte ihmistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miksiköhän Huhtasaari kiertelee vieläkin saman stoorin kanssa? En se ollut minä joka liityin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huhtasaari edustaa hallituspuoluetta joka hallitus taas edustaa niitä joille uusi ökyauto on saatava halvemmalla ja päätään pitää silittämän ja sitten nämä Huhtasaaren puolustajat kuitenkin puhuvat Huhtasaaresta kuin jostain ymmärtämättömästä tyttöraukasta jolta ei missään nimessä pidä vaatia minkäänlaista rajaa rasismin levityksessä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Calle hommaa sullekin ökyauton, kun jaksat vaan olla sinnikäästi ajaa asiaa, noilla pojilla sitä on pätäkkää mitä laittaa liikkumaan, laittoihan Carl Haglundkin hiukan rahaa vaaleihin.

Onkonhan Calle jo ostanut uuden auton, kun sen saa nyt hiukka halvemmalla :)

Niin ja onhan sitten tuo maanviljelijä Wahlrooskin, siinä on muuten esimerkillinen maajussi, ei valita koskaan mistään tukiaisista.

En kai minä leimaa koko puoluetta muutaman jäsenen takia, ei tulisi mieleenikään, sehän olisi lapsellista, eikö vain?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Haglund ei olisi kyllä tarvinnut mitään kampanjaa kun sai asemansa puolesta olla niin paljon esillä ja teki sen vakuuttavasti. Mutta kotimaan kiertoon menivät rahat, mikä persuille ei ole mikään arvo eikä osalle kokoomusta kun meppinsä äänestivät veroparatiisien puolesta ja sen puolesta että rahat valuvat veroparatiiseihin.( Terho ja Sarvamaa)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #101

Pitäiskö mun nyt kertoo sulle kuinka vanhus- ja lapsiystävällistä Sotea RKP ajaa, voi hyvänen aika sentään, RKP on selvästi Kokoomusta oikeammalla, ja sinä puhut veroparatiiseista, joissa ne RKP:n tukijoiden rahatkin lepäävät.

Huhheijaa ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #104

Minä eroan rkp'stä heti kun persut irrottavat keskeisistä valta-asemista. Olen siellä juuri siksi että tällaiset Huhtasaaret, Niinistöt, Immoset ja mikä sen puhemiehen nimi olikaan tarvitsevat vastapainokseen parlamentarismia kunnioittavia voimia. Rkp on juuri hyvä vastapaino.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset