jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Pride-viikon uutissaldoa

Kuluvaa viikkoa ollaan jo perinteikkäästi vietetty sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksien puolesta demonstoituvien tapahtumien merkeissä, joiden pääasiallisin demonstroitumisalue sijaitsee aluepoliittista yhdenvertaisuutta ja tasapuolisuutta  verrattain mainiosti ilmentäen maamme karuimmalla syrjäkulmalla - Helsingissä siis.

Pride-viikon tapahtumien ohella ja siihen liittyen alati uusiutuvasta uutisvirrasta on viime päivinä tarttunut yhden blogimerkinnän arvoisesti "haaviin" muutamia mainioita tapahtumakuvauksia, jotka mielestäni sekä informaatiosisällöltään että ajankohtaisuudellaan ansaitsevat tulla uudelleen nostetuiksi blogosfäärin loppukäyttäjien tietoisuuteen :)

Suomessa kiistely tasa-arvoisesta avioliittolaista ei näytä loppumisen merkkejä, vaikka edellinen eduskunta hyväksyikin kansalaisaloitteen pohjalta tehdyn lakiesityksen sukupuolineutraalista avioliittolaista. Lain on tarkoitus tulla voimaan maaliskuun alusta vuonna 2017, kun siihen liittyvien lakien muotoilut ja  väestörekisterin yms. hallintovirastojen kuten KELA:n tietokannat ja lomakkeet on saatettu ajantasalle.

Oman lisänsä asiaan tuo sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustava kansalaisaloite, jonka vireille laittanut taho pyrkii palauttamaan avioliiton institutionaalisen merkityksen "aitojen miesten ja aitojen naisten aidoksi avioliitoksi".

Aito avioliitto-kansalaisaloitteen vetäjien eräs keskeinen argumentti, jolla he pyrkivät estämään sukupuolineutraalin avioliittolain voimaan saattamisen, on ns. lapsi-kortti. Kansalaisaloitteen tekijöiden mukaan samaa sukupuolta olevien vanhempien perheissä lapsille koituu suunnatonta kärsimystä siitä, ettei heillä ole vanhempina molempia biologisia vanhempiaan - joistain kiistanalaisista tutkimuksissa tälle näkemykselle löytyy toki tukeakin, mutta mielestäni nyt viimeistään nämä tutkimustulokset saavat huutia. Coloradon yliopistolla tehdyn mittavan tutkimusanalyysin mukaan nimittäinkin :

"

Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että samaa sukupuolta olevien vanhempien kasvattamat lapset ovat aivan samanlaisia kuin niin sanotuissa perinteisissä perheissä kasvaneet lapset, kertoo tuore tutkimus. Yhdysvaltalaisessa Coloradon yliopistossa tehdyn tutkimusanalyysin mukaan homoparien, heteroparien ja yksinhuoltajien kasvattamien lasten väliltä ei ole tutkimuksissa löydetty eroja sen paremmin käyttäytymisessä kuin koulumenestyksessäkään. Myöskään mitään psykologisia eroja ei ole havaittu.

Tutkijat kävivät läpi peräti 19 000 vuosina 1977–2013 tehtyä tutkimusta ja artikkelia. Tuloksena oli, että tutkijoiden välillä oli asiassa lieviä erimielisyyksiä vielä 80-luvulla. Sen jälkeen arviot ovat kuitenkin muuttuneet, eivätkä tutkijat enää havaitse negatiivisia eroja eri perhemuodoissa kasvaneiden lasten välillä.

Kyseessä on tiettävästi laajin aiheesta tehty analyysi. Tutkimus on julkaistu Social Science Research -lehdessä.

"

Translain uudistaminen vastaamaan sukupuolineutraalin avioliittolain sisältöä ja tosiasiallista tarvetta on myös puhuttanut sekä kansalaisjärjestöjä, poliitikkoja että myös transfobikoita - kahden sukupuolen deterministiseksi kuviteltuun järjestelmään kasvaneille sukupuolen moninaisuus voikin olla merkittävä haaste ja jopa kammoksuttava ajatuksena. Asia ei kuitenkaan ole mitenkään kummallinen tai oudoksuttava, sillä sukupuoli manifestoituu pääosin korvien välissä. Muille sitä voi sitten jäsentää vaikka pelkkänä ilmoitusasiana :

"

Norjan terveysministeriö on tänään torstaina jättänyt lakiehdotuksen, joka helpottaisi juridisen sukupuolen muuttamista. Seitsemänvuotiaat lapset saisivat vanhempiensa tuella muuttaa juridisen sukupuolensa ja 16-vuotiaat eivät tarvitsisi edes vanhempiensa lupaa. Tämä tarkoittaisi myös, että transsukupuoliset saisivat itse määritellä sukupuolensa, eikä sitä enää päätettäisi lääketieteellisen diagnoosin perusteella.

– Ehdotus on historiallinen, koska se tarkoittaisi, että terveydenhuolto ei enää määrittelisi ihmisen sukupuolta, vaan henkilö itse, terveysministeri Bent Høie sanoo Norjan hallituksen julkaisemassa lehdistötiedotteessa.

"

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Tämä tarkoittaisi myös, että transsukupuoliset saisivat itse määritellä sukupuolensa, eikä sitä enää päätettäisi lääketieteellisen diagnoosin perusteella."

Miten tuon jälkeen kävisi naiskiintiöille, kun sukupuolesta tulisi pelkkä ilmoitusasia?

Kysyisin myös hieman aiheen ohi, että pitääkö blogisti naisia sukupuolivähemmistönä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, ehkä meidän pitäisi siirtyä laskemaan indeksejä joissa lasketaan kunkin yksilön miehisyys c. naisisuus ja sitten kiintiöiden asemesta tuollaiset indeksit pitäisi olla kuussakin orgaanissa tasapainossa. Yhden sataprosenttisen uroksen voisi korvata kahdella fiftififti-tyypillä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sukupuolikiintiöiden tarpeellisuus tulee väistämättä jossain vaiheessa kyseenalaistumaan ja translain uudistaminen jouduttaa kiintiöiden poistamista.

Vallitsevassa kahden sukupuolen järjestelmässä naisilla on tietty vähemmistöasemansa ja syystäkin tasa-arvopolitiikkamme on rakentunut korjaamaan tätä vinoumaa...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ylivertainen näistä pride-uutisista on kuitenkin Länsi-Savon nettisivuilta huomaamani lainaus KSML:stä. Jyyväskyläläinen Kristillisdemoraateista erotettu kyläpoliitikko ja täyspäivähihhuli Juhani Starczewski oli tunnistanut Kangasniemen pridetapahtuman langettaneen meidän päällemme Jahwen vihat niin, että nykysin tuulee niin kamalasti. Ne eivät kuulemma tyynny ennekuin moinen syntinen elämä lopetetaan. (Tosin hän on aiemmin kai syytellyt muitakin arkkipiispa Mäkisestä ex-puhemies Heinäluomaan Jahwen vihojen nostattamisesta). Lasten kasvaminen kieroon ei siis ole ainut asia jonka ihmiset homojen edessä vinoon kun Jahwen tuuli tuivertaa meitä syntisäkkejä.

Timo Lehtonen

Juho Antikainen kirjoitti: ”Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että samaa sukupuolta olevien vanhempien kasvattamat lapset ovat aivan samanlaisia kuin niin sanotuissa perinteisissä perheissä kasvaneet lapset, kertoo tuore tutkimus...”.

Tiedoksi: ”YLE:n uutinen homotutkimuksesta ei kerro koko totuutta”, Pasi Turunen 26.6.2015
http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/723/yle_n_...

Kyseinen Ylen juttu 24.6.2015: ”Tutkijat yksimielisiä: Homojen kasvattamat lapset eivät eroa heteroperheiden lapsista”
http://yle.fi/uutiset/tutkijat_yksimielisia_homoje...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Väestöliiton tekemä kooste sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia käsitelleistä tutkimuksista :

"Tulokset aihepiiriä käsittelevistä tutkimuksista ovat osoittaneet kerta toisensa jälkeen, että läpi lapsuutensa ja nuoruutensa sateenkaariperheiden lapset voivat psyykkisesti yhtä hyvin kuin heterovanhempien lapset (Bos, Gartrell, & Van Gelderen, 2013; Crouch, Waters, McNair,
Power & Davis, 2014; Golombok & al., 2014; Rivers, & al., 2008; Wainright & al., 2004; katsaukset Biblarz & Stacey, 2010; Paige, 2005; Solantaus, 2008; Tasker, 2005). He eivät myöskään eroa toisista lapsista ja nuorista päihteiden käytön, rikollisen käyttäytymisen tai väkivallan uhriksi joutumisen suhteen (Wainright & Patterson, 2006) tai syömishäiriöoireiden (Gartrell, Bos, Peyser, Deck, & Rodas, 2012), nuoruuteen liittyvien huolien (Rivers & al., 2008) tai elämään tyytyväisyyden suhteen (Van Gelderen, Bos, & al., 2012). "

http://bit.ly/1LKk6EM

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset