jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Jussi Halla-aho rauhan asialla

Jussi Halla-aho on tunnettu ja tunnustettu suomalainen poliitikko, jonka tekemiset ja etenkin sanomiset kiinnostavat kansakuntamme kaikkia sosioekonomisia kerroksia. Kielenkäytön mestarina hän osaa tiivistää yhteiskuntakriittiset ajatuksensa aina kuulijakuntansa mukaisesti ymmärrettävään muotoon,  joten on aivan luonnollista, että hän on demokraattisessa poliittisessa toimintaympäristössämme kivunnut sangen nopeasti  aina sen vaikutusvaltaisimmille tasoille saakka. 

Suurta gandhilaista, tai pikemminkin näin suomalaisessa kansallismielisessä hengessä ahtisaarimaista, vakauttavaa valtiomiestaitoa osoittaa hänen viimeisin,  hieman kontekstisidonnainen, some-kommenttinsa, jossa hän kuivan lakonisesti sekä toteaa sotien mielettömyyden, niiden kauaskantoiset traagiset seuraukset että myös  esittää sotien loppumiseksi yksinkertaisen ja mitä pätevimmän ratkaisun :

"Somaliaan saadaan rauha heti, kun somalit lopettavat sotimisen."

Näin juurikin - sodat eivät lopu sotimalla vaan lopettamalla sotiminen.

Operaatio Vastatuuli on anti-militaristinen toimintaleiri, jonka järjestäjätahot uskovat vakaasti Jussi Halla-ahon pelkistämään ajatukseen sotien ja niihin valmistautumisen järjettömyydestä. Leirin tarkoituksena on aktivoida lisää kansalaisia toimimaan rauhan puolesta, herättää keskustelua aseellisen palveluksen vaihtoehdoista ja toimia muullakin tavoin kansallisena ristiriitojen liennyttäjänä :

"Me emme usko siihen, että rauhaa voi edistää väkivallalla – tai väkivallan käyttöön valmistautumalla. Ei tarvitse katsoa tämän päivän Eurooppaa pidemmälle huomatakseen, että sotilaallinen ja poliittinen vastakkainasettelu lisää turvattomuutta. Tässä tilanteessa myöskään NATO:a voimakkaasti lähestynyt Suomi ei ole sivustakatsoja. Rauhaa ja turvallisuutta ei luoda käyttämällä yhteiskunnan voimavaroja sodankäyntiin tai sen harjoittelemiseen, sen sijaan sitä voidaan luoda konfliktien ennaltaehkäisemisen ja yhteisymmärryksen rakentamisen keinoin. Ristiriidoilla on aina syynsä, ja kiinnittämällä niihin huomiota ajoissa niiden kärjistyminen sotilaalliseksi konfliktiksi on mahdollista estää. Pohjois-Karjalassa kesäkuussa 2015 järjestettävä sotaharjoitus ei edistä turvallisuutta.

Paitsi arvostella käsitystä aseisiin perustuvaa ”turvallisuudesta”, Vastatuuli-leiri haluaa nostaa esille myös Suomen toteuttaman asevelvollisuusjärjestelmän mielekkyyden. Toukokuussa 2015 Suomen armeija lähettää kirjeen noin 900 000 reserviin kuuluvalle. Kuitenkin armeijan sodanaikainen vahvuus on 230 000 sotilasta. Toisin sanoen kolmelle neljästä sotilaskoulutuksen saaneesta suomalaisesta ei ole sijaa armeijassa edes sodan aikana. Miksi heille sitten ylipäätään on annettu sotilaallinen koulutus? Yksi leirin tarkoituksista on antaa harjoitukseen osallistuville nykyisille ja tuleville reserviläisille tietoa mahdollisuudesta irtautua reservistä
."

 

Leirille ennakkoilmoittautuminen tapahtuu sähköpostin kautta ja ymmärtääkseni toimintapäiville voi osallistua myös ihan nonstoppina hakeutumalla paikan päälle ja ilmoittautumalla siellä asianmukaisesti ...

 

 

Niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Eikö leirin pitopaikka olisi voinut olla jossakin Somaliassa? Oltaisiin siten aivan asian ytimessä. kasvisruokakin olisi maittanut näille shababooneille vai miten ne nyt kutsuvatkaan itseään. Pari kalaopsta mukaan näyttämään paikallisille veneharrastajille apajien paikan jne. Sieltä olisi ollut messevää lähettää selfietä someverkkoon takuuaurinkoisesta Afrikan helmestä.

Marko Huttunen

Harjoituksestahan tulee todella mielenkiintoinen, alunperin piti olla vain sininen ja keltainen osapuoli, nyt paikalle ilmestyy myös punavihreä osasto joka tekee propagandaiskuja vastustajien asemiin. 1970-luvulla Rauhanliikkeellä oli vielä tukenaan NL:n rauhanaseet, nyt on selvittävä pelkällä tilapäiskalustolla. Mutta kuten viime sodat ovat osoittaneet, suomalaisella sisulla käpykaartin pieni mutta sisukas joukko voi pärjätä metsässä päivätolkulla!

Seppo Hildén

Ja sateen sattuessa vallankum...ei kun operaatio vastatuuli peruttu.

Marko Huttunen

Eiköhän Puolustusvoimat huolehdi vilustuneista vallankumouksellisista. Aina löytyy yksi vapaa puolijoukkueteltta johon kaikki nämä kumoukselliset mahtuvat, ja varusmies sinne kipinään kaminaa lämmittämään. Kunhan malttaa kiväärin jättää teltan ulkopuolelle etteivät kumoukselliset järkyty.
Harjoitusta sekin, kuvaa taistelun jalkoihin jääneiden siviilien evakuointia.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Vilustumista voidaan torjua metsäsissipakkauksesta otetun Alepan pussilakanan täytöllä vaikkapa timoteillä. Sitten vain "patjaa" pöllyttämään junamuodostelmassa, kunhan vain ensin todetaan mahdolliset heinäallergiat.
Eikös se ollut vastaavien leirien "kaikkien" tiedossa ollut fakta fjoosan saannin helppoudesta.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Tottakai koulutettavia on oltava enemmän, kuin varsinaista sijoitettua reserviä. Mitstä muuten otetaan täydennykset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset