jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Feministinen megajytky :)

  • Feministinen megajytky :)

Äskettäisiin eduskuntavaaleihin keskeistä sisältöä tuonut tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta vahvasti liputtanut   feministisetvaalit-kampanja on tarkistuslaskennan myötä osoittautunut todelliseksi menestykseksi - peräti 38 ehdokasta, jotka antoivat sitoumuksensa edistää kampanjan arvoja, tulivat myös valituiksi arvovaltaisiksi kansanedustajiksi.

Asian tekee vielä paremmaksi tieto siitä, että näiden sitoumuksen allekirjoittaneiden aktiivisten kansanedustajien lisäksi eduskuntaan tuli valituiksi suuri joukko muitakin edustajia, joille tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen on itsessään tärkeä osa heidän henkiökohtaista poliittista näkemystään. 

Joiltain osin taantumuksellisesta vaalituloksesta huolimatta tärkeissä perhepoliittisissa ja työhön ja talouteen liittyvissä kysymyksissä voimme siis olettaa saatavan juhlapuheiden ohella myös konkreettisia ratkaisuja tulevan vaalikauden aikana - päällimmäisiä asiakysymyksiä on esitelty yllä linkittämässäni blogitekstissä, mutta selkeyden vuoksi, kertauksena ja muutenkin mukavana miehenä luettelen seuraavaksi joitain tasa-arvon toteutumisen kannalta tärkeimpiä tavoitteita, joiden toteuttamisessa pian kokoontuvalla eduskunnalla on kaikki mahdollisuudet :

  • translain uudistaminen 
  • äitiyslain uudistaminen
  • perhevapaajärjestelmän remontointi
  • naisiin kohdistuvan ja lähisuhdeväkivallan vastaiseen työhön ja ennaltaehkäisyyn liittyvien taloudellisten ja toiminnallisten resurssien turvaaminen
  • palkkaeron supistaminen
  • asevelvollisuuden uudelleen arviointi nykyaikaisia turvallisuusuhkia ja maanpuolustukseen liittyviä sukupuolivaikutuksia huomioivasti
  •  

 

Niin?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Positiivinen asenne auttaa läpi harmaan kiven, kansalliskirjailijaamme vapaasti siteeraten ...

Monien näiden tavotteiden saavuttaminen vaatii sen positiivisen asenteen lisäksi sitä paljon puhuttua poliittista tahtoa ja siten on toivottavaa, että luettelemiani asiakysymyksiä myös tulevassa eduskunnassa pidetään esillä. Vaalituloksen mukaisesti odotukset kohdistuvat Vihreisiin ja Vasemmistoliittoon...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Varmasti mielenkiintoisia keskusteluja luvassa erilaisten teekutsutempausten yhteydessä. Teekutsuja äänestäneet tulevat näkemään ja kuulemaan mitä arvoja uudet edustajat yrittävät polkea. Ne jotka allekirjoittivat feministiset vaalit eivät tule istumaan hiljaa eduskunnassa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tosiaan nämä "teekutsuliikkeeläiset" voivat toimia keskustelujen herättäjinä (provosoimalla) - feminismissä eräs tärkein piirre on juurikin sen intersektionaalisuudessa ja siten erilaisiin vähemmistöryhmiin kohdistuvan ja ryhmien sisällä/välillä ilmenevän syrjinnän tekeminen näkyväksi tulee olemaan ehkä päätavoitteina luettelemieni tavotteiden ohella tulevan vaalikauden poliittisesti orientoituneita keskustelujenaiheita... Ehkä myös enenevässä määrin omien kirjoitusteni aiheita??

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset