jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Suomen etu - globaali vastuu

      "Välimerellä hukkuneiden siirtolaisten määrä on monikymmenkertaistunut viime vuoden alkuun verrattuna. Kuluvan vuoden uhrimäärän arvioidaan nousseen noin 1 600:aan viime viikonloppuna, kun jopa 700 ihmistä hukkui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tragedia on Välimeren pahin miesmuistiin."

 

Maailma.netin artikkeli

 

Globaalin vastuun periaatestrategia edellyttää, että myös  Suomi Euroopan Unionin jäsenenä osallistuu tässä tilanteessa sekä Välimeren valvontaan, pelastusoperaatioihin siellä  että myös kehitysyhteistyön ja rauhanturvaamisen puitteissa alueellisen vakauden kehittämiseen ja ylläpitämiseen etenkin Somalian, Eritrean, Syyrian ja Libyan konfliktialueilla.

 

Suomen etu -globaali vastuu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Ehdotus: Rakennetaan Välimeren yli pari siltaa.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Minulle taas sopisi Australian malli. Hukkuneiden määrä nykyään miltein loppunut kokonaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Gibraltarin salmeenko?

No, käytännössä Suomi joutuu olemaan jollain tasolla mukana vähentämässä Välimeren ylittävää (ja kiihtyvää) siirtolaisuutta. Italialle, Kreikalle ja myös Espanjalle koituva rasite tästä "merivirrasta" on jo nyt kohtuuton ja hallitsemattomana virtaukset heijastuvat jatkossa voimistuvasti myös Suomen rajoille...

Asian voi nähdä hyötynäkökulmasta siten, että rauhanturvaamis-, pelastus- ja merivalvontaoperaatiot työllistävät puolustusvoimia ja erilaisia järjestöjä. Työllistysmismahdollisuudet siis parantuvat, kun Suomi alkaa kantamaan globaalia vastuutaan täysimääräisesti ...

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Välimeren valvontaa pitäisi tehostaa ja laittomat maahantunkeutujat pitäisi määrätietoisesti palauttaa lähtömaihinsa ja laittoman maahantulon järjestämiseen käytetyt alukset pitäisi takavarikoida rikoksentekovälineinä. Nykykäytäntö ei toimi, vaan tulijoita pukkaa koko ajan lisää.

Esa Niemi

EU:n pelastustoimet ovat lisänneet hukkumisia kuten EU:n politiikka muutoinkin.

Kaikkein vähiten näitä ihmisiä kuolee, loukkaantuu, ryöstetään ja raiskataan kun heitä autetaan lähtömaiden läheisyydessä. Matkalle lähettäminen paremman elintason toivossa on vain ihmishenkien halveksintaa.

Liike jatkuu niin kauan kuin ihmiskaupan ja ihmissalakuljetuksen alku ja loppupäässä joku hyötyy heistä taloudellisesti. He ovat vain pelinappuloita taloudellisten intressien saamiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset