jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Vaalit olivat menestys

Alustavien laskelmien mukaan vahvasti tasa-arvon puolesta liputtavan feministisetvaalit-kampanjan listalta tuli valituksi kansanedustajiksi yhteensä 31 ehdokasta. Erityisen mainiota on se, että valittujen joukossa ovat Suomen (pitkästä aikaa *)) ensimmäiset maahanmuuttajataustaiset kansanedustajat Nasima Razmyar (SDP) ja Ozan Yanar (Vihr).

 

Tämä tulos tietää hyvää seuraavalle eduskunnalle, jonka voi olettaa kokoonpanollaan kykenevän muuttamaan Suomea taas himpun verran monikulttuurisemmaksi, suvaitsevammaksi ja tasa-arvoisemmaksi paikaksi elää. Itse asetan tässä suhteessa  toiveeni muodostettavalle hallitukselle, jonka tulisi ottaa ohjelmaansa ainakin seuraavat uudistukset ja tavoitteet :

  • maahanmuuttajien kotouttamisen tehostaminen paremmalla integraatioasteella
  • palkkaepätasa-arvon lieventäminen samapalkkaisuusohjelman täsmennyksillä
  • perhevapaajärjestelmän uudistaminen siten, että vanhemmuuden kustannuksista ei enää muodostuisi vinouttavia tekijöitä niin työmarkkinoille kuin muuallekaan yhteiskunnallisille tai yksityisille alueille
  • paperittomien henkilöiden terveydenhoitopalveluiden saattaminen vastaamaan sivistysvaltiolta edellytettävää tasoa
  • translain uudistaminen
  • Istanbulin sopimuksen toimivuuden varmistaminen
  • kehitysyhteistyömäärärahan määrän sitominen lakisääteisesti 0,7 prosenttiin vuotuisesta BKTL:sta
  • asevelvollisuuslain uudistaminen vastaamaan tarvetta, saatavuutta ja perustuslaillista yhdenvertaisuutta
  • kirkon ja valtion erottaminen sekularistisella painotuksella
  •  

 

Mielestäni em. tavoitteet ovat kohtuullisia ja tärkeitä sekä yleisesti kannatettuja, joten niiden tulisi olla ehdottomasti hallitusohjelman osana kunkin vastaavan ministeriön kärkihankkeina...

 

 *) Hella Wuolijoki (s. Virossa) on aikaisemmin tullut  valituksi kansanedustajaksi, edellisellä vuosituhannella siis....

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Niko Sillanpää

Taitavat sekä Razmyar että Yanar saada kokemusta oppositiopolitiikasta tällä kertaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jostain se kokemus on saatava ja käsittääkseni pääministeripuolueeksi valittu Keskusta suhtautuu melko vakavasti toivelistalleni keräämiin asiakysymyksiin, joten seuraavalla vaalikaudella on odotettavissa selkeää edistymistä siitäkin huolimatta, että suuri osa niistä 31:stä kampanjalistalta kansanedustajiksi päässeestä ehdokkaasta asemoituisi oppositioon.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"ovat Suomen ensimmäiset maahanmuuttajataustaiset kansanedustajat"

Selitä Juho, miksi sinäkin toistelet tuota valhetta?

Maahanmuuttajataustaisia edustajia on ollut jo vaikka kuinka monta - ensimmäinen jo 40-luvulla.

Esa Niemi

Väärän värisiä?

Tiedä sitten miten Juho luokittelee ihmisiä eri ominaisuuksiensa perusteella ja leimaa jokun maahanmuuttajataustaiseksi ja toisen ei.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Niinpä. Edellämainittujen lisäksi ainakin Zyskowicz on alkuaan puolanjuutalainen ja Essayahin isä on marokkolainen. Ja Toivolakin on hieman kantaväestöä tummempaa porukkaa. Ja sillä alkuperällä ei ole eduskunnassa mitään merkitystä. Ei heillä ole yhtään sen enempää valtaa kuin muillakaan kansanedustajilla, varsinkin kun ei ole merkittävästi aiempaa poliitista kokemusta. Puoluejohto viime kädessä sitten sanoo, mitä nappulaa tulee äänestyksissä painaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Teknisesti toki Hella Wuolijoki oli myös ensimmäinen maahanmuuttajataustainen kansanedustaja...

Kansanedustajien maahanmuuttajataustaisuus on kuitenkin mielestäni hyvä¨huomioida näinä aikoina, jolloin rasismi ja sen piilevä muoto eli ns."maahanmuuttokriittisyys" ovat hyvinkin jäsentyneesti esille niin somessa kuin ihmisten arjessakin. Kansanedustajuus kun on merkki onnistuneesta integraatiosta...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Kun kerran tiedät, että Wuolijoki oli jo maahanmuuttajataustainen, niin miksi levität valhetta?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #10

Esimerkiksi siksi, että myös valtamediat uutisoivat Yanarin ja Razmyarin olevan ensimmäisiä maahanmuuttajataustaisia kansanedustajia :

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/maahan...

Sinänsä Wuolijoki sopii kirjoitukseni konseptiin, koska hän oli SKDL:n kansanedustaja ja sodan jälkeisenä aikana suomalaisen naisasialiikkeen pioneereja - mielelläni sii suon hänelle tuon ensimmäisen maahanmuuttajataustaisen kansanedustajan tittelin ...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #11

Eikö se ole vähän hölmöä levittää valhetta, jonka tietää olevan valhe?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #12

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194975067795/arti...

Voin minä toki muuttaa kirjoitustani täsmällisempään muotoon, koska Aamulehtikin tarkensi alkuperäistä uutisointiaan ...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #16

Kyllä se kannattaa tehdä, mutta vähän myöhäistä on. Ei se korjaa sitä, että täysin tietoisesti levitit valhetta. Alunperinkin minua kiinnosti tietää, että miksi ihmeessä teet niin (tai miksi media niin tekee)?

Esa Niemi

Tasa-arvolla ratsastaminen ei edelleenkään koske kirjoituksissasi suomalaisia. Tasa-arvosi pyrkii juuri eriarvoistamaan ihmisiä eri ominaisuuksiensa perusteella.

Suomeen voi tulla laillisestikin. Laittomasti maassaolevaksi ilmottautuvien suomalaisiakin parempi terveydenhuolto mm. suomalaisten pakkaseen kuolevien muistisairaiden kustannuksella ei ole tasa-arvoa.

Kiitos kuitenkin ajatuksiesi esittämisestä, sillä nämä eivät ole kovin realistisia ajatuksia etenkään rahoituksen suhteen ja vaikutit osaltasi vasemmiston tipahtamiseen. Mitä enemmän leijaillaan muissa svääreissä, niin sitä vähemmän vasemmisto saa kannatusta duunareilta, joita vasemmisto halveksii esittämilläsi teeseillä.

Vasemmisto tarvitsee duunareitten ääniä saadakseen duunarit syrjäytettyä ja palvelut heikommaksi. Se ei uponnut duunareihin ja duunarin asema on nyt hieman parempi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tasa-arvo merkitsee tässä yhteydessä yleensä (kirjoituksissani) sukupuolten välistä tasa-arvoa tasa-arvolain mukaisesti, värillä tai kansallisuudella ei ole siis merkitystä.

Terveydenhuollossa potilaan kansalaisuusstatusta ei huomioida, vaan lääkärit ja muut terveydehoitoon erikoistuneet henkilöt tekevät työtään ammattietiikkansa puitteissa. Kysymys henkilön maassa oleskelun laillisuudesta kuuluu siis vain ja ainoastaan maahanmuuttoviranomaisille ja järjestystä valvoville viranomaisille.

Ihmisiä kuolee Suomessakin sekä heikon hoidon vuoksi heitteillejätettyinä että myös hoidon takia (hoidosta huolimatta). Esimerkiksi kipulääkkeitten aiheuttamiin sisäisiin verenvuotoihin kuolee vuosittain noin 500...600 aikuista. Paperittomien henkilöiden ja erilaisten "kantaväestöön" kuuluvien potilasryhmien asettaminen vastakkain ei siis ole relevanttia argumentaatiota, koska näillä ryhmillä on täysin erilaiset intressit ja tarpeet. Lähinnä tuollaista väljää perustelua, jolla paperittomien henkilöiden terveydenhoitopalveluiden järjestämisvastuuta vastustetaan, voi pitää ns. "asiasta kukkaruukkuun"-tyylisenä ad hoc´ina eli puutaheinää-puheena.

Vasemmiston tarpeita tärkeämpää on mielestäni yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistävien toimien lisääminen ja siinä mielessä Keskustan selkeä voitto näissä vaaleissa on kohtuullinen menestys - Keskustan määräävä asema pääministeripuolueena kun pakottaa myös arvokonservatiivisen ja jopa taantumuksellisista äänenpainoistaan tunnetun PS-puolueen sopeutumaan kompromisseihin ja siten olemaan osa poliittista konsensusta.

Esa Niemi

Olet aiemmissa kirjoituksissasi esittänyt paljonkin kansallisuuteen liittyviä erioikeuksia tasa-arvona mm. tuo laittomasti maassaolevien ilmainen terveydenhuolto, joka sisältää lukuisia erivapauksia muihin nähden.

Kansalaisuus vaikuttaa terveydenhuoltoon ja ennenkaikkea miten hoito kustannetaan. Lääkäri ei voi toimia muutoinkaan ammattietiikkansa puitteissa, sillä resursseja asianmukaiseen hoitoon ei ole. Mielenterveysongelmaisiakaan ei kyetä hoitamaan asianmukaisella tavalla ja tämä on näkynyt mm. työkyvyttömyyseläköitymisenä. Esim kirurgisia toimenpiteitä ei kyetä usein hoitamaan hoidon edellyttämällä tavalla, vaan jonotusperiaatteella.

Kipulääkkeiden aiheuttamat kuolemat liittyvät usein ohjeiden vastaiseen annosteluun ja vuosittain näihin kuolee 150-300 eri ikäistä ihmistä. Tiedä sitten mistä tuo lukusi 500-600 aikuista tulee. Tämä ei kuitenkaan oikeuta sitä, että terveydenhuollossa vähemmän akuutit tapaukset menisivät akuutimpien tapausten edelle. Muistisairaat ovat yksi monista potilasryhmistä, joilla ei ole rahapulaan vedoten asianmukaista hoitoa tai resursseja.

Kun ihminen sairastuu, niin asianmukainen hoito on kiinni resursseista ja akuutimmat tapaukset menevät vähemmän akuttien edelle. Hoitojärjestys ja resurssien turvaaminen on siis relevanttia, vaikka vasemmistolaiset luokittelevat hoitojärjestyksen ja resurssit ihmisten ominaisuuksien perusteella.

Kerro siis miten vasemmisto hoitaa potilaiden hoidossa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kun sinä juuri eri arvoistat ihmisiä. Maksuvapaus ja verovelvollisuudesta vapauttaminen ovat jo täydellistä eri arvoistamista sillä suuri määrä suomalaisia verovelvollisia kamppailee hoitonsa ja laskujensa maksamisesta. Sinä olet valmis heikentämään näiden asemaa entisestäänkin ja vasemmisto tarvitsee näiden ihmisten ääniä heikentääkseen heidän asemaansa. Mitä PS-puolueen tilanne tähän liittyy se ei kirjoituksestasi selviä, mutta kuten kerroin, niin vasemmisto sai vaaleissa rankan epäluottamuslauseen.

Jouni Nordman

Onneksi voi huokaista helpotuksesta, sillä feminismin vastavoimaksi saatiin 47 yrittäjä taustasta edustaja, jotka ymmärtävät mitä nämä feministien ajama asiat maksavat.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kansanedustajina hekin asettunevat tunnustamaan yrittäjille kuuluvan yhteiskuntavastuun - tasa-arvo, kuten muukin hyvinvointi, sitä paitsi ei lisää kustannuksia, vaan parantaa tuottavuutta :

http://www.ttl.fi/fi/tyohyvinvointi/tuottavuus/siv...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Keskustan periaateohjelma on lupaava, mielestäni :

"Työelämässä tulee toteuttaa naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. Samasta ja samanarvoisesta työstä tulee maksaa sama palkka. Erityisen tärkeää on turvata koulunsa käyneiden nuorten pääsy työelämään. "

Jouko Silvennoinen

Nythän on vain niin että kaksien seuraavien vaalien jälkeen vasemmisto on kuihtunut pois , tämän alamäen näin Kemissä edellisissä vaaleissa ja kun kommunistit enenevässä määrin ovat ryhtyneet kasvamaan koiranputkea.
Työllä tämä maa elää ei kotoutuksilla eikä muullakaan hömpällä, nyt homma saadaan toimimaan kun vihreät suljetaan pois kuten Ruotsissa ruotsidemokraatit 20 vuotta oikein sopiva jana.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sinä voisit Juho alkaa puhua tästä vasemmiston sorsismisesta, maailmaa syleilevä pellepuolueet saavat vain 80% edellisiin vaaleihin verrattuna vaikka agendalla ei ole kuin kansainvälistä rahanmättöä milloin mihinkin. Ulkopolitiikka ei tunnu kannattavan teitä äijäfeministejä, ei sitten millään. Siirtykää sisäpoliittisiin kysymyksiin, voisi tasa-arvo toteutua ennen nollaa, johon suunta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset