jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Turvapaikkahakemukset huippulukemissa

  • refugees
    refugees

Suora lainaus  Maailma.net-uutisesta :

"

Turvapaikkahakemukset teollisuusmaihin kasvoivat viime vuonna 45 prosenttia edellisvuodesta. Syynä ovat muun muassa Syyrian ja Irakin sodat, käy ilmi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tänään julkistamista tilastoista.

Tilastoissa on mukana 44 teollisuusmaata, joihin jätettiin viime vuonna yhteensä 866 000 turvapaikkahakemusta. Määrä on korkein sitten vuoden 1992, jolloin Bosnian sota alkoi. Haasteet ovat nyt samanlaiset, toteaa YK:n pakolaiskomissaari António Guterres.

"Meidän on oltava yhtä anteliaita nyt kuin silloin", hän sanoo järjestöntiedotteessa.

Eniten turvapaikkahakemuksia jättivät tilaston mukaan syyrialaiset, 150 000. Sen jälkeen yleisimpiä hakijoita ovat irakilaiset, afganistanilaiset, serbialaiset ja kosovolaiset sekä eritrealaiset.

Eniten hakemuksia vastaanotti Saksa, yli 173 000. Asukaslukuun suhteutettuna hakemuksia tuli kuitenkin eniten Ruotsiin, joka vastaan otti yli 75 000 hakemusta, lähes kahdeksan per tuhat asukasta viime vuonna.

Suomi on tilastossa sijalla 23. Hakemuksia tuli UNHCR:n mukaan viime vuonna 3 520, 500 enemmän kuin edellisvuonna. Maahanmuuttoviraston omien tilastojen mukaan hakemuksia tuli viime vuonna 3 651.

UNHCR kertoi viime vuonna, että maailman pakolaisten määrä ylitti vuonna 2013 50 miljoonaa ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan. Suurin osa pakolaisista pakenee kotimaansa sisäpuolella, mikä tarkoittaa, että lähes 90 heistä elää prosenttia köyhissä maissa."

 

Kaikesta inhimillisestä kärsimyksestä, suunnattomasta pakolaisuuden aiheuttamasta paineesta Euroopan rajapinnoilla ja tämän ympärille kietoutuneesta nihilistisestä tohinasta huolimatta humanitaarinen maahanmuutto Suomeen on ihmeellisen vähäistä ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Ilkka Huotari

Virossa se on ihmeellisen vähäistä, noin 100 turvapaikanhakijaa vuodessa. Myös Latvia, Liettua, Slovenia, Slovakia eivät saa juuri turvapaikanhakijoita.

Turvapaikanhakijat haluavat nähtävästi hyvän sosiaaliturvan/elintason maihin.

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Turvapaikanhakijat haluavat nähtävästi hyvän sosiaaliturvan/elintason maihin."

Ja niissäkin heillä on vaatimukset kaupungista:

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1420084443141

Ilkka Huotari

Myöskään Långserud ei kelvannut:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/asylsokande-kvar-...

Turvapaikanhaku ei ole mikään toimiva systeemi, kun vain rikkaimmat ja vahvimmat pääsevät lähtemään, ihmissalakuljetusrikollisuutta tuetaan miljoonilla/miljardeilla ja kymmenet tuhannet hukkuvat Välimereen.

Jotkuthan tätäkin kannattavat?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #4

Noilla pakolaismäärillä ( > 50 milj,) asiaan sekoittuu väkisinkin rikollisuutta ja hyväksikäyttöä ja sekin on muistettava, että eurooppalaisetkin liikemiehet rikastuvat kehittyvien alueiden konflikteilla aseviennin kasvaessa...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Ratkaisusi on pääosin toteuttamiskelpoinen ja eettisesti hyväksyttävä - silti niille leireille jää aina henkilöitä, joiden edellytykset selviytyä alkeellisissa oloissa ovat heikot. Kiintiöpakolaisten vastaanottaminen täällä Euroopassa on heille elinehto...

Leirittäminen konfliktialueiden liepeillä on myös UNCHR:n eräs päästrategioista suojella siviiliväestöä ja varmasti lähes kaikkia osapuolia tyydyttävä. Ainoastaan puute resursseista estää pakolaisten "kokonaisvaltaisen" suojelun näissä oloissa ja sekin on tiedostettava, että leiriolot ovat ainoastaan tilapäisratkaisuja eikä niillä poisteta ongelmien perussyitä...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #8

"selviytyä alkeellisissa oloissa"

Mutta ratkaisuunihan kuului, että sitten olot eivät olisi alkeelliset.

Itse asiassa sana "leiri" on harhaanjohtava siinä vaiheessa, kun idea olisi toteutettu. Ei se mikään leiri olisi, vaan ihan jotain muuta.

Edit: pitänee laittaa postaukseen joku kuva havainnollistamaan lopputilannetta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Kyllä ymmärsin jo kirjoittaessani, että tarkoitat leireillä turvallista ja toimivaa tilapäisasuinaluetta, jonka infraan kuuluvat hygienia- ja ruokahuolto ja jossa on tulevaisuususkoa ylläpitävää aktiviteettia, kuten koulutusta ja paikkojen asuinkelpoisena pitävää työtä.

50 miljoonan pakolaisen asuttaminen näin laadukkaasti vaatii niitä resursseja, silti ja joka tapauksessa. Käytännössä pakolaisleirit ovat tällä hetkellä "hieman" turvattomia paikkoja ja joiltain osin jopa rikollisten hallinnassa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

Löysin tässä googlaillessani hyvän esimerkin, joka on jo toteutettu:
http://www.dezeen.com/2013/05/02/reconstruction-of...

Toki tuo on vähän pieni, mutta näitä lisää ja valtioiden suoralla rahoituksella.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

Alankomaissa pääministeripuolue VVD (ei siis Geert Wildersin PVV) ehdotti samanlaista ratkaisua:
http://www.dutchnews.nl/news/archives/2015/03/vvd-...

Järki palailee pätkittäin?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niinpä on tilanne, että Islannista on haettu turvapaikkaa 170 henkilön voimin kun Viron maahanmuuttovirasto sai käsiteltäväkseen vain 155 hakemusta...

Euroopan valtioilla on tosiaan erilaisia valmiuksia vastaanottaa turvapaikan hakijoita ja hakemuksia - Suomenkaan osalta ei kuitenkaan voi puhua mistään ryntäyksestä tai invaasiosta humanitaarisen suojelun tarpeessa olevien taholta. Turvapaikanhakijoille maksettava toimeentulotukihan ei juurikaan voine toimia houkuttimena. Vastaanottoraha on taulukon mukaisesti 290 euroa per aikuinen...

Sitten jos ajattelemme väestöennusteita ja sisäistä huoltosuhdetta, niin ilman maahanmuutosta saatavaa humanwarea työikäisten suomalaisten määrä vähenee vuoteen 2020 mennessä 145 200:lla henkilöllä - parikolmetuhatta pakolaista täydentävät hyvinkin lähivuosien työvoimatarvetta tässä tilanteessa ja sen lisäksi työperäistä maahanmuuttoa olisi myös suosittava siten, että maahanmuuttava väestö saadaan myös jäämään Suomeen :

https://blogi.thl.fi/blogi/-/blogs/lupaus-200-000-...

Lauri Naalisvaara

"Sitten jos ajattelemme väestöennusteita ja sisäistä huoltosuhdetta" ... "parikolmetuhatta pakolaista täydentävät hyvinkin lähivuosien työvoimatarvetta tässä tilanteessa" paitsi että pakolaiset huonontavat huoltosuhdetta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pakolaisten työllistymistä estää tunnetusti työnantajien ennakkoluuloisuus...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #10

"Pakolaisten työllistymistä estää tunnetusti työnantajien ennakkoluuloisuus..."

Niin estää suomalaistenkin palkkaamisen. Ehkä se ennakkoluulo tulee pelosta palkanmaksua kohtaan.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #10

"Pakolaisten työllistymistä estää tunnetusti työnantajien ennakkoluuloisuus..."

Käytännössä silti huoltosuhde heikkenee.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Viron maahanmuuttoviraston naispoliisit kertoivat heille tulleen kerran kuusi somalia, panimme heti putkaan, mutta unodimme lukikata oven.
Aamulla oli putka tyhjä ja enempää ei ole somaleita tullut.
Pakolaisina tullee kurditkin sijoitettiin Harkun naisvankilaan, josta Suomi otti heidät vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset