jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Miesjärjestöjen keskusliitto ry.

Miesjärjestöjen keskusliitto ry - Mansorganisationernas centralförbund rf / The Central Association for Men´s Organizations in Finland - on vuonna 2011 perustettu suomalaisia miesjärjestöjä yhteenkokoava liitto, jonka keskeisenä tarkoituksena on hyvinvoinnin ja sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen miesnäkökulmasta.

 

Käytännössä liitto toteuttaa toimintoideologiaansa mm. tukemalla jäsenjärjestöjään ja näiden keskinäistä yhteistyötä, toimimalla miesten ja poikien hyvinvointia ja asemaa kuvaavan tutkimus-, kehittämis- ja tilastotiedon kokoajana, vaikuttamalla yhteiskunnalliseen asenneilmastoon, päätöksentekoon ja lainsäädäntöön, toteuttamalla kampanjoita ja seminaareja sekä edustamalla miesnäkökulmaa erilaisissa yhteistyörakenteissa.

 

Miesjärjestöjen keskusliitto on kehityskykyinen ja dynaaminen kasvuorganisaatio, jonka rakenne on vielä juurtumassa yhteiskunnallliseen maaperään. Tarkastelemalla lähemmin liiton jäsenjärjestöjä ja niiden erityispiirteitä, voidaan  kuitenkin jo näin sen alkutaipaleella todeta organisaation kehittyvän terveistä ja manipuloimattomista siemenistä - ajanoloon siis on tästäkin omenapuusta odotettavissa  runsas ja monipuolinen sato...

 

Miesjärjestöjen keskusliiton jäsenjärjestöjä ovat :

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ovatko kaikki miesasiamiehet feministejä, eli omaksutaan feminismistä opittuja ajattelutapoja, mutta katsellaan niitä eri suunnasta ?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

MJKL:ssa on erilaisia tulokulmia edustavia miesjärjestöjä - feminististä näkökulmaa puhtaimmillaan edustavat Profeministimiehet ja he eivät edes kuulu tämän katto-organisaation jäsenistöön. Ja esimerkiksi Miessakkeja voi taas kuvata moderneiksi NMKY:laisiksi - heille kokemukseen nojaavat käytännön ratkaisut ja yksilöille suunnattu vertaistuki ovat toimintoperiaatteiden ytimessä laajojen yleispoliittisten tavotteiden sijasta.

Mielellään voi toivoa MJKL:n jäsenjärjestömäärän kasvavan, jotta sen painoarvo ja kattavuus vastaisi tarvetta...

Jouni Nordman

Budjetti näillä taita olla promillen murtoosia, siitä mitä syydetään feministien erilaisiin puuha projektien rahoitukseen. Eli naiset kun ovat sen verran moni ongelmista kärsiviä, niin tietenkin tarvitsevat näihin teekutsu tapahtumia riittävästi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Miessakeilla taitaa budjetti pyöriä miljoonissa euroissa erillisten hankerahoitusten osin ja muillekin järjestöille toimintarahoitus turvautuu vähintään RAY:n kautta - puolueiden miesjärjestöt rahoittuvat helposti puoluetuesta...

Naisjärjestöillekään tuota tukea ei heru ilman toimintaa ja perusteltuja hankkeita lukuunottamatta puolueiden naisjärjestöjen lakisääteistä rahoitusta, mille taas on olemassa historialliseen kehitykseen liittyvät syynsä.

Väkivallan vastaisten kampanjoiden tai vastaavien hankkeiden kutsuminen "puuhasteluksi" on toki Puheenvuorojen kommentoinnille tyypillistä vähättelyä, mutta mielestäni jo vähän väsynyttä (ja ikävystyttävää) trollaamista...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Keskusteluissa kannattaa noudattaa Puheenvuorojen keskusteluohjeita...

Jouni Nordman

Jos saamme sukupuoli tutkimuksen käytetyt yliopistojen rahat tasaisesti jaettua sukupuolien välillä, niin yhteiskunnan rahoja kyllä valuu feministi aatteen taakse sellasia määriä, että yksi RAY jakavat rahat ovat juuri se promille murtosa.

Eli tämän johtopäätöksen voi vain tulla, sillä tohtori väitökset käsittelevät vain naisten ongelmia, mutta ei naista itse ongelmana, vaan ongelma on sukupuoli tieteessä aina mies sukupuoli.

Sen lisäksi olisi hyvä jos tarkentaisit mitä sääntöä rikotaan, jos sellaiseen katsot jonkin syyllistyneen. Sillä sen nytten katson olevan vain kritiikkiä, jonka aihe on taloudellisten kokonais varojen jakaminen sukupuoli tutkimuksen osaalueella.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Tämä mies/nais-jaottelu on sinänsä keinotekoinen näin nykyajan perspektiivissä ja mielestäni sukupuolentutkimuksessa ja myös virallisessa tasa-arvopolitiikassa pitäisi siirtyä jo reilusti eteenpäin. Erilaisia sukupuolen variaatioitahan on ne reilut 19 000 kappaletta. ..

Vanhakantainen eturyhmä-ajattelu ei anna täyttä oikeutta sen enempää "miehille" kuin "naisillekaan" - yhteiskunnan normit ja ennen kaikkea lait ja asetukset tosin ohjaavat vahvasti tuohon kaksinapaiseen edunvalvontaan ja tokihan silloin resurssit pitäisi huomioida kommenttisi mukaisesti tarvetta vastaavasti.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Muistelen, että olin aiemmin kommentoinut tähän ketjuun tuomalla esille sen, kuinka MJKL:n yksi kolmesta perustajajäsenestä, Miesten tasa-arvo ry, jätti MJKL:n viime vuoden lopulla. Nyt tätä kommenttia ei enää täällä ollut.

Asiasta kiinnostuneet voivat ajatuksella lukea, miksi miesten tasa-arvon edistämiseen keskittynyt yhdistys ei enää kokenut mielekkääksi olla osa MJKL:a:
http://kannanotot.miestentasa-arvo.fi/2014/12/31/m...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset