jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Feministisetvaalit tilastollisesti

Feministisetvaalit-kampanja tuo kevään eduskuntavaaleihin uudistusmielisen vireen, jota korostaa kampanjaan mukaan lähteneiden ehdokkaiden runsaus ja heidän antamiensa vaalilupausten sisällökkyys.

Jo 280 ehdokasta on mukana kampanjoimassa tasa-arvoisemman tulevaisuuden puolesta ja omasta puolestani voin paitsi yhtyä kaikkien ehdokkaiden esittämiin tavotteisiin, niin esittää hieman äänestäjäkuntaa informoivaa statistiikkaa ehdokkaiden puolue- ja sukupuolijakaumista.

Lukemisen helpottamiseksi, informatiivisuuden maksimoimiseksi ja muutenkin mukavana ja asiallisena miehenä esitän mainitun tilastoinnin seuraavaksi luettelomerkityssä muodossa siten, että kullakin rivillä mainitaan ensin puolue ja sen perässä puoluetta edustavien kampanjaan osallistuvien ehdokkaiden kokonaismäärä sekä suluissa ehdokkaiden sukupuolijakauma (nainen/mies). Mies-ehdokkaiden lukumäärä on boldattu vain ja ainoastaan selkeyden vuoksi...

 

  • Ahvenanmaalaiset   1   (1/0)
  • Itsenäisyyspuolue    3  (2/1)
  • Keskusta               11    (6/5)
  • Kokoomus             12   (6/6)
  • Piraattipuolue      11    (4/7)
  • RKP                     30  (24/6)
  • SDP                     31   (20/11)
  • SKP                     15   (7/8)
  • Vasemmistoliitto  75   (46/29)
  • Vihreät               91  (62/29)

 

Yhteensä ehdokkaita on siis 280 kappaletta, joista 178 on naisia ja 102 miehiä,  40 prosentin kiintiö   täyttynee vielä hyvinkin kevyesti. Positiivisin yllätys tässä vaiheessa lienee se, että  Piraattipuolue näyttäytyy tässä tilastossa varsinaisena äijäfeministi-puolueena - Vihreillä ja Vasemmistoliitolla kampanjaedustus on odotetun suurta  kuten myös Ruotsalaisella Kansanpuolueellakin. Muut puolueet ovat hieman maltillisemmin liikkeellä...

Eduskuntavaaleihin on vielä lähes kuukausi aikaa, joten tilastosta puuttuvienkin puolueiden ehdokkaat voinevat vielä skarpata ja antaa oman julkisen tasa-arvovaalilupauksensa??

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Uusimpien tutkimusten mukaan miehet ovat onnettomampia kuin naiset. Tämä merkitsee sitä, että miehet ovat yhteiskunnassa heikko-osaisia, ja naiset hyväosaisia. Jos halutaan puolustaa heikko-laista, niin puolustetaan miehiä. Feminismi on hyväosaisten etujen puolustamista.

No. Monet puolueet haluavat keskittyä hyväosaisten etujen ajamiseen .

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Feminismiin kuuluu kokonaisvaltainen ote, miestenkin asema siis paranee feminististen tavoitteiden toteutuessa...

Jos luetaan noita kampanjaan osallistuvien ehdokkaiden vaalilupauksia, niin niistä ei voi nähdä välittyvän elitismiä tai saavutettuja asemia puolustavaa eturyhmäläisyyttä. Ainakaan minun silmiini ei sellaista välity.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vaalilupauksista en ole tehnyt tilastollista analyysia muuten kuin tutustumalla ehdokkaiden omin sanoin esittämiin tavotteisiin.

Kärkisijoilla ovat tutusti naisiin kohdistuvan ja perheväkivallan vähentäminen, työn ja perhe-elämän yhdistäminen, sukupuolen moninaisuus ja intersektionaalisuus,

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

36 prosenttia on varsin tyydyttävä lukema, mutta voin toki korjata kirjoitukseni sanamuotoa paremmin asiantilaa vastaavaksi... Listaltahan puuttuvat esimerkiksi SDP:n pj Rinne ja Kokoomuksen Stubb.

Jouni Nordman

Taita olla itselläni verosuunittelun tiukempi tutkimisen aloitus aloitettava, sillä hulluutta en lähde maksamaan, sillä se nähtiin mitä tule kun naisia päästetään päättämään, josta valtion talouden vastuun kanto ja sote sähläys on riittäviä esimerkkejä, siihen vielä opetus sekoilua, . Niin tälläistä laadusta en ole kovin paljoa valmis maksamaan, sillä näyttää naisilla olevan ongelma kokonais strategian suunnitteleminen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, kuntaliitoksia ja niihin liittyviä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksia ei tulla viemään läpi (täysimääräisinä ja alkuperäisessä mittakaavassaa) vielä seuraavallakaan vaalikaudella.

Kuntaliitto vähintää asettuu poikkiteloin ja kunnallisvaalitkin aina sattumoisin tuovat lähidemokratiavaatimukset esille...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Seuraava mielenkiintoinen tieto on että moniko noista 280 pääsee kansankäräjille

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Parikolmekymmentä on varmaa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset