jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Miehet tekevät naisia enemmän palkallista työtä

Tilastokeskuksen mainioiden ja aina ajantasaisten tilastotietojen mukaan vuonna 2013 kokoaikatyötä tekevien palkansaajamiesten tehty työaika viikossa oli keskimäärin ja täsmälleen 38,6 tuntia kun vastaavasti kokoaikatyötä tekevien palkansaajanaisten tehty työaika viikossa jäi ainoastaan 36,2 tuntiin. Prosentteina ilmoitettuna  tämä kahden sukupuolen välinen keskimääräinen työaikaero on peräti  6,21 prosenttia !!!

 

Tilastokeskus - Työajat 2013

 

Tehtyä viikkotyöaikaa lyhentävät lomat sekä muut poissaolot ja pidentävät ylityössä tehty työaika eli käsite kuvaa reaalisesti toteutunutta työaikaa. 

 

Näin jälleen kerran on todistettu tilastollisesti luotettavilla ja verifioitavilla faktoilla se, että miehet tosiaankin tekevät ajallisesti enemmän palkkatyötä ja siten ovat oikeutettuja parempaan ansiotasoon. Tosin jo lähtötasossakin on keskimäärin se 17 prosentin kuuluisa palkkaero, joten lopulliseksi ansiotasojen keskimääräiseksi eroksi  kokoaikaista työtä tekevien mies- ja naispalkansaajien välille jää reilusti yli 20 prosenttia.

 

Niin?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

http://www.stm.fi/tasa-arvo/samapalkkaisuus

"Keskimäärin säännöllisen työajan perusteella maksettava naisen palkka on noin 17 % miehen palkkaa pienempi "

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Omat työtunnit ovat joka vuosi yli 2000, niin on vaikea uskoa tuota tilastokeskuksen paskaa.

Eikä silläkään tahdo tulla toimeen näiden haistvitun verojen takia. Niin joku kehoitti, että voi jättää parilomamatkaa tekemättä. Heh missä kuplassa suuret ikäluokat oikein elävät. Omat velat hoiti valtio inflaatioineen. Osa jäi "eläkkeelle" jo 53v ikäisenä. Meille ja meitä nuoremmille jää tämän paskan maksu ja feministien vinkunan kuunteleminen. Oi kiiton vasemmisto ja ay-liike.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Omat työtunnit ovat joka vuosi yli 2000,"

Se kyllä paistaa läpi melko selkeästi. Toisaalta voidaan miettiä sitäkin, mikä on sellaisen työntekijän tuottavuus, joka viettää aikaansa jonkin sisäisen pakon takia työmaalla noinkin tiiviisti.

http://ajattelunammattilainen.fi/2013/11/18/tuotta...

"Työajan lisääminen korreloi itse asiassa käänteisesti inhimillisen pääoman kanssa. Toisin sanoen, jos työaikoja nostetaan, yksilöllinen työteho laskee. Erityisen keskeistä tämä on tietointensiivisillä ja palveluun keskittyvillä aloilla, joissa viretila korreloi suoraan suorituksen laadun kanssa. Ongelmanratkaisukyky ja sosiaalinen kanssakäyminen kun sukeltavat kuin lehmän häntä kun väsymys lisääntyy."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset