jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Sukupuolten tasapuolinen edustus pörssiyhtiöiden hallinnossa

Hallitus linjasi linjakkaasti torstaina 19.helmikuuta pitämässään kokouksessa periaatepäätöksen sukupuolten tasapuolisen edustuksen toteutumisesta pörssiyhtiöiden hallituksissa. Tarkoituksena on edistää mahdollisimman pätevien hallituksen jäsenten valintaa siten, että eri sukupuolta olevilla ehdokkailla on tasapuoliset mahdollisuudet tulla valituiksi.

Valtioneuvoston tiedote

 

Päätöksessä tavoitteeksi asetetaan, että suurissa ja keskisuurissa pörssiyhtiöissä naisia ja miehiä on vähintään 40 prosenttia hallituksen jäsenistä vuoden 2020 alkuun mennessä. Tavoitteen piiriin kuuluu tällä hetkellä noin 60 yhtiötä eli puolet kaikista pörssiyhtiöistä.

Suurten ja keskisuurten pörssiyhtiöiden tulee viimeistään kesäkuun 2016 loppuun mennessä asettaa ja julkistaa yhtiökohtainen tavoite tasapuolisen edustuksen saavuttamisesta. Vuodesta 2017 lähtien yhtiöiden on vuosittain julkistettava, miten tavoitteiden toteutumisessa on edistytty sekä toimenpiteet tavoitteen toteuttamiseksi.

 

Periaatepäätös on otettu vastaan myönteisenä uutisena - muun muassa Suomen Yrittäjänaiset liputtavat avoimesti tälle päätökselle edistää kiintiöillä  sukupuolten tasapuolisen edustuksen toteuttamista pörssiyhtiöiden hallituksissa.

Kuten hyvin tiedämme Norjan kokemuksista, kiintiöillä on yleisen tasa-arvon edistymisen lisäksi positiivisia vaikutuksia myös yhtiöiden liiketoiminnallisin edellytyksiin  minkä lisäksi niiden on todettu tervehdyttävän liiketoimintakenttää. Norja ssa sukupuolikiintiöiden käyttöönoton seurauksena valtaosa pöytälaatikko- ja veronkiertoon erikoistuneista firmoista jäi pois pörssilistalta...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Niko Sillanpää

Norjan kokemukset ovat täsmälleen päinvastaiset. Miksi annat (jälleen) väärän todistuksen asiasta?

http://webuser.bus.umich.edu/adittmar/Research/NBD...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Käytännön kokemukset kertovat ja puhuvat puolestaan - Norjan bkt/capita on omaa luokkaansa ja kansantuotteen jakauma maailman laajuisesti tarkasteltuna huipputasaista.

Norjassa on edelleenkin ongelmia saada naisia etenemään johtopaikoille ja siten pätevöitymään yrityshallinnon ammattilaisiksi - tämä ilmiö ei kuitenkaan ole kiintiöiden seurauksena aiheutunutta backlashia, vaan heijastuma yleisemmästä ammatisegregaatiosta.

Joka tapauksessa kiintiöt ovat vain yksi tapa nopeuttaa demokratia- ja tasa-arvokehitystä - Suomessa mm. yrityselämän korkein vaikuttajataho l.Keskuskauppakamari suosii kiintiöiden tilalla kannustemenetelmiä naisjohtajuuden lisäämisessä. Itsekin kallistun kannattamaan näitä vapaaehtoisempia vaihtoehtoja, koska yritysmaailmassa valitsee jo suhteellisen korkea konsensus tasa-arvopolitiikan valtavirtaistamisen eduista...

Niko Sillanpää

Mistä Juho luulet Norjan korkean bkt per capitan johtuvan? Onko se 'ö'? On! onko se 'l'? On! jne.

Esa Niemi

Juho, Norjan vaikutukset olivat katastrofaalisett ja huonontuvien tuloksien takia moni joutui varmastikin sen takia työttömäksi.

Yritykset ja työpaikat lähtevät sitten muualle jos ne eivät kelpaa Suomelle.

Tasa-arvosta ei voida puhua ennenkuin kiintiöt tulevat myös sukupuolettomuuden, seksuaalisen suuntautumisen, uskonnon, lihavuuden, laihuuden, vasenkätisyyden, poliittisten puolueiden jne. mukaisesti.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Miten se on tasa-arvoista että uutta hallituksen jäsentä valittaessa, valitaan olemassa olevan hallituksen sukupuolijakauman mukaisesti uusi jäsen. Eikö tulisi valita paras vaihtoehto. Kiintiöt eivät ole tasa-arvoa. Norjassa ko. ratkaisu aiheutti vain haittaa pörssiyhtiöille.

Olisi mielenkiintoista nähdä sukupuolijakauma uusien pörssiin kirjautuvien yritysten hallituksissa. vahva epäilys että miehet ottavat enemmän riskejä ja sijoittavat omia resurssejaan perustaessaan liikeyrityksia. sitten vasta kun menestys tulee, hyppäävät naiset kelkkaan, Kiintiöillä. Kuulostaapa reilulta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Yritysmaailman tulee itse huolehtia siitä, että se toimii tasapuolisuuden periaatteella ja että myös yrityshallintoon päteviä naisjohtajia riittää ehdokkaiksi - esimerkiksi tukemalla naisjohtajuutta mentorointihankkeilla. Syrjintäolettamaa ei näin pääse muodostumaan edes kiintiöistä. Sama ajatus on kirjattu hallituksen periaatepäätökseen.

Suomessahan on edelleen mm. Pörssiklubin kaltaisia hyväveli-kerhoja, joissa nuoret insinööri- ja ekonomimiehet voivat verkostoitua ja "pätevöityä" yritysjohtajiksi - naisverkostot tällä tasolla ovat harvinaisia...

Niko Sillanpää

Vai "pätevöityä"... Eli kiistät heidän pätevyytensä. Milläköhän kompetenssilla näin teet? Ai niin, et tarvitse kompetenssia, koska sinulla on Aate, mikä tarkoittaa, että olet automaattisesti Hyvyyden asialla ja Oikeassa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Järjetön ja syrjivä päätös. Veikkaan, että tulisi sapiskaa EIT:stä, jos sinne vietäisiin. Kun selvä enemmistö pörssiyhtiöiden työntekijöistä, ja etenkin alalle kouluttautuneista työntekijöistä, on miehiä, ei tietenkään ole tasa-arvoista, ettei heitä päästetä edustuksensa suhteessa hallituksiin. Sellaista sanottiin ennen epätasa-arvoksi.

Sillä ei ole tasa-arvon kanssa mitään muuta tekemistä, kuin termi, jolla ratsastetaan.

Niko Sillanpää

Mikko, positiivisessa syrjinnässä kyse onkin "tosiasiallisesta tasa-arvosta" ja "tulosten tasa-arvosta". Eli tasajaosta, koska olemassaolo.

Jouni Nordman

Taitaa olla pörssin näivettyneestä alkamassa Norjan malliin, jossa pörssiyhtiö vähenee kokoajan, sillä omistajat eivät halua mitään kommunistit systeemiä tukea.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sen lisäksi, että sukupuolikiintiöt ovat tasa-arvoideologian vastaisia ne tuossa muodossa esitettynä ovat myös naisia halventavia. Jälkimmäinen virhe korjattaisiin vaatimalla naisminimin sijasta, että molempia sukupuolia on oltava vähintään 40%.

Niko Sillanpää

Samalla voidaan siirtyä viisivuotissuunnitelmiin ja vaatia, että kansankombinaatti tuottaa sekä unisex-rintaliivejä että unisex-partavaahtoa 200 tonnia vuodessa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Rintaliivejä muuten voidaan käyttää asentoriippuvaisesta uniapneasta kärsivillä pingispallon kiinnitykseen selkään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Räikeä tasa-arvon loukkaus on myös miesten yli kymmenkertainen riski joutua vankeusvangiksi naisiin nähden. Kyllä oikeuslaitokselle pitäisi laatia pitkän tähtäimen tasa-arvoistamissuunnitelma, että vapauden menetysvuodet jakautuisivat tasa-arvoisemmin.

Niko Sillanpää

Mutku Pekka, vain hyvää voidaan jakaa, ei kakkua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vähän sama asia kuin taivastelu siitä, että USA:ssa 70% vangeista on mustia tai latinoja. Taivastelijoiden mielestä ilmeisesti sinne pitäisi saada myös rotukiintiöt vankiloihin.

Niko Sillanpää

Eiköhän sellaista ole ajettukin. Olen lukuisia kertoja törmännyt argumentaatioon tyyliin koska vankipopulaation etninen jakauma ei ole saman kuin väestön -> rasismi.

Eli totta, kyllä vankeauskakkuakin voidaan sittenkin jakaa, kunhan kanonisoitu uhriryhmä on edun saajan puolella.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #16

Stalinin aikana syytetyn syntyperä oli tärkein syyllisyysharkinnan kriteeri.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kannattaa kannattaa feministisiä arvoja yhteiskuntarakenteissa - esimerkiksi Ruotsissa on voimakas ja kaikki kansankerrokset läpäissyt feministinen eetos, mikä selvästi on muuttanut myös miesten käyttäytymistä itseään huolehtivampaan suuntaan.

Ruotsissa miehille sattuu puolta vähemmän työtapaturmia kuin Suomessa, myös itsemurha-alttius on Ruotsissa alhaisemmalla tasolla....

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jotta esittämäsi tavoite olisi mielekäs pitäisi tarkistella koko työuraa ja sitä mekanismia jolla uralla edetään. Ja muuttaa joko käytäntöjä tuolla tai kannustaa naisia tekemään enemmän töitä ja luomaan ahkerammin uraa. Eli epäsuhde on toki korjattavissa, mutta en ole varma, että paras tapa siihen on nimenomaan kiintiöt, sillä ne luovat omia ongelmia ja tekevät pätevöitymistä vähän toisarvoisemmaksi valintaperusteeksi.

Tasa-arvotavoitteissa tyydytään turhan usein keskittymään muutamaan pinnalliseen väittämään tai lukuun ilman, että oikeasti tutkittaisiin niitä kaikkia tekijöitä jotka lukujen takaa luuraavat. Niin hallituspaikat kuin naisten 80 centtiä ovat tällaisia karkeita yksinkertaistuksia. Tuossa jälkimmäisessä se rehellisempi tapa olisi lisätä naisten työviikon pituutta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yllättävän fiksu ja tasapainoisesti aseteltu kannanotto!

Niko Sillanpää

En ymmärrä, mikä epäsuhta tai ylipäätään ongelma muka on olemassa, vaikka 100% hallituspaikoista tai toimarin paikoista olisi miehillä. Tai naisilla. He eivät päädy kyseisiin positioihin sukupuolensa perusteella tai sattumalta. Valtiolla ei pitäisi olla osaa eikä arpaa tällaisiin asioihin, koska ne eivät kuulu valtion toimintaan tai kosketa sitä millään tavalla. Kyseessä on, kuten sosialismi yleensäkin, räikeän antiliberaalinen ideologinen toiminta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin juuri. Oheisen linkin takaa voi tarkastella vaikkapa Kalevala Korun hallituksen, johtoryhmän ja tilintarkastajien sukupuolijakaumaa:

http://www.kalevalakoru.fi/fi/tarinamme/meista/hal...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #21

Kuinka suuri osa naistenlehtien päätoimittajista on naisia?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #21

Kuinka suuri osa naistenlehtien päätoimittajista on naisia?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Naisen euro, lasikatto, hyväveliverkostot tms. ovat toki kärjistyksiä, mutta työelämään ja sukupuoleen liittyen varsin totta ja myös niiden taustasyyt ovat varsin hyvin tutkittuja.

Esimerkiksi parlamentaarisesti tasapuolinen työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on tässä kirjoituksessa sivuttua U-direktiiviä käsitellessään huomioinut naisten vaikeammat mahdollisuudet edetä työuralla :

"
Naisten valituiksi tulemista vaikeuttavat yleiset käsitykset sukupuolten pätevyydestä, miesvaltainen liiketoimintakulttuuri ja toiminnan avoimuuden puute. Ehdotettu pätevyysarviointi lisää hallintoelinten jäsenten valinnan läpinäkyvyyttä sekä parantaa jäsenten valintaprosessia. Valiokunta pitää tätä tärkeänä ja katsoo, että se parantaa naisten mahdollisuuksia tulla valituiksi yhtiöiden hallintoelimiin.."

Väitteiden ja sloganeiden takana on siis runsaasti tutkittua ja sitäkin runsaammin kokemusperäistä tietoa - itsekään en feministinä suoraan kannata noita periaatepäätöksellä käyttöön tulevia kiintiöitä, koska suomalaisen yrityselämän huipulla on valmius tukea naisjohtajuutta ja edistää tasa-arvoa omaehtoisin keinoin. Hallinnointikoodilla, naisjohtajuutta tukevilla erityistoimilla ja avoimella tiedottamisella yritysten tasa-arvosuunnitelmista.

Kiintiömenettely kylläkin lähtee kiipeämään puuhun latvasta ja kestävämpiä tuloksia saisi aikaan keskittymällä perustoihin ja muuttamalla toimintakulttuurisia asenteita...

Naisen euro suhteessa miehen euroon ei muutu naisten työviikkoa pidentämällä - Eurostatiin ilmoitettava keskimääräinen mies- ja naispalkansaajien välinen bruttotuntipalkkojen erohan on se 19 prosenttia.

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Jukka Mäkinen

"Päätöksessä tavoitteeksi asetetaan, että suurissa ja keskisuurissa pörssiyhtiöissä naisia ja miehiä on vähintään 40 prosenttia hallituksen jäsenistä vuoden 2020 alkuun mennessä."

Mitä ne loput 60% ovat sosiaaliselta konstruktioltaan? Feministejä? Feministithän eivät ole naisia eivätkä miehiä.

Miksette sitten sano suoraan:

"Feministeile on varattava 60% pörssiyhtiöiden hallituspaikoista."

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tässä lakien ja direktiivien ryppäistössä mennään edelleen pitkälti kahden sukupuolen järjestelmällä ja tuo valtioneuvoston muotoilu U-direktiivistä tarkoittaa ihan vain sitä, että hallituksen jäsenistä vähemmistössä olevan sukupuolen edustajia tulee olla vähintään 40 prosenttia. Loput 60 prosenttia on sitten sen dikotomian toista laitaa....

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Eikö transsukupuolisille, androgyyneille ja hermafrodiiteille tulisi myös taata joku sukupuolikiintiö johtopaikoilla kun nyt sukupuolenmukaisia kiintiöitä ruvetaan määrittelemään?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kunhan nyt saadaan ensin tämä naisten aliedustus yritysmaailmassa hoidettua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset