jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, dar√ľber muss man schweigen

Tasa-arvoinen varhaiskasvatus

OKM:n rahoittama"Tasa-arvoinen varhaiskasvatus"-hanke kokonaisuutenaan on ehkä viimeisten vuosikymmenten mullistavin varhaista oppimista ja lasten autonomisiksi ihmisiksi kasvamista tukeva pedagoginen oivallus :

 

"Lapselle syntymässä määritelty sukupuoli ohjaa enemmän tai vähemmän sitä, kuinka lasta kasvatetaan ja millaisia kuvia ja malleja muu maailma sukupuolesta lapselle tarjoaa. Ohjaaminen lapsen sukupuolelle tyypilliseksi ajateltuun toimintaan ei aina ole tietoisen toiminnan tulosta. Siksi sukupuolisensitiivinen kasvatus on ennen kaikkea aikuisen itsensä haastamista ja omien totuttujen ajatusmallien kyseenalaistamista. Sukupuolisensitiivinen kasvattaja valitsee lapselle leikiksi nuken, rakennuspalikat tai auton sillä perusteella, mitä taitoja ne lapsen käytössä kehittävät, ei sukupuolen mukaan. Onnistuessaan tasa-arvotyö tuo kasvattajille keinoja ehkäistä kiusaamista, tukee sukupuolten välisiä ystävyyssuhteita ja vähentää niin lasten kuin aikuisten kokemaa stressiä. "

 

Moniarvoisuutta ja yhdenvertaisuutta edistävänä ko. sukupuolisensitiivinen lähestymistapa kannustaa lapsia sukupuolestaan riippumatta käyttämään kykyjään yksilöllisesti kiinnostuksensa pohjalta ilman ympäristön tuottamia haitallisen stereotyyppisiä normimalleja...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

‚̧ 3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jouni Nordman

Niin kauan kuin perimä ja yksilöllinen hormoni toiminta ohjaavat yksilöä, voi kasvatuksella vain ohjata johonkin asti yksilöä. Eli sukupuolineutraali kasvatus voi joillekin yksilöille olla jopa väkivalta henkisessä muodossa.

Tämä tietenkin on vasemistolaisille vaikka ymmärtää, kun mielellään yksilön oikeuksia mielellään rajoittavat mielellään.

Jukka Mäkinen

Tämä on vain suomalainen homotusversio vanhasta kommunstipioneerien tai hitlerjugendin tekniikasta. Aivopestään niin pienet lapset etteivät he osaa vastustaa sitä. Sääliksi käy vähävaraisia vanhempia joilla ei ole varaa valita ja laittaa lapsiaan yksityisiin päiväkoteihin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Toki saat halutessasi kutsua lasten kasvatusta "aivopesuksi", mutta sosiaalistava kasvatus on joka tapauksessa välttämätöntä, jotta lapsesta ylipäätään tulee tietoinen ja autonominen ihminen.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Siinä on hienoilla sanoilla sanottu paljon asiaa. Jos sen nyt sitten ymmärtäisi viisaammatkin.(sarcasm) Tosin jos joku ymmärtää että tuossa kehoitetaan aivopesuun niin olet kyllä lukenut eri tekstin. Tuossahan nimenomaan kehoitetaan kunnioittamaan yksilöllisyyttä ja olemaan kasvattajana sensitiivinen jotta lapsella on oikeus kasvaa sellaiseksi joksi geenit ja perimät ohjaa. (Enkä nyt tarkoita että kasvakoot vaikka murhaajiksi jos geenit niin sanoo, siinä kohtaa kasvatetaan sitten muuhun suuntaa ja pitääkin vaikuttaa kasvuun ulkopuolelta.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Jukka Mäkinen, sama koulutus on kasvattajilla yksityisissäkin päiväkodeissa. Asiasta myös paljon tietävänä voin kertoa että ei yksityinen päiväkoti ole mikään automaattinen laadun tae.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset