jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Tiedätkö jo, mikä on TiSA?

 TISA-sopimus (Trade in Services Agreement) on monen osapuolen kesken solmittava palvelukauppasopimus, jonka myötä myös julkisten palveluiden yksityistäminen erityisesti monikansallisten yritysten haltuun tulee vapaasti mahdolliseksi, koska kotimaisten palveluntuottajien asettaminen etusijalle ei olisi sopimusmallin nojalla sallittua. Tärkeää on myös huomata, että kerran yksityistettyä palvelua ei voida tässä sopimusmallissa enää palauttaa julkiseksi, mikä voi aiheuttaa hinnankorotuspaineitaja/tai palveluiden laadun heikkenemistä sijoittajien investointien suojana.

 

TiSA-sopimuksesta neuvottelevat tälläkin hetkellä Yhdysvallat ja EU sekä sen lisöksi 21 muuta valtiota - neuvottelut ovat minulle vuodettujen tietojen perusteella TTIP-neuvottelujakin salaisempia eikä esimerkiksi EU:n jäsenmaiden hallituksillakaan ole hajua neuvottelujen sisällöstä tai niiden edistymisestä. 

Jotain neuvotteluasiakirjoja on sentäs livahtanut julkisuuteen kuten myös jo tapahtuneisiin yksityistämisiin perustuvia ounasteluja vapaan palvelukaupan seuraamuksina aiheutuvista haitoista  suurin piirtein jokaiselle kansalaiselle.

 

Aktiivisimmat kansalaiset ovat onneksemme tehneet valaisevan videon, jonka villi levittäminen on suotavaa, ja se kertonee jo mainitun valaisevasti ko.sopimuksen ei-niin-yhteisöllisestä  luonteesta :

 

https://

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/02/03/tisa-sopimus-tietoa-video/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tuo malli on jo Suomessa.Huostabisnes nojaa siihen.Kuten sos-ja terveydenhoitoala noin yleisesti muutenkin.Vanhusten hoivapalvelut ovatkin olleet huostabisneksen kanssa jo kauan sitten ulkolaisten monikansallisten firmojen,konsernien käsissä.

Sarjayrittäjien liiketoimintaa ja kasvuyrityksiä on veronmaksajien rahoilla tuettu,jo vuosikausia.Tuotteita pitää olla sovitusti,jotta konserneille taataan luvattu voitto.Tästä varoitteli jo vuosia sitten asiantuntija es.lasten huostaamisen suhteen,jopa siitä että kiintiöt pitää täyttää,koska sopimukset.

Näin on näemmä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jotenkin juuri tämä sote-alue yksityisine vanhuspalveluineen ja sijoitusperhejuttuineen oli itsellänikin mielessä muotoillessani tuota kirjoitusta, mutta en saanut sitä hahmotelluksi mukaan.

TiSA-sopimukseen kai liittyy aika rankkoja ehtoja, jotka estäisivät valtioita puuttumasta yksityisten palveluntuottajien toimintatapoihin mm.lakiin perustuvasti???

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset