jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Sukupuolten välinen tasa-arvo ei toteudu Perussuomalaisissa

Näin lakonisesti perustelee Vantaan kaupunginvaltuutettu Ulla Sajaniemi puolueloikkaansa perussuomalaisista  keskustan valtuustoryhmään Helsingin  Sanomat -nimiselle sanomalehdelle :

 

""Perussuomalaisessa puolueessa ei tasa-arvo miesten ja naisten välillä toteudu. Haluan, että työtätekeviä ihmisiä arvostetaan ikään tai sukupuoleen katsomatta", hän napauttaa."

 

Ikävä ja surullinen uutinen sinänsä, mutta ei mitenkään yllättävä muistaen Perussuomalaiset rp:n puheenjohtaja Soinin  vähättelevät "humpuukieimeneläpi"-kommentit menneeltä vuodelta ...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persuilla olisi ollut aikaa ja rauhaakin tarttua tähän ongelmaan. Heitä ei ole siitä hiillostettu eikä koko asiaan ole paljoakaan kiinnitetty huomiota. Mutta motivaatiota ei ole ollut, pikemminkin päinvastoin, kuten Riikka Slunga-Poutsalon taannoinen vakuuttelu jonka sisältö oli että ihan tarkoituksella ollaan äijäpuolue.

Jukka Mäkinen

Siinäpä olisi yksi erittäin vahva syy äänestää persuja.
Eivät mene mukaan feministiseen "tasa-arvo"-ruikutukseen jos joku ressu ei pärjää paremmilleen. Saapa nähdä miten tulee pärjäämään kepulaisessa kaverinkylkeenpuukotuskulttuurissa. Se on niin kovaa peliä että vain todella härskit selviävät pää pinnalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Feministit eivät yleensä ruikuta. Ruikutus on varattu "kaikki on aina muiden syytä"-puolueelle!

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Nykyfeminismihän perustuu siihen että nnainen on uhri.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #4

Paremminkin näin, että feminismi huomioi vallitsevien yhteiskunnallisten rakenteiden, johon kuuluu väestön sosiaalinen tietämys, johtavan sukupuolten eriarvoiseen kohteluun ja se pyrkii tietoisesti poistamaan näissä rakenteissa havaitsemiaan haitallisia vinoumia ...

Jukka Mäkinen

Niinpä. "kaikki on aina patriarkaatin ja miesten syytä". MOT

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Seksismi ja antifeminismi on oikeistoaatteen kulmakivi.

Jukka Mäkinen

Antifeminismi on järkevän ajattelun peruspilari. Feminismi taasen on seksismiä pahimmillaan. Jo nimikin sen kertoo.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ja nationalismi sen nationalistisimmassa merkityksessä ...

Muistaakseni olen jossain kirjoituksessani purkanut tällaista pelkistettyä strukturalistista yhteiskuntanäkemystä, mitä kansallismielisyys edustaa ja jossa kaikki rakentuu sinisistä ja valkoisista leegopalikoista (vastinpareina mies ja nainen ja näiden symboliarvot). Siniset ovat aina yläpuolella ja luovat rakenteisiin muotoa, koska taivaskin on sininen yläpuolisena elementtinä ja valkoinen on paitsi tabula rasa niin myös puhtauden symboli :)

#feministisetvaalit on kerännyt jo 104 kansanedustajaehdokasta, parissa päivässä...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Äärinationalismi on aina arvokonservatiivinen mikä tarkoittaa viime kädessä että naiset ovat sitä varten että syntyy kansan puhdasta lisäystä eikä heitä edes toivota esim tutkijoiksi.
Jukka Mäkinen antoi idean. Sana antiseksismi on myös olemassa ja käyttökelpoinen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #11

Antifasismi ja antirasismi linkittyvät antiseksismin kanssa olennaisesti - feminismi on toki kaikkea noita "vastaliikkeitä", mutta myös arkinen valinta ja siitä kumpuava poliittinen muutosvoima.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Miten tämä epätasa-arvo ihan konkreettisesti näkyy?

Onko esimerkiksi sääntöihin kirjattu, että naisilla on puoluekokouksessa vain 0,9 ääntä - vai vielä vähemmän?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko Oula niin että ps'stä lähteneet naiset eivät hakeudu muutokseen samassa tahdissa kuin miehet?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Epätasa-arvo näkyy esimerkiksi taloudellisissa mittareissa sukupuolittain tarkasteltuna - tulonjakaumassa "köyhyys naisistuu" erityisesti iäkkäämpien väestönosien keskuudessa, palkkaepätasa-arvo on laajasti tunnettu ja tunnustettu ongelma ja naisten asema työmarkkinoilla on olennaisesti miehiä heikompi, missä mittareina voi pitää paitsi naisjohtajien vähäistä määrää niin myös vanhempainvapailta töihin palaavien naisten kokemaa työsyrjintää tao töiden yllättävää loppumista.

Naisiin kohdistuva väkivalta on monimuotoinen ongelma, jonka laajuus jää usein huomaamattomiin, koska naiset kokevat väkivaltaa yleensä lähisuhteissaan ja tilanteissa, joissa paikalla ei ole ulkopuolisia todistajia. Esimerkiksi Optulan tarkkaakin tarkempien tutkimusten mukaan Suomessa raiskataan vuosittain noin 15 000 naista, mutta oikeudessa tuomiolle joutuu vain noin 100 syyllistä. Seksuaalirikosten uhrien oikeusturva on huono.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset