jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Paperittomien terveydenhuoltoa koskeva esitys lähetekeskustelussa

   

      "Lähetekeskustelu (He 343/2014 vp) on keskiviikkona 28. tammikuuta kello 14 alkavassa täysistunnossa. Suomessa oleskelee laillisesti ja laittomasti henkilöitä, joista käytetään yleisnimitystä paperittomat henkilöt. Paperittomilla henkilöillä tarkoitetaan useita eri henkilöryhmiä, joilla on erilaisia terveyspalvelutarpeita."

 

     Eduskunnan tiedote 

 

Alkuperäisen päiväjärjestyksen mukaan lakiesityksen lähetekeskustelu piti käydä tänään 27. tammikuuta, mutta asia on siirretty huomiselle "sattuneista syistä"...

 

Helsingin kaupunki on asiassa ollut jo edistyksellinen tarjotessaan haavoittuvassa asemassa oleville paperittomille asukkailleen kiireellisen terveydenhoidon lisöksi  raskaana oleville naisille ja alle 18-vuotiaille paperittomille kaikki terveydenhoitopalvelut kuten paperillisillekin helsinkiläisille erikoissairaanhoitoa myöten. Lakiesityksen mukainen uudistus  laajentaisi tämän esimerkillisen käytännön koko valtakunnan kattavaksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Esa Niemi

Laittomasti toimivat henkilöt saavat terveydenhoitoa jo nykyiselläänkin. Miksi lääketieteellisesti akuutimpiin hoitamaatta jääviin tapauksiin ei tulisi priorisoida resursseja? Nämä ovat jääneet hoitamatta sen perusteella ettei resursseja ole, mutta jos niitä onkin olemassa, niin hengenvaarassa olevat tapaukset hoidetaan ensin.

Hoidosta tulee kuitenkin maksaa eikä maksuvapaudelle ole perusteita eikä myöskään verovelvollisuudesta vapauttamiseen. Ne ovat jo tyystin eri asioita ja rikkovat yhdenvertaisuusperiaatettakin.

Juhani Penttinen

Eihän noita ns. paperittomia pitäisi tietystikään koko kaupungissa ollakaan (huom: tarkastelen asiaa Helsingin näkökulmasta kun en muuta maata tunne ). Mutta kun niitä vain on tosiasiallisesti - kuka mistäkin syystä - niin tilanne nykyisin on aika kestämätön. Vapaaehtoiset terveydenhoidon ammattilaiset yrittävät pinnistellä ja vajavaisin resurssein tarjota apuaan. Yksityisten kansalaisten avustusten ja työpanoksen turvin hommaa pyöritetään. Ei se oikein näinkään pitäisi mennä vuoden 2015 Suomessa.

http://www.tehy.fi/tehy-lehti/2013/5-2013/osattomi...

Romanian kerjäläiset lienevät pahimmassa jamassa.Hehän ovat laillisesti maassa mutta kun eivät omaa sitä kv. sairaanhoitokorttia niin eivät saa näitä EU-palveluja jotka esim. minä,varakas yksityishenkilö, saan lomaillessani Teneriffalla jos vain jaksan jonottaa (yleensä en jaksa ).

Eihän noita kerjäläisiäkään pitäisi olla täällä mutta kun niitä vain on. Eihän koko Romaniankaan pitäisi olla EU:ssa mutta kun se vain on !

Ja Ben Z ! Haista Sinä iso jytky puheenvuoroinesi eduskunnassa asian tiimoilta! Kaikkia sitä on tullut äänestäneeksikään joskus muinoin. Mutta eihän koko Beniä pitäisi ollakaan. Mutta kun hän vain on koska Majdanekin keskitysleiriltä sentään (onneksi) jokunen selvisi..

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Laittomasti maassa oleskelevat tarvitsevat apua ennen kaikkea maasta poistumisessa. Olisiko joku mukaan otettavien matkatavaroiden pakkauspalvelu tarpeen, pitäisikö mahdollinen irtaimiston myynti ja kulujen jälkeisen loppusumman tilitys järjestää luotettavan huutokaupan pitäjän toimesta, ja tarvittaisiinko kenties lähelle lentoasemaa tai lauttaterminaalia majoitus ennen jäähyväisiä Suomelle? Näihin kenties kannattaisi panostaa, ne kuulunevat sosiaalitoimen vastuulle.

Terveyttään he voivat sitten hoidattaa kiireettömästi siellä, minne he asettuvat laillisesti pitemmäksi aikaa - useimmiten kyseeseen tullee heidän oma kotimaansa. Kiireellisiä hätätilanteita varten heille on jo Suomessa oleskelun ajaksi toimiva terveydenhuolto, joten sen lisäksi mitään uutta byrokratiaa ja rahanreikiä ei tarvitse perustaa tähän tarkoitukseen.

Juhani Penttinen

#4

Onko poliisiviranomainen syyllistynyt laiminlyöntiin kun ei ole puuttunut Global Clinic'in toimintaan ja suorittanut massapidätyksiä vaikka on ollut hyvin tietoinen paikassa tiettyinä aikoina oleskelevista laittomista maassaolijoista ?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

GC taitaa vältellä häiriköitä, poliisin suojeluksessa ...

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Helsingin kaupunki on asiassa ollut jo edistyksellinen ..."

Ilmankos Espoo ei halua tehdä mitään yhteistyötä Helsingin kanssa. Pitäköön se paperittomat sairaat ja mamut sekä yleensäkin köyhät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset