jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Terveyspalvelujen järjestäminen eräille ulkomaalaisille

Eduskunnan täysistuntoon on tulossa  27. tammikuuta toiseen lähetekeskusteluun hallituksen mainion perusteellisesti valmistelema esitys  laiksi kunnan velvollisuudesta järjestää eräitä terveydenhuollon palveluja eräille ulkomaalaisille ja laiksi rajat ylittävästä terveydenhuollosta annetun lain muuttamisesta.

 

Esityksen ensimmäinen lähetekeskustelu 13. tammikuuta muodostui melko kummalliseksi jankutukseksi kunnille lankeavista oletetun huimista kustannusten nousuista ja   uusista tehtävistä, turvapaikkaterveysturismin huimasta lisääntymisestä maahamme ja ehkä muistakin olkinukeista. Keskustelun järkevimmistä kommenteista voi mainita asiaa esitelleen ministeri Huovisen alustuksen lisäksi vasenryhmän edustajan Markus Mustajärven suoraselkäisen vastauspuheenvuoron, jossa hän totesi kansanedustajatovereidensa tarpeettoman kiihkoilun ja  lakiuudistuksen tarpeellisuuden esimerkin myötä :

"Kovin ovat äkkiväärän kuuloisia nämä kiihkeimmät kannanotot. Kannattaa muistaa, että se laittomasti maassa oleva ihminen saattaa olla esimerkiksi pieni lapsi, ja en ainakaan itse halua, että hänen kohdallaan noin jyrkkiä tulkintoja sovellettaisiin."

 

Julkisuudessa käydyissä kansalaiskeskusteluissa lakiuudistuksen tarpeellisuushan on tullut jo selkeän tyhjentävästi argumentoiduksi  niin ihmisoikeussopimusten, perustuslain kuin myös terveen järjen perusteilla - toivottavaa siis onkin, että myös eduskunta ymmärtää nyt parin viikon mietintäajan jälkeen hyväksyä  lakiesityksen  ja siten viimein toteuttaa kohderyhmään kuuluvien perus- ja ihmisoikeudet.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Laittomasti maassamme olijat? Heidäthän tulee palauttaa kotimaihinsa taikka laillistaa.
Ennen laittomien laillistamista toivon, että kaikki vieras/naapuriystävälliset kansalaiset poistaisivat tonttiensa ympäriltä rajamerkinnät.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niin pitääkin pyrkiä selkiyttämään kaikkien valtakunnan alueella oleskelevien laillinen asema, mutta se oleskeluoikeuteen liittyvä hallinnollinen puoli ei kuulu terveydenhoitoon, mikä tässä lakiesityksessä on keskeisintä.

Esa Niemi

Juho Antikainen:
"Niin pitääkin pyrkiä selkiyttämään kaikkien valtakunnan alueella oleskelevien laillinen asema, mutta se oleskeluoikeuteen liittyvä hallinnollinen puoli ei kuulu terveydenhoitoon, mikä tässä lakiesityksessä on keskeisintä."

Sairasvakuutuksen selvittäminen ja hoidosta maksaminen kuuluu terveydenhoitoon. Oleskeluoikeuden selvittäminen ei niinkään kuulu terveydenhuollolle, mutta kela-vakuutuksen tai muiden vakuutusten selvittäminen kuuluu. Jos henkilöllä ei ole vakuutettuna tai maksa hoidostaan, niin silloin henkilön tulee hakea toimeentulotukea.

Potilas- ja lääketurvallisuus sekä lääkärin oikeusturva onnistuu vain tietämällä potilaan henkilöllisyys.

Ihmiskaupan ja hyväksikäytön ns. heikomassa asemassa olevien suojelemiseksi vaarallisilta työolosuhteilta on velvollisuus.

Ilkka Huotari

"turvapaikkaterveysturismin huimasta lisääntymisestä maahamme ja ehkä muistakin olkinukeista."

->

"Terveysturismi kasvaa vauhdilla"
http://www.goodnewsfinland.fi/arkisto/teemat/venaj...

"Venäläiset terveysturistit hoitoon Suomessa - jättibisnes häämöttää"
http://www.talouselama.fi/uutiset/venalaiset+terve...

jne.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niin ja suomalaiset käyvät terveysturistimatkoilla mm. Virossa.

Ilkka Huotari

Terveysturismistahan tässä on ollut puhe. Esim:

    "Pekonen pitää esimerkiksi perussuomalaisten maalailua esitetyn lakimuutoksen Suomeen tuomasta terveysturismista epätodennäköisenä.
    – Me Suomessa uskomme, että meillä on niin mahtava ja toimiva terveydenhuolto, että koko muu maailma haluaa tulla tänne hoitoon. Näin ei kuitenkaan näyttäisi olevan ainakaan lääkäriliiton mukaan. Jos lakiesitys toteutuu, ei siis ole todennäköistä, että niin sanottu terveysturismi räjähtää käsiin, hän sanoo"

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3311842/pelottelua-terveysturismilla-”me-suomessa-uskomme-etta-koko-maailma-haluaa-tanne”

Mutta siis ks. edelliset linkit, terveysturismi on jo kasvava ala.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #5

Tässä yhteydessä lakiesityksen vastustajat ovat käyttäneet terveysturismi-sanaa ja usein sitaateissa tarkoittamaan sitä, että lakiuudistuksen myötä Suomeen alkaisi virrata sairausvakuutuksen ulkopuolisia oleskeluoikeudettomia ihmisiä ilmaisen terveydenhoidon toivossa.

Näillä näkymin tätä vaaraa ei ole, sillä Suomessa on toimiva rajavalvonta ja muiden vetovoimatekijöiden puuttuessa ainoastaan mahdollisuus saada pienimuotoista perusterveydenhoitoa terveyskeskuksissa tuskin kiihottaa matkustamaan ainakaan kovin kovin kaukaa tänne kylmään Pohjolaan oleskelemaan ilman papereita ...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #6

Jaa-a, mutta tämä:

"Me Suomessa uskomme, että meillä on niin mahtava ja toimiva terveydenhuolto, että koko muu maailma haluaa tulla tänne hoitoon. Näin ei kuitenkaan näyttäisi olevan ainakaan lääkäriliiton mukaan."

...on ainakin noiden uutisten mukaan väärin.

Ainakin siis Venäjältä, koko maailmasta en tiedä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

No 3::Viron veronmaksajien piikkiinkö?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Oikaistaan nyt taas vähän näitä Antikaisen perättömiä kommentteja, jotka on tarkoitettu lähinnä sotkemaan asioita.

Suomalaiset eivät käy Virossa hakemassa maksutonta terveydenhoitoa. He käyvät hakemassa yksityseltä sektorilta markkinaehtoisia terveydenhuoltopalveluita.

Ne, jotka vastustavat paperittomien maksuttoman terveydenhuollon laajentamista akuuteista tarpeista myös kiireettömiin tarpeisiin eivät vastusta sitä, että paperittomat hankkisivat kiireettömät terveyspalvelunsa yksityiseltä sektorilta markkinaehtoisesti. Päin vastoin. Tällainen terveysturismi saa jopa kannatusta.

Esa Niemi

Suomeen voi tulla edelleenkin laillisesti, se on ihan varteenotettava vaihtoehto kun ihminen päättää toimiiko laittomasti vai laillisesti.

Miksi laillisesti toimineiden ihmisten hoitoon ei voisi panostaa kun laillisesti maassaolevien hoito on retuperällä ja moni kuolee jäädessään vaille asianmukaista hoitoa?

Verovelvollisuudesta vapauttaminen sekä palveluiden maksuista vapauttaminen rikkovat yhdenvertaisuutta ja minäkin haluan maksu- ja verovapauden kuten muut 5,5 miljoonaa suomessa oleskelevaa ihmistä.

Miksi vasemmistoliitto on hylännyt suomalaiset ja vain laittomasti maassaolevilla olisi ihmisarvoa. Suomalaisillakaan ei ole enää varaa maksaa hoidostaa, mutta vasemmistoliitto ei selvästikään heistä välitä tippaakaan. Äänet kelpaa vaaleissa ja sitten duunaria kyykytetään ja nöyryytetään minkä ehditään. Tässä tämänpäivän uutisia:

"Edes sairaalamaksuihin ei ole enää varaa

Sosiaali- ja terveysmaksuja perittiin ulosotossa vuonna 2014 yhteensä noin 306 000 kappaletta, kun sitä edellisenä vuotena niitä perittiin 213 000 kappaletta. Kaikkiaan määrä on kasvanut vuodessa noin 43,5 prosenttia.

Sosiaali- ja terveysmaksuista eniten yksittäisistä asioista nousivat hammashoitomaksujen maksamattomuus. Niiden määrä kasvoi 54 prosenttia, 51 000:stä 54 000 kappaleeseen...."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015012319074695_u...

Olavi Mansikka

ei muuta kuin kohta ehdotellaan että suomi alkaa perustamaan terveysasemia afrikkaan ja muualle. ottaa kontolleen koko homman. sinänsä typerä perustelu suomalaisten terveysmatkailu. Muutenkin suomessa terveydenhuolto romahtanut ja kun suomalaiset OMALLA rahalla menevät muualle se on kyllä palveluiden myymistä... No nää antikaisen höpötykset tiedetään.

Esa Niemi

Laittomasti maassa olevien hoidossa ei ole ollut moittimista eikä laittomasti maassaolevia ole kuollut kaduillekaan.

Laillisesti maassaolevia sen sijaan kuolee ja hoito on muutoinkin retuperällä. Vasemmistoliittolaisia ei sellainen kiinnosta, vaan laittomasti maassaolevien hoito.

"Perheenisä putosi sängystä ja menehtyi. Ambulanssin tulo paikalle kesti kolme tuntia.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013081517373612_u...

"Neljävuotias Jaro odotti tikkausta yli viisi tuntia"

http://alueviesti.fi/2014/02/08/neljavuotias-jaro-...

"Tytär avautuu Hesarissa sairaaloiden tolkuttomista jonotusajoista - 95-vuotias sotaveteraani-isä odotti tutkimuksia 9 tuntia"

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-142052738099...

"Polkupyöräilijä loukkaantui kolarissa Pieksämäen keskustassa maanantaina iltapäivällä. Onnettomuus sattui Savontien ja Huvilakadun risteyksessä.
Iäkäs nainen ajoi pyörällä risteyksen yli, jolloin vastakkaiselta puolelta stop-merkin takaa lähtenyt tila-auto törmäsi häneen. Auton vauhti oli hiljainen, koska se oli juuri lähtenyt liikkeelle.
Pyöräilijä löi päänsä auton tuulilasiin. Hänellä ei ollut kypärää.

Onnettomuus sattui kello 15.30, jolloin Pieksämäellä ei ollut käytössä yhtään ambulanssia."

http://www.lansi-savo.fi/uutiset/l%C3%A4hell%C3%A4...

"Tyksin päivystyksessä jopa kuuden tunnin jonotusaikoja"

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/655286/Tyksin+pai...

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Ihmisoikeuksien sopimus! Muistaakseni kansakuntamme on sen allekirjoittanut. Antikaiselle kiitos ja kiitos linkeistä, pitää kahlata ne illalla läpi. Aina ihmetyttää tämä tapa ottaa esille perustuslailliset ja muut oikeudet vain silloin kun se omaa etua ja oman eturyhmän etuja ajaa. Aika tekopyhää puhua, että kaikilla on oikeus perusterveydenhuoltoon, kun näin ei ole. Ei voi enää tässä maailmantilanteessa katsoa vain omaan napaan. Meillä on seuraavan sukupolven aikana syntymässä sellaiset globaalit ongelmat, että jokainen joutuu elintasostaan tinkimään. Ellemme halua, että puolet maailman ihmisistä kuolee nälkään, tauteihin jne tai tupsahtaa rajallemme ( täysin ymmärrettävistä syistä) kysymään ihmisoikeuksiaan. Elinolosuhteet alkavat jo nyt olemaan sietämättömiä monissa maissa ja maanosissa. Länsimaiseen kulttuuriin kuuluu omista saavutetuista eduista kiinni pitäminen, keinolla millä hyvänsä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Valitettavasti Antikainen säännönmukaisesti "unohtaa", että paperittomien akuutit terveydenhuollon tarpeet hoidetaan jo nyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset