jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Voiko perussuomalainen olla muslimi?

  • Je suis Mohammed
    Je suis Mohammed

Tätä erilaisten arvomaailmojen joukko-opillista rajapintaproblematiikkaa kannattaakin miettiä tovi.

 

Erityisesti nyt näin koko Eurooppaa järkyttäneiden terroristi-iskujen jälkimainingeissa, jota leimaa pelko kasvavasta vihasta sekä tietenkin myös lähestyvien eduskuntavaalien tiimoilta ....

 

Tilastollisesti Suomessa on arvioitu asuvan tällä hetkellä noin 60 000 muslimia, joista joka kymmenes (ns. jäävuorenhuippu) edustaa tunnustuksellista islamia kuulumalla jäsenenä johonkin islamilaiseen yhdyskuntaan - suurimmalle osalle maamme muslimeista uskonto ja siitä nouseva  arvomaailma ovat ilmeinen osa identiteettiä, mutta  käyttäytyminen on kuitenkin helposti sopeutunut yleistä lainsäädäntöä vastaavaksi  ja paikalliskulttuuriin kuuluviin tapoihin  soveltuvaksi. Islam on selkeästi osa modernia suomalaista kulttuuria siis.

 

Perussuomalaisilla puolueena on tunnetusti puheenjohtajansa itse määritellen  "katto korkealla ja seinät leveällä ja puolueessa monta ääntä", joten puolueeseen luulisi siten mahtuvan myös muutaman suomalaisen muslimikin .

Tosin "luulo ei ole tiedon väärtti ", kuten vanha  kansa aikoinaan ytimekkäästi jäsensi lähdekritiikin puutetta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Ainakin viime kunnallisvaaleissa Helsingissä PS:n listoilla oli muistaakseni joku maahanmuuttajaehdokas, joka kertoi olevansa islaminuskoinen.

Eli vastaus kysymykseen siis varmaan on: Voi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Intergaation syventymisen kannalta erilaisten uudehkojen väestöryhmien osallistuminen politiikan tekoon onkin suotavaa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Nähdäkseni sille ei ole este, tunnen ainakin muutamia paikalisia kannattajia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kiitos vastauksesta, tämä vähensi jo luulemista.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Koska blogin otsikkoon saatiin vastaus, sen tarkastelua voidaan jatkaa pysymällä Antikaisen suosikkiaiheiden parissa, eli kumpi on harvinaisempi tapaus: perussuomalainen muslimi vai miespuolinen feministi ? Otetaanko listalle myös valkoinen rastafari, koska sellainen piraattipuolueen blogisti näyttää myös löytyvän.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Miespuolisia feministejä on ymmärrettävästi huomattavasti enemmän kuin muslimi-identiteetin omaavia Perussuomalaiset rp:n jäseniä - itse asiassa tasa-arvoinen arvomaailma on itsestään selviö suurimmalle osalle suomalaisista miehistä, joten kyse ei ole edes harvinaisuudesta.

Yleisönosastokirjoitusten ja vaikkapa blogikirjoitusten valossa Perussuomalaisten piirissä vallitsee jonkin asteinen fraktionoitunut islamkriittisyys, mikä näiden lähiaikojen tapahtumien seurauksena on saanut myös enemmän palstatilaa. Halusin kirjoituksellani varmistua siitä, ettei puolue virallisesti sulje ketään suomalaista jäsenyydestään uskonnollisen vakaumuksen tai identiteetin perusteella.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

"- itse asiassa tasa-arvoinen arvomaailma on itsestään selviö suurimmalle osalle suomalaisista miehistä, joten kyse ei ole edes harvinaisuudesta."

Osaatko Antikainen sanoa, että onko tämä itsestään selviö yhtä selvää, myös muslimimiesten keskuudessa?

Ps. Ja onko heitä kuinka runsaasti jäseninä teidän järjestöissä?

Mika Samuel Kiekkijev

Voiko Vasemmistolainen olla tältä planeetalta?

Miksi tuntuu, että Persujen leimaaminen kärsii mielikuvituksen puutteesta?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kirjoitukseni on laadittu hyvässä hengessä tiedonhalun tyydyttämiseksi, kuten vastauksistanikin voi päätellä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisiko sekin "hyvässä hengessä tiedonhalun tyydyttämistä", kun joku erehtyy kysymään vaikkapa siirtolaisuuden aiheuttamista kokonaiskuluista? Vai haiseeko siinä huono henki? :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Se osa sivistyneistöä joka viihtyy joukoissa joissa levitetään epäasiallista tavallisten suomalaisten ja ruotsalaisten musliimien mustamaalausta on eräänlaisia luokkapettureita. ; )

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #11

Humanitaarisen maahanmuuton kuluistahan on esitetty järkevänoloisia laskelmia, joiden mukaan kotoutumista edistävien toimien yhteenlaskettu kustannus olisi 600 miljoonaa euroa (minimissään). Suuruusluokka tällä maahanmuuton osa-alueella on siis yhden miljardin euron tietämissä, mistä summasta suurin osa palautuu BKT-kiertoon erilaisina veroina ja kulutuksena.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Totta. Yhtä hyvin voisi ihmetellä miksi uskovaiset kokevat vihreät ja vasemmistoliiton suvaitsemattomina puolueina.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ymmärtääkseni poliittisesti perussuomalainen voi olla uskonnoltaan islamilainen. En jaksa plarata Ps-puolueen ohjelmaa läpi, mutta en usko paperista löytyvän uskontoon liittyviä jäsenyysrajoituksia. Vielä hullummalta ajatukselta tuntuisi koraanin tai sen selitysteosten kannanotto perussuomalaisuutta vastaan.

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen ensimmäinen julkisuustemppu, rukouskutsun tökerö imitointi, veti epäilemättä jyrkän rajan islamin ja reaali-perussuomalaisuuden väliin. Teuvo taisi kuitenkin säästyä tuomitsevalta fatwalta, liekö ollut hyvää onnea, islamilaisen yhteisön huolimattomuutta vai Hakkaraisen ilmeistä harmittomuutta?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tulevissa maamme historiankirjoituksissa ajanjaksoa, jolloin Suomi liittyi EU:iin ja rajat avautuivat laajemmin siirtolaisuudelle ym. uusille ilmiöille, kuvataan ehken hämmennystä aiheuttaneeksi aikakaudeksi, jolloin Suomi viimein globalosoitui.

Näitä "hakkaraisia" tunnen arkielämästä runsaastikin ja kaikille on yhteistä sinänsä vilpitön luonne - uuden ja ennestään oudon asian tai ihmisen kohtaaminen saa vain heidät ylireagoimaan.

Jouni Nordman

Eiköhän muslimi voi olla PS:lainen, sillä kyllähän heistäkin on niitä jotka ymmärtävät vasemistolaisuuden hinnan, jossa Suomi pidetään maailman halaajan. Sekä ymmärryksen mitä julkisen puolen tehottomuuden vaikutus on hänen vero prosentissa. Eli henkilö joka osaa laske asioita ja hinnoitella ne kalliin ja halvan, eli on hinta tietoinen.

Sillä en kovinkaan monen muslimin luule tykkäävän tällaisesta yrittäjiä syrjiväsätä politikasta, sillä uskon heidän piirissä yrittäminen olevan arvostetunpa, kuin vasemmisto aatteilla saastutettu kantaväestön osissa, joissa yrittäjät pidetään riistäjinä.

Eli poliittisesti muslimeista varmaan löytyy myös homojen pajaamista vastustavia, sillä itse islam ei ole tässä se suopein uskonto. Eli Soinin ehdottomuus asian kanssa, voi olla hyvinkin mieleien.

Eli Antikainen taas pikkasen suppeasti asioita katsoo, toisaalta häneltä puuttuu ymmärrys asioiden yhtymäkohtiin, sillä eri uskonkunnat hyvinkin monissa poliittisissa asioissa löytää yhteisiä kannatettavia asioita, jolloin unohtuu se mikä merkki on katolle uskonhuoneessa laitettu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Valinta on jossain kohdin tehtävä siinäkin, haluaako olla maailmanparantaja vai maailmanpahentaja.

Tosiaan kommenttisi yleissävyyn kyllä yhdyn eli arvomaailmojen yhteensovittaminen ei ole lainkaan yksiselitteistä eikä jyrkätkään mielipiteiden esittämiset edusta koko väestöryhmän käsitystä. Äkkiväärä esitystyyli ainoastaan nousee näkyvimpään asemaan ja liiankin helposti....

Jouni Nordman

Maailma realistisesti katsoa, ei hyväksy kaikkia asioita, ennen kuin ottaa kaikki asiat huomioon. Eli sen esimerkiksi, jos kotimaassa on ihmisiä jotka kärsivät, niin katsoo oman maan asioiden ensin hoidettavan, ennen kuin aletaan lisää pulassa olevia hankkimaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset