jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Osa- ja määräaikaisten työsuhteiden yleistyminen ...

... hidastaa miesten ja naisten välisen palkkaeron supistamistavoitetta ja lisää työhyvinvointiin liittyviä yksilökohtaisia ongelmia, mikä heijastuu tietenkin tuottavuuden alentumisena.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen yhteisestä tutkimushankkeesta nimeltään "Työelämän muutosten vaikutukset naisten ja miesten työmarkkina-asemaan ja samapalkkaisuuteen"  ennakoidusti julkisuuteen annettujen tulosten mukaan osa- ja määräaikaisten työsuhteiden kasaantuminen naispalkansaajille vaikuttaa negatiivisesti naisten palkka- ja urakehitykseen.

 

"– Osa-aikainen työ ja määräaikainen työ näyttäisi vaikuttavan negatiivisesti naisten palkkaan. Osa-aikatyön yleistyminen on lisännyt miesten ja naisten välistä ansioeroa, sanoo tutkimusjohtajana Palkansaajien tutkimuslaitoksella toimiva Merja Kauhanen."

 

Osa- tai määräaikainen työsuhde ei vielä sinänsä ole merkittävä elämänlaatua heikentävä ominaisuus itsessään ja monessa elämäntilanteessa pätkätyö on jopa luonnollisin tai oman jaksamisen kannalta sopivin vaihtoehto rahoittaa toimeentulonsa omalla työllään. Esimerkiksi opiskelijoille, osa-aikaeläkeläisille, vajaatyökykyisille osa-aikatyö antaa useinkin riittävästi sekä taloudellista turvaa että motivoivaa sisällöllisyyttä.

Työhyvinvoinnin kannalta merkittävää on, että vastentahtoisesti osa- tai määräaikaisesta työtä tekevien määrä on kasvussa. Lyhyessä työsuhteessa työntekijän oma sitoutuminen työhönsä tai työpaikkaansa on aina vakituista työntekijää heikompaa. Määräaikaisella työsopimuksella työskentelevän mahdollisuudet kehittyä ja oppia työssään ovat jo oman motivaation puutteenkin vuoksi heikot, mitä vahvistaa organisaatioiden koulutuspanostus vakituiseen henkilöstöön. Työolotutkimusten mukaan  vastentahtoisesti osa- tai määräaikaista työtä tekevien kokemus omista mahdollisuuksistaan vaikuttaa muihinkin työolosuhteisiinsa  on vakituisella tai omaehtoisesti määräaikaisella työsopimuksella työskenteleviä heikompaa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Jonas Hellgren

Emmä jaksa keskittyä sisältöön, mutta hyvää joulua sinne Kuopijoon.

Mikael Kerokoski

Ammatti ei tunne sukupuolta. Ammateissa on palkkaeroa, ei miesten ja naisten välillä. Mutta senhän sinä jo tiesitkin.

Kari Ahveninen

Juho: kuule, kohta on etuoikeus että on edes jonkinlainen työpaikka. Automaatio syö perustyöpaikat (onko roboteilla sukupuolta?) ja sitä myöten osa-aikainenkin työ on pelkästään korkean jalostusasteen etu.

"– Osa-aikainen työ ja määräaikainen työ näyttäisi vaikuttavan negatiivisesti naisten palkkaan. Osa-aikatyön yleistyminen on lisännyt miesten ja naisten välistä ansioeroa, sanoo tutkimusjohtajana Palkansaajien tutkimuslaitoksella toimiva Merja Kauhanen."

Eiköhän tuo vaikuta ihan samalla lailla negatiivisesti miesten palkkaan, jos mies on osa-aikaisessa työssä? Ja sitä lajia on tulossa paljon tarjolle...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset