jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Avainsanat - eksaktit ajattelun työkalut :)

Puheenvuoron blogialustan näppärä liitännäinen on Google Analytics - verkko-ohjelma, jonka avulla omalla sivustolla kävijöiden seuranta on aikamoisen helppoa. Analytics  tilastoi kävijät paitsi alueellisesti, niin myös heidän laitteistojensa  tekniset tiedot ja ajankäytön sivustolla. Sen lisäksi suppeaankin seurantaan kuuluu kävijöiden tuloreittitietojen ylläpito sekä hakukoneiden kautta  tulleiden hakusanojen tilastointi.

Vuoden aikana (20.12.2013...19.12.2014) omalle Puheenvuorosivustolleni on tultu peräti 6 688 kertaa hakutoiminnan avulla ja yleisimmät tilastoon jääneet  hakusanat tai sanayhdistelmät ovatolleet  ne ilmeisimmät l. "juho antikainen", "jiihooantikainen puheenvuoro", "muikkukukko", "samapalkkaperiaate antikainen" ja "tasa-arvo " toistuvat eri hakuyhdistelminä kymmenissö erillisissä hauissa.

 

Marginaalit ja erikoisuudet ovat kuitenkin tässäkin tapauksessa sosiologisesti sekä yksilöpsykologisesti  kiinnostavampia ihmisten loogista päättelykykyä  ja sosiaalista asemoitumista ajatellen - googletus erikoisilla sanayhdistelmillä paljastaa näet  tiedonhakijan omat assosiatiiviset haaveet ja niitä vastaavat käsitykset omasta tiedontarpeesta, mitkä  älykäs hakukone sitten saamillaan hakusanoiilla osaa omalla älykkäällä algoritmillaan kanavoida oikeille tiedonlähteille. Siis minun blogiini ...

 

Kertaluonteisesti sivustolleni on päädytty niinkin erikoisilla sanayhdistelmillä kuin "dumpperi luisussa", "en pidä hameista poika", "hame päällä kännissä", "homodosiaalisuus", "miksi kunnat keräävät veroja", "mikä on vaarallisin paikka euroopassa", "batman pipo virkattu", "suvasvesi ilman jäitä", "kun ostaa seksiä niin mistä tietää ettei joudu parituksen uhriksi",  "kellopeli appelsiini rasismi", "feminismi vaarallista  lapsille"  ja tietenkin "miks vähän soittajia kanteleen".

 

Muisti ja ajattelu, Vygotski.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Mistä sinä näet ne hakusanat? Otin itsekin tuon palvelun käyttööni, mutta hakusanoja en ole mistään löytänyt.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Analyticsin raportointi-sivulla on vasemmassa reunassa valintana "Hankinta" ja sen alla "Avainsanat" - sillä pitäisi näkyä etenkin "Maksuttomat" hakusanat ...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kiitos. Kävin katsomassa, ja oli kuten arvelinkin. Suurin osa hakusanoista liittyi kookosöljyyn ja ihonhoitoon.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Olisi voinut olettaa, että haut liittyisivät pukkeihin ja muoreihin ...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #4

Pukit ja muorit ovat kuitenkin foorumin sisäistä toimintaa. Tuskin kukaan sivullinen niitä hakee, ja blogistanin väki löytää viestit ilman googlea.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #5

Omaa näkyvyyttään sivullisten "silmissä" pystyy kuitenkin nostamaan kirjoittamalla blogiinsa ja sen otsikkoon ajankohtaisia avainsanoja. Aika runsaasti noiden hakukoneidenkin kautta tänne blogeihin tullaan - omille sivuillenikin peräti 6 600 kertaa viimeisen vuoden aikana ...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #6

Minä en ole niin kovin huomionhakuinen. Aika vähän minä niitä Googlen avainsanoja jaksan laitella. Riittää, jos "oma väki" käy äänestämässä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Ihan riittävästi täällä tulee näkyvyyttä ihan yrittämättäkin tosiaan...

Tuli noista avainsanoista ajattelun kiintopisteinä mieleen dementikot - olen elämäni aikana päässyt kokemaan muutamien omaisteni dementoitumisen ja heille kaikille yhteistä on ollut "kodin", "äidin" ja "isän" tärkeys puheissaan. Heillekin ennen sairauden etenemistä olivat keskeisiä "työ" ja "raha".

Asioiden ja niitä kuvaavien semioottisten merkkien (sanojen) tärkeysjärjestys siis muuttuu tarpeiden mukaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset