jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Paperittomien terveyspalvelut kuntoon!

  • Paperittomien terveyspalvelut kuntoon!

Hallitus on tänään antanut esityksen HE 343/2014 vp, jonka keskeisenä sisältönä on kunnille tuleva velvollisuus  järjestää välttämättömät terveyspalvelut Suomessa sinänsä laittomasti oleskeleville henkilöille.

 

"

Tarkoituksena on turvata riittävät terveyspalvelut nykyistä paremmin myös niille kolmansien maiden kansalaisille, joilla ei ole tai joille ei voida myöntää pitkäaikaista oleskelulupaa. Oikeus terveyspalveluihin olisi lähes samanlaajuinen kuin Suomessa kansainvälistä suojelua hakevilla turvapaikanhakijoilla.

Suomessa luvatta oleskeleville ihmisille tulisi taata kiireellisen sairaanhoidon lisäksi välttämättömät lyhytkestoiset terveyspalvelut, kuten raskauden ja synnytyksen hoito sekä eräät pitkäaikaissairauksien hoidot. Terveydenhuollon ammattihenkilö arvioisi hoidon välttämättömyyden hoidettavan terveydentilan sekä oleskelun keston perusteella.

Alaikäiset saisivat kaikki tarvittavat terveydenhuollon palvelut samoin perustein kuin alaikäiset, joilla on Suomessa kotikunta.

"

 Esityksen johdannon yleisperusteluissa   mainitaan, että kansainvälisten ihmisoikeussopimusten perusteella JOKAINEN on oikeutettu terveyteen ja huolenpitoon ja että valtiolla on myös näiden sopimusten myötä velvollisuus  turvata  jokaisen alueellaan oleskelevan perustavanlaatuiset oikeudet riippumatta maahanmuuttopoliittisista näkökulmista.

 

Aika tarpeellinen lakiesitys siis, mielestäni.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä aihe näin joulun alla. Samalla kun me kulutamme rahaa kaupoissa on joukossamme ihmisiä jotka eivät edes pääse lääkäriin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tämä on istuvan hallituksen ehkä parhaimpia lakiesityksiä, mielestäni.

Valtion taloudelle Suomessa oleskelevien paperittomien henkilöiden välttämättömimpien terveyspalveluiden turvaaminen ei aiheuta minkäänlaisia ongelmia eikä tämä laki anna aihetta kateuteen (muutenkin olisi hieman merkillistä kadehtia vähävaraisia ja sairaita) ...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kyllä vain, tässä tapauksessa hallituksen lakiesitys kohtaa inhimilliset tarpeet.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Se, että tämän ehdotuksen vastustajat olisivat jostain kateellisia, on puhdasta olkiukkoilua. Minua hiertää se perustavanlaatuinen kysymys, että miksi on Suomen valtion, Suomen kansalaisten edunvalvontakoneiston, tehtävä järjestää vastikkeettomia terveyspalveluita sellaisille henkilöille, jotka oleskelevat maassa laittomasti? Miksei näitä palveluita järjestä maat, joista nämä henkilöt ovat joko suoraan tai mutkan kautta päätyneet Suomeen?

Kateuden sijaan nostaisin esiin katkeruuden ja epäoikeudenmukaisuuden tunteen, sillä myös kantaväestö joutuu jonottamaan pitkiäkin aikoja saadakseen tarvitsemiaan terveyspalveluita. Kustannuspuoli saattaa olla järjestettävissä, mutta etenkään Helsingissä, jossa julkinen terveydenhuolto on tietääkseni pahiten ruuhkautunut, päätöstä ei tulla purematta nielemään kansan keskuudessa.

Toinen seikka on se, millaiset vaikutukset myönteisellä päätöksellä tulee olemaan muuttoliikenteelle tulevaisuudessa. On täysin naiivia ajatella, ettei kaavailtu päätös kiihdyttäisi laittomien siirtolaisten maahantuloa. Myös ihmissalakuljettajat hyötyvät kasvavan asiakasvolyymin ansiosta. Ennen pitkää tilanne on nimenomaan terveyspalveluiden nielemien kustannusten johdosta kestämätön, ja se tullaan oppimaan kantapään kautta.

Jonas Hellgren

Istuvan hallituksen typerimpiä päätöksiä.

Kun tieto tuosta leviää, niin satojen tuhansien massat tulevat Suomeen saamaan ilmaista hoitoa sairauksiinsa. Tuovat sitten vielä tullessaan paiseruttoa, isorokkoa, vasemmistolaisuutta ääri-islamismia, tai vieläkin tappavimpia tauteja, jotka leviävät suomalaisten keskuuteen.

Feminismi - tuo yhteiskunnallinen AIDS - on tehnyt suomalaisen yhteiskunnan jo vastustuskyvyttömäksi uusille sosiaaliviruksille, samalla kun byrokratian syöpä nakertaa talouden perustaa.

Jonas Hellgren

Neuvo lakimuutosta kannattaville: "Follow the money"

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ketkä me?Tänä vuonna,jouluna on suomalaisia perheitä,joilla ei ole varaa edes ruokaan.Jospa avaisitte ne umpeutuneet silmännen todellisuudelle,eli sille missä suomalaisten perheiden tilanne on.

Suomessa on miltei miljoona köyhää,olipa sitten ne mittarinne mitä lystäävät.Suomessa oli asunnotta v.2011,400 perhettä.Ei edes vastaa koko maan tilaa.Täällä paleltuu n.3000 ihmistä vuosittain pakkasessa.Nuoria ,vanhoja,töissäkäyviäkin on asunnotta.Leipäjonot,ainoat pohjoismaissa.

Ette taida tajuta että työttömien määrä on n.700 000 kun lasketaan kaikki temput pois.Onko suomalainen arvoasteikkonne alapäässä,vaiko muuten vain kiva leikkiä maailmanparantajaa,tosiasioista piittaamatta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Itselläni on tällä hetkellä rahaa käytettävissä noin 180 euroa ja seuraava palkkapäivä on tammikuun 8., joten vietän joulua ja uutta vuotta niukemmasti kuin toimeentulotuella elävät...

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #12

Juho Antikainen:
"Itselläni on tällä hetkellä rahaa käytettävissä noin 180 euroa ja seuraava palkkapäivä on tammikuun 8., joten vietän joulua ja uutta vuotta niukemmasti kuin toimeentulotuella elävät..."

Montako euroa olet valmis laittamaan tuosta vielä laittomasti maassaolevien veronmaksua välttelevien hoitoon?

Kirjoitit, että sinulle jää seuraavaksi 21 päiväksi 180 euroa ja vietät joulua ja uutta vuotta niukemmasti kuin toimeentulotuella. Et anna kovin hyvää kuvaa itsestäsi talouden asiantuntijana, jonka käsiin voisi luottaa miljoonien/kymmenien miljoonien eurojen päätöksiä. Miten itse arvioit itseäsi talousasiantuntijana, joka kykenee tekemään päätöksiä isoista rahasummista?

Jos Suomen hyvinvointivaltio ajetaan nurin kuluja nostamalla, niin et pääse edes välttämättä lääkäriin kun ihmisarvo lasketaan maksukyvyn mukaan. Miten selviät sellaisessa Suomessa jos sosiaaliturva kansainvälistyy?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #12
    "Itselläni on tällä hetkellä rahaa käytettävissä noin 180 euroa ja seuraava palkkapäivä on tammikuun 8., joten vietän joulua ja uutta vuotta niukemmasti kuin toimeentulotuella elävät..."

Luultavasti eläisit vielä niukemmin, mikäli valtio kustantaisi vastikkeettoman terveydenhoidon kaikille laittomille siirtolaisille myös Kuopiossa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #20

Itse asiassa vastikkeetonta terveydenhoitoa laittomasti maassa oleskeleville voitaisiin kokeilla vuoden päivät vaikkapa Kuopiossa.

Miksei hallituksen esitystä voitaisi kokeilla kaikessa rauhassa pienessä piirissä, ennen kuin likasanko kaadetaan kuntasektorin maksettavaksi?

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #12

"Itselläni on tällä hetkellä rahaa käytettävissä noin 180 euroa"

Feministi kun olet, ne ovat naisen euroja, ja se onkin sitten yli 25000 senttiä.:)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kiltti setä Antikainen!Olisiko mahdollista saada myös suomalaisille työttömille,pätkätyöläisille,osa-aikaisille,nollatunti duunareille,vanhuksille TERVEYDENHOITOA JA HAMMASLÄÄKÄRIPALVELUJA.Nyt näitä ei ole tarjolla ,on aivan sama miten yritätte muuta väittää.

Jos olet sosiaaliasiakas,alkoholisti jne.niin sitten ehkä.

Olisi kiva naisille jos pääsisi edes kerran 10 vuodessa gynegologillekin(nykyisin yksityisenä,erikoislääkärin statuksella.Käynti korvauksineen,yli 160 euroa,marraskuu 2014)

Naisten syövät ovatkin lisääntyneet Suomessa.Puhumattakaan rintasyöpäpotilaista.2000 naista olisi säästynyt kuolemalta ,jos rintasyöpä olisi havaittu ajoissa.Nyt on ehkä Turku ainoa kunta ,kaupunki, jossa pääsee ennen 50 ikävuotta mammografiaan.Suurin osa vasta 50 täytettyään.Tietty jos sulla on heittää 800 kuvauksesta ynm.sälä päälle ,olkaa hyvä vaan.Yksityinen hoitaa ohi jonon.

Ihmiselle joka on selvinnyt rintasyövästä,aletaan syöttää hullun lääkkeitä,koska kunto alenee.Taistelun kautta väkisin lekuriin joka toteaa syövän levinneen.Siinä oli se mielisairaus,oireet eivät toki alkujaankaan olleet siellä aivokopassa.Kuolluthan toki olisi hulluksi leimattuna.

Kerropa kiltti Antikainen,mihin katoavat veronmaksajien rahat,joilla väitetään annettavan terveydenhoitoa ihmisille,kun kukaan ei sinne pääse.Ja jos pääsee päivystys jonot 5-10 h(varauksesta huolimatta),aika lekurille 3-6 kk.päästä.Hammashoitolaan ehkä,huom.ehkä vuoden päästä.Vanhukset laitetaan kotiin kuolemaan,kilometrien edestakaisen sairaala reissun tuloksena rasvatuubi,apteekista.

Että kiitos jo etukäteen kun kerrotte mihin verorahat oikeasti menevät.Huostabisnes vie miljardin vuodessa,monikansallisten kautta veroparatiiseihin,mihin loput,vai eikö enää jää?Siksikö Suomessa onkin alasajettu sos-ja terveydenhoito,lakisääteisetkin veronmaksajien rahoittamat "palvelut"?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Käsittääkseni terveyspalveluihin tarkoitetut varat ja henkilöstöresurssit hupenevat liian usein erilaisiin hukkainvestointeihin ja päällekkäisiin toimintoihin :

http://www.hs.fi/kotimaa/a1305598233964

Sinänsä olet aivan oikeassa siinä, että suomalaisessa SOTE-rakenteessa on paljonkin korjattavaa kuten myös potilaan (ja sosiaalitoimen asiakkaan) asemassakin - tämä lakiesitys ei kuitenkaan ole millään tavoin pois kantasuomalaisille tarjottavista terveyspalveluista eikä muutenkaan taloudellinen rasite valtiolle. Arvioidut kustannukset per paperiton asiakas ovat 1058 euroa terveydenhoidosta ja näitä henkilöitä on vuosittain jo hoidettu Suomessa vapaaehtoisten toimesta muutamia kymmeniä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Saisiko näille mainitsemilleni ryhmille myös samaan hintaan näitä palveluja,vaikkapa sitten niiden vapaaehtoisten voimin.Sos-ja terveydenhoidon lakien puolella ei ole epäselvää minulle,epäselvää on se,miksi niitä ei noudateta.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Toistan itseäni (viitaten tuohon aiempaan kommenttiini), mutta pelkkä julkisen talouden ja vaikkapa julkisen terveydenhuollon hallintomenojen leikkaaminen ei todellakaan tule kattamaan sitä menoerää, mitä ehdotus terveydenhoidon järjestämisestä tulee nielemään siinä vaiheessa, kun sitä tarvitsevien määrä moninkertaistuu nykyisestä.

Tämänhetkisessä tilanteessa näiden yksityisten toimijoiden on vielä mahdollista toteuttaa omaa laupeudentyötään, mutta vastikkeettomien terveydenhuoltopalveluiden tarjoaminen kaikille laittomille/paperittomille siirtolaisille johtaa kestämättömään tilanteeseen.

Tasapainottava tekijä voisi olla kauttaaltaan tiukennettu maahanmuuttopolitiikka ja ulkomaalaislaki, mutten usko, että yksikään tätä aloitetta tukeva poliitikko asettuisi tukemaan vastaavia muutoksia.

Pyydän suhteellisuudentajua sekä ymmärtämään sen tilanteen, mikä monikansallisessa siirtolaistilanteessa oikeasti vallitsee. Yksi avainkysymys on Suomen ns. vetovoimatekijät, joihin liittyen ehdotettu terveydenhuoltojärjestely toisi aivan uuden ja (laitonta) muuttoliikennettä kiihdyttävän pontimen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ihmissalakuljettajat/ihmiskauppiaat harjoittavat bisnestä, jossa paperittomia eli laittomia siirtolaisia tuodaan Eurooppaan. Välimerellä on tänä vuonna hukkunut noin 2500 ihmiskauppiaiden asiakasta.

Hyväntahtoisesti houkuttelemme laittomia siirtolaisia tänne Eurooppaan, koska ikääntyvä Eurooppa hyötyy taloudellisesti siirtolaisten tuomasta työvoimasta.

Terveydenhoidon järjestäminen ihmiskuppiaiden asiakkaalle on osa sistä prosessia, jossa laiton siirtolainen pikkuhiljaa saa laillisen siirtolaisen aseman Euroopassa, ja näin ylläpidetään ihmissalakuljetusta ja laittomien siirtolaisten virtaa Eurooppaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ihmiskauppaan ja -salakuljetukseen tulee suhtautua asiaankuuluvalla tavalla eli kriittisen tuomitsevasti - kuitenkin jo valtion velvollisuus on turvata jokaisen alueellaan oleskelevan henkilön perustavanlaatuiset oikeudet riippumatta tällaisista esittämistäsi maahanmuuttopoliittisista näkökulmista ...

Tärkeää on myös huomata, että terveydenhoitoa harjoittavilla henkilöillä ei ole ensisijaisesti velvollisuutta ryhtyä järjestelemään asiakkaidensa oikeudellista asemaa, mutta heille on kuitenkin tulossa oikeus ilmoittaa poliisille tilanteessa, jossa he epäilevät asiakkaansa elävän vakavan väkivallan uhan alaisuudessa.

Kari Ahveninen

Juho, kerropa miksi suomalaisen veronmaksajan on niin vaikea saada terveyspalveluita, jonotusajat leikkauksiin ja muihin välttämättömiin operaatioihin ovat nälkävuottakin pidemmät?
Miksi maassamme papereitta ja yleensä myös laittomasti oleskelevien pitää saada etuoikeus terveydenhuoltoon niitten sijaan jotka sen terveydenhuollon maksavat?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Edelleenkään kyse ei ole siitä, että paperittomat ohjattaisiin ohituskaistaa myöten erikoissairaanhoidon piiriin valtion (Kela) kustantamana, vaan että heille järjestetään yhtenäisin kriteerein koko maassa kaikkein välttämättömimmät terveyspalvelut _akuutissa_ tilanteessa.

Lavantautista tai tuberkuloosia sairastavia kaiketi ei kannata jättää hoitamatta, vaikka heillä ei oleskelulupaa maassamme olisikaan ...

Kari Ahveninen

Edelleenkin on kyse siitä että miksi suomessa laittomasti oleskeleville tarjotaan mitään muuta kuin kyyti rajalle? No okei, jos on välittömässä kuolemanvaarassa niin paikataan kuntoon, ja toimitetaan sitten rajalle.

Käytännössä tuo kuitenkin on juuri sitä että paperittomat ohjataan ohituskaistalle Kelan (veronmaksajien) kustantamana.

Mutta sikäli kuin olen seurannut niin vihervassareille käy ihan mikä vain, kunhan joku muu maksaa. Tosin, viime kädessä se on aina veronmaksaja joka maksaa, tavalla tai toisella.

Esa Niemi

Juho Antikainen, miksi suomalaisen veronmaksajan pitää odottaa jopa puoli vuotta lääkärille pääsyä kun laittomasti maassaolevan pitäisi päästä nopeammin ja ilman mitään velvoitteita?

Suomessa kuolee pakkaseen n. 80 vanhusta vuosittain kun muistisairaiden ihmisten asianmukaiseen hoitoon ei löydy resursseja. Ulos eksyvien ja pakkaseen kuolevien määrä nousee kun muistisairaiden määrä kasvaa ja määrärahat pienenevät tulevian miljardiluokan säästöjen takia. Miksi et välitä näistä, vaan antaisit resurssit laittomasti maassa oleville? Onko tämä yleisesti Vasemmistoliiton kanta ja arvomaailma?

Tiedätkö paljon tuberkuloosin tai HI-viruksen hoitaminen maksaa ja kuinka monelle ihmiselle aiot tarjota toisten laskuun?

"On mahdollista, että laajojen terveydenhuollon palvelujen tarjoaminen
paperittomille lisäisi laillista ja laitonta maahantuloa sekä maassa
oleskelua. Tämä aiheuttaisi ennalta arvaamattomia terveydenhuollon
kustannuksia ja resurssitarpeita sekä perusterveydenhuollossa että
erikoissairaanhoidossa.

Esimerkiksi yhden lääkkeille vastustuskykyisen
tuberkuloositapauksen hoito maksaa 160 000 euroa, lääkkeille herkän
tuberkuloosin 6 kk:n lääkehoito 15 000 euroa ja HIV:n hoitokulut
vähintään 20 000 euroa vuodessa. HUS-alueella tuberkuloosin
ilmaantuvuus on kantaväestössä 4/100 000, maahanmuuttajilla 35 /
100 000."

http://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaali-_ja_...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jaa.Vanhuksen voi sen sijaan lähettää kotiinsa,kun jalat pettää alta ja tuskat repii kroppaa?Mihinkään tutkimuksiin ei lähetteitä kirjoiteta,ainut mitä tarjotaan on resepti mieliala lääkkeisiin ja voiteisiin.

Jos et tiedä,ikääntyvän ihmisen elämään eivät kuulu jatkuvat tuskat ja vaivat.Normaalisti.Ei tämä maa,jossa eläikää nostetaan,voi leuhkia julkisuudessa terveillä ihmisillä,silloin kun eläkkeelle jäädään jo ennen 60 ikää.Siellä todellisessa elämässä.

Sallittua eutanasiaako ikääntyvien kohdalla?Näiden mainitsemieni "ryhmien"kohdalla on sitten kysymys mistä?Siitäkö että he alle 50 ovat kyvyttömiä ja hampaattomia,vailla mitään terveydenhoitoa ja he ovatkin se suuri ryhmä,joilla ei edes eläke kerry.

Kuinka arvelet heidän hoitavan terveyttään sitten ,kun sairaudet vievät hoitamattomina lopunkin terveyden?Nyt kun heille ei ole edes ennalta ehkäisevää terveydenhoitoa.

Esa Niemi

Miksi vasemmistolaista ei kiinnosta saada suomalaisten terveyspalvelut kuntoon tai suomalaisten asioiden hoito yleensäkään? Milloin suomalaisesta duunaristakin tuli vasemmiston vihollinen, vaikka duunarin äänillä Arhinmäen rakkaus Audin takapenkkiinkin syntyi.

Mikä on paperiton henkilö? Se on suomeksi sanottuna laittomasti maassa oleva, mutta Suomeen voi tulla laillisestikin. Se toki tarkoittaa, että joutuisi verojakin maksamaan eikä vain nauttimaan ilmaisia lounaita.

Paperiton henkilö on sama asia kuin kuititon kauppa, kumpikaan ei ole laillista eikä kestä päivänvaloa. Paperitonta omaisuuttakin myydään, mutta sellaisenkaan kannustamisessa ei ole järkeä.

Pitäisikö vasemmiston alkaa palaamaan takaisin maan pinnalle ja keskittyä duunareiden ja suomalaisten asioiden hoitamiseen sen sijaan, että keksii näiden maksettavaksi lisää kustannuksia.

Jarno Liedes

Olisi myös kiva näin suomalaisena saada terveyspalveluita ilmaiseksi. Opiskelijalle pelkästään hammaslääkäri saattaa tulla hirveän kalliiksi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei paperittomille annettavat terveydenhoitopalvelut ole ilmaisia, lähtökohtaisesti asiakas kustantaa itse saamansa hoidot hinnaston mukaisesti ja myös siihen liittyvän materiaalin (lääkkeet yms.)...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Lähtökohtaisesti asiakas kustantaa ne toimeentulosta toimeentulotuesta. Et kai tosissasi yritä väittää jotain muuta?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Kuinka paljon tälläisiä henkilöitä on vuodessa ja kuinka suuri summa niiden hoitamiseen menee yhteiskunnan rahoja.

Jos ajatellaan että hoitoon menisivät vakavammin sairaat ja näihin sairauksiin kuuluisi esimerkiki tuberkuloosi, ebola ja muut tartuntavaaralliset taudit. Se että näiden vakavien ja mahdollisesti eristämistä vaativien tautien kantajat saadaan seulottua terveyden huollon pariin tehokkaasti ja asianmukaiseen hoitoon tulee luultavasti halvemmaksi kuin se että suomeen pääsee syntymään satojen ihmisten ebola- tai multiresistanssi tuberkuloosi epidemia. Niiden hoitaminen vasta kallista on ja kuollon uhreja tulee paljon. Laittomat pakolaiset ovat käsittääkseni jonkinlainen riski erittäin vaarallisten tautuepidemioiden synnylle. Mielestäni on parempi että näitäkin ihmisiä hoidetaan sen sijaan että ne tartuttavat muita jossain ahtaasti asutuissa asuintiloissa tai kokoontumispaikoilla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kun tuolle tielle lähdetään, niin noidankehä on valmis. Sana kiirii maailmalle, että Suomessa saa ilmaiseksi hoitoa tuberkuloosiin, ebolaan, HIV:hen, jne., niin myös tulijoiden määrä kiihtyy kiihtymistään. Tottakai ihmiset haluavat hoitoa sairauksiinsa (varsinkin vakaviin), mutta ei Suomella ole tähän varaa. Lisäksi riskit epidemioihin kasvavat sitä mukaan, kun Suomessa äärimmäisen harvinaisten sairauksien uhrien määrät lisääntyvät. Ajatus on kaunis, mutta lopulta siitä kärsivät kaikki suomalaiset kasvavien verojen ja lisääntyvien vaarallisten tartuntatautien muodossa.

Jonas Hellgren

Tässä tulee käymään niin ettei kunnilla ole resursseja uuden lain vaatimiin terveyspalveluihin, ja ne joutuvat ostamaan palvelut ulkoiselta palveluntuottajalta. Koska valtio korvaa menot kunnille täysmääräisenä jos kunnat eivät siihen itse pysty (ei tietenkään tässä tapauksessa), kunnilla ei ole mitään syytä rajoittaa menojaan, vaan sen kuin vaan ostaa mistä kalleimmalla saa. Yleensä kuntapäättäjiin hyvissä suhteissa olevista terveydenhuoltoyrityksistä.

Eli lopputuloksena sadat tuhannet ulkomaalaiset tulevat Suomeen saamaan ilmaista terveydenhuoltoa, jonka suomalaiset veronmaksajat kustantavat ottamalla rutosti velkaa, ja rahat valuvat Jereseylle tai muihin veroparatiiseihin kokoomuslaisten lääkärien ja lääkäriasemien omistajien tileille.

Sosialismin rosvoparoneiden kaunis iltalypsy, ja vasemmistoa edustava Antikainen hurraa ja kannattaa.

Ihmisten typeryydellä ei ole ylärajaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ylärajaa ei näköjään ole myöskään joidenkin ihmisten törkeydellä.

Jonas Hellgren

Niinpä. Kuka sitten on törkeä?
Lääkäri joka lobbaa lain terveydenhuollon ulkoistamisesta, lypsää veronmaksajien rahoja ja kätkee ne veroparatiiseihin, vai henkilö joka kertoo julkisuuteen että sellaista tapahtuu, ja varoittaa, että lisää sellaista tulee tapahtumaan.
Lääkärinä varmaan tiedät asian paremmin.
Tavalliselle kansalaiselle kun jää vain se maksajan osa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #40
Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #41

Kukkapaitoja minäkin pääasiassa käytän, ja välillä kilpikonnia.
Tuosta linkin vanhasta oksenuksesta ei kannata välittää. Hallusinaatioksi todettu ja todistettu. Tai sitten rouvalle sattui muuten vaan huono päivä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Esityksen johdannon yleisperusteluissa todetaan seuraavaa: "Kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa tunnustettu oikeus terveyteen ja perustuslaissa säädetty oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon kuuluu kaikille ihmisille. Riippumatta maahanmuuttopolitiikkaan ja -kontrolliin liittyvistä näkökohdista, valtioilla on velvollisuus turvata jokaisen alueellaan olevan henkilön, myös luvatta maassa oleskelevan perustavanlaatuiset oikeudet. Kansainväliset ihmisoikeustoimijat kuten Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea, EU:n perusoikeusvirasto ja YK:n oikeutta terveyteen käsittelevä erityisraportoija ovat kiinnittäneet toistuvasti huomiota epäkohtiin, joita monissa maissa liittyy kysymyksessä olevien ihmisten perusoikeuksien toteutumiseen ja esimerkiksi oikeuteen saada terveyspalveluja."

Lakiesityksessä tarkoitettujen ihmisten perusoikeuksien turvaaminen ei vie perusoikeuksia suomalaisilta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hyvää loma-aikaa, Juho. Lähetän virtuaalisen herkkukorin hyvälle ihmiselle ;)

Esa Niemi

Juho Antikainen ei enää puolustanut ajamaansa esitystä ja se on tulkittava siten ettet usko siihen itsekään.

Vaikenemisesi on totuudenmukaisin myyntipuheesi kun myyt epärealistista ideaasi.

Olemme siis kutakuinkin samaa mieltä toteutettavuudesta tai etenkin sen mahdottomuudesta. Et keksinyt perusteita jatkaa idean jalostamista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Koska kukaan ei tuonut esille valideja todisteita siitä, että muutamien kymmenien paperittomien henkilöiden välittömästi tarpeellisen terveydenhoidon järjestämisestä aiheutuisi ylipääsemättömän kohtuuttomia kustannuksia Suomen valtiolle, en ole katsonut tarpeelliseksi myöskään puolustautua mielipiteessäni.

Asiat on hoidettava asianmukaisesti ja tässä yhteydessä se tarkoittaa ongelman lähestymistä ensisijaisesti sosiaalipolitiikan (ja ihmisoikeuksien) tasolta - siirtolaisuuden hillitseminen maahanmuutto- ja tiukemmman kriminaalipolitiikan keinoin on tietenkin vaihtoehto estää ennalta hallitsemattomuuden tila, mutta maahanmuuttopolitiikkaakaan ei voi käyttää jo maassa olevien syrjinnän oikeuttamiseksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Erikoista kommentointia tässä ketjussa. Kyseessä on siis hallituksen esitys laiksi ja luonnoksen on teettänyt STM, ei siihen sen enempää Juhon, Esan kuin minunkaan jatkojalostusta odoteta. Vasemmistoliitto ei esityksen antamisajankohtana ole enää hallituksessa, mutta myös oppositiopuolueista löytyy siis kannatusta. Odotetusti edetessään lain on määrä tulla voimaan noin vuoden kuluttua.

THL teki paperittomien terveyspalveluihin liittyvän selvityksen viime keväänä. Sen mukaan Suomessa oleskelee n. 1000-1500 henkilöä, jotka ovat terveydenhuollon palvelujen kannalta paperittomien asemassa. Näiden henkilöiden hoidon on arvoitu maksavan nykytilanteeseen verrattuna (nykyinen lainsäädäntö velvoittaa jo antamaan välttämättömän kiireellisen hoidon) vuosittain 300 000-800 000 tuhatta paperitonta kohden.

Lakiesitys ei tuo muutosta esim. EU-alueelta tulevien Bulgarian ja Romanian romanien tilanteeseen.

Hoidon aiheellisuuden arvioi terveydenhuollon ammattihenkilö. Tarpeen arviointi ei ole aina helppoa ja se tulee johtamaan vaihteleviin käytäntöihin. Joka tapauksessa, olen Juhon kanssa samaa mieltä, aiheellinen lakiesitys.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #47

Markku Toivonen:
"Erikoista kommentointia tässä ketjussa. Kyseessä on siis hallituksen esitys laiksi ja luonnoksen on teettänyt STM, ei siihen sen enempää Juhon, Esan kuin minunkaan jatkojalostusta odoteta."

Mihin demokratiaa siis enää tarvitaan jos asia olisi tällä selvä. Lisäksi, lakialoitteen sijaan jo olemassa olevien lakien mukaan nämä ihmiset ovat laittomasti maassa, joten eikö esittämäsi logiikan mukaisesti ole yhtä erikoista, että lain syrjäyttävää lakialoitetta edes käsitellään. Lakialoite ei voi olla keskustelun yläpuolella.

Vetoat lakiesityksen prosessiin, mutta meillä ei ole varaa edes laillisesti maassaolevien asianmukaiseen hoitoon. Tämä seikka selviää kommenteista varsin hyvin. Kuvastaako tämä Markun arvomaailmaa, että laittomasti maassaoleva on tärkeämpi kuin hoitoa vaille jäävät laillisesti maassaolevat ja veronsa maksavat. Suomeen voi tulla laillisestikin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #49

Meillä on varaa laillisesti maassa olevien asianmukaiseen terveydenhuoltoon, mutta sellaista tilannetta ei missään maassa ole vielä raportoitu, että kaikki olisivat tyytyväisiä tarjolla oleviin palveluihin. Meillä on myös varaa tehottomiin ja vaikutuksettomiin hoitoihin. Niistä on täysin mahdollista nipistää se raha, joka tarvitaan esim. muistisairaiden hoidon tehostamiseen.

Arvomaailmani mukaan lääketieteellisesti välttämätön hoito pitää taata myös paperittomille. Tuberkuloosin, HIV:n ja muiden vaarallisten tartuntatautien hoitamatta jättäminen on suuri riski kaikille, ei pelkästään sairastuneelle.

Voisit paljon tehokkaammin purkaa kiukkuasi hallitukseen tavallisten ihmisten sijaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #50

Markku Toivonen:
"Meillä on varaa laillisesti maassa olevien asianmukaiseen terveydenhuoltoon, mutta sellaista tilannetta ei missään maassa ole vielä raportoitu, että kaikki olisivat tyytyväisiä tarjolla oleviin palveluihin. Meillä on myös varaa tehottomiin ja vaikutuksettomiin hoitoihin. Niistä on täysin mahdollista nipistää se raha, joka tarvitaan esim. muistisairaiden hoidon tehostamiseen."

Höpsis, laillisesti maassa olevien hoitoon ei ole ollut varaa. Pakkaseen kuolevat muistisairaat eivät ole merkki asiakkaiden tyytymättömyydestä, vaan resurssien puutteesta. Voin listata sinulle lukuisia esimerkkejä tunnetusta ongelmasta. Edessä on vielä miljardiluokan säästötalkoot.

Spekuloit hallinnollisista toimenpiteistä, että tehostamalla sieltä ja täältä saat terveydenhuollon resurssipuutteet joskus tulevaisuudessa hoidettua, tai sitten et. Laillisesti maassaolevia ihmisiä kuolee tänäkin talvena useita kymmeniä pakkaseen ja asiat pitää priorisoida kuolemantapausten lopettamiseksi.

Markku Toivonen:
"Arvomaailmani mukaan lääketieteellisesti välttämätön hoito pitää taata myös paperittomille. Tuberkuloosin, HIV:n ja muiden vaarallisten tartuntatautien hoitamatta jättäminen on suuri riski kaikille, ei pelkästään sairastuneelle.

Voisit paljon tehokkaammin purkaa kiukkuasi hallitukseen tavallisten ihmisten sijaan."

Mikä on paperiton? Tarkoitatko laittomasti maassa olevaa? Suomeen voi tulla laillisestikin ja maksaa veronsa ja hoitonsa kuten muutkin. Pitäisikö ajokortittomallakin olla oikeus ajaa autoa siinä missä muutkin? Laiton toiminta on ihmisen oma valinta laittoman ja laillisen välillä. Pankkiryöstöäkään ei voi nimittää paperittomaksi nostoksi. Kuititon kauppakaan ei ole laillista koska yhteiskunnalla on perusteet ja myös oikeus säätää lakia laillisiin ja laittomiin toimiin. Tässä on kyse vielä kahdesta eri seikasta, jossa laittomasti maassa oleva saa laillisen aseman sekä, että henkilö on vapautettu maksun maksamisesta. Yhdenvertaisuuslain perusteella myös muilla tulee oikeus välttyä verojen maksulta, terveydenhuollon maksuista jne.

Suomessa ei ole laittomasti maassaolevia kuollut kaduille eikä Suomi ole saanut edes hoidon laadullisesta toteumasta moitteita. Palvelu siis pelaa, mutta laillisesti maassaolevilla muistisairailla ei ja heitä kuolee tänäkin talvena useita kymmeniä.

Mikä siis tekee toisesta ihmisestä arvokkaamman kuin toisen Markku Toivosen arvomaailmassa? Pakkasiin kuolevat laillisesti maassa olevien asianmukainen hoito on toissijaista kun rahaa ei selkeästikään riitä kaikille ja rahat tulisi sen sijaan ohjata laittomasti maassa olevien hyväksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #51

Höpsistä vain itsellesi, Esa Niemi. Jatkat olkiukkojen rakentelua ihmisten arvomaailmasta. Jos haluat tietää, mitä paperittomilla tarkoitetaan kyseisessä lakiesityksessä, löydät siitä kyllä helposti tietoa.

Arvomaailmassani kaikki ovat samanarvoisia, trollitkin, joihin sinut lasken.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #52

Markku Toivonen:
"Höpsistä vain itsellesi, Esa Niemi. Jatkat olkiukkojen rakentelua ihmisten arvomaailmasta. Jos haluat tietää, mitä paperittomilla tarkoitetaan kyseisessä lakiesityksessä, löydät siitä kyllä helposti tietoa.

Arvomaailmassani kaikki ovat samanarvoisia, trollitkin, joihin sinut lasken."

Kun argumentit loppuu, niin sitten aloitetaan keskustelukumppanin solvaaminen. Jos et sinäkään usko tuohon, niin en minäkään. Olemme siis harvinaisen samaa mieltä.

Esittelit avoimesti arvomaailmaasi ja kerroit kenelle rahaa tulee löytyä. Laillisesti maassaolevien ja hoidostaan maksuvelvollisten kuolintapausten estäminen ei kirjoituksesi perusteella ollut laittomasti maassaolevien ei-hengenvaarassa olevien hoidon maksuvapauden myöntämistä korkeampi prioriteetti.

Jos arvomaailmassasi kaikki olisi samanarvoisia, niin prioriteetti olisi kuolintapausten estäminen sekä yhtäläiset velvollisuudet maksaa hoitonsa ja veronsa. Et vain keksinyt mitään järkisyytä tuolle ihmisten eriarvoistamisellesi ja muistisairaiden resurssien viemiselle entisten säästöjen lisäksi. Juho Antikainenkaan ei keksinyt, en minäkään eikä kukaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset