jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

225 837 418 768 euroa

Tuon verran kustantaa naisiin kohdistuva väkivalta (VOW) Euroopan Unionin jäsenvaltioille :

 

"The findings from this UK case study are that the cost of: intimate partner violence against women is EUR13 732 068 214;  of intimate partner violence against women and men is EUR 15 374 525 253; 

the cost of gender-based violence against women is EUR 28 418 772 278; and thecost of gender-based violence against women and men is EUR 32 557 739 819.

Extrapolated for each MemberState the cost of intimate partner violence to the EU was EUR 122 177 800 785, of which EUR 109 125 574 091 was because of intimate partner violence against women. The cost to the EU of gender-based violence againstwomen was EUR 225 837 418 768, and this represented 87 % of the total cost of gender-based violence to the EUwhich was estimated to be EUR 258 728 837 747."

 

Suomen valtion bruttokansantuotteen verran siis ja vähän ylikin ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Niko Sillanpää

Olipas kyseinen "Case Study" metodologialtaan kuraa.

Ensinnäkin pohjalla ovat nimettömät uhrikyselyt, eivät rikos- tai tuomiotilastot. Myöskään kustannuksia ei ole haettu toteutumista, ts. julkisesta ja vakuutusyhtiöiden rahankäytöstä, vaan ne on ekstrapoloitu muihin tarkoituksiin tehdyistä malleista. Suurin yksittäinen kustannus on laskettu "fyysisille ja emotionaalisille vaikutuksille", 47-58% kokonaiskustannuksista.

Tulos, joka on tieteelliseltä näytön asteeltaan lähinnä arvaus, raportoidaan vaatimattomasti 12 merkitsevän numeron tarkkuudella.

Tavoiteltu merkitys lienee lähinnä propaganda ja poliittinen vaikuttaminen. Tieteellista arvoa tällä ei ole.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Poliisin tai tuomioistuinten tilastoista saa tutkimuskäyttöön ainoastaan viranomaisten _tietoon__tulleen_ rikollisuuden määrällisen arvon ja jotain rikosseuraamustietoutta - jokainen dokumentoituina tapauksenaan toki täsmällistä lukuarvoa kasvattavassa muodossaan.

Väkivallan esiintyvyys yhteiskunnissa on kuitenkin tunnetusti suuruusluokaltaan moninkertaista viranomaistietokantojen tapausmääriin verrattuna ja erityisesti läheissuhteissa tapahtuvan väkivallan alueellista yleisyyttä joudutaan arvioimaan aina luotettavamman kokonaiskuvan antavien kyselytutkimusten (kansallisten uhritutkimusten) avulla.

Suomessa noin 13 prosenttia aikuisväestöstä (miehet ja naiset yhtä yleisesti) joutuu vuosittain henkilökohtaisesti potentiaalisti vakavan väkivallan tai sen uhan kohteeksi, siis noin puolesta miljoonasta suomalaisesta on kyse. Naisiin kohdistuvan väkivallan (GBV, VOW) osuus on tuosta väestömäärästä merkittävää luokkaa, kun lasketaan mukaan perheväkivallan ja parisuhdeväkivallan sekä seksuaalirikollisuuden naisuhrit sekä kulttuuriperäinen naisiin kohdistuva väkivalta.

"Hintalapun" lätkäiseminen yhdelle väkivallan muodolle on tietenkin suuntaa antavaa arviokauppaa, mutta jo tuon tutkimuksen läpilukeminen auttaa hahmottamaan väkivallan seuraamusten moniulotteisuuden.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, lähinnä...

Niko Sillanpää

Juho, täällä reaalimaailmassa kustannukset, jotka ovat numeroita, löytyvät budjeteista, taselaskelmista jne.

Vastaavasti rikokset, rikolliset ja syylliset ovat asioita, jotka tuomioistuin toteaa, ei nimettömän kyselytutkimuksen vastaaja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #4

Reaalimaailmassa kannattaa kysyä esimerkiksi Hannu Lauermalta tai Markku Heiskaselta, kuinka luotettavaa tietoa viranomaisten tapaustilastot kertovatkaan väkivallan yleisyydestä tai väkivallan subjektiivisista ja objektiivisesti todennettavista elämänlaatua heikentävistä seuraamuksista uhreille ja heidän lähipiirilleen.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #5

Viranomaisten tilastot siis eivät ole luotettavia, kun ne eivät tue vasemmistolaista tai feminististä näkemystä? Ja silloin jos niin käy että tukevat, niin sitten ne ovat faktaa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #6

Poliisin tai tuomioistuinten tilastot antavat ainoastaan suppean kuvan eri rikollisuuden muotojen yleisyydestä - ja kirjoituksen aiheeseen liittyvästi väkivaltaa pyritään vähentämään (muutenkin kuin naisiin kohdistuvana rikollisuutena) kohdennettuja uhritutkimuksia hyödyntäen. Poliisin tietoon tullutta rikollisuutta voi käyttää tässä mielessä rikostorjunnan menetelmien vaikuttavuusarviointiin.

Sinänsähän viranomaisten tilastointi on luotettavaa, koska jokainen käsiteltävä tapaus dokumentoidaan omaksi arkistokappaleekseen.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #7

ja nimetön kyselytutkimus on luotettavampi ja tarkempi?

Minäkin tein nimettömän kyselytutkimuksen. Katsotaan minkälaisia vastauksia saadaan:

https://docs.google.com/forms/d/1OM0Lrnz8TRnyxH2h2...

Pahoittelen että tämä meni tälläiseksi pelleilyksi, mutta nimettömät kyselytutkimukset ja tarpeeton sukupuolierottelu ovat sitä itseään. Perheväkivalta on niin vakava ongelma että siihen ei todellakaan tarvita kumpaakaan, eikä sen avulla ole suotavaa pönkittää omaa ideologiaansa, saati omaa "akateemista" uraansa, roskatutkimuksen keinoin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Kyllä, uhritutkimukset ovat keskeisimpiä tietolähteitä kartoitettaessa väkivallan eri ulottuvuuksia. Esimerkiksi tässä Euroopan Kriminaalipoliittisen Instituutin miesuhritutkimuksessa tavoitettiin niitä väkivallan uhreiksi joutuneita miehiä, joiden perustietojakaan ei löydy poliisin tilastoista puhumattakaan kyselyn avulla selvinneistä tiedoista eri asteisen väkivallan kokemisesta :

http://www.heuni.fi/en/index/publications/heunirep...

Jouni Nordman

Paljonko maksan naisten tekemä väkivalta lapsia ja puolison vastaan? Veikkaan näiden yhdessä olevan kustannukseltan huomattavasti suurempi mitä esitit.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Naisten lapsiin(sa) kohdistama kuritusväkivalta on joiltain osin hieman yleisempää kuin miesten lapsiin(sa) kohdistama - ero ei kuitenkaan ole suuri. Kouluikäiset kohtaavat eniten fyysistä väkivaltaa tai sillä uhkaamista omaan ikäluokkaansa kuuluvien taholta ja seksuaalista väkivaltaa tai ahdistelua vanhemmilta miehiltä.

http://www.optula.om.fi/material/attachments/optul...

EIGEn raportin mukaan sukupuoleen perustuva väkivalta on liki 90 prosenttisesti miesten naisiin kohdistamaa kontrolliväkivaltaa.

Jouni Nordman

Jos lievät tapaukset jätetään tilastoissa pois, sillä ne ovat asianomaisrikoksia. Niin tilastot eivät tee sukupuolten välillä juurikaan eroa.

Toisaalta jos tehdään kysely aikuisilta kuinka monen äiti tai isä on fyysisesti ratkaissut, niin veikkaus on 90% äideille menevää.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #15

Lievät pahoinpitelyt lähisuhteissa ovat myös virallisen syytteen alaisia rikoksia.

Jonas Hellgren

Periaatteessa kaikki EIGEn "tutkimukset" ovat epäilyttäviä, johtuen pelkästään laitoksen kokoonpanosta. Feministien "Moskovan Tiltu".

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Alkuperäinen tutkimusmalli on valmistunut Lancasterin yliopistossa sosiologian laitoksella ja se soveltui suoraan Yhdistyneiden Kuningaskuntien alueelle. EIGE on soveltanut tätä mallia koko talousalueelle ja tietenkin huomioiden paikalliset eroavuudet mm. etelä- ja pohjois-Euroopan kulttuurialueiden välillä.

Kustannusten suuruusluokka liikkuu tosiaan EU:n tasolla sadoissa miljardeissa eli noin 300 eurossa per eurooppalainen ...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Suomessa kustannukset ovat siten noin 1,5 mrd euroa...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Erika-tytön tapauksen isä on vankilassa joutunut erittäin vihamielisten hyökkäysten kohteeksi. Sen sijaan lapsensa surmanneet äidit ovat vankilassa saaneet myötätuntoa osakseen toisilta vangeilta.

Tämä osoittaa sen, että rikoksista puhuttaessa rikoksen tekijän tuomitseminen on aina voimakkaasti sukupuolittunutta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sekin on sukupuolittunut ilmiö, että miehille ja naisille on omat vankilat ...

Jani Virtanen

Käyttämällä benchmarkattua Harrison-Borsalino -menetelmää totean, että suomen haittamaahanmuuton kustannukset ovat 2 678 987 098, 73€ vuositasolla tai sitten tuo viimeinen on 74 centtiä, en ole ihan varma.

Tämä tulos on muuten tarkempi, ensimmäinen numero on melko varmasti oikein (kansainväliset tutkimukset), mutta tuossa sun "tutkimuksessas" ei oikein ole edes suuruusluokka. Tieteeelliset suureet (metri, sekunti) on määritelty 9 merkitsevän numeron tarkkuudella ja tässä määriteltiin kyselyn perusteella 12 numeroa. Hiton hienoa. Kyselyjen perusteella on hyvä kun päästään edes kutakuinkin oikeaan suuruusluokkaan numeerisesti. Ensimmäinen numerokin on hyvin epävarma.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

300 euroa per eurokansalainen on lähellä oikeaa arviota. Suomessahan on tehty naisiin kohdistuvan väkivallan kustannuksista aikaisempina vuosina parikin laskelmaa, joiden lopputulos osoittaa haittakulujen nousevan toiselle miljardille...

Niko Sillanpää

"300 euroa per eurokansalainen on lähellä oikeaa arviota."

Tarkoitit varmaankin 300 euroa per kansalainen per vuosi.

Tuon "tutkimuksen" perusteella asiasta ei kylläkään voi todeta yhtään mitään, ei edes suuruusluokkaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #22

Tarkkaan tuossa tutkimuksessa asia on estimoitu käyttäen lähteinä kansallisesti toteutettuja tutkimuksia. Ensimmäinen toteamus itse tutkimuksen esittelyssä huomauttaa siitä tosiasiasta, että sukupuolittuneen väkivallan kustannukset ovat huomattavasti aikaisemmin oletettua suuremmat.

Kyse on tosiaan vuosittaisista kustannuksista, joita naisiin kohdistuvasta väkivallasta aiheutuu yhteiskunnalle JA väkivallan osapuolille, erityisesti sen uhreille.

Vuoden 2001 tietoihin perustuen laskettiin jokin aika sitten Optulan hankkeena pelkästään viranomaisille ilmoitetun naisiin kohdistuneen väkivallan aiheuttaneen välittömiä kustannuksia oikeuslaitokselle ja tukipalveluiden tuottajille noin 90 miljoonan euron arvosta. Tuosta arviosta siis puuttuvat välilliset kustannukset, kuten työkyvyn alenemat, menetetyt työpäivät, lähisuhteessa tapahtuneen väkivallan seuraukset lapsille jne... Samoin siitä puuttuu tyystin niiden henkilöiden kokema väkivalta, joiden tietoja ei ole viranomaistilastoissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset