jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Miesten viikko

Kuluvalla viikolla vietetään Miessakit ry:n organisoimaa Miesten Viikkoa.

 

Tämän vuotisen Miesten Viikon teema on haasteellinen - maahanmuuttajamiesten hyvinvointi. Maahanmuuttaneiden miesten totunnaiset roolit joutuvat koetukselle uudessä ympäristössä, jossa mieheyden käsite itsekin on muuttuvassa tilassa. Kontaktien luominen, kielen opettelu, yhteiskunnan järjestelmien oppiminen ja avun pyytäminen voivat olla kohtalokkaan hankalia miehille, jotka ovat sosiaalistuneet itsenäisiksi. Identiteettikriisit ja muut turhaumat johtavat pahimmillaan kotoutumisen estymiseen, heijastuvat perheissä aina negatiivisesti ja ne myös ovat omiaan luomaan jännitteitä väestöryhmien välille.

 

On siis tärkeää tiedostaa, että "Maahan muuttaneilla miehillä, kuten kaikilla miehillä, on tarve tulla kohdatuksi ja kuulluksi – liittyä."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Monilta maahanmuuttajamiehiltä puuttuu lämmin yhteys suomalaisiin - varsinkin suomalaisiin naisiin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sama pätee moniin suomalaisiin miehiin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Mutta tällä(kin) viikolla keskitytään maahanmuuttajamiehiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Miessakeille olisi paljon annettavaa/tarjottavaa suomalaisillekin miehille - heidän soisi aktiivisemmin tulevan julki.

Jarno Liedes

"Peeters talks to a crowd of local young men of north African origin about how to stop the insults. They suggest she says she is married. Peeters said: "I was told, 'Come out with a man, your boyfriend and we'll leave you alone.' But that's ridiculous. Women have the right to walk where they want."

She told the paper La Capitale that most harassment was by men with Maghreb roots but the film was more about the social status of the neighbourhood than ethnicity."

http://www.theguardian.com/world/2012/aug/03/belgi...

Onhan tuota tekemistä paljon vielä "muuttuvassa miehuudessa", miksi tämä ongelma vaikuttaa vain tietyn ryhmän asialta, beats me. Mutta katsokaamme toisaalle ja nostakaamme rasistikortti pöytään.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Edellisessä kirjoituksessani juuri puitiin naisiin kohdistuvaa uhkaamista ja ahdistelua, mitä tapahtuu jatkuvasti arkisissakin puitteissamme. Kontrolloiva homososiaalisuus ei katso etnisyyteen ...

Niko Sillanpää

Totuttuun tapaan tässäkin "maahanmuuttaja" = takaperkoisesta kehitysmaasta Suomeen "valkoisen miehen velkaa" maksettaessa saapunut.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

http://en.wikipedia.org/wiki/The_White_Man's_Burden

Nykyisin tuo kolonialismi on ylikansallistettua ja liikelaitostettua, tässä yksi pahimpia juuttaita :

http://www.imf.org/external/index.htm

Monikulttuurisuuden haasteet taas ovat yhtä monisyiset mitä niiden juuretkin, sopeutumisvaikeuksia kohtaavat lähialueiltakin maahanmuuttavat.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Hyvä ja ytimekäs kirjoitus, kiitos siitä. :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Informatiivinen pläjäys, joka toivon mukaan kannustaa ihmisiä hakeutumaan Miesten Viikon tapahtumiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Filantrooppeja liikkeellä :)

Miesten Viikon teemana on tänä vuonna maahanmuuttaneiden miesten hyvinvointi ja voi hyvällä syyllä sanoa, että aihe on nostettu pääteemaksi _vasta_ nyt. Miesten Viikostahan on jo muodostunut marraskuun alun perinne ja mieserityisyyttä on ehditty vuosien saatossa tarkastella hyvinkin monesta suomalaisesta tulokulmasta.

Maahanmuuttajien määrä tulee aina vain kasvamaan ja siksi on tärkeää luoda valmius vastavuoroiselle, kulttuurisensitiiviselle, kohtaamiselle...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Voi,voi. Meillä on lähes puolimiljoonaa työtöntä ja sitten ollaan huolissan että osuuko miestenviikon teema oikeeseen kohderyhmään.
Per..le minkälaista lässytystä.

"aktiivinen miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen. "

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Työttömistä yli puolet on miehiä ...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Jotka eivät kaipaa lässytystä ja sössötystä maahanmuuttajamiesten hyvinvoinnista vaan työtä jolla elättää itsensä ja pesueensa. Suurin huoli näkyy kuitenkin joillain olevan että onko miehisyys ymmärretty oikein ja vallankin tuleeko maahanmuuttaneet miehet oikein kohdatuiksi. Voi hel..tti minkälaista tärkeysjärjestystä asioilla kun hätä rupee olemaan sitä luokkaa että onko sillä miehellä kortteeria ollenkaan vai kuleksiiko sateessa,se suomalainen mies.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #16

Työllisyyskysymyksistä vastaa valtakunnallisesti työministeri ja työ- ja elinkeinoministeriö. Itsekin kannatan tietenkin sellaista työ- ja talouspolitiikkaa, joka luo työpaikkoja ja mahdollistaa palkansaajille maksettavaksi asianmukaista palkkaa. Blogien kirjoittaminen ei vain niitä työpaikkoja synnytä, vaikka miten kovasanaisesti hallitusta/oppositiota/valtiota/ammattiyhdistysliikettä/EK:oa kritisoisi.

Puheenvuorojen etusivulla on muutama työllisyyttä koskeva kirjoitus toki ja siten aihe esillä "kansalaisten hätähuutona".

Kansalaisjärjestöaktivismissa työ taas kohdentuu johonkin ehkä pienimuotoisempaan ja yksittäisille aktiiveille helpommin toteutettavaan hankkeeseen ja nämä Miessakkien hankkeet eivät toisaalta mitenkään estä toteuttamasta laajapohjaisia työllisyyspoliittisia toimenpiteitä. Niillä on itse asiassa myös työllisyyttä ja ennen kaikkea työkykyä ylläpitäviä vaikutuksia - työttömyyden kohtaaminen on miehille hankala elämäntilanne ja siihen tarvitaan kannustavaa, jopa vertaisilta saatavaa, tukea.

Maahanmuuttajamiesten hyvinvointi on tämän viikon pääteema, mutta viikon tapahtumissa on esillä muitakin miesten elämään liittyviä aspekteja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #16

Sitä paitsi Suomessa ollaan vielä kaukana hätätilasta.

Kansallinen hätätila näyttää tältä :

https://www.youtube.com/watch?v=4jcB0JzmxVA

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #18

Eipä meillä sitten mitii hätii ole kun ei vielä kukaan tule kiväärin kanssa samaa vellikuppia jakamaan. Hyvin voidaan aikamme käyttää ajattelemalla hienostuneita ajatuksia kansojen veljeydestä ja suomalaisen valkoisen miehen maksamattomasta velasta afrikkalaisille nöyryytetyille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset