jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Internetissä vellova misogynia - naisvihaa nappulat kaakossa

Tasa-arvon tavoittelu ja erityisesti naisasialähtöisesti (feministisesti) on pitkän historiallisen kehityksen tuloksena kulminoitumassa "saatavuusongelmaan" ja naisiin kohdistuvan vihapuheen yleistymiseen. Backlash todentuu näinä aikoina sosiaalisen median viestintäketjuihin ujuttautuneessa disinformaatiossa, jota leimaa vääristelevän tai harhaanjohtavan kuvan antaminen feminismin tavoitteista sekä voimistuneen avoimet naisvihan ilmaukset.

 

"Internet on osoittanut nurjat puolensa naisia kohtaan viime aikoina. Ehkä tunnetuin esimerkki on niin kutsuttu Gamergate, jonka yhteydessä tietokonepelejä kommentoineet ja tehneet naiset ovat saaneet raiskaus- ja tappouhkausryöpyn niskoilleen. Useampi on paennut kodistaan uhkausten pelästyttämänä.

Suomessa internetin naisviha oli esillä viime kesänä, kun eurovaaliehdokas Jon Helleviguhkaili oopperalaulaja Karita Mattilaa raiskauksella Facebookissa. Maailmalla naisbloggareihin kohdistetut vihakampanjat ovat pelotelleet kirjoittajia jo viime vuosikymmenellä; esimerkiksi huippusuosittua teknologia-aiheista blogia pitänyt Kathy Sierra lopetti kirjoittamisen vuonna 2007 vihaviestien säikäyttämänä.

Vastaavia esimerkkejä löytyy liikaa lueteltavaksi. Etenkin Yhdysvalloissa tilanne on herättänyt pelkoja jopa naisten sananvapauden kaventumisesta."

 

”Jonkun pitäis raiskata toi”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei se, että uhkailee jotakuta yksittäistä naispuolista henkilöä, tee siitä uhkailusta naisvihaa.

Ilkka Huotari

Raiskaaminen on teko, millä voi uhata käytännössä vain naisia, kyllä tuo vähän naisvihalta vaikuttaa.

Herkkänahkaista on.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ensinnäkään, raiskaus ei ole teko, jolla voisi uhata vain naisia ja toisekseen, vaikka olisikin, niin ei yhden henkilön uhkailu vielä tee siitä koko sukupuoleen kohdistuvaa vihaa. Kaikki uhkailu pitää toki tuomita, mutta on täysin älytöntä yleistää yhteen henkilöön kohdistuvaa uhkailua koko ihmisryhmään. Vaikka uhkailee jotakuta yksittäistä naista, niin ei se välttämättä tarkoita, että uhkailija vihaisi kaikkia maailman noin kolmea ja puolta miljardia naista. Eihän tuollaista yleistystä tehdä minkään muunkaan uhkailun kohdalla. Jos uhkailee vaikka henkilöä, joka on ruskeasilmäinen, niin ei siitä vedetä johtopäätöstä, että uhkailija vihaisi ruskeasilmäisiä ihmisiä.

Ilkka Huotari

"Jos uhkailee vaikka henkilöä, joka on ruskeasilmäinen, niin ei siitä vedetä johtopäätöstä, että uhkailija vihaisi ruskeasilmäisiä ihmisiä."

Pitäisi uhata teolla, joka voi kohdistua vain ruskeasilmäisiin (jos siis oletetaan että raiskauksella voi uhata vain naisia, mistä edelleenkin pitäisin kiinni - käytännössä.)

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #4

miehenkin voi raiskata. Voit vaikka tutulle soittaa joka on raiskattu. Ei siihen tarvita kuin toinen mies. Eräässä vanhassa elokuvassa pelkkä kynttilä. Raikaaminenhan on toisen seksuaalista alentamista. Seksiin pakottamista.

Mitä Antikaisen mielipiteeseen tulee varmaan voidaan puhua yksittäisen henkilön kohdalta naisvihasta. Mutta yleisenä terminä en hyväksy käyttöön. eli yleistyksenä jossa oletaan kaikkien miehien vihaavan kaikkia naisia. Juho saa mun puolesta huudella naisten oikeuksien perään. Kuhan lopettaa muissa asioissa väärän tiedon antamisen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #6

Nojoo, on tuokin totta.

Mutta silloin ei ainakaan voida puhua miesvihasta jos mies uhkaa raiskata miehen - luulisin.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #7

ei kummastakaan voida oikein puhua. Kyse on yksittäisten henkilöiden kokemasta joko vihasta tai halveksunnasta. Se mikä mua häiritsee Johon muuten ansiokkaissa kirjoituksissa on yleistäminen. Väitän ettei valtaosa miehistä suomessa suinkaan vihaa naisia. Yksittäisinä kyllä vaikka nyt erotilanteessa. Tai joku helvig joka muutenkin vaikuttaa hyvin yksinkertaiselta ihmiseltä. Pyritään kasvattamaan tapahtuman merkitystä ja lietsomaan eripuraa isompien kansajoukkojen välille. en väitä että Antikainen näin tarkoittaa ja luultavasti vain puheen nousemisen vuoksi tekee raflaavan otsikon. Mä itse irtisanoudun naisvihasta. Rakastan naisia. perjantainakin sai niin syvälle sinisiin silmiin katsoa...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #4

Ilkka Huotari: - "Pitäisi uhata teolla, joka voi kohdistua vain ruskeasilmäisiin"

Erikoinen määritelmä. Päteekö tuo vain naisiin, vai ovatko kaikki muut millä tahansa muulla kuin raiskauksella uhkailijat sitten ihmisvihaajia? Entä, jos joku nainen uhkailee leikata munat pois? Onko hän sitten miesvihaaja?

Minna Eerolainen

Mennään aika heikoilla jos tuntee tarvetta puolustella sitä että yksittäistäkään henkilöä, miestä tai naista uhkaillaan:(

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #29

Kuka ja missä on puolustellut sitä, että joitakuita uhkaillaan?

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #32

Sinä mielestäni puolustelit sitä että muita kirjoittajia uhkaillaan, mutta jos koet tämän uhkaavaksi tulkinnaksi sanotaan nyt sitten että vähättelit asiaa, käykö näin?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #33

En puolustellut uhkailemista tai uhkailijoita. En myöskään vähätellyt uhkailemista. Päinvastoin, olen mielestäni uhkailun kohteiksi joutuneiden puolella, kun vastustan perusteettomia yleistämisiä. Niillä nimenomaan saadaan aikaiseksi se, että uhkailemisiin ei enää suhtauduta riittävän vakavasti.

Esimerkiksi uhkaus raiskata on todella vakava ja inhottava uhkaus, mutta jos jokainen raiskausuhkaus yleistetään naisvihaksi, niin se vähentää tuon yksittäisen uhkauksen merkitystä. Ensinnäkin siksi, että yleistys ei ole totta. Vaikka uhkaisi raiskata jonkin yhden yksittäisen naisen, niin ei välttämättä vihaa kaikkia naisia. Perusteettomien syytösten kohteeksi joutuminen tuo aina sympatiaa jopa raiskauksella uhkaileville. Toisekseen siksi, että naisvihaksi yleistettynä uhkaus ikään kuin hukkuu suurempaan massaan ja yksittäisen teon merkitys pienenee.

Kaikki uhkaukset pitää toki tuomita ja mahdollisesti rangaistakin niistä, mutta niitä pitäisi käsitellä yksittäistapauksina eikä tehdä perusteettomia yleistyksiä. Jätetään naisvihasyytökset niille, jotka itse selkeästi ovat ilmoittaneet vihaavansa naisia, ja käsitellään muunlaiset vihanilmaisut erikseen ja yleistämättä.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #43

Kuvaton peukku erinomaisesta vastauksesta.

Meidän oikein ajatteleville tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää että asioita voi käsitellä neutraalisti ottamatta niihin moraalista kantaa vaikka sellainen kanta olisikin. Kaikki pahaksi luokiteltu pitää tuomita, sitä ei voi analysoida tuomitsematta, muuten ei ole hyvän puolella ja oikein ajatteleva ihminen.

Vähän samaan tyyliin kuin itänaapurissa alalkoulun aritmetiikkaankin saatiin sotkettua marxismi-leninismiä ja puolueen palvomista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kimppaan Ilkkaa. Yksittäisyydellä ei ole tässä mitään merkitystä. Jos uhkaa raiskauksella naista hyväksyy naisen tai naisten raiskaamisen. Jos hyväksyy yhdenkään raiskauksen se sekä nais että ihmisvihaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Millä ajatuskululla päädyit raiskauksen hyväksymiseen? Ei sen tosiasian toteaminen, että jokainen raiskausuhkaus ei välttämättä ole naisvihaa, millään tavalla tarkoita sitä, että hyväksyisi raiskauksia tai edes niillä uhkailua.

Jonas Hellgren

Tästä on ilmeisesti poistettu kommenttini. Usari ei ainakaan vielä ole antanut varotusta, joten jos Juho poistit sen, niin kiitos. Se meni vähän kielletylle alueelle. Itsesensuuri jäi hetkeksi pois päältä, ja sellaistahan ei saisi tapahtua.
Hyi minua. Jälleen kerran rikoin poliittisen korrektiuden pyhää kolminaisuutta vastaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sain ylläpidolta kehotuksen poistaa pari kommenttia...

Mohamed Rasal

Juho, en sano tätä pahalla, mutta sinun olemuksesi naisasioissa saa jutun jotenkin likaiseksi.

Miksi vanhempi räjähtänyt mieshenkilö "kiivailee" naisasialla? Se vaikuttaa ulkopuolisen silmään jotenkin kinkyltä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Lue Uuden Suomen säännöt:

”Ohjeita keskusteluun
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä”

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje
Vastustan feministisen tasa-arvopolitiikan imperialismia ja halua laajentua kaikenlaisille marginaalisille aloille, en naisten tasa-arvoisia oikeuksia. Suomessa joidenkin hyvin pienten vähemmistöryhmien tilanne ja julkisuuskuva on kuluneiden 20 vuoden aikana tosiasiassa merkittävästi huonontunut. Tasa-arvopolitiikka ja sen laajentaminen ei ole tuomassa tähän korjausta vaan päinvastoin ehkä huonontaa tilannetta entisestään.

Mohamed Rasal

Nyt menee jo törkeäksi, ovatko naiset nyt jokin vammaisryhmä vai mihin viittaat kommentillasi?

Ilmeisesti liikkeellä on joukko äijiä, jotka ajattelevat naisista niin alentuvasti, että nämä tarvitsevat juuri heidän suojelua ja puolesta-ajattelua.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #12

Minä olen nainen enkä koe tätä blogia lainkaan tarpeettomaksi tai millään lailla vastenmieliseksi. Minusta tämä on rohkea kannanotto tärkeään asiaan. Luin tuon Jylkkärin jutun Saara Huttusesta ja kirjoituksen kommentointi oli pääsääntöisesti todella häiriintynyttä ja asiatonta.
Otan mielelläni vastaan suojelua ja puolesta-ajattelua miehiltä, siitä on nyky-Suomessa pulaa. En kaipaa mitään erityistä ritarillisuutta miehiltä, ihan säädyllinen inhimillinen käytös, myös somessa riittää.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #31

Minusta tuon Jylkkärin jutun kommentointi oli hyvinkin asiallista ja siinä tuotiin esiin tärkeitä pointteja. Tärkein on se, että jos kritisoi jotakuta henkilöä, niin ei sitä voi yleistää vihaksi koko sitä sukupuolta kohtaan, jota kritisoitu henkilö edustaa. Ei voi olla niin, että naisten kritisointi tulkittaisiin kategorisesti naisvihaksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mohamed Rasal, kommentilla kerrot meille ennen kaikkea itsestäsi ja ajattelustasi. Mitä siinä näemme ei ole hyvää eikä kaunista.

Jonas Hellgren

Ota iisisti Mohamed.
Veli Juholla on työvaatteet päällä, hän kun vielä syventää ojaa lehmää varten.;)

Mohamed Rasal

Voihan sen räjähtelyn nähdä luonteenpiirteenäkin joka tuottaa jatkuvaa propagandaa meille tuntemattomista syistä.

Mutta jos kuitenkin pysytään aiheesta niin väitetty naisen eurohan on ihan vitsi, Suomessa maksetaan sama tuntipalkka samasta työstä kummallekin sukupuolelle.

Feminismi perustuu valehteluun, oman edun tavoitteluun ja epärealistisiin haaveisiin miten maailman tulisi olla naisväen ehdoilla. Nainen mielestään kokee ja tuntee maailman vahvemmin ja syvemmin kuin mitä mies voi koskaan edes ymmärtää. Nainen on mielestään tunneälykäs, ja muutenkin aina älykkäämpi.

Valitettavasti todellisuus ei tue noita ajatuksia. Siksi feminismi ja vaihtoehtoinen todellisuus - haavemaa.

Se sitten miten mies julistautuu feministiksi ja ryhtyy fanaattisesti ajamaan "naisasiaa" onkin jo huumorin puolelle menevää eli siitä pitäisi kirjoittaa Vapaavuoron puolelle.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #34

Juu, juu, olet aivan oikeassa. Sitä vaan ei saa sanoa Suomessa ääneen. Siitä saa siskot kimppuunsa, väärinajattelevan leiman ja ikuisen porttikiellon kaikkiin julkisiin virkoihin. Totalitaristiseen Neuvosto-Suomeen mahtuu vain yksi virallinen totuus.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

#9#

Juhon on sympaattinen habitus tekee hänestä blogistina helposti lähestyttävän ihmisen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Sääli vain, että miehen sympaattinen habitus on joillekin härkäpäille punainen vaate.

Niko Sillanpää

Kas, yksi "gamergate"-propagandisti lisää. Eikö tämä ala olla jo aika kalluttu juttu?

Te propagandanikkarit annatte kyseisen "gaten" kulusta ja sen protagonistien edesottamuksista sanoisinko yksipuolisen ellei suorastaan valheellisen kuvan.

En nyt jaksa syyttää Antikaista, samaa höpöä on saanut lukea jo HS:n NYT-liitteestä ja lukuisista ulkomaisista lähteistä. Näitä kaikkia juttuja leimaa lähes totaalinen lähdekritiikin puuttuminen ja emo-puhunta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikö asia ole juuri päinvastoin. Netissä säilyy juuri mainituntapainen vihapuhe.

Jonas Hellgren

Vihaaminen vaatii aivan liian paljon energiaa että ihmiset jaksaisivat tuhlata sitä johonkin niin merkityksettömään kuin naisvihaan.
Enemmänkin halveksuntaa kuin vihaa.
Vielä enemmän kieli poskella salaa hihittäen tehtyä tosikkonaisten piikittelyä.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Misandria on niin valtavirtaa, että sitä on vaikea huomata. Antikainen lisäsi nettiin jälleen oman pienen palansa misandriaa. Se ei ole sinänsä ihmeellistä, koska misanria on feminismin käyttövoima ja taistelutaktiikka, mutta hämmästyttää, että Juho tuntuu uskovan omat sepitelmänsä.

Asiaan liittyen, hyvä kirja feministeille ja ennen kaikkea kaikille miesasiasta kiinnostuneille on "Legalizing misandry: from public shame to systematic discrimination against men", tekijöinä Paul Nathanson ja Katherine Young.

Tästä näkee sisällysluettelon ja saa jonkun sivun luettavaksi: http://www.amazon.com/Legalizing-Misandry-Systemic...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Naisasiasta ja naisten kohtaamasta uhkailusta kirjoittaminen houkuttelee poikkeuksetta paikalle herrasmiehet, eikö totta?

Enemmän kuin naisvihaa, uhkailu on loukatusta narsismista kumpuavaa halua nöyryyttää erimielistä.

Jaakko Häkkinen

Kiitos Juho, tärkeä aihe. Enpä olisi uskonut, että Suomessakin on tuollaisia ihmisiä. Tuo Huttusen tapauskertomus on hyvin avartava.

Niko Sillanpää

Aikalailla business as usual kuvattu on kuvalautailuympäristössä. Ja asialla ei ole mitään tekemistä "misogynian" tai muun sellaisen kanssa, vaan kuuluu tuohon genreen. Mikään ei ole pyhää ja estoja ei ole esimerkiksi heikon päähän potkimisen suhteen; Päinvastoin, uhriutumalla yleensä vain kutsuu virtuaalisen tuhonsa. Kyse on (viestinnällisestä) alakultturista, ei järin kauniista sellaisesta.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"misogynia" Jälleen niin hieno sivistyssana. Mitäköhän sekin merkitsee. No ainakin sitä, että käyttäjä luulee itsestään jotain isoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset