jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Kansainvälinen tyttöjen päivä

Tänään vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää ja varsin hyvästä syystä. Lastensuojelujärjestö Planin raporttien mukaan nimittäin erityisesti kehittyvissä maissa tytöiltä puuttuu valtaa ja mahdollisuuksia päättää elämästään, kuten avioitumisestaan ja raskaudestaan. Tytöt kokevat harvoin olevansa turvassa kotonaan, koulussaan tai yhteisössään. Suurimpiin tyttöjen kohtaamiin ihmisoikeusongelmiin kuuluvat lapsiavioliitot ja tyttöihin kohdistuva väkivalta. Vuosittain 14 miljoonaa alle 18-vuotiasta tyttöä päätyy naimisiin. Lapsiavioliitto riistää tytöltä lapsuuden ja mahdollisuuden koulutukseen. Raskaus ja synnytys ovat 15–19-vuotiaiden tyttöjen yleisin kuolinsyy.

Väkivalta koskettaa naisia kaikkialla maailmassa jokaisessa ikä- ja yhteiskuntaluokassa. Useampi kuin joka kolmas nainen on ainakin kerran elämässään raiskattu tai muutoin pahoinpidelty. Heistä 80 prosenttia on kokenut väkivaltaa oman kumppaninsa taholta.

 

Sukupuolten välisen tasa-arvon puute hidastaa olennaisesti yhteiskuntien muuta kehittymistä oikeudenmukaisiksi ja stabiileiksi minkä lisäksi jyrkkä ja eriarvoistava sukupuolierottelu tuottaa eriarvoisuutta myös miesten keskinäisiin yhteisöihin ja asettaa  voimakkaat rajat miesten ja poikien elämänpoluille. Tyttöjen ja naisten aseman parantaminen yhteiskunnissa edistää siis rauhantyötä, vähentää luokka- ja tuloeroihin pohjaavia sisäisiä jännitteitä ja johtaa myös miesten elämänlaadun parantumiseen.

Emma Watsonin sanoin "Both men and women should feel free to be sensitive. Both men and women should feel free to be strong. It is time that we all perceive gender on a spectrum, instead of two sets of opposing ideals" voi todeta kansainvälisen tyttöjen päivän kiinnittävän huomion yleispätevästi sukupuolten tasa-arvon tärkeyteen ihmisoikeuksien toteutumiseksi.

 

https://plan.fi//tyttojen-paiva

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset