jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Tunnista, turvaa, toimi

Harva taitaa enää muistaa Sosiaali- ja terveysministeriön parin vuoden takaista selvitystä perhe- ja lähisuhdeväkivallasta ja sen pohjalta luonnostelluista toimenpidesuosituksista, jotka ensisijaisesti koskisivat kuntia organisatorisella tasolla ja yksityiskohtaisemmin tietenkin kunkin toimialan erikoisosaajia.

Tutkimustiedon tarkentuessa ja vastuiden jakaantuessa lähisuhdeväkivaltaa on sittemmin alettu käsitellä valtavirtaistumisperiaatteella eri hallinnonaloilla ristikkäin, minkä seurauksena myös Sisäministeriö on omassa sisäisen turvallisuuden ohjelmassaan päättänyt ottaa maan laajuisesti käyttöön myös ulkomaillakin hyväksi koetun Marak-mallin lähisuhdeväkivallan eri osapuolten auttamiseksi entistä aikaisemmassa vaiheessa.

Kehityskulku organisaatioiden tiivistyvällä yhteistyöllä on itsessään myönteistä, mutta resurssien riittävyys tehostettuun ja osin etsivään työhön pitää myös turvata, jottei organisaatioista ja suunnitelmista muodostu ainoastaan paperilla toimivia malleja - tarkoistushan näillä ohjelmilla ja suosituksilla on konkreettisesti vähentää ja ennalta ehkäistä lähisuhdeväkivaltaa sekä ohjata väkivallan eri osapuolia matalan kynnyksen auttamisjärjestelmiin jopa järjestelmällisesti.

Ikävää sinänsä onkin todeta, että James Messerschmidtin luoma teoria hegemonisesta maskuliinisuudesta elää todellisuuttaan sangen voimakkaasti täälläkin tasa-arvon mallimaassa, sillä rajuista tilastoluvuista huolimatta lähisuhde- ja etenkin parisuhdeväkivaltaa kuulee edelleenkin monesti vähäteltävän ja jopa kollektiivisesti uhreja syyllistäen (tyyliin "naisetkin ovat aggressiivisia").

Käytännössä kuitenkin 200 000 lasta näkee vuosittain kuinka heidän äitiään lyödään kotona tai vaihtoehtoisesti 100 000 naista kokee väkivaltaa parisuhdekumppaninsa taholta!!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

James W. Messerschmidt

http://people.usm.maine.edu/mschmidt/

Itse käsite ja alkuperäinen teoria maskuliinisuuksien rakentumisesta hierarkkisesti on tietenkin Raewyn Connellin tutkimuksiinsa perustuen kehittämä, mutta Messerschmidt on sitä myöhemmin ollut jalostamassa yksityiskohtaisemmaksi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Raewyn_Connell

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Koska keskustelua ei näytä syntyvän, niin minä lähden ongelle ...

https://www.youtube.com/watch?v=ZQEoTlLeook

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Olen tunnistanut perheväkivaltaa monet kerrat ja myös majoittanut miestään karkuun lähteneitä naisia. Mutta mitä teet, kun nainen ei suostu jättämään väkivaltaista miestään?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Olen nähnyt myös sen toisen todellisuuden. Naapurissani asui ennen varsinainen taistelupari. Joka kerta kun pariskunta otti viinaa, nainen aloitti hirveän vittuilun. Kyse ei ollut pienestä nälvimisestä, vaan tämä nainen löi suoraan vyön alle. Kyllähän se mies suuttui ja alkoi lyödä, kun tarpeeksi vittuiltiin. Sitten juostiin karkuun ja huudettiin pää punaisena poliisia. Ja pakkohan poliisille oli soittaa, koska se mies löi oikeasti. Mutta kun sen ämmän olisi saanut pitämään leipäläpensä kiinni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset