jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Ramadan

Naamakirjan uutisvirrassa tuli vastaan Suomen Nuorten Muslimien kokoama tiivis Ramadan-opas, jossa kerrotaan mitä, missä ja milloin -tyyliin Ramadanin merkityksestä ja konkretiasta muslimeille.

 

Ramadan -pikaopas

 

Tämä onkin mainio opus ja loiventanee osiltaan kulttuurien välisiä vuorovaikutusta haittaavia esteitä ??

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Veikko Penttinen

Kaikkea se usko teettää. Olla ilman vettä 40° helteellä, on jo melkoista hazardia, varsinkin lapsille tai raskaana oleville. No yhteiskunnalliset tulokset puhuvat puolestaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Täällä ei ole lähellekään 40 astetta lämmintä ja suoranaiselta paahteelta voi aina suojautua peittävällä pukeutumisella ja varjoilla. Ja joitain täsmentäviä ohjeitakin löysin :

"Kaikki oppineet ovat yhtä mieltä siitä, että paastoaminen on pakollista jokaiselle täysjärkiselle, aikuiselle ja terveelle muslimille, joka ei siihen aikaan ole matkustamassa. Mitä naiseen tulee, hänellä ei saa olla kuukautisia tai synnytyksen jälkeistä vuotoa. Mielenvikaisten, lasten ja matkustavaisten, naisten kuukautisten tai synnytyksen jälkeisen vuodon aikana ja vanhusten sekä imettävien tai raskaana olevien naisten ei tarvitse noudattaa paastoa."

http://www.islamopas.com/fiqh/ramadan.html

Veikko Penttinen

Mitä välii. Jos uskonto, kansa tai kulttuuri ei pysty sisäistämään tasa-arvoista suhtautumistaan kaikkiin kansalaisiinsa, niin ei kukaan muukaan voi suhtautua näihin em. yhteisöihin tasa-arvoisesti puhumattakaan hyväksyvästi.

Tai jos voi, niin oma arvomaailma on silloin hukassa, niin kuin se täällä lännessäkin näyttää aika monella olevan.

Uskonnon, kansan ja kulttuurin arvo mitataan hyvin pitkälle sillä, kuinka se suhtautuu naisiinsa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #5

Tasa-arvo länsimaisittain normitettuna suhteessa islamiin on dilemma, mikä täytyy ratkaista käytännön syistä vähintään niillä kahdella tavalla tai kaksi näkökulmaa huomioiden - naisten aseman parantaminen kokonaisuudessaan samalla musliminaisten omia päätöksiä kunnioittaen.

Jyrkkä vaatimus muslimeille islamin perustan unohtamisesta ja välittömästä mukautumisesta "yleisesti hyväksyttyihin" tasa-arvoisiin maan tapoihin johtaa vain entistä suurempiin kulttuurisiin suojamuureihin.

Uskontojen suhde tasa-arvoon tuli myös ilmi menneellä Pride-viikolla - mainittu konservatiivis-kristillinen maan perinteinen tapa kun on arvottaa avioliitto vain yhden miehen ja yhden naisen keskenään määrämuotoisesti solmimaksi sopimukseksi yhteiselämän järjestämisestä ja siksi tasa-arvoista avioliittolakia ei voida kannattaa...

Hannu Töyri

Kyllä teille vasemistoliitolaisille islam on tärkeä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Asiallisen tiedon lähteillä olen kuten vasemmistoliittolaiset yleensäkin - esimerkiksi näin :

https://www.youtube.com/watch?v=utpafn3pK80

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Jännä tuo täysjärkisyyden määrittely ja erityisti syy, miksi jokin ihmisryhmä rajataan sen ulkopuolelle.

Islam on tasa-arvon vastainen, uskonnollispoliittinen systeemi, joka valikoiden sulkee sisään ja ulos ihmisen mahdollisuuksia toimia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Islam on tasa-arvon vastainen, uskonnollispoliittinen systeemi, joka valikoiden sulkee sisään ja ulos ihmisen mahdollisuuksia toimia."

Niin on, mutta sen tasa-arvoistumiskehityksen on alettava yhteisön sisältä - islamkritiikin rinnalla tarvitaan kulttuurista vuorovaikutusta, jolla tuo muutoskehitys pysyy käynnissä ja sen vuoksi ymmärrys islamin perusteista on a ja o. kasvuprosessin tukena.

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Maissa joissa on uskonnonvapauslaki on oma valinta olla islamilainen. En tiedä miksi meidän ei islamilaisten pitäisi ottaa kantaa jonkun omaan valintaan, kunhan toimitaan lain mukaan mitä tulee lasten ym. oikeuksiin, jotka eivät islamissa ole ollenkaan lähellä esim. länsimaisen kulttuurin arvoja. Jos ihminen tekee valinnan noudattaa omasta näkökannastaan jumalan tahtoa ja humanistinen käsitys tasa-arvosta ei siihen sisälly, on valinta oma ja ei kuulu muille tai minulle mielestäni.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #11

Minäkään en kannata "käänteistä lähetystyötä" tai uskonnosta vierottamista Suomessa, jossa sentäs on uskonnonvapaus sekä positiivisena että negatiivisena positionaan ja toisaalta mahdollisuus esittää kritiikkiä sananvapauden rajoissa uskontojen haitallisista lieveilmiöistä.

Itse olen melko täydelleen ateisti ja joiltain osin antiteisti, mutta sekin on pohjimmiltaan vapaassa kasvuympäristössä tehty oma valinta. Uskontovapaa humanistinen yhteiskunta on tavoitteeni siis, mutta ei millä tahansa pakkokeinoilla.

Suomalaisten muslimilasten oikeudet toteutunevat lain puitteissa siinä missä kristillisessä päiväkodissa varhaiskasvun aikaansa viettävien tenavienkin?

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara Vastaus kommenttiin #13

Juho, itse olen noin 7-vuotiaana päättänyt olla ateisti, parikymppisenä kokenut kutsun kristinuskoon, agnostikko kakskymppisestä, kokenut kutsun islamiin 2007, otin sen jälkeen enemmän selvää islamista ja enemmän liberaalina ihmisenä järkytyin koko uskonnosta, en ole ollut muslimi, se että ensimmäiset vaateet mitkä minulle esitettiin olivat hijab päälle ja ero rakkaasta silloin ateisti miehestäni (mies yhä sama, muttei enään ateisti) ja mahdollisimman nopeasti naimisiin muslimin kanssa (siis, hei haloo??). Vuotta myöhemmin sain toistamiseen kutsun kristinuskoon ja en aluksi voinut sietää Raamattua, siitä järjetön fustraatio ja uskon ja ateismin välillä liikkuminen. Joten minulla on ollut omat henkisyys taisteluni. Inhoan netissä jatkuvasti toistuvaa teemaa ateistien taholta, että uskova on aina hullu ja tyhmä, ei älyllä ole mitään tekemistä uskon kanssa ja hulluus on suhteellista ;)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Ajatuksen "muutoksen tulee lähteä sisältä käsin" voi yleistää ihmisen kehitykseen yleensä. Se on aidon muutoksen ehdoton edellytys.

Mutta uskonto ja kulttuuri joka sulkeutuu omaan monadiinsa ja rikkoo tietoisesti maan tasa-arvolakia, ei mielestäni ole osoitus halusta vuorovaikutukseen. Suuri osa kantaväestöstä tuntee islamin perusteita sekä heidän käytäntöjään arjessa. Tästä syystä islamin käytännöt loukkaa moinien ihmisoikeuskäsityksiä. On hyvä, että myös tämä voidaan nykyisin sanoa ääneen.

Omasta puolestani en kannata muslimien maahanmuuton lisäämistä muuten kuin pakolaistapauksissa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Megarikkaat tuovat esim Lontoolle paljon rahaa Ramadan aikaan.

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194910640908/art...

Ihmettelen suuresti miksi monet suomalaiset pitävät islamia uhkana?

Jukka Mäkinen

Ramadanin seurauksena useiden ruokatarvikkeiden hinnat kohoavat huomattavasti,ja paastoavat muslimit yleensä lihovat sen aikana. Öiset herkuttelusessiot kestävät kauan ja varsinkin sokerin kulutus on moninkertaista normaalikuukausiin verrattuna. Tämän mässäilyn vastapainona paastoavat muslimit eivät päivisin liiku edes sen vertaa kuin normaalina laiskottelukuukausina. Naisten kuukautiset, jotka yleensä kestävat 3-4 päivää, venyvät ramadanin aikana viikonkin mittaiseksi.
Salaa syöminen ja juominen päiväsaikaan on yleistä, mitä sharia-poliisit sitten käyvät kyttäilemässä työpaikoilla (joissa muutenkin alhainen työteho putoaa lähes tasa-arvotoimiston femakkojen tuottamattomuuden tasolle) ja jopa ihmisten kodeissa.

Ramadan on kansantaloudellisesti ja kansanterveydellisesti aivan järjetön tapahtuma.

Niin ja öinen melskaus moskeijoista nostaa volyymiaan niin paljon että se häiritsee futiksen seuraamista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tavallaan kun persut polkevat yleistä käytäntöä jättää ns omantunnonasiat puoluekurin ulkopuolelle, niin persut (yhdessä KD´n) kanssa ajavat shariayhteiskuntaa meille Suomeen. Eli yhteiskuntaa missä usko sekoittuu niin vahvasti politiikkaan että mitään esim naisia suojelevaa maallista valtaa ei ole vaan maallinen ja uskonnollinen valta ovat yksi monoliitti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sellaisia soinilaisen teokratian piirteitä ilmenee aika ajoin :)

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Eli yhteiskuntaa missä usko sekoittuu niin vahvasti politiikkaan että mitään esim naisia suojelevaa maallista valtaa ei ole vaan maallinen ja uskonnollinen valta ovat yksi monoliitti."

Niin toiset sallivat silpomiset, toiset ei...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sellaiseen se teekutsuliikeliike myös johtaa. Senhän näkee vaikka lukee tän päivän bloggauksen KD-tyypiltä aiheena helvetti, kun uskikset päästetään dominoimaan politiikkaa on vaan pimeyttä ja taantumuksellisuutta ja takapajuisuutta luvassa. Se että persut ei erota omantunnonkysymyksiä muista kysymyksistä tarkoittaa että meillä on kaksi KD-tä eli teokratian vaara kasvaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Perussuomalaisten ei tarvitse ajatella itse omantunnonkysymyksistäkään, kyseessähän on lammaslauma, joka seuraa johtajaa. Siitäkin päätellen että ehdokkaat ovat etukäteen sitoutuneet noudattamaan puolueen ohjelmaa, jota eivät olleet vielä nähneet valmiina.

Hannu Töyri

Islam on viennyt kaikkialla siellä missä se pystyy dominoimaan naislta kaikki perusihmisoikeudet. Tämän siunaa vasemistolaisten käyttämä kannanotto asiaan "Islamilaisten maiden naiset tietävät kovat lakinsa" Omituinen käsitys tasa-arvosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset