jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Miten jatkossa?

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista hylättiin lakivaliokunnan äänestyksessä äänin 10-6 ja valiokunnan puheenjohtajan kokoomuksen kansanedustaja Anne Holmlundin mukaan hylkäävään päätökseen valiokunta päätyi kuultuaan lakiasiantuntijoita, joiden mukaan aloite on "teknisesti puutteellinen".

 

Mikä tarkoittaa ainoastaan sitä, että lakialoitteen tekstimuoto ei selityksen mukaan suoraan sovellu muuhun voimassaolevaan perheoikeudelliseen lainsäädäntöön. Perheoikeudellisen lainsäädännön kokonaisuudistus tarkoituksenmukaisuutta vastaavaksi on kuitenkin jatkuva prosessi ja esimerkiksi hallitus on juuri saanut valmiiksi isyyslain uudistamista koskevan lakialoitteen, jonka on määrä tulla eduskunnan käsiteltäväksi heti syksyllä eduskunnan kesälomien jälkeen. Isyyslailla kuten myös adoptiolailla on suora yhteys avioliittolakiin, koska molemmissa puolisoiden keskinäinen asema ja avioliitto itsessään määrittää osin muuta lain sisältöä.

 

Käytännössä aloiteteksti tasa-arvoiselle avioliittolaille ei kaipaa täsmennystä teknisistä syistä, sillä verrattuna nykyiseen avioliittolain muotoiluun on aloitteessa ainoastaan laajennettu avioliiton määritelmää poistamalla siitä sukupuolirajaus ja muun lainsäädännön on sitten tietenkin harmonisuussyistä sovelluttava tähän uuteen aviopuolisoiden määritelmään.

 

Aloite tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi etenee joka tapauksessa eduskunnan käsiteltäväksi vielä tämän vuoden puolella ja jo ensimmäisessä täysistuntokäsittelyssä sen todellinen kannatus kansanedustajien keskuudessa mitataan - lain voimaantulo on siis enää muutaman kuukauden odotuksen päässä...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Juho unohtaa sen, että kannattajia eduskunnassa on vain 76 edustajaa...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kansanedustajien keskuudessa tehdyn lakialoitteen allekirjoitti aikoinaan 76 kansanedustajaa ja tietääkseni aloitteen allekirjoittamatta jättäminen ei suoraan merkitse aloitteen vastustamista - epärelevanttia siis vedota implisiittisiin lukuarvoihin tässä yhteydessä :)

Ennakkokyselyn mukaan tasa-arvoista avioliittolakia kannattaisi kansanedustajien enemmistö, ja jopa selkeästi:

http://yle.fi/uutiset/selvitys_enemmisto_kansanedu...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tällaisiin hatusta vedettyihin arvioihinko sitten pitäisi uskoa? Hölynpölyä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #3

Joitain epävarmuustekijöitä selvitykseen toki liittyy kuten artikkelissa myös mainitaan, periaatteellisesti kuitenkin lakialoitteella on kansanedustajien enemmistön tuki takanaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

http://yle.fi/uutiset/selvitys_enemmisto_kansanedu...

Ennakkokyselyn saldo :

108 kansanedustajaa kannattaa tasa-arvoista avioliittolakialoitetta ja 91 vastustaa sitä tai ei ole ilmaissut kantaansa...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Vaikka toistat samaa linkkiä niin ei Se siitä todeksi muutu ;-)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Tässä yhteydessä olisi toki osuvampaa todeta toiston olevan kertauksen aviopuoliso ...

Hannu Töyri

On selvää, että homoilla tulee olla samat perus- ja ihmisoikeudet kuin heteroilla, mutta on hyvä muistaa, että homous on kehityshäiriö. Seksuaalisuuden ja siten avioliittoinstituutin peruslähtökohta on lisääntyminen, lajin säilyminen joten homoseksuaalisen poikkeamat ovat häiriöitä joita ei voi mainittuun instituutioon liittää. On kyse eri asiasta.

Keskustelu on ajautunut metsään jo kauan sitten. Leimaaminen, suoranainen valehtelu, uhkaaminen ja itkupotkuraivarit hallitsee keskustelua.

Minulle ei ole mitään homoja vastaan, onpa useita homo kavereitakin ja tuen homojen ja heteroiden tasa-arvoa, mutta tätä lakiesitystä en tue em. syistä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Helposti ajaudutaan asiakysymysten sijasta parjaamaan vastapuolta, mutta itse olen ainakin pyrkinyt pitämään mölyt mahassa ja oman kirjoittelun asialinjalla.

Mielestäni homous ei ole kehityshäiriö silloin, kun ihmiskunnan olemassaoloa ja ihmisyyttä tarkastellaan sosiaalisena olomuotona. Lääketieteellisessä mielessä lisääntyminen toki edellyttää kahden sukupuolen edustajien sukusolujen yhdentymistä ja siten homoseksuaalisuuden voi nähdä suppeassa mielessä anomaliana. Poikkeuksilla on biologisessa evoluutiossa myös lajin säilymistä vahvistava luonteensa, homoseksuaalisuus ei siis yksiselitteisesti ole lajin kehitystä hidastava häiriö, vaika se onkin lisääntymisaspektissa erikoisroolissa.

Homoseksuaalisuus ei tarkoita lisääntymiskyvyttömyyttä, avioliiton välittömiin ehtoihin ei ennenkään ole kuulunut aviopuolisoiden lisääntymiskykyisyys ja nykyisin on olemassa lukuisia sosiaalisesti hyväksyttyjä keinoja lisääntyä avioliiton ulkopuolisillekin, joten avioliiton sitominen vahvasti yhteisten lasten suojainstituutioksi on keinotekoista vanhakantaisuudessa pysyttelemistä mielestäni.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Lääketieteessä kehityshäiriöllä yleensä tarkoitetaan lapsuuden vaikeita psyykkisen kehityksen häiriötä.
Lääketieteen näkökulmasta homoseksuaalinen käyttäytyminen kuuluu ihmisen normaalin seksuaalisen käyttäytymisen kirjoon.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #11

Kiitos täsmennyksestä, sekoitin lääketieteen tässä luonnontieteellisyyteen.

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #11

"yleensä tarkoitetaan", se oli siinä. Lääketiede on oikeasti tiede eikä siinä toimi tuo hyvää tarkoittava "yleensä niinku sillee, tiätsä. Emmä nyt oikee osaa sanoa, mut sillee". No vitsiä, mut kyllä se kehitys häiriö voi olla levenpikin, onhan niitä. Autismia esiintyy eri asteisina ja autistiset ihmiset toimivat yhteiskunnassa eri tehtävissä ilman mitään - ainakaan suurempaa - ongelmaa, eikä heille varmaan muistuteta asiasta, eikä sitä välttämättä edes huomaa, kuten ei homouttakaan. En minäkään homoystävilleni huomauttele heidän homoudestaan, tosin he itse vitsailevat monesti asialla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset