jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

MARAK-hanke osoittanut toimivuutensa

Viranomaisten ja järjestöjen moniammatillinen yhteistyöverkosto väkivaltakierteen katkaisemiseksi parisuhteissa on osoittautunut pilottihankkeen ja sen laajennetun kokeilun myötä onnistuneeksi toimintamuodoksi, kertoo aina valpas verovaroin toimivan Yleisradion uutistoimituksen kotimaan osasto :

 

"Parisuhdeväkivallasta kärsiviä on kahden vuoden ajan autettu Marak-toimintamallilla. Iso-Britanniasta peräisin olevan mallin perusajatus on, että moniammatillinen ryhmä pohtii keinot ja tekee suunnitelman, kuinka väkivalta saadaan loppumaan. Viranomaisten, kaupungin työntekijöiden ja järjestöjen tiivis yhteistyö on tuonut hyviä tuloksia. Koko maassa noin 80 prosenttia autetuista tapauksista on vapautunut väkivallasta."

 

Selatessani Puheenvuorojen arkistoja vastaani tuli asiantuntevalta vaikuttava kirjoitus Marak-projektin alkuvaiheilta ja parin vuoden kokemus on siis osoittanut toimintomallin toimivuuden - alueellisesti Pohjois-Karjalassa väkivaltaisesta suhteesta irtaantumisprosentti on jopa 91 ja koko projektin aikana siis 80, minkä johdosta projektista kaavaillaan valtakunnallisesti kattavaa matalan kynnyksen järjestelmää.

 

Jotain myönteistäkin siis tapahtuu näinä taloudellisesti ja poliittisesti epävakaina aikoina...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset