Maahanmuuttajat, sosiaaliturva ja meppiehdokkaat

Keskisuomalainen-konsernin lehtien sekä Etelä-Suomen Sanomien vaalikoneen, johon vastauksensa on antanut yli 200 EU-parlamenttivaalien ehdokasta, vastausten mukaan ärhäkimmin maahanmuuttajille maksettavia sosiaalitukia leikkaisivat perussuomalaisten eurovaaliehdokkaat ja liberaaleinta linjaa edustaisivat Vihreiden, Vasemmistoliiton ja RKP:n ehdokkaat.

Länsiväylä-lehti

 

Vaalikoneessa ehdokkaat ottavat kantaa väittämään ”EU:n jäsenmailla tulee olla mahdollisuus rajoittaa maahanmuuttajien oikeutta sosiaaliturvaan”. Vastaukset asetetaan asteikolle, jossa 0 tarkoittaa täysin eri mieltä ja 100 täysin samaa mieltä. Kaikkien vastaajien keskiarvo on 56.

Perussuomalaisten ehdokkaiden vastausten keskiarvo on nuivasti  85 ja humaanimman VVR-linjan noin 20.

 

Maahanmuuttajille kuuluvat itsestään selvyytenä myös sosiaalietuudet ja huomattava on, että esimerkiksi turvapaikan hakijoilla ja pakolaisilla vastaanottorahan suuruus on jo 30 prosenttia alempi kuin yleinen toimeentulotuki. Vähästä etuudesta ei kannattaisi olla kovinkaan kateellinen. Suomessa työskentelevöt maahanmuuttajat maksavat palkastaan asianmukaisesti sava- ja työttömyysvakuutusmaksuja eli yhdenvertaisen lain edessä heillekin kuuluvat samat lailliset sosiaalietuudet, vaikka lapset ja puoliso asuisivatkin jossain toisessa valtiossa.

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu