jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Naisasialiikkeen saavutukset Suomessa 2000-luvulla

Usein tai melko usein saa kuulla ja lukea, että naisasialiike on menneiden talvien lumia ja feminismille ei olisi enää vuosikymmeniin ollut tarvetta Suomessa tai missään muuallakaan ns. länsimaassa. Tasa-arvo olisi ikäänkuin saavutettu ja menty ylikin, koska armeija ja miesten lyhempi eliniän ennuste.

 

Pahimmat offensiiviset sumuttajat ovat jopa julkisesti alkaneet esitelmöidä naisasiaa yhteiskuntaa eriarvoistavana elitisminä ja etuoikeutetun "luokan" kitinänä  ja kiistävät nimeltä mainiten neutraalienkin tasa-arvoasioista kirjoittavien henkilöiden informatiivisuuden milloin milläkin verukkeella tai tilastoista löytyvällä prosenttiluvulla. 

Tämähän ei sinänsä ole mitenkään uutta, sillä jo 1800-luvun lopun feministit kohtasivat runsaasti alatyylistäkin vastarintaa hakiessaan niinkin kaikille olennaisesti kuuluvia kansalaisoikeuksia kuin äänioikeutta ja oikeutta oman kehon hallintaan - entisen tasavaltamme presidentin Mauno Koiviston mukaan provokaatioista ei kylläkään kannata provosoitua ja siksi ja muutenkin mukavana miehenä  tyydyn suosiolla tälläkin kertaa esittelemään ilman raflaavuutta luetelmaviivoitetusti tärkeimmät naisasialiikkeen saavutukset 2000-luvun Suomessa.

 

 • lähisuhdeväkivallan käsittely virallisen syytteen alaisena rikoksena myös lievissä pahoinpitelyissä
 • seksuaalirikoslain kiristäminen
 • seksuaalisen häirinnän lisääminen rikoslakiin omana rikoksenaan
 • turvakotien rahoituksen siirtäminen valtion budjettiin - oikeus turvaan väkivallalta tai sen uhalta subjektiiviseksi oikeudeksi
 • vainoamista koskevan lainsäännöksen voimaan saattaminen
 • samapalkkaisuuden edistämistoimet, kuten kolmikantainen samapalkkaisuusohjelma sekä tasa-arvolain uudistus myös palkkakartoituksen ja tasa-arvosuunnitelmien laadinnan osalta
 • hankkeet työ- ja perhe-elämän joustavoimiseksi
 • yritysten kilpailukykyä ja tuottavuutta edistävien naisjohtajuutta tukevien menetelmien käyttöönotto, corporate covernance-koodi
 • miesten sukupuoliroolien ja maskuliinisuuden kriittinen tutkimus
 • Istanbulin sopimus ja sitä tukevan kansallisen lainsäädännön kehittäminen
 • reunaryhmien kokeman syrjinnän ja sukupuolistereotypioiden haitallisuuden tuominen julkiselle agendalle
 • seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisten oikeuksien puolustaminen ja yhdenvertaisuuden hienoinen toteutuminen
 • sukupuolitutkimuksen vakiinnuttaminen monitieteiseksi oppiaineeksi
 • sukupuolivaikutusten arvioinnin valtavirtaistaminen
 • puolustusvoimakriittisyys ja asevelvollisuuslain muutosesitykset
 • radikaali huomion kiinnittäminen siihen faktaan, että myös mies on moninaisesti sukupuoltaan ilmaiseva ihminen
 • naiserityinen emansipaatio erityisesti mediassa, mainonnassa ja tiedonvälityksessä

 

 

 

 

 

Niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nämähän on kaikki sellaisia asiakokonaisuuksia jotka miellämme olennaisiksi nykyisestä länsimaisessa ja suomalaisessa ajattelussa. Antifeminismi on vieraan oloinen suuntaus.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sitä minäkin, että naisasia operoi pääosin mielekkäiksi koetuilla keinoilla ja tavotteilla ja nimenomaan kokonaisuuksina - yksittäiset feministit voivat tietenkin omissa yhteyksissään edistää hyvinkin henkilökohtaista tai jopa itsekästä asiaa, kuten missä tahansa sosiaalisessa toiminnassa on mahdollista

Antifeminismi on yksinkertaistettua straw man-taktikointia ja paljoltikin reaktiivista. Miesliikkeessä on monenkaltaisia toimijoita, joista valtaosa proaktiivisia eli he ajavat omia tavotteitaan ilman vipuvaikutteista vastakkainasettelua. He vain jäävät (vapaaehtoisesti?) julkisuuden varjoon...

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Viktor

Feminismin ja tasa-arvon liittäminen samoihin asioihin on kuin kertomus veden ja öljyn yhdistämisestä. Ehkä muutamia nykyisiä feminisminsuuntauksia voitaisiin saada yhteen tasa-arvon kanssa, silti edelleen historiallisesti suurin osa kaikista feminismisuuntauksistta ei tähän kykene. Niiden päämääränä on ollut keinoja kaihtamatta saavuttaa naisten etuoikeusasema. Takana ollut usein ajatus miesten kuvitteellisesta etuoikeutetusta asemasta historiallisesti.

Feminismiyttä vastaan ei edes tarvita strawman ajattelua. Ei tarvitse kuin seurata mitä valtiovallallinen feminismi on saanut aikaiseksi Norjassa. Tieteentekijät väittävät kiven kovaan ettei miesten ja naisten fysiologoiassa ole mitään eroja. Tästä selvää näyttöä norjalaisessa "equality and political brainwashing" sarjassa.

https://www.youtube.com/watch?v=YTOFXLl7eh4

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #8

Väittävätkö?

Ettei vain toimittajalla mennyt itsellään biologinen ja sosiaalinen sukupuoli sekaisin. Biologiasta ei voi yleistävästi johtaa käyttäytymistä, koska ihminen muuttaa omaa motivaatiotasoaan sosiaalisen sopeuman lisäksi myös tietoisesti.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kun joku muukalaisvastainen toitottaa, että maahanmuuttajat ovat väkivaltaisia, kohtelevat huonosti naisia ja syyllistyvät usein raiskauksiin, hänen perimmäinen motiivinsa on tehdä ero "meihin", kantasuomalaisiin, ja "heihin", ulkomaalaisiin. Tämä rajan tekeminen kahden ryhmän välille on erittäin tärkeää.

Kun feministi toitottaa, että miehet raiskaavat, pahoinpitelevät ja kaltoinkohtelevat naisia, niin motiivina on tehdä ero "meidän", naisten, ja "heidän", miesten, välillä.Halutaan tehdä ero kahden ryhmän välille. Sukupuolen välisen eron vahvistaminen on feminismin tehtävä. Naiset haluavat säilyttää miehistä erillisen identiteetin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta feministit eivät toitota mitään vaan etsivät yhteiskunnasta tilaa hengittää ja toimia ja tuntea turvallisuutta ja osallisuutta, ihan samaa mitä kaikki etsivät.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Viktor

Toitotus esimerkkejä:

"Naisen euro on 80 centtiä."
"Miehet ovat väkivaltaisia."

Mielelläni kuulen kaiken näköistä. Olisi mukava myös kuulla välillä propagandan ja valheiden kylvämisen sijaan jotain todellisia asioita.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #6

Naisen euro Suomessa on keskituntiansiovertailussa 81 senttiä. Tarkat tilastot tämän osoittavat.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Viktor Vastaus kommenttiin #11

Sama palkka samasta työstä periaatteella ei moista löydy. Sumasen ja useiden muiden tutkijoiden mukaan naisen euro on 96-105 centin välillä riippuen alasta.

On harmi että haluat jatkaa tätä raakadata väittelyä. Varsinkin kun siinä olevia suuria ongelmia on sinulle uudelleen ja uudelleen osoitettu.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Miesten ja naisten eroa konstruoivan puheen arkkityyppi on tämä Johanna Korhosen feministinen julistu Helsingin Sanomissa: Naisten tuhoamisesta

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Naisten+tuhoa...

Kenialainen raiskaa, eteläafrikkalainen raiskaa lapsia, ugandalainen raiskaa, aasialainen tappaa naisia ja heittä kasvoille happoa. Kirjoituksen tunnesisältö on:"Katsokaa, kuinka kamalia nuo miehet ovat. Hirvityksiä verrattuna miehin naisiin".

Jos haluaa ymmärtää feminismiä, niin pitää kysyä: Miksi tällaisia artikkeleita halutaan kirjoittaa? Ei pidä kysyä, ovatko artikkelin tiedot tosia tai tasapuolisia, vaan pitää eläytyä motiiviin eli tunteisiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sukupuoliero ja sen näkyväksi tekeminen sekä sukupuolierojen kriittinen tutkiminen ovat sukupuolen tutkimuksen keskeisintä aluetta. Nykyisen käsityksen mukaan sukupuolieron tuottaminen on pääosin kulttuurisesti rakentuvaa ja toisaalta melko essentiaalisesti käsitettyä ja siksi parrakkaan miehen Euroviisuvoittoakin voivat jotkut edelleen hämmästellä.

Sosiaalinen, biologinen ja koettu sukupuoli riippuvat sosiaalisesta ympäristöstä ja tietoisuuden tasosta.

Minusta ei ole lainkaan ihmeellistä, että miehelle kasvaa parta :)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Viktor

Sukupuoleen liittyneet tutkimukset ovat osoittautuneet todella heikoiksi tutkimuksiksi. Tieteessä ei voi olla aloja joilla olisi eri lainalaisuudet ja todistamiskeinot kuin toisissa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Yhteiskuntatieteissä tietoteoriapohja on melko laaja (teorioiden muodostus ja niiden pätevyys ratkeavat aina suhteessa olevaan tietoon, totuusarvo) ja yhtenäisesti tieteellisyyden periaatteet täyttävää.

Sukupuolentutkimus on luonteeltaan tutkivaa ja monitieteisesti yhdistävää ylätasolla, koska ihmisillä sosiaalisten käyttäytymiskokeiden järjestely toistettavasti on ymmärrettävästi hankalaa.

Yksi tutkimus antaa aina vain viitteitä ja sillä on kontekstinsa rajoitteet, sen vuoksi tarvitaan aina vertailevaa uutta tutkimusta....

Jan Kulju Vastaus kommenttiin #10

Sinussa Antikainen on ammattipoliitikon ainesta, oli niin ympäripyöreää ja paljon sivistys sanoja sisältäviä lauseitä jotka eivät köytännössä merkitse mitään.
Bravo.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #17

Yhteiskuntatieteissä tai humanistisissa tieteissä, kuten sukupuolentutkimus suureksi osin on, ei ole demarkaatio-ongelmaa. Pätevää tiedettä siis.

Voit toki halutessasi osoittaa jonkin sukupuolentutkimuksen tuottaman tutkimustuloksen, joka yksiselitteisesti perustuu vääriin premisseihin ja jonka totuusarvo on negatiivinen.

Jukka Mäkinen

"Sosiaalinen, biologinen ja koettu sukupuoli riippuvat sosiaalisesta ympäristöstä ja tietoisuuden tasosta."

Tällaisen väittämän esittäminen, saati sitten totuutena pitäminen, riippuu tietoisuuden tasosta. Jos tietäisi vähän enemmän, ei uskoisi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #20

Nämä ovat kolme päälinjaa, joista sukupuoli muodostuu. Hienojakoisemmassa tarkastelussa hormonaalinen vaihtelu ja kromosomiparien rakenteiden variaatiot lisäävät sukupuolten määrää tietenkin matemaattisesti kombinaatioidensa suuruiseksi.

Olikohan noin 19 000 erilaista kombinaatiota?

Tietoisuuden taso viittaa sosiaaliseen tietoisuuteen, mikä alkaa näin tietoyhteiskunnassa olla periaatteessa korkealla tasolla - tiedon määrä ja louhinta ovat hankalia käsitteistettäviä disinformaation lisäksi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vielä lisää saavutuksista :

sukupuolisensitiivisen varhaiskasvatuspedagogiikan kehitteleminen ja lanseeraaminen yleiseen käyttöön

sukupuolittuneen väkivallan osapuolten sensitiiviset auttamismenetelmät

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Viktor

Feminismyiden kaksinaamaisuuden huipentuma. "Sukupuoli sensitiivinen päiväkoti". Pääkumppaniksi valitaan naisunioni joka ei hyväksy miesjäseniä. 100% naisvaltainen unioinihan pystyy hyvällä tavalla ajamaan "tasa-arvoa".

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Unionin jäseneksi pääsee jokainen halukas.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Agendassa pitäisi olla ihan tasa-arvon vuoksi.

Naisten sukupuoliroolien ja naiseuden kriittinen tutkimus.
Jo tämän puuttuminen todistaa tämän pelkäksi vallantavoiteluksi ja feministisikailuksi.

Lisäksi valtio on palkannut näitä joukkioita, jos vastaavia mies joukkioita olisi johonkin palkattu. Siitä huudettaisiin suoraa huutoa Antikaisen blogeissa. No on meillä velkarahaa tuhlattavksi turhiin hyviin palkkoihin. Ilman tuloksentekovelvotteita.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sukupuolentutkimus on kriittistä. Myös feminiinisyyttä ja sen rakentumista tutkitaan kriittisellä asenteella (sukupuolta ei ymmärretä silloin "annettuna").

Lue jonkin yliopiston kuvaus sukupuolentutkimuksen opinnoista, esimerkiksi tästä :

http://www.helsinki.fi/sukupuolentutkimus/

Arkeologiaa, kirkkoslaavia ja-historiaa, folklorea ja pajupillien maakunnallisia eroja myös opiskellaan yliopistoissa riippumatta valtion velan reaaliarvosta - riippumattomina instituutioina niillä on oikeus ja velvollisuus edistää tietämystä omista lähtökohdistaan käsin. Mikä tahansa validi tieto ihmisen olemuksesta on sitä paitsi arvokasta tutkimusmenetelmien kehittymisen ja ihmisen itsensä kannalta.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Conchita Antikainen, khihihi :o)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Muutama aiheeseen liittymätön kommentti poistettu asiattomana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset