jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Matalat kynnykset

Sosiaalisten , henkilökohtaisten, ongelmien ratkaisu ei enää ole mitenkään arka asia eikä avun hakeminen jo ennakoivasti riipu asuinpaikasta, sukupuolesta tai sosioekonomisesta asemasta sinänsä.

Ensi- ja turvakotien liittoon ottaa yhteyttä erilaisten hankalien elämäntilanteidensa johdosta tuhansia suomalaisia miehiä - oma vanhemmuus, jaksaminen, eroahdistus tai väkivaltaisuus mietityttävät miehiä samoissa määrin kuin naisiakin.

 

Miesten avun hakeminen on lisääntynyt moninkertaisesti viime vuosien aikana

 

Etsivä työ, mitä erilaiset kansalaisjärjestöt virallisten tahojen kanssa tekevät näkyvästi ja puolueettomasti, on muuttanut asenteita järkeville linjoille ja madaltanut avun hakemisen kynnyksiä - muutos maskuliinisuuden ideaalissa on ollut myönteistä. 

Tarjolla olevien sukupuolisensitiivisten palveluiden saatavuus ja määrä on runsastunut ja tarjonta on jo periaatteessa monipuolisuudessaan kattavaa.

Ensi- ja turvakotien miestyöryhmiin ottaa yhteyttä tuhansia miehiä vuosittain, Väestöliiton palvelutarjonta tavoittaa samoin tuhansia parisuhde- ja vanhemmuuteen liittyvistä ongelmistaan huolestunutta miestä ja Miessakkien erikoistuneisiin ryhmiin on jopa tungosta. Lyömätön linja ei ole ainoa mieserityinen työmuoto ollut enää vuosiin kuten ei myöskään AA-ryhmätoiminta.

Naisasialiikkeen alkuunsa saattamasta tukiorganisaatiosta on kasvanut laaja-alainen ja moniarvoisesti erikoistuneita muotoja saanut verkosto, jonka hyvinvointia ylläpitävän vaikutuksen merkitystä ei voi vähätellä ja jonka toimintaedellytyksiet tulisi taloudellisesti turvata riippumatta valtion velan suuruudesta tai työllisyystilanteesta. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Minä kiinnitin huomiota siihen, että turkkilaisessa hotellihuoneessa ei ollut kynnyksiä ollenkaan. Varjopuolena tästä oli, että käytävältä kuului melu hyvin huoneisiin sekä oven alareunasta huone tuulettui tehokkaasti. En tiedä sitten miten lämpö pysyisi huoneessa, kun oli vain ilmalämpöpumppu.

Aasinsiltana aiheeseen... sanoisin, että Juho jatkaa hyvillä teemoilla.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Talous- ja rahapainotteisten uutisten ja niitä käsittelevien kirjoitusten ohella elämänlaatua ja hyvinvointia korostavat aiheet tuovat ainakin vaihtelua.

Noiden erilaisten tukipalveluiden saatavuus ja ylläpito ovat osa hyvinvointia ja käsittääkseni kumuloituvat aikaa myöten "kaikkien parhaaksi".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset