jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

EU-myönteisyys kasvussa

PewResearch -tutkimuslaitoksen uunituoreen tutkimuksen mukaan EU-myönteisyys on lisääntynyt rutkasti vuoden takaisesta lähes kaikissa Euroopan valtioissa.

 

PewResearch - EU Favorability Rises

 

Erityisen vahva kannatus Unionilla on Puolassa, jossa 72 prosenttia väestöstä suhtautuu myötämielisesti Euroopan unioniin. Myös Saksassa sekä suhtautuminen itse unioniin että luottamus integraatiokehityksen  taloutta vahvistavaan luonteeseen ovat vahvoilla.  Britanniassa  kansalaisten luottamus unioniin on palautumassa, sillä vuoden aikana jopa 15 prosenttia brittiläisistä on muuttanut pessimistisiä käsityksiään  unionin talouspolitiikasta.

 

Kreikassa toiveikkuus on maltillista ja ainoa valtio, jossa suhtautuminen koko unioniin on selkeästi muuttunut negatiiviseksi, on Italia.

 

"Almost all Italians (96%) say their economy is performing poorly, and about three-quarters (74%) say economic integration has weakened Italy’s economy. Half of the Italian public has a negative view of the EU"

 

Etnisiin vähemmistöihin suhtautuminen on selkeästi käänteinen ilmiö taloudellisten luottamusindikaattoreiden kanssa - Italialaiset suhtautuvat äärimmäisen nuivasti niin romaneihin kuin muslimeihinkin, kun taas Saksassa ja Iso-Britanniassa etnisiä vähemmistöjä arvotetaan suhteellisen hyvin. Luultavasti osin myös siksi, että näissä valtioissa monikulttuurisuus on vuosikymmenten aikana hioutunut sosiaaliseksi arjeksi. Saksassa ja Iso-Britanniassa myös maahanmuuttajien koetaan tuovan valtiolle vahvistavaa lisäarvoa...

Toisaalta kaikissa tutkimukseen osallistuneissa jäsenvaltioissa unionia pidetään selkeästi myös globaalina rauhanprojektina kantilaisessa mielessä, vaikkakaan sitä ei pidetä maailmanluokan voimatekijänä USA:n tai nyt myös Kiinan tavoin tai edes itsearvoisen vauraana alueena. Alueelliset erot puolustuskyvyssä ja taloudessa ovat suurehkoja...

Kaiken kaikkiaan tutkimus vahvistaa käsityksiä siitä, että Saksa on ottamassa sekä taloudellisen että unionin kehitystä määrittävän henkisen johtajuuden kansalaistensa tuella - talousalueen keskeisenä (myös sijainniltaan) vaikuttajana sillä onkin nyt monilta osin helppoa toteuttaa haluamaansa politiikkaa ja se on myös välttynyt eteläisen Euroopan jäsenvaltioiden talous- ja ulkorajavalvonnan ongelmilta.

 

Niin?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ai niin.

Huomenna pääsee äänestämään ennakkoon ja numeron voi valita esimerkiksi väliltä 132...151, niin ei tule omantunnonongelmia...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mitenkä mahtanee vaikuttaa äänestysaktiivisuuteen vaaleissa? Usein tyytyväisyys passivoi äänestäjiä kuten myös turhautuminen. Tulisiko Eu-myönteisyyden mukana nyt myös uskoa ja halua vaikuttaa äänestämällä asioihin? Itse uskon Suomen osalta äänestysaktiivisuuden nousevan edellisvaaleista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pitänee googletella vähän aikaa, jotta saa kokonaiskuvan äänestysaktiivisuudesta tai pikemminkin eurovaalikiinnostuksesta näin ennakolta. Alhaiseksihan se äänestysprosentti jää, kuten aina ennenkin, mutta tuskin ennätysmatalalle (koko eu:ssa)??

Ovathan ne eurokriittiset puolueet kirittämässä...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Löysin asiantuntijan kirjoituksen eurovaalien äänestysaktiivittomuudesta :

https://blogit.utu.fi/ekeskus/2014/05/08/nouseeko-...

Käsittääkseni eurokriittiset puolueet (myös selkeät protestipuolueet) nostattavat tämän kertaisten europarlamenttivaalien kiinnostavuutta, myös Suomessa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Maahanmuuttokriittisyys korreloi koulutustason kanssa :

"People without a college degree are more likely than college graduates in all seven nations to see immigrants as an economic burden. For instance, only 18% of British college graduates hold this view, compared with 51% of those with less education."

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tämä pitänee paikkaansa. Nimittäin nythän uutisoitiin taas noin 200 EU-myönteisen henkilön hakeutumista EU:n alueelle, pumppaamaan suosiokyselyitä. Heistä 14 tosin löytyi menehtyneenä. Oma villi veikkaukseni on, että nämä 200 henkilöä ovat erittäin maahanmuuttomyönteisiä. Mikähän heidän koulutustaustansa siten on? Diplomi-insinöörejäkö nämä olivat kaikki?

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/4040c678-d9fe-11e3-...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Muuten kyllä lukisin tuonkin artikkelin, mutta vaativat jotain 19 punnan viikkomaksua (premium online jne...).

Tulijoita riittää Eurooppaan ja valitettavasti EU-tasolla joudutaan väistämättä tulevaisuudessa pohtimaan tarkasti keinoja rajoittaa mm. Välimeren ylittävää väestönsiirtymää.

No, epävakaat olot ovat aina luoneet pohjaa siirtolaisuudelle ja kuten hyvin tiedämme, niin suomalaisiakin on muuttanut Uudelle mantereelle sadoin tuhansin aikoinaan, joten kriisialueiden rauhoittaminen ja elintason tasapuolinen kohentuminen lienevät eettisesti kestävimmät ratkaisumuodot siirtolaisuudem hillitsemiseksi...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #12

Muistaakseni muutaman artikkelin saa lukea ihan ilmaiseksi tietyn aikaa, oliko viikottain tai kuukausittain nollaantuvalla järjestelmällä.

Vuositilauksen saa selkeästi huokeammalla - itse olen valinnut vuositilauksen juuri siitä syystä.

Italian sisäministeri Alfano ei kyllä piirrellyt samalla tavalla "tulevaisuuden kuvia", vaan vaati käytännössä toimia heti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #13

Lähes kaikki rahani menevät laskujen maksuun ja lopuista pitää säästää uusiin saunan paneeleihin.

Siviilejä, vaikka he olisivatkin sinänsä laittomasti pyrkimässä maahan, ei voi tulittaa kovilla ja jättää oman onnensa nojaan (merihätään) eikä heitä voi leirittääkään missään Lampedusan saarella ikuisia aikoja. Eettisesti kestävintä on lähteä hakemaan ratkaisuja kuvaamiltani suuremmilta linjoilta - esimerkiksi kahden keskisillä kauppasopimuksilla Afrikan valtioille saadaan kaivattua vakautta...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"PewResearch Center on kuulu puolueettomuudestaan." Uskomaton väite vasemmistoliittolaiseksi ilmoittautuneelta?

PRC on amerikkalainen, säätiörahotteinen mielipidemuokkaaja. Sen tuoreisiin saavutuksiin kuuluu itäukrainalaisten keskuudessa tehty "kysely", jonka mukaan lähes 80% antaa tukensa Kiovan nykyhallinnolle ja haluaa kuulua Ukrainaan?

Suomessa vastaaviin väärennöksiin ovat syyllistyneet mm. EU-komission Suomen edustusto ja Ääniä Suomesta-eurovaalikampanja, jotka väittävät "kyselyjensä" kertovan, että 70% suomalaisista äänioikeutetuista äänestää EU:n parlamentin vaalissa?

Eurovaalihan on pelkkä kulissivaali ja sen boikotointi on nykyajan punainen viiva.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

70 prosenttia itäukrainalaisista ja 58 prosenttia venäjän kielisistä itäukrainalaisista haikailee yhtenäistä Ukrainaa :

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2014/05/08/qa...

http://www.pewglobal.org/2014/05/08/despite-concer...

Arvio voi olla hyvinkin oikeaan osunut, Putinin Venäjä arveluttaa ketä hyvänsä...

Pew Centerin EU-kyselyssä kävi ilmi, etteivät kansalaiset juurikaan luota unionin toimielimiin eivätkä koe äänensä tulevan kuulluksi, vaikka sinänsä suhtautuvat positiivisesti talousalueensa yhteisöön ja ovat luottavaisia talouden vakautumisen suhteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset