jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Seksofoni

 

"Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho tunnistaa ihmisen homouden jo äänestä. Hän kertoo asiasta Facebookissa.

- Yle Puheessa nainen ja homolta kuulostava mies keskustelevat juuri juoksemisesta. Suomessa, toisin kuin ulkomailla, juoksijat eivät moikkaa toisiaan. Suomalaisten pitäisi opetella tämä, koska se toisi juoksuharrastukseen "yhteistä uutta henkisyyttä". Piti pysäyttää auto tienposkeen ja kertoa tämä teillekin."

 

Periaatteessa ja etenkin käytännössä tässä sitaatissa on kyse kahdesta eri uutisoinnin arvoisesta asiasta  - ensinnäkin kansanedustajalla on  melko pahaksi äitynyt riippuvuus sosiaalisesta mediasta ja toisekseen kyse on myös kansainvälisestä "gay lisp"-stereotypiasta.

 

 

 

Niin?

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Uutisoinnin arvoista ei tuossa nyt ollut mikään.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Some-riippuvuus on vakava asia :

http://www.a-klinikka.fi/tiimi/1521/sosiaalinen-me...

Sinänsä hyvä, että kansanedustaja ajoi autonsa tien sivuun, eikä alkanut räpläämään mobiililaitteita ajosuoritteensa aikana....

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Diagnoosien teon jättäisin siihen koulutuksen saaneille henkilöille.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #4

Arvelin omiin kokemuksiini nojautuen, some-riippuvuus kehittyy nopeasti ja joskus voin roikkua itsekin tuntikausia netissä muun tärkeämmän tekemisen kustannuksella...

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander Vastaus kommenttiin #9

Myönnätkö olevasi some-riippuvainen?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Gay lispille" ei ole yhtä varsinaista selittävää syytä löydetty, mutta valistuneimpien arvailujen mukaan kyse on heteronormatiivisuuden paineista, syrjinnän kokemuksista ja sosiaalisesta ryhmätunnisteesta, jota ao. henkilöt vielä itsetietoisesti vahvistavat uhmatakseen tuota syrjintää (vrt. yhdysvaltalaisten mustien itsestään käyttämä n-ilmaisu).

Itse kuulin 80-luvulla tuota intonaatioltaan vaihtelevaa ja erikoisesti painottuvaa puhetyyliä enemmän kuin nykyään, mikä viittaa heteronormatiivisuuden lieventymiseen. Tai sitten kuuloni on heikentynyt...

Veikko Penttinen

Eikös se mene niin, että homotkin ovat eriparisia siinä kuin miehet ja naisetkin. Maskuliinisempaa tyyppiä ei erota miehisestä miehestä millään, kun taas sen feminiisisemmän erottaa aksentista tai viimeistään pikkirillistä.

Minulla on tuttavapiirissä ainakin tämmöinen pari, isoja raavaita miehiä molemmat, mutta sitä toista ei varmasti kukaan kuvaisi isoksi raavaaksi mieheksi, jos hetkenkään juttelee hänen kanssaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Top-bottom -pareja on paljonkin homoseksuaaleissa, ja pareja, joissa molemmat osapuolet ovat konservatiivisen virkamiehen oloisia. Aste-eroja löytyy runsaasti (biseksuaalit homotkin ovat eräs ryhmänsä:)).

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kiitos kirjoituksesta, ilman sitä en olisi aiheesta mitään tiennyt.

Eli toinen on erilainen kuin toinen, kuten me kaikki muutkin.
"...that there may be etiologically distinct subtypes of male homosexuality."

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Eipö kestä kiitellä, mielelläni jaan informaatiota.

Matias Härkönen

Tietysti tästä voi nyt yrittää vääntää jotain, mutta pakko myöntää että kyllä minäkin joskus tunnistan "homolta kuulostavan miehen". Tunnen erittäin paljonkin homoja ja heistä muutavat ovat juuri tällaisia "homolta kuulostavia". Ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki jotka tuolla tavalla puhuisivat olisivat homoja, mutta kyllä niiden joukossa on aika iso osa niitä, jotka myös voidaan tällä puhetyylillä "tunnistaa".

Itse otan tuon enemmänkin huumorina. Minusta tuntuu, että jotkut homomiehet jopa tahallaan puhuvat tuolla tietyllä tyylillä, jonka ainakin minä tunnistan. Stereotypiä ehkä juu, mutta niissäkin on usein perää.

(Ja kyllä, kannatan tasavertaista avioliittolakia ja minulla ei ole mitään homoja vastaan)

Aslak Koivuila

Niin Halla-Ahosta täytyy kaivaa nyt kaikki vaalien alla.
Juhokin tunnistaa klisheisen homonuotin, joka on myös joillain heteroilla.
Homoystäväni imitoivat sitä mielellään.

Suomessakin tunnettu norjalaiskoomikko (hetero) heittää sillä keikkaa jenkkejä myöten:

http://www.youtube.com/watch?v=nhka5FDGei0

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse väittäisin että äärimmäisen suurella todennäköisyydellä "lispaava" mies on homoseksuaali...ei tietenkään kaikki homot lispaa mutta koska (ainakin)lähes kaikki lispaavat miehet ovat homoja niin "homolta kuulostava" on mielestäni täysin toimiva argumentti.

Oma "lispausteoria" on se että seura tekee kaltaisekseen, pistä Tamperelainen Jyväskyläläisten kanssa vähäksi aikaa asumaan niin tuloksena on Jyväskylän murretta puhuva tamperelainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset