jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Vasemmistoliiton eurovaaliohjelma

Vasemmisto haluaa:

SIIRTYÄ RAHAN VALLASTA IHMISTEN VALTAAN
Euroopan keskuspankki ja komissio on asetettava demokraattiseen ohjaukseen, ja kansalaisyhteiskuntaa ja – järjestöjä on kuunneltava päätöksenteossa.

PÄÄSTÄ KRIISISTÄ KESTÄVÄÄN TALOUTEEN
Sijoittajien on kannettava vastuu aiheuttamastaan talouskriisistä. Pankkien tukemisen sijaan on tuettava ihmisten hyvinvointia.

TUODA TASA-ARVOA TYÖHÖN, PALKKAUKSEEN JA PALVELUIHIN
Työttömyyskriisin ratkaiseminen oikeudenmukaisella tavalla on EU:n kohtalonkysymys. Sen ratkaiseminen edellyttää Euroopan laajuisia toimia.

TEHDÄ EUROOPASTA YMPÄRISTÖNSUOJELUN EDELLÄKÄVIJÄN
EU:n on lunastettava takaisin paikkansa maailmanlaajuisesti edistyksellisenä ilmasto- ja ympäristöpoliittisena toimijana.

TEHDÄ EUROOPASTA AVOIMEN JA VÄKIVALLATTOMAN
Vasemmisto on vastavoima rasismille ja syrjinnälle.

 

Eurovaalit 2014 Vasemmistoliitto

 

Vasemmisto on todellinen vastavoima rasismille ja syrjinnälle, henkilökohtaisesti ohjelmaa painottaen.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Pankkien tukemisen sijaan on tuettava ihmisten hyvinvointia.

Heh, heh. Mitenkäs siellä hallituksessa ollessa on toimittu? Joko esim. Kreikan tukipaketti on unohtunut? Sovittamaton ristiriita sanojen ja tekojen kanssa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kreikan taloudessa on ilmennyt toipumisen merkkejä, kertoivat Ylen radiouutiset viime viikolla. Kreikan kansalta tosin odotetaan vielä kärsivällisyyttä paikallisen parlamentin taholta...

Tukipakettien hyöty näkyy vuosien viiveellä ja Suomihan ei ole tähän mennessä menettänyt vielä ns. euroakaan näiden tukipakettien takuusten vuoksi - suoraa välitöntä lainaa ei ole maksettu yhdellekään valtiolle tai pankille valtion kassasta.

Portugali ja Irlanti ovat jo selvillä vesillä suurin piirtein eli euroalueen taantuma on pikkuhiljaa tassantumassa ja kuten aikaisemmin talvella todettiin Suomen valtiontaloutta voidaan alkaa odottaa ylijäämäiseksi vuoden 2017 aikana.

Nuista talouskehitysennusteista huolimatta olen periaatteessa samaa mieltä kanssasi - pankkien tukeminen Kreikan kansantalouden elvyttämisen edeltä oli eettisesti väärin ja Vasemmistoliitolta ehkä virheliike osallistua tukipaketteja puoltavaan hallitukseen. Ehkä näin, ehkä ei.

Rahatalous ei kuitenkaan ole keskeisin hyvinvoinnin fokus (maailmantalous on itsensäkorjaava mekanismi :)), sillä sitäkin enemmän hyvinvointia, keskinäistä luottamusta ja solidaarisuutta vahvistaa puhdas arvomaailma ja tinkimätön syrjimättömyys.

Politiikka siis mielestäni painottuu nykyisin liiaksi rahatalouden ylläpitämiseen ja sen ehdoille asettautumiseen (sisäpolitiikkakin on pelkkää resurssien jakamista ja leikkaamista) - humanismi ja aineettomat hyödykkeet kuitenkin tekevät ihmisestä sen varsinaisen inhimillisen tekijän, joka määrää suuret kehityslinjat.

Nyt saa riittää -mielenosoitus oli lievää esimakua tulevasta...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Kreikan taloudessa on ilmennyt toipumisen merkkejä, kertoivat Ylen radiouutiset viime viikolla. Kreikan kansalta tosin odotetaan vielä kärsivällisyyttä paikallisen parlamentin taholta..."

Noin hyvinkö menee vääristelty tieto vasemmistoliitossa perille? Liitän tähän luettavaksi Jan Hrrin Taloussanomissa olevan kirjoituksen joka on rehellistä täysin oikeaa asiaa mikä on Kreikan tilanne.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2014/04/27/k...

Eikö olisi jo korkea aika hakea sitä oikeaa tietoa ihan muualta kuin komission syöttämänä totuutena?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Torstaina kuuntelin Ylen päivälähetystä, ja siinä toimittaja toiveikkaana kuvaili Kreikan toipumista lamasta - radio on ollut ennenkin luotettava tietolähde...

Joka tapauksessa Kreikan talous on edelleen heikoilla kantimilla ja se on arka uusille iskuille - työttömyys ja toimeentulo-ongelmat yhdessä esimerkiksi Eu:n ulkopuolelta tulevien pakolaisvirtojen kanssa muodostavat sisäpoliittisen ja sisäistä turvallisuutta vaarantavan uhan.

Äärioikeiston kasvulle on silloin petaantumassa hyvä alusta.

Tässä mielessä vasemmistolainen aatemaailma toimii suojana rappioittavaa aggressiota vastaan.

Sinänsä Jan Hurri voi olla hyvinkin oikeassa tilasto- ja kansantalouslukemien puolesta (taloustieteet ovat mukavuusalueeni ulkopuolella), itse korostan edelleen humanismia ja syrjimättömän aatemaailman tinkimättömyyttä suojakeinoina.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"itse korostan edelleen humanismia ja syrjimättömän aatemaailman tinkimättömyyttä suojakeinoina"

Heinäkuun 2011 jälkeen Kreikan työttömyysaste on noussut lähes 10 prosenttiyksikköä. Pelkästään viime vuonna kreikkalaisten kotitalouksien käytettävissä olevat tulot ovat tipahtaneet 9,9%. Valitun talouspoliittisen linjan takia Kreikassa on toteutettu mittavia leikkauksia niin sosiaaliturvassa kuin esimerkiksi terveydenhuollossa.

Humanismisi taitaa tarkoittaa sitä, että olet tyytyväinen kun kreikkalaisella köyhällä on tuntuvasti lisää vapaa-aikaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #10

Ei nyt niinkään vastakkainasettelevasti.

Kreikkalaisten tilanteessa ei ole kehumista, mutta tosiasiassa valtio joutuu vääjäämättä jatkamaan säästölinjaa vielä pitkään ja siten ääriryhmille tarjoutuu tilaisuuksia nousta valtaan tai siihen liepeille.

Kreikkalaisia voi jeesata matkustamalla paikan päälle turistina ja käyttämällä runsaasti paikallispalveluita, yksittäisen kansalaisen puolesta siis.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

"SIIRTYÄ RAHAN VALLASTA IHMISTEN VALTAAN"

Tossa on tärkein pointti.

Euroopan keskuspankin ensisijaiseksi tehtäväksi on määrättävä kasvun ja
työllisyyd en edistäminen suhdannetilanteesta riippuen myös
keskuspankkirahoituksella.

Pankit, jotka ovat liian suuria kaatumaan, on pilkottava tai kansallistettava.

Talletuspankit, investointipankit ja vakuutusyhtiöt on erotettava selkeästi toisistaan.

Euromaiden velat on soviteltava ja järjesteltävä uudelleen, ja kriisimaiden kurjistaminen on lopetettava.

Euroopassa toimivat veroparatiisit on suljettava ja pankkisalaisuudesta on luovuttava samalla, kun unionin on edistettävä veroparatiisiongelman globaaliaratkaisemista. On otettava käyttöön automaattinen verotietojen vaihto.

Mikäli eurokriisiä ja eurovaluutan ongelmia ei saada ratkaistua kestävällä tavalla, yhteisvalutta on purettava hallitusti, jolloin EMU jäsenyydestä järjestettäisiin kansanäänestys.

Siin PDF dokkarissa noi on. Keskuspankkirahoitus on ainoa keino korjata tilanne. PS edustajat voi itkeä vaikka kuinka vassin tekemisestä. He vaan eivät kannata sitä ainoaa keinoa jolla maailma voidaan muuttaa.

Meillä on keinot lopettaa kurjistaminen. Oikeat, toimivat, koeteltuun talousteoriaan pohjaavat keinot.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvä, että tulit selvittämään Vasemmistoliiton talouspoliittisia linjauksia - itse olen tosi uivelo talousasioissa (henkilökohtaisesti uo:ssa itseasiassa) ja olisin voinut pahan kerran sössiä tämänkin kirjoituksen asiantuntemattomilla kommentoinneillani.

Rahan vallasta (rahakeskeisyydestä) pitäisi viimeinkin siirtyä ihmiskeskeisyyteen ja itse tietenkin korostan aineettomien tai ilmaisten hyödykkeiden vaihtoarvoa ihmisyyttä ylläpitävänä ja jalostavana voimatekijänä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Hieman myöhään te olette heränneet, koko kolmivuotisen hallituksessa oloajan olette harjoittaneet täysin vastakkaista politiikkaa. Voi olla, että takinkääntö onnistuu, mutta vahvasti epäilen. Ohjelma sinänsä on hyvä.

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Toivoa sopii, että vasemmistoliitto tuomitsee myös jyrkästi äärivasemmiston ja anarkistien väkivaltaiset sikailut ja paikkojen särkemiset, mitä Euroopassa esiintyy luvattoman paljon.

Ah, aina niin ajankohtainen.

https://www.youtube.com/watch?v=okF9t9mOBKY

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ylireagointi on aina arveluttavaa ja tietenkin laittomuudet kohdistuessaan toisten henkeen tai terveyteen tuomittavia, anarkismi on silti aina vastareaktio yhteiskunnalliselle tai sen suojeluksessa olevalle fasismille. Anarkistien mellakointi on siis vain oire jostain pahemmasta, ei koskaan varsinainen ongelma tai syy.

Käyttäjän MarkusKorhonen kuva
Markus Korhonen

Juho, tästä olisin kysynyt syventävää mielipidettäsi -''kansalaisyhteiskuntaa ja – järjestöjä on kuunneltava päätöksenteossa''. Miten tämä sopii edustukselliseen demokratiaan ja jos tarkoitus on liikkua pois nykyisenkaltaisesta systeemistä niin mihin ja miten?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Edustuksellisen demokratian tehostamisesta tässä on kyse - eduskunnan käsitellessä EU:iin liittyviä asioita esim. valiokunnissa, niiden valmisteluvaiheessa jo käsittelyn pitäisi olla julkista (mahdollisuuksien mukaan) ja kansalaisjärjestöillä mahdollisuus antaa lausunto asiasta kuten on nykyisinkin lakialotteiden valiokuntakäsittelyjen yhteydessä tapana toimia.

EU-asioiden käsittely nykyisellään on salamyhkäistä, MEPpien tiedotus omista toimistaan satunnaista ja eduskunnan käsitellessä EU-asioita ne tulevat yleensä julkisuuteen lähes valmiiksi käsiteltyinä. Kansalaisten vaikutusmahdollisuudet asioiden käsittelyyn ovat vähäiset.

Toinen keskeinen muutosvaatimus liittyy EU:n päätösvaltaisuuteen - sille annettaisiin päätettäväksi ainoastaan yleisluonteiset koko unionia koskevat asiat. Kansallisen päätöksenteko ja direktiivien soveltaminen olisivat silloin tiukemmin kunkin jäsenvaltion itsemääräämisoikeutena. Siinä muodossa järjestelmä toimisi tosiasiallisena unionina eikä edes muistuttaisi liittovaltiota.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vasemmistoliitto ja muut maailmanparantajat ovat kuin Jehovantodistajia utopistisine kuvitelmineen harmoniasta lampaiden ja leijonien välillä. Nykyiset teot ainakin Suomessa ovat täysin vastakkaisia puheiden kanssa ja yrittävät päteä vuosikymmeniä sitten tapahtuneiden työelämän parannusten varjolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset