jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Eu-vaalit palkansaajan näkökulmasta

Suomalalaisen työn tulevaisuus ja työelämän oikeudenmukaisuus ratkaistaan Euroopan parlamentissa, sanokoot protektionistit mitä hyvänsä.

Globalisaatio, pääoman ja työvoiman siirtyminen rajojen yli sekä työn rakennemuutokset ovat johtaneet siihen, että tarvitaan laaja kansainvälinen harmonia työelämän pelisäännöistä turvaamaan sekä kansalliset intressit että eettinen, kestävä, talouskehitys.

 

http://www.aaniasuomesta.fi/

 

Työväestön tärkeimmät tavoitteet tulevien vaalien suhteen on tiivistettävissä kolmeen avainkohtaan :

  • työsuojeludirektiivi¨
  • työaikadirektiivi
  • joukkokanne

Aika on periaatteessa se suure, jota työntekijä vaihtaa rahaksi - sanonnankin mukaan palkka on korvausta menetetystä vapaa-ajasta (ja työttömyyspäiväraha siten loogisesti korvausta menetystä työajasta). Työajan seurantaa  tulisi edelleen tehostaa ja perusteettomista ns. harmaista ylitöistä olisi viimein syytä päästä eroon - työajasta joustaminen yksipuolisesti ja kilpailutekijöihin vetoamalla jopa työaikalainsäändäntöä kiertäen murennnetaan tehokkaasti työmarkkinoiden keskeisintä ydintä, työsopimusjärjestelmää. 

Ylipitkiä päiviä tekevä työntekijä on altis tapaturmille ja työperäisille sairauksille eikä tuottavuuskaan enää stressitason saavuttaessa saturaationsa ole lähellekään optimaalinen. Kestävyysvaje on uhkana...

Työsuojelun uusimmat haasteet liittyvät henkisen työsuojelun kehittämiseen ja työolosuhteiden nivoutumiseen työntekijän terveyttä ylläpitäviksi - ergonomiset ratkaisut yhdessä tärkeiden turvallisuusnäkökohtien kanssa lisäävät työhyvinvointia, sitoutuneisuutta ja siten myös tuottavuutta.

Joukkokanteesta voi sen verran mainita, että liikkuvalle työvoimalle se on instrumentti hakea tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta tilanteessa, jossa työnantaja ryhtyy yksipuolisesti kiristämään yksittäisen työntekijän tai työntekijäryhmän työehtoja "kotikenttäetunsa" turvin. Liikkuvalle työntekijälle kansallisten työsopimuskäytäntöjen ja työlakien tuntemus on usein puutteellista ja hänen mahdollisuutensa puolustaa oikeuksiaan on siten rajoitettua. Yksittäinen työntekijä ei välttämättä edes osaa yksin hakea oikeutta syrjintätilanteessa, vaikka siihen periaatteellinen uskallus ja tarve olisikin.

Joukkokannemahdollisuus on väylä oikeudenmukaisuuteen - access to justice -periaatetta mukaillen. (Access to justice is a key principle of our democracies)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Viimeinen lause on virheellinen. Joukkokanne mahdollistaa oikeuden oikeudenkäyntiin (access to justice). Oikeudenmukaisuus on asia joka muodostuu jokaisen mielessä tai kansanmielessä, mutta se ei ole sama kuin oikeus tai mahdollisuus oikeudenkäyttöön.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Muodollisesti virheellinen, mutta ajatuksellisesti ei. Muokkaan tuon lauseen täsmällisemmäksi.

Tasa-arvoinen mahdollisuus oikeuksiensa ajamiseen on oikeudenmukaista.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"◾työsuojeludirektiivi¨
◾työaikadirektiivi
◾joukkokanne"

Ovatko nuo EU:n asiaa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Yhteinen talousalue ja EU taitaa olla vieläkin talousliitto, joten sopia olettaa, että Euroopan parlamentti keskittyy päätöksenteossaan työelämää koskevien sopimusten ja niiden valvonnan tehostamiseen.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Tiettyyn pisteeseen saakka. Suurin osa asioista tai niiden toteutuksesta taitaa edelleen kuulua kansalliselle tasolle.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ja tietenkin sukupuolten välisen palkkaeron supistaminen kuuluu keskeisesti europarlamentin strategiaan :

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-190_fi.htm

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset