jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Itella, irtisanomiset, lakisääteinen jakeluvelvoite ja sen toteutus de facto

Itellassa juuri päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena yhtiössä ollaan siirtymässä tehostettun työkiertoon.

Jakelunimikkeiden voimakas väheneminen on johtanut yksikkökustannusten  kasvuun per jaettava lähetys yli kannattavuusrajan, joten jakelua suorittavan yhtiön on ollut "ihan pakko" turvautua henkilöstön vähentämiseen ja töiden uudelleenjärjestelyihin mm. siten, että jakajien työsopimusten mukaiset jakopiirit muuttuvat (kasvavat).

Käytännössä tämä tuottavuuden lisäystä uumoileva muutos näkyy asiakkaalle lähetyksen perillesaapumisajankohtaa vastaavan aikaikkunan venymisenä raameistaan ja joissain tilanteissa jopa lähetyksen saapumisen siirtymisenä myöhempään ilmoitettavaan ajankohtaan.

Itellan lakisääteinen postinjakeluvelvoite tulee siis entistäkin enemmän koetukselle jatkossa.

Tämän vuoksi ja myös siksi, että työntekijäpuolen ääni ei taaskaan ole tullut kuulluksi, on eräs sattuneesta syystä tuntemattomana pysyttelevä postilainen halunnut lähestyä kaikkia Itellan asiakkaita näin median välityksellä kannustaen heitä rekujen tekoon l. jakeluhäiriöpalauteaktiivisuuteen....

"

Tässä on nyt pieni pyyntö teille kaikille, jotka joskus saatte postia kotiinne. Postilaisten 450 henkilöä koskevat irtisanomiset alkavat ensi viikolla ja tämä tulee aiheuttamaan sen, että jatkossa Itella ei onnistu täyttämään lakisääteistä postinjakeluvelvoitetta. Lain määräämä jakeluvelvoite on, että postit jaetaan jokaisena arkipäivänä kello 16:een mennessä.

Pyydänkin teitä kaikkia tekemään jokaisesta myöhästyneestä lähetyksestä reklamaation Viestintävirastoon, joka valvoo lakisääteisten velvoitteiden noudattamista. Tämä on se keino, jolla voimme painostaa Itellaa rekrytoimaan irtisanotut työntekijät takaisin talon palvelukseen.

Irtisanomiset ovat täysin perusteettomia, jakelutoiminta on kannattavaa ja lakisääteisiä velvoitteita ei pystytä kunnolla täyttämään edes tällä hetkellä. Viimeistään nyt on suotavaa, että jakeluhäiriöistä ilmoitetaan eteenpäin, jotta lakisääteiset velvoitteet voidaan jatkossa turvata.

Ja viime kädessä palautetta voi lähettää tästä kaikesta vastuussa olevalle henkilölle eli ministeri Pekka Haavistolle, joka ei ole tehnyt mitään postilaisten työpaikkojen pelastamiseksi tai edes vaivautunut kuuntelemaan työntekijäpuolen näkemystä tästä tilanteesta.

Tämän viestin voi välittää vapaasti eteenpäin.

 Terveisin yks postilainen.

"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Posteljooninkin kannattaisi olla lojaali työantajaansa kohtaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Itellan postin jakeluvelvoitteen kautta postinkantajan ensisijaiseksi työnantajaksi tulevat postin asiakkaat:

http://www.lvm.fi/tiedote/1245326/uusi-postilaki-v...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itella investoi 10 miljoonia eurooppaan, ne kusivat käsille. Nyt saa porukka taas maksaa johtajien virheistä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Itella laajentaa logistiikkapalveluita mm. Venäjällä, ja samaan aikaan Suomessa postinkantajat raatavat entistä pidempää päivää ja pienemmällä palkalla.

Käyttäjän TimoAnttila kuva
Timo Anttila

Tiedoksi kirjoittajalle ja myös muille,

Viestissäsi on valitettavasti virheellistä tietoa. Postilaki ei määrittele postinjakeluun liittyvää kellonaikaa. Laki sallii jakelun saman vuorokauden sisällä. Itella Posti on itse määritellyt postinjakelun tavoiteajaksi klo 16.00 ja pääsääntöisesti posti jaetaan tähän mennessä. Mutta tuo klo 16 ei ole lakisääteinen velvoite. Myöhennyksiä voivat aiheuttaa poikkeustilanteet tai eri syistä välttämättömät jakelureittimuutokset. Itella Postin tavoitteena on muutoksesta huolimatta palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, vaikka perinteisen postin määrä vähenee voimakkaasti.

Ystävällisin terveisin, sidosryhmäjohtaja Timo J. Anttila, Itella

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset