jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Itsensä googlettaminen voi johtaa johonkin

Ylen Turun toimituksen kokoaman uutisen mukaan itsensä googlettaminen voi pahimmillaan johtaa eristäytymiseen, jos nettiin on päässyt vuotamaan jotain sellaista henkilökohtaista, mitä siellä ei pitäisi olla.

"Ikävät löydöt netistä voivat aiheuttaa kielteisiä reaktioita. Tarkkaa reagoimistapaa on kuitenkin vaikea ennustaa, sillä se riippuu yksilöstä.

- Negatiiviset vaikutukset nostattavat häpeän tunnetta ja tunnetasolla kysymyksiä siitä, miten näin on tapahtunut. Eristäytyminen ja matalan profiilin vetäminen voivat olla mahdollisia seurauksia. Henkilölle saattaa myös muodostua kiukkua, joka kohdistuu lähipiiriin tai niihin, jotka ovat nämä jutut nettiin laittaneet."

Internet on ajalle tyypillinen uusi ilmiö, jonka kaikkia varjopuolia käyttäjä ei osaa ennalta aavistaa ja etenkin varhaislapset ja teini-ikäiset eivät välttämättä edes tiedosta näitä uhkia - nimen tai peräti identiteetin kaappaus, luottotietojen väärinkäyttö, kuvien epäasiallinen käsittely yms. kiusanteko on vaikeaa lopettaa siinä vaiheessa, kun itsensä on liian avoimesti tuonut esille verkossa.

Kokeeksi googlasin itseni nimellä ja kuvalla ja ainakaan vielä ei mitään kovin hälyttävää tullut esille - netin nimihaun perusteella näytän toimivan sähköasennusalalla, pelaan vapaa-ajallani jääkiekkoa ja sotilaskarkuriluettelostakin nimeni löytyy.

 

niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pääasia on, että on sen verran näkyvyyttä netissä, että ei tarvitse painattaa käyntikortteja.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Tässä kai käytännössä on kyse siitä, että tieto lisää tuskaa. Joka nyt liittyy muuhunkin kuin itsensä googlaamiseen.
Jos netissä on minusta jotain tietoja mitä ei pitäisi olla tai ikäviä valheita, haluan tietää. Ja sitten voin selvittää millä sivuilla näitä on ja ottaa yhteyttä sivuston ylläpitoon niiden poistamiseksi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Periaatteessa voi ottaa yhteyttä sivustojen ylläpitäjiin, maailma laajuisessa verkossa ylläpitäjä vain saattaa sijaita missä päin tahansa eikä välttämättä ole lainkaan tavoitettavissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset