jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

TASUKO

Tasuko = tasa-arvo- ja  sukupuolitietoisuus opettajakoulutuksessa.

 

tasuko - aloitussivu

 

Sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen ja sukupuolivaikutusten arviointi eli suvaus tulevat muutoinkin uudistuvan tasa-arvolain myötä koskemaan myös peruskouluja ja siellä annettavaa opetusta sekä oppimisympäristöjen suunnittelua ja siksi opetushallituksessa työn alla olevaa esi- ja perusopetuksen arvoperustaa vahvennetaan suvauksella ja yhdenvertaisuuden lisäämisellä keskeiseksi arvopohjaksi.

 

Uudet ajat tuovat esille uusia haasteita ja 2010-luvun peruskoulussa niitä ovat monikulttuuriset oppijat ja sukupuolitietoisten opetusmenetelmien soveltaminen tukemaan tasa-arvoisia oppimismahdollisuuksia. Samoin perusopetuksen piirissä voidaan nähdä tarvetta moniarvoisuuden vahventamiselle, erilaisuuden hyväksynnälle ja sukupuolistereotypioiden purkamiselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Olisin muuten kysynyt Google+:ssa, koska on niin off topikki, mutta ei toimi tuo viestitin.

Ostin tuossa Suomen armeijan muovipohjaiset metsäsukset ja pohjissa on vähän korjaamisen varaa. Vetäsin epoksilla urat kiinni ja ne pitkohdat tilkkasin silikonilla.

Et satu tietämään mitään muita kikkoja moisten kanssa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

En itsessään tiedä, kuulostaa ihan tarkoiotuksenmukaiselta korjaustavalta.. KOvin röpeläiset pohjat voi yrittää tasoittaa vaikka sulattamalla legopalikoita asetoniin ja levittämällä sitä massaa tasoitekittinä (tosin saattaa ne alkuperäiset muovipohjat olla eri polymeeriä joten välttämättä abs-massa ei tartu - en tiedä) .

Eräsuksilla ei ole tarkoituskaan hiihtää kilpaa ja luistavampi muovipohja (ilman pitovoiteita) toimii sekä umpihangessa että nuoskemmissa oloissa vaikka jäällä. Itselläni on ihan vain puiset eräsukset ja tervapohjat - pakkaskelin hiihtimet siis...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tuo voisi toimia tuo asetonikikka. Kyllä se nopeasti ajateltunta ABS:ltä vaikuttaa. Mietin tuossa, että mitenköhän vaikea se olisi lopulta tulostaa tuollaiset sukset niin, että vetäisi vaan hiilikuidun päälle. Sellaiset lyhykäiset voisi kokeilla vaikka ensi talveksi.

Tulostin, jota olen katsellut ei vaan pystyisi kuin 25 cm palaseen kerrallaan, eli pitäisi tehdä liitokset. PLA:sta saattaisi silti tulla aika jämäkät ja kevyet sukset. Sellaiset jotkin lyhyet metsäsukset.

Mutta kyllä nuo intin hikilaudat on jotenkin sympaattiset kun etäisyyttä on vuosissa jo sen verran. Honkkarista sai 80 eurolla siteineen ja sauvoineen ja löytyi 100-> kg sukset. Ostin sellaisen perhepakkauksen epoksia ja pöhöttelin kuumailmapuhaltimella. Pitänee hioa ja liipata vielä ne.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Meinasitko hiihdellä Karkialammilla :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset