jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Lasikatto murskaksi

L a s i k a t o l l a tarkoitetaan niitä näkymättömiä esteitä, jotka hidastavat tai olennaisesti vaikeuttavat naisten hakeutumista yritysmaailman tai yhteiskunnallisen vaikuttamisen päätösvaltaisiin elimiin.

Tätä ongelmaa korjaamaan on Naisjärjestöjen Keskusliitto  tuottanut oppaan "Laukkusi on täynnä mahdollisuuksia", missä tunnetut johtavissa asemissa olevat naiset neuvovat pitämään kiinni tavoitteistaan ja antavat käytännöllisiä neuvoja  johtoaseman tavoitteluun.

 

Valta ja tila pitää ottaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

lasikatto murskaksi

= traumat klassikoksi

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Luonnollisesti luulisi naisten myös perustavan yhtä paljon yhtiöitä kuin miesten. Mitenköhän on?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Naisyrittäjien määrä taitaa olla alle kolmasosa yrittäjistä ja pääomaltaan naisten yritysten suuruus on sitäkin huomattavasti pienempää - oppaasta lienee hyötyä myös yrittäjiksi aikoville.

mitenköhän on?

= mitäkö hennon?

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Ota valta ja tila = taitoja vallata = voittaja alalta

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

valta ja tila pitää ottaa

= polttaa äijät taivaalta

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Samaan aikaan kun lasikattoa muretaan voitaisiin se lasilattia murtaa. Naiskiintiöt syrjäytyneisiin ja asunnottomiin!

http://www.muotisalonki.com/2011/08/naisten-lasila...

Tietysti sama tulisi toteuttaa sosiaalityön parissa jossa on 76-80% naisia.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kannabiksen laillistaminen olisi hyvä keino lisätä naisten syrjäytyneisyyttä. Viinan juontia, ja pihvien syöntiä pidetään miehekkäinä toimintoina, mutta ruohon polttelu sopii hyvin naisellisuuden kuvaan. Kannabis vapaaksi ja saamme rappionaisia rappiomiesten seuraksi. Tasa-arvoa.

Kari Ahveninen

Toveri Antikainen, olet pihalla kuin lintulauta maaliskuussa. Pitäisikö tosiaan ottaa menestyvään yritykseen, jonka joku mies on perustanut omalla työllään ja pääomallaan ottaa nainen sitä hallitsemaan?
Tai sijoittaa nainen hallitukseen alalla josta ei tiedä hevonkuusta vain sen takia että on sukupuoleltaan nainen? Ylipäätään antaa joku etuisuus (samalla poistaen sen vastakkaiselta sukupuolelta) naiselle vain siksi että on nainen?

Olet tainnut saada hiukan liikaa äidinmaitoa, luulen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

No, Naisjärjestöjen Keskusliitto nimenomaan ei ole tarjoamassa oikotietä huipulle, vaan sen tuottaman oppaan tarkoitus on opastaa alimmilta portailta alkaen ja kertoa jo vakiintuneen asemaan saavuttaneiden kokemuksiin perustuvasti johtamisen nykytrendeistä.

Vahvuusalueellani liikun tässä kirjoituksessani vahvasti, pihalla käyn lähinnä tuulettumassa :)

pekka numminen

Mikä on perusteltu ja oikeudenmukainen naisten osuus johtotehtävissä esimerkiksi teknologiateollisuudessa?

Tilasto muutaman vuoden takaa kuvaa parhaiten koulutettujen työntekijöiden osuuksia:

Diplomi-insinööreistä (TEK:n jäsenet)
miehiä 83% naisia 17%

2009 valmistuneista amk-insinööreistä
miehiä 82% maisia 18%

Jos esimerkiksi Nokian verkkoteollisuuden johtotason sukupuolijakauma olisi 80% miehiä ja 20% naisia, niin eikö sukupuolijakauma näyttäisi vastaavan kyseisen teollisuuden huippuammattilaisten jakaumaa?

Millä perusteella ammattiosaajien sukupuolijakauma ei ole todennäköisesti perusteltu jakauma myös alemmissa ja keskitason johtotehtävissä?

Miksi naisia pitäisi korottaa ylimpiin johtotehtäviin suhteettomasti useammin kuin miehiä, jos heidän osuutensa alemmilla johtajatasoilla on ammattiosaajien sukupuolijakauman mukainen?

Miksi insinööriteollisuuden tai muun miesvaltaisen teollisuuden pörssiyhtiöiden hallituksissa tai toimitusjohtajissa pitäisi olla huomattavasi suurempi % osuus naisia, kuin yhtiöiden käytännön johtotehtävissä?

Naisten "lasikaton" todellisuutta voi etsiä aloilta, joilla työntekijöistä ja alalle korkeakoulutetuista suuri enemmistö on naisia, mutta johtotehtävissä naisia on suhteellisesti huomattavasti vähemmän.

Huomattavan naisvaltainen lienee julkinen koulutus. Onko koulutusalalla korkeampien virkojen sukupuolijakauman kohtuullinen suhteutettuna huippuosaajien sukupuolijakaumaan?

Mikäköhän on koulutusalan sukupuolijakauma ja onko se "riittävän tasa-arvoinen"?

Mielenkiintoisen kuvan tilanteesta antaa esimerkiksi raportti:

http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Koul...

Raportissa mainittiin mies/nais osuus VAIN ammatillisen koulutuksen osalta (Opettajista 52 % naisia), muilta osin ei iljetty laittaa, olisi näyttänyt pahalta?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tarkoitus ei ole nostaa ketään johtopaikalle "ohituskaistaa" hyödyntämällä, vaan luoda mahdollisuudet edetä ja ylipäätään inspiroida naisia hakeutumaan johtotehtäviin myös sellaisilla epätyypillisiksi koetuilla aloilla kuten tekniikan ja talouden ammatteissa on kyse.

Vastaavasti toki pitää ja onkin kannustettu miehiä hakeutumaan sellaisiin tehtäviin, joissa he ovat perinteisesti olleet vähemmistönä - sosiaali- ja terveydenhoitoaloille mm.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset