jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Miksi vasemmistolaisuus vetoaa naisiin?

Selkein sukupuolittunut piirre Puheenvuoroissa on ollut jo vuosia poliittisten aatesuuntien segregaatio - siinä missä Perussuomalaiset tai Kokoomus ilmineeraavat ideologista olemustaan  pitämällä esillä päivän uutisaiheita  talous- tai turvallisuuspolitiikasta tai urheilusta mieskirjoittajien toimesta keskittäytyy vasemmistolaisuus ja myös vihreys älykkäiden naisten analyyttisissa pohdinnoissa kulttuurimme syvimpiin rakenteisiin.

Äijämäinen lumerationaalisuus ja kilpailuhenki ovat selkeästi miesten dominanssialuetta, mikä ei vetoa kokonaisvaltaisemmin ajatteleviin alkuunkaan.

Suurehkoksi puolueeksi kohonnut PS on tällaisena homososiaalisen maskuliinisuuden tyyssijana sopiva verrokkiryhmä havainnollistamaan edellä esitettyä dikotomiaa.

Perussuomalaisten arvomaailma kietoutuu vankasti puheenjohtajansa vanhoillisten arvokonservatiivien perusprinsiippien ympärille, missä sukupuoliroolien rajat ovat jyrkät mutta terävät ja moraalinormisto on rakennettu luonnollistettuun jumalan sanaan. Soinin käsitykset mm.  naisten seksuaaliterveydestä, abortista tai tasa-arvoisesta avioliittolaista jo yksin saavat itsenäisesti ajattelevat naiset karsastamaan puoluetta, mikä näkyy ennen kaikkea puolueen kannattajien sukupuolijakaumassa. 

Vasemmistoliitossa taas arvoliberaali tasa-arvoajattelu on edennyt pitkälle puolueen ominaisuudeksi, feminismin merkitystä ei puolueen jäsenille tarvitse erikseen selittää ja tasa-arvoa kunnioitetaan yleisesti ihmisoikeutena asettamatta ketään stereotyyppiseen ennakkorooliin. Kukainenkin saa olla oma itsensä.

 

Fiksuille edellä esitetyistä vaihtoehdoista oikean valitseminen on piece of cake.

 

 

niin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Antti Jokinen

Loppujen lopuksi naisethan on paljon sydämettömiä, kuin miehet. Isoäitinikin kertoi, että nasipunakaartilaiset oli kaikkein raaimpia ja suustaan siveettömimpiä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

No sittenhän sen pitää olla tilastollinen fakta!

Jouni Nordman

Minkä takia Israel käyttää tarkkaampujina naisa, syy tähän on juuri naisten julmuus ja toisaalta fanattisuus, jonka edessä he ovat valmiita inhimillisyyden rajat unohtaman. Tätä sama julmuutta voidaan Suomessa hyvin kuvastaa huutolaislapsien kohtelulla, jossa monessa jutussa juuri talon emäntä joka oli se julmuri, jolta puuttui täysin inhimillisyys.

Toisaalta jos katsomme viihde teolisuuden tuotoksia, niin kuinka näissä jos on kyseessä poliittisen tilanteen kuvaaminen, niin naiset ovat näissä juuri asialle fanaatisenpia, sekä valmiita kohtelemaan esim sotavankeja julmemmin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #52

Kannattanet siis naisten pakkoarmeijaa.. kuulostaa ainakin siltä että miesten on syytä relata vähän ja jättää julmat ja fanaattiset naiset armeijaan :D Yleensä miehet itse ovat tyhmyyttään pistäneet velvoitteet oman sukupuolensa kohdalle, mutta faktasihan pistävät asiat kokonaan uusiksi.

Tämä pistää perinteisen miehen mallin Suomessa uusiksi. Osin ehkä on syytäkin. Osittain vain, älä innostu liikaa. Täytyy vielä katsoa myös mitä fanaattiset, julmat, inhimillisyyden rajoja koettelevat naiset mahtavat tehdä...

Vastakkainasettelun aika ei todellakaan ole ohi... miten väärin se Kokoomuksen entinen kampanja pystyikään menemään ;)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mitä tarkoittaa lumerationaalisuus?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miten arvoliberaalius liittyy feminismiin?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Siten, että feminismin tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomaksi eli nostaa yhteiskunnan demokratian taso niin korkealle, että yksilöiden ihmisoikeuksia ei tarvitse erikseen alkaa puolustamaan esimerkiksi erillisillä tasa-arvolaeilla. Taloudellinen riippumattomuus on tässä eräs olennainen funktio valta-asemaan perustuvan riiston lopettamiseksi ja tietenkin yksilönvapauksien kunnioittaminen...

Veikko Penttinen

Juho katselee maailmaa aina vain niin kuin maailma toimisi jonkun ideologian mukaan. Näin tekivät kommunistitkin, mutta maailma perhana meni menojaan, vaikka vankileirien saaristoilla ja niskalaukausksilla sitä yritettiin pitää ideogian antamassa suunnassa.

Todennäköisesti feministit joutuvat seuraamaan samoja polkuja, sillä vaikka manipulaatio ja ympäristömyrkyt harventaisivat tosimiesten määrän olemattomiin, niin maailma menisi kuitenkin eri suuntaan kuin naisjärjestöt haluaisivat.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #47

Kulttuurinen adaptaatio ja toisekseen kehitys on jo ajanut ohi "tosimiehistä".

Veikko Penttinen Vastaus kommenttiin #57

Ikävä kyllä siltähän tuo näyttää, vaikka luulen sinun ja minun tarkoittavan tosimiehellä eri juttuja.

Minun tosimieheni on hyvin joustava, mutta myös hyvin, hyvin itsellinen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #60

Kuulostaa kaltaiseltani profeministiltä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #47

Kulttuurinen adaptaatio ja toisekseen kehitys on jo ajanut ohi "tosimiehistä".

Jouni Nordman

Itse olen aina kummastellut feministien, miten aioastaan positiivista asiaa feministisyydestä löytyy. Sillä jos feministisyydessä ei ole mitään negatiivista, niin senhän pitää silloin olla "ainoa" oikea ajatus suunta.

Tässä vain on ongelma, sillä feministit eivät suostu naisellisuutta katsomaan lunoonontieteelisesti, jossa varsinkin biologine tutkiminen on kiellettyä. Tämän he yleensä sivuavat vetoamalla ihmissen korkeanpaan ajatus voimaan, joka heidän mielestä voi kokonaan unohtaa luonnontieteelisen tarkastelun.

Toine ongelma on, kirittiikkin suhtautumine, jossa tyypilline naisellin ajatus mallinukset loistavat olemassa olollaan, sillä naisilla on mainio keino nostaa itssensä tieteelisikis jättiläisikis, sillä heillä on sukupuolista lupa nimitellä tieteen nimissä vastustajiaan.

Lauri Korhonen

Koska teksti ei näytä vastaavan mielestäni riittävän hyvin otsikon kysymykseen niin tässä pari omaa ehdostustani kommentein.

- Koska perinteisesti naiset ovat tottuneet tulemaan toimeen ja toimimaan toisten tienaamilla rahoilla?

- Historian hämäristä asti naiset tottuneet siihen että muut päättävät ja ajattelevat elämästään puolestaan?

Johtuisiko noista?

Mutta mutta. Maailma muuttuu Eskoseni. Onneksi. Vasemmiston(kin) naisten(kin) pitää vain ymmärtää ettei vanhat opit toimi ja etteivät he voi jatkossa päättä toisten asioista kuten heidän asioista ovat toiset joskus päättäneet. Tarvitaan uutta ajattelua. Uusia toisia ihmisiä ja ihmisten tahtoa kunnioittavia toimenpiteitä. Vaikka unohtamalla vasemmisto sitten ellei muu auta.

Yksinkertaista. Aivan kuten me miehet jotka olemme monesti hieman yksinkertaisia. Suoraviivaisia. Toivottavasti naiset eivät ole niin yksinkertaisia kuin me miehet ja ymmärtävät ettei voida toimia kuten ennen on toimittu. Ei enää luokkasotaa ei myöskään toisten rahoilla tai massiivista velaksi elämistä tmv.

Hyvää historiaa vasemmistolle ja Parempaa Uutta Vuotta 2014 uusin kujein. Hope so.

(muoks)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Voisin allekirjoittaa viimeisin vaihtoehdon itse näin vasemmistolaisena naisena. Vaikka siihen toki noiden lisäksi kuuluu itselle ainakin taloudellinen aspekti myös, ja verotusta kannatankin laajasti kuten myös ylipäätään heikompiosaisista huolehtimista.

Lauri Korhonen

Tarkoitatko "- Historian hämäristä asti naiset tottuneet siihen että muut päättävät ja ajattelevat elämästään puolestaan?"

Mikäs virhe ensimmäiseen vaihtoehtoon mielestäsi sisältyy?

Jos allekirjoitat tuon viimeisimmän vaihtoehdon niin mitä olet mieltä onko se toiminut? Jollei ole toiminut niin pitääkö sitä saada jatkossakin lisää eri tavalla kohdennettuna?

Josllei tunnu hyvältä niin onko ok jakaa samaa kurjuutta muille?

Eikö historiasta taaskaan ole opittu mitään? Toistatko sittenkin sitä samaa?

Mieti. Ajattele.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

En tarkoita. Mikä näistä oli "ensimmäinen vaihtoehto"? (Koska en tiedä mikä se edes oli, en ole selkeästi kommentoinut sitä, joten en ole varmasti voinut sanoa, että siihen sisältyisi virhe. Joten se oli oma päätelmäsi, jota minun ei tarvitse kommentoida)

Mielestäni on toiminut ihan hyvin se, että tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan. Niiden kunnioittamatta jättäminen on toiminut aika huonosti.

wat?

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #16

Saara. Muista tasapuolisuus myös.

Jouni Nordman

Verotuksen kannatamisen voin hyvin ymmärtää, sillä sillähän suurimman osan vihervasemistolaisten rahoista maksetaan. sillä nämä ovat yleensä julkisen palvelun puolella työskenteleviä tai sitten joissa järjestöissä jotka rahoitetaan suoraan vero varoista.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

No itseppä en kyllä ole millään palkkalistalla, opintotukea tosin nostan. Ei minua haittaa, että sittenkun olen töissä niin siitä verotetaan ja raha käytetään mm. terveydenhuoltoon ja koulutukseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ainakin se näkyy sillai että vasemmistossa ja vihreissäkin fiksut nuoret naiset saavat olla tärkeillä paikoilla ja puhua ja jopa herättää ristiriitoja.
Esim vasemmistoliitossa ovat sekä Merja Kyllönen ja Li Anderson esillä ja luottamustehtävissä ja ovat keskenään erilaisia molemmat hyviä esikuvia omalla tavallaan.
Vihreissä sama juttu.
Ja Puheenvuorossa on tämä yksi mikä hänen nimensä nyt onkaa Jii Hoo oliko se Antikainen joka ei kirjoita tietoisesti naisia ärsyttääkseen kuten niin moni muu mieskirjoittaja täällä.

Antti Jokinen

"Ja Puheenvuorossa on tämä yksi mikä hänen nimensä nyt onkaa Jii Hoo oliko se Antikainen joka ei kirjoita tietoisesti naisia ärsyttääkseen kuten niin moni muu mieskirjoittaja täällä."

Tulikin mieleeni, että millainenkohan pirttihirmu tuolla Antikaisella kotona puristaa palleista, kun hän näitä juttuja kirjoittelee?

Hyvää loppuvuotta vaan kaikille.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Perinteisessä ajattelevat miehet kokevatkin Antikaisen (anteeksi brutaali ilmaisu) lähinnä ällöttävää perseennuolijana.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sukunimeni ei ole mitenkään brutaali?!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Perinteisesti ajattelevat miehet kokevatkin Antikaisen (anteeksi brutaali ilmaisu) lähinnä perseennuolijana, sillä suomalaisten miesten keskinäisessä kulttuurissa mielistellä puhe on voimakkaasti sosiaalisesti sanktioitu. Jos ei puhetta lasketa tahallisesti ärsyttämään tarkoitetun humoristisen sarkasmin piikkiin.

Hyvää uutta vuotta kuitenkin Juholle ja Justiina vaimolle.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Paremmin muotoiltu teksti, mikä ilmentää pakkoheteroseksuaalisuuden, homososiaalisuuden ja vallan kolmiyhteyttä mieskeskeisessä yhteiskunnassa.

Hyvää Uuttavuotta!!

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Blogisi aliarvioi kyllä naisia tosi pahasti. Viime vaaleissa vasemmisto sai kyllä suhteellisen paljon naisten ääniä,mutta naiset eivät ole tyhmiä, vaan viisaita,ja ymmärtävät myös talousasioita enemmän kuin uskot. Naiset tulevat pakenemaan puolueestanne, ja molemmista "vasemmistopuolueista",koska niiden "arvot" ja politiikka ovat mitä sattuu, ja toiminta hallituksessa vastaa sitä erinomaisesti. Halveksit naisten älyä. Seuraavat vaalit tulevat olemaan yllätys sinulle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

juuri vasemmisto on uskollinen perisuomalaisille arvoille kuten naisten työn ja panoksen arvostukselle joka juontaa ihan muinaissuomalaisuuteen asti. Uusoikeisto ei istu suomalaiseen sieluun ja sen huomaavat juuri naiset. Uusoikeisto ja arvokonservatismi ovat ulkolaisia kotkotuksia.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Toi sun mielipide tuntuu hyväksyvän oletuksen, että vasemmisto ei ymmärrä talousasioista. No eipä näytä kyllä oikeistokaan ymmärtävän, esimerkiksi sitä, että jatkuva kasvu on silkka mahdottomuus. Meidän tulisi valtion taloudessa pikkuhiljaa alkaa varautua siihen, että aina laman jälkeen ei tulekkaan uutta massiivista nousukautta.

Lauri Korhonen

No eipä näytä oikeistoKAAN. Siis kuitenkin myönnät ettei vasemmisto taloudesta ymmärrä.

Kiitos <3

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Ja sinun mielestäsi maaimantalous ja valtiontalous ja yksityistalous ovat vesiselviä juttuja kuin peruskoulun aritmetiikka.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #14

Jep. Oma talous nyt vähintäänkin. Pitää tienata enemmän kuin syö. ;o)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #15

OIkeistossa, ainakin siellä populaarisoidussa puolessa, tunnutaan ajattelevan että valtion talous toimii samalla tavalla kuin yksityisen ihmisen talous. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Valtion ei kannattaisi nyt yhtäkkiä pyrkiä mahdollisimman nopeasti eroon kaikesta ottamastaan velasta. Tämä nimittäin aiheuttaisi kaikkien valtion tukitoimien lakkauttamista, ja siitä seuraisi sekasorto, kaaos ja huonovointisten aseman heikkeneminen.

Yksityisella tasolla taas ymmärrän, että jos jään velaksi niin haluan siitä mahdollisimman pian eroon. Vaikka en mä tietenkään opintolainaa ala maksamaan takaisin ennenkun olen lopettanut opiskelut ja siirtynyt työelämään.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #18

Joku ne vasemmistonkin syömiset joutuu tienaamaan. Yleensä sen tekee tämä parjattu "oikeisto".

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #13

Jos jostain luit minun sanoneen noin, niin hanki vahvemmat silmälasit.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #17

Saara. KAAN. Jokainen voi tarkistaa yltä ja tehdä omat johtopäätökset.

Minulla lasit toimii ja järkikin leikkaa kiitos kysymästä. Ainakin toistaiseksi.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Tämä menee paljon ohi bloggauksen perusväitteestä.

"No eipä näytä kyllä oikeistokaan ymmärtävän, esimerkiksi sitä, että jatkuva kasvu on silkka mahdottomuus."

"Jatkuva" on liian pyöreä ilmaus. Minä väittäisin, että ainakin 300 seuraavan vuoden ajan kohtuullisena (keskim. 2%) jatkuva kasvu on teknisluonnontieteellisten seikkojen pohjalta mahdollista. Mutta ei nykyisellä markkinatalousjärjestelmällä.

" Meidän tulisi valtion taloudessa pikkuhiljaa alkaa varautua siihen, että aina laman jälkeen ei tulekkaan uutta massiivista nousukautta."

Aivan totta. Nykyinen tilanne ei ole suhdannetaantuma kuin ehkä pieneltä osin. Mitään massiivista, globaalia toipumista ei ole odotettavissa. Sen sijaan pienen palautumisen jälkeen voi seurata sellainen globaali lama, josta ei enään koskaan toivutakaan. Siis jos jotakin merkittävää ei ennen sitä muuteta.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

"No eipä näytä kyllä oikeistokaan ymmärtävän, esimerkiksi sitä, että jatkuva kasvu on silkka mahdottomuus."

Hyvinvointivaltio vaatii jatkuvaa talouskasvua. Toki se on silkka mahdottomuus.

Mikäli vasemmiston oppeja vielä laajemmin sovellettaisiin, nousukautta ei luultavasti tulisikaan, totta.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #46

Eli ehdotuksesi on, että hylätään yleinen hyvinvointi talouskasvun vuoksi? Mikäs siinä, rahallahan sitä saa hyvinvointia rikkaille ja köyhistä ja sairaista ei väliä.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen Vastaus kommenttiin #72

"Eli ehdotuksesi on, että hylätään yleinen hyvinvointi talouskasvun vuoksi?"

Päinvastoin. Talouskasvun tulisi olla seurausta hyvinvoinnista eli käytännössä toimeliaisuudesta yhteiskunnassa, ei hyvinvoinnin edellytys, koska sellainen pohja ei ole kestävä kuten olemme huomanneet.

Nykyään meille toitotetaan jatkuvasti talouskasvun merkitystä hyvinvointivaltiolle. Tämä johtuu siitä, että suuri julkinen sektori kuluttaa jatkuvasti enemmän rahaa, ja tuon rahan on tultava tuottavasta työstä eli yksityiseltä sektorilta. Vain jatkuva talouskasvu antaa valtavalle julkiselle sektorille vakaan rahoituspohjan.

Rahalla saa materiaalista hyvinvointia sekä rikkaille että köyhille. Se raha pitää kuitenkin jonkun ensin luoda tuottavalla työllä, ei se tyhjästä ilmesty. Kakku pitää ensin leipoa, jotta sen voi jakaa.

Jouni Nordman

Vasemiston ongelma vain on se, että he uskovat joukko voimaan, mutta ovat unohtaneet sen että joukko on juuri niin voimakas kuin on sen johtaja. Vomakkalla en tarkoita fyysistä voimaa, vaan eneminkin taitoa käyttää joukossa olevia voimia yhteen suuntaa vievänä voimana, joka muodostuu erilaisista yksilöistä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Vasemmiston kannatus ei ole mitenkään erityisen sukupuolittunutta. Vuoden 2011 vaaleissa naiset äänesti hieman enemmän vasemmistoa kuin miehet, mutta edellisissä eduskuntavaaleissa tilanne oli toisinpäin.

Sen sijaan perussuomalaisten ja vihreiden kannatuksessa on selkeä sukupuolueellinen vinouma.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kirjoitukseni peilaa Puheenvuorossa ilmennyttä sukupuolittuneisuutta kirjoitustyylien ja aihevalintojen osilta, vasemmistolaiset naiset kirjoittavat edustavasti kokonaisvaltaisia ja usein oikeudenmukaisuutta puolustavia blogikirjoituksia (koska vasemmistolaisuus ylipäätään hakee aina solidaarisuutta ja yhdenvertaisuutta maailmaan) ja arvokonservatiivisempia puolueita edustavat yleensä miehet kirjoittaen joko suoraan rahasta tai sitten jostain jääkiekkopelistä implikoiden siten kilpailuhenkisyyttään :)

Puolueiden kannatuksesta nostin esille ainoastaan PS:n kannatusjakauman ja senkin ikään kuin sivuhuomiona. Vihreät ovat toki selkeimmin "naisten puolue" kannattajankunnaltaan...

Lauri Korhonen

Kumma vaan että miehet tai "oikeisto" harvemmin pääsevät nauttimaan siitä oikeudenmukaisuudesta niissä blogikirjoituksissa.

Tämä tietenkin henk.koht. tulkinta. Riippuu mitä kukakin pitää oikeudenmukaisena.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Edellisissä vaaleissa miehet äänestivät enemmän vasemmistoa, koska silloin vielä eläteltiin toivoa siitä, että vasemmistopuolueet jotenkin ajaisivat duunarin asiaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vastakkaisesta syystä kuin Perussuomalaisuus vetoaa miehiin.

Lauri Korhonen

Minustakin Perussuomalaiset rp on järkivalinta.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kannattaa seurata eduskunnassa perussuomalaisia naiskansanedustajia. Hehän edustavat tavallisia arkityötä tekeviä naisia. Vasemmistopuolueilla taitaa olla enemmän "aatekoulutettuja" ylioppilastodistuksen omaavia edustajia. Naiskansanedustajat kyllä eduskunnassakin kaikissa puolueissa ajavat meidän naisten asiaa.

Vasemmistoliitto on keskittynyt marginaalisiin kysymyksiin vihreiden kanssa. Siitä huolimatta, että ne ovat tärkeitä niin perheitten kannalta on tärkeintä kuka sen leivän pöytään tuo on hän sitten nainen tai mies.
Meillä Raumallakin suurteollisuus on ollut niin merkittävä leiväntuoja ja miesvaltainen, että nykyhallituksen toimet eivät kovin hyvää tiedä. Vasemmistoliitto on täysin unohtanut duunarimiehet ( kuten oman miehenikin) ja voi kyllä spesifioitua uusliberalistien aatteiden ajajaksi. Nämä homoliitot ( joita kannatan) ja abortit ( joita kannatan vain erikoistapauksissa) eivät tuo leipää pöytään!

Lauri Korhonen

Mä niin rakastan fiksuja naisia työn laadusta piittaamatta. Mutta kyllä - yleensä ne fiksut löytyvät juuri noista tavallista arkityötä tekevistä. Arvostan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Meillä taitaa olla vähän eri näkemys tavallisesta arkityöstä. Eduskunnassa on kyllä aika suuri otos kandiin, lukioon tai jopa kansakouluun opintonsa jättäneitä ihmisiä, mutta tämä ei taida olla mitenkään erityisen puoluesidonnaista. Ainakaan ilman lähteitä en äkkiseltään ymmärrä miksi vasemmistossa muka olisi vähemmän korkeakoulutettuja kuin muissa puolueissa.

Ainut mikä itsellekkin mieleen tulee, niin perussuomalaisissa saattaa olla vähemmän korkeakoulutettuja kuin muissa puolueissa. Mainostavat ainakin olevansa koko kansan puolue ja duunarien puolella (vaikka duunarien asiaa eivät edistäkkään esim. tässä sairaspäiväkorvaustkysymyksessä). Tosin eipä mulla ole tähänkään mitään tilastoa.

Uusliberalistiset aatteet taitaa olla kokoomusnuorten juttu. En mä sellaisia hössötyksiä allekirjoita. Samat oikeudet ja velvollisuudet kuuluu yhteiskunnassa kaikille ja pienempää tuetaan.

Eivätkä muuten ne eipätoivotut lapsetkaan tuo Suomelle leipää pöytään. Ennemmin näkisin alkion abortoituna kuin heitteillejätettyjä pikkuvauvoja.

Lauri Korhonen

Saara. Abortoidun alkion ja heitteillejätetyn pikkuvauvan ero on toivossa. Jälkimmäisellä kuitenkin on vielä ripaus toivoa jäljellä.

Ties vaikka kuinka hyvät sijaisvanhemmat vielä hälle löytyisi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #38

Tai sitten kyse on karuudesta ja raakuudesta. Mielestäni on karua ja raakaa jos pakkasesta löydetään vapoissaan ulos hylätty kuollut pikkulapsi. Siinä taas ei ole mitään erityisen raakaa ja epähumaania, että alkio joka on vielä puolen vuoden päässä edes minkäännäköisestä tietoisuudesta, abortoidaan.

Aborttien kielto johtaa lasten hylkäämisiin, lastentappoihin ja puoskarien tekemiin abortteihin. Niin ja tietenkin siihen, että joku kasvattaa lapsen vaikka ei ole siihen henkisesti riittävän kypsä, osaava tai taloudellisesti toimeentuleva eikä kaikenlisäksi edes haluaisi lasta vielä. Mielestäni näistä mikään ei ole erityisen hyvä lopputulos.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #42

Saara. Sama se mistä on kyse koska tuo mainitsemani ero pätee joka tapauksessa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Olenkin maininnut omissa kirjoituksissani ainakin Pirkko Mattilan patistelleen hallitusta toimiin lähisuhdeväkivallan vastaisiin hankkeisiin liittyen.

Itse olen melko varma, että suurteollisuuden aika Suomessa on lopullisesti ohi - vientiteollisuus perustuu entistä enemmän erikoistumiselle mikä tarkoittaa esimerkiksi telakkateollisuudessa tuotannon siirtämistä tutkimusaluksien rakentamiseen ja jäänmurtajateknologiaan.

Yrityskoot pienenevät muutoinkin automatisaation vuoksi, joten innovatiivisuutta tarvitaan...

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

"Vasemmistoliitto on keskittynyt marginaalisiin kysymyksiin vihreiden kanssa. Siitä huolimatta, että ne ovat tärkeitä niin perheitten kannalta on tärkeintä kuka sen leivän pöytään tuo on hän sitten nainen tai mies."

Auttaako Timo Soinin välillä pakkomielteen tasolle menevä homoliittojen vastustaminen leivän tuomisessa pöytään?

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Mitähän sinä Raumalla olet esittänyt työllisyyden lisäämiseksi. Ymmärtäkää nyt, että sitä savupiipputeollisuutta olisi pitänyt tukea 50-, 60- ja 70- luvuilla. Mitä se edeltäjänne SMP silloin tukikaan. Pien- ja pirttiviljelyä.

Tämä on vastauksena Anita Koivulle #23

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kovin on pieneksi vasemmisto kuihtunut. Eivätkö muut puolueet veto naisiin. Pääosa naisista kaiketi äänestää niitä. Eikö tuo ihmisten välinen tasa-arvo enää käy mihinkään.

jouko nevaleso

Toisaalta Vasemmistoliitossa naisia saattaa karsastaa mielipiteemme (minun ja Anttilan), joiden mukaan 9v.muslimityttöjen "siirtäminen toisaalle taloudellisesti turvattumpaan tulevaisuuteen" olisikin lapsen naittamista ikälopuille kääkille suomen lainsäädännölle viheltäen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tuollaisesta pitäisi ilmoittaa viranomaisille ihan vaikka lastensuojeluilmoituksena ja tietenkin muiden muassa piakkoin voimaan astuva Istanbulin sopimus kansallisena sovelluksena helpottaa tämän tyylisiin pakkoavioittamisiin puuttumisen. Joillain alikehittyneillä alueilla tosiaan lapsiavioliittoja perustellaan tuolla tytölle koituvalla "turvatulla tulevaisuudella", hieman samantapainen sosiaaliturvajärjestely siis kyseessä näissä lapsiavioliitoissa kuin Suomessa oli huutolaiskauppa noin sata vuotta sitten....

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Heh heh. Naiset valitsevat vasemmistolaisen; muissa puolueissa myös sillä miehellä on sananottavaa asiaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Varmaan islamfundamentalismiinkin kuuluu että naisten äänestyskäytöstä vahditaan.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

En ymmärrä viittaustasi. Juholla sentään on huumorintaju tallella : )

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Eihän vasemmisto erityisesti vetoa naisiin. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa SDP sai enemmän ääniä miehiltä kuin naisilta. Vasemmistoliitto sai hieman enemmän naisilta kuin miehiltä.

Blogistin kysymys voisikin olla: "Miksi vihreys vetoaa naisiin?"

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Puheenvuoro-palstan näkyvimpiä ja ehkä selkeästi parhaimpia kirjoittajia ovat vasemmistolaiset naiset, milloin missäkin television ajankohtaisohjelmassa heitä voi myös bongata - voin toki olla hieman puolueellinen arviossani...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei kai kunnon vasemmistoliittolainen sentään koskaan demareita vasemmistona ole pitänyt. Ei ainakaan minun aikanani pitänyt. Oikeamielisyys, ja hyvät asiat on varattu heille.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Ihan ymmärrettävää. Oikeisto yleensä keskittyy ongelmien ratkaisuun, vasemmisto ongelmien luomiseen. Sukupuolijakauma ei siksi yllätä.

Torbjörn Liimatainen

Miksi vasemmistolaisuus vetoaa naisiin?

Nainen arvottaa oman viehättävyytensä sen perusteella kuinka paljon miehet ovat hänelle ilmaisia hyödykkeitä ja palveluja valmis tarjoamaan. Vähemmän viehättävät naiset saavat selvästi vähemmän ilmaisia asioita kuin huippuviehättävät.

Vasemmistolaisuuden tavoite siirtää resursseja ilmaisten hyödykkeiden ja palvelujen muodossa naisille innostaa naisia keskimäärin enemmän kuin oikeustolaisuus, jossa resurssit on hankittava omalla työllä tai naisellisella viehättävyydellä.

Aiheesta enemmän: Women, Beauty, Voting and Tyranny!

http://www.youtube.com/watch?v=0MejkH61o_U

Käyttäjän MikkoIlmariPekkola kuva
Mikko Pekkola

"...nyt kuinka meidän kunnon miesten käy..."

Mikael Kerokoski

"keskittäytyy vasemmistolaisuus ja myös vihreys älykkäiden naisten analyyttisissa pohdinnoissa kulttuurimme syvimpiin rakenteisiin"

Älykäs, vihreä ja vasemmistolainen samassa lauseessa? On se huumorimiehiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset