jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Sini Saarelalle sataa tunnustusta :)

Viikon tyttöviikari -titteli myönnetään (virtuaalisesti) vaihtelevalla syklillä erityisen kunnostautuneelle naissankarille tai muutoin poliittisesti, urheilullisesti tai kulttuurisesti näkyvään suoritukseen yltäneelle naiselle.

 

Tällä kertaa valintaraadin tehtävä oli helpohko - Greenpeace-aktivisti Sini Saarela on ylläpitänyt Suomen mainetta globaalista ympäristönsuojelusta huolta kantavana maana ja on henkilökohtaisesta kärsimyksistä piittaamatta osoittanut luonteen lujuutta. 

Sini Saarelan odotettu kotiinpaluu tapahtuu huomisiltana.

 

 

 

niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Vaikka en oikein näe toiminnassaan mitään järkeä, olen positiivisesti yllättynyt siitä, että piti pintansa, eikä lähtenyt lähettelemään itkukirjeitä kuten muutama kumppaninsa.

Minulle se on sinäänsä sama mitä tekee, mutta jos tekee, kantaa seuraukset itse. Se on kunnioitettava piirre ihmisessä. On helppoa olla vakaumuksellinen kaltereiden ulkopuolella.

Lauri Korhonen

Luotan siihen että Sini Saarela palaa jossakin vaiheessa Venäjälle jatkamaan kesken jäänyttä tehtäväänsä.

Niin.

Martti Laines

Surullista ja harmillista, että verorahoitteinen YLE suoltaa poliittista propagandaa uutisoimalla Saarelan sankarina.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Minä jaan Greenpeacen tavoitteet täysin. Ihailen Sini Saarelaa siitä, että hän myös toimii ihanteidensa hyväksi. Venäjän toimia usein ymmärtävänä olen erityisen iloinen Sini Saarelan ja muiden aktivistien vapauttamisesta. Greenpeacen menetelmiä harvemmin täysin hyväksyn.

Mutta tämä kaksinaismoraali kauhistuttaa. Mille Greenpeacen iskulle tai mielenosoitukselle on aikaisemmin osoitettu suosiota? En viitsi lähteä etsimään valittuja kohtia paikallisen Länsi-Suomi lehden artikkeleista tai lehden tekstaritalikosta paikallisten asukkaiden kommentteja Greenpeacen Olkiluodon tiellä järjestämistä mielenosoituksista, joiden katsottiin haittaavan liikennettä. Ylistystä tai kehumista ei ole herunut tippaakaan keneltäkään julkisesti.

On helppoa taputtaa käsiään, kun "arkkivihollistamme" häiritään, loukataan tai nolataan. Olisiko tässä Greenpeacella suunniteltu juoni, jolla joudumme taputtamaan käsiämme esimerkiksi suomalaisten kalastusalusten valtaamiselle?

Kun tietää miten tärkeä ja toivoa antava Venäjälle Jäämeren öljy on, täytyy kyllä hämmästellä, ettei rangaistuksia sitten seurannutkaan lukuunottamatta selvää varoitusta tulevaisuutta varten.

Entäpä kun venäläiset Greenpeace aktivistit hyökkäävät Suomen ydinvoimaloihin ja mitä lie keksinevätkään kohteikseen. Taitaisivat aplodit olla vaimeita?

Antti Ukkosen kommentti 4 edustaa järkipuhetta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Öljyä tärkeämpää lienee arktisen merialueen suojelu ja säilyttäminen luonnonmukaisena saastumattomana, GP:n isku toivottavasti johtaa varmempiin teknisiin ratkaisuihin ja sitovampaan kansainväliseen sopimuskäytäntöön, vaikka se ei käytännössä öljynporausta tule lopettamaan.

Sini Saarelan kaltaisia tarvitaan passiivisten lillukanvarsiin uppoutujien herättelijöinä...

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Olen ehdottomasti samaa mieltä, enkä minä pidä Sini Saarelaa rikollisena. Reagoin vain tuohon kaksinaismoraaliin. Kai sinullakin sentään on jonkinlainen kuva siitä, millaisena puolirikollisena viherpiipertäjä- porukkana Greenpeacea on pidetty. Mutta kun sen isku kohdistuu Venäjään, eikä sellaiseen asiantilaan, jonka me voisimme muuttaa, niin suhtautuminen on täysin päinvastaista.

Venäjää vastaan suunnatut iskut pitäisi tietenkin pääasiallisesti suunnitella ja tehdä venäjän kansalaisten toimesta. Emme mekään riemastu, kun saksalaiset aktivistit tulevat suojelemaan meidän metsiämme ja tuskin siitäkään kun tulevaisuudessa venäläiset ja norjalaiset aktivistit estävät suomalaisten murtajien ym. toimintaa Jäämerellä. Vaikka se onkin oikean asian ajamista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Kaksinaismoralismia on monen sorttista. Greenpeacen alus Saarela kyydissään ei tainnut edes pysähtyä norjalaisten Snøhvit-porauslautan kohdella vilkuttelemaan banderolleillaan kun oli kiire Prirazlomnajalle Petšoranmerelle. http://www.statoil.com/no/ouroperations/exploratio...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jos minä olisin töissä jossakin, jossa katsoisin voivanin olla. Tuo porukka tulisi härikköimään. Niin kyllä ne pelkkiä häirkköjä olivat tuolla tavalla toimimalla.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Periaatteessa tuo näkökulma on asianmukainen mm. työsuojelulliselta kannalta - mutta edelleen lillukanvarsiin uppoava.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä persuvaikuttajien närkästyksestä Sini Saarelan suosiota kohtaan paistaa putinrakkaus ennen kaikkea. Ei ole turvallista Suomalaisella persulandiassa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vahvan johtajan kaipuuta havaittavissa tosiaankin...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persujen kovimmat putinistit jatkavat vielä, vaikka itse Putin armahti. Siitä on vaikea löytää muuta kuin kotimaisen naisvihan ja kateuden logiikka.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minusta PerSulit ovat vain mustasukkaisia. He katsovat, että heillä pitäisi olla yksinoikeus kaikenlaiseen kritiikkiin kaikkea kohtaan. Hehän ovat valtaapitävien valitusosasto jonka tehtävä on ohjata ihmisten tyytymättömyys eliitin kannalta toisarvoiseen. Silloin he kokevat uhkaksi kaikkien muiden harjoittaman kritiikin, tulee se Greenpeacelta, Kiakkovierailta tai keneltä tahansa muulta kuin auktorisoidulta PerSulta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Omasta selkänahastaanko Saarela maksoi matkansa, oikeusapunsa, julkisuutensa ja seikkailunsa porauslautan liepeillä? - Ollapa meillä kaikilla yhtä paljon varoja tai yhtä hyvä turvaverkko kuin hänellä.
Joku toinen menettää työpaikkansa, on vailla oikeusapua, ei saa matkarahoja, ei palkkaa, ei viranomaisapua eikä median huomiota eikä ylistystä ja salamavaloja. Taitaa GP:llä, viranomaisilla ja medialla olla erilaiset pelisäännöt näissä tapauksissa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä en haluaisi murmanskilaiseen putkaan edes tonnin tuntipalkalla, sinusta en tiedä. Persuja vain harmittaa, kun heidän outlaw-osastonsa - törkykirjoittajat - jää vaatimattomilla kärsimyksillään punavihermädättäjien - ja vieläpä NAISEN - varjoon.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ei kai tuollaista nyt voisi HIFK:in kannattajalta vaatiakaan :-)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #20

Venäjällä pyöriessä kannattaa pitää paksua lompakkoa mukana ja vararahastoa vielä kengässä ; )

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #21

Ennen riitti muutama kuulakärkikynä, taskulaskin, purukumi jne. Ylimääräiset ruplat saattoi kääriä sätkiksi ennen kotiin paluuta... ;-)
Maksaakohan Venäjä nykyisin vangeille päivärahaa, kuten sivistysvaltion kuuluu...?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #24

Niin, aikanaanhan kaksi kauniaislaista poikaa puolusti Leningradissa votkaturistien pyhää oikeutta uida suihkulähteessä. Kansalaisaktivistit istuivat muistaakseni kuukauden kaksi eikä ollut ensimmäistäkään kameraa vastassa kun päästettiin pois...

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Mielenkiintoista on Tossavaisen reaktio. Viha viherpiipertäjiä kohtaan on hänen toiminnassaan perusvireenä. Inho Venäjää kohtaan jää sekin toiseksi.
Toisaalta Venäjä tässä jutussa selvisi milteipä voittajana. Tämä juttu ei jääkään kymmeniksi vuosiksi lyömäaseeksi Venäjää vastaan.

Miten sitten suhtauduttaneenkin itse asiaan, eli Jäämeren öljyntuotantoon, kun Norja ja länsimaat (Suomi ehkä mukana) ovat myös siellä touhuamassa.

Antikainen ilmaisi hyvin, miksi Greenpeacen iskulla voi olla positiivisia vaikutteita arktiseen öljyntuotantoon, vaikka sen täydellinen estäminen mahdottomalta tuntuukin. Antikainen: " GP:n isku toivottavasti johtaa varmempiin teknisiin ratkaisuihin ja sitovampaan kansainväliseen sopimuskäytäntöön, vaikka se ei käytännössä öljynporausta tule lopettamaan."

Äskettäin täällä eräs insinööri kirjoitti ydinvoiman puolesta osoittaen sen vaarattomuuden, koska onnettomuudet ovat johtuneet 1) poikkeuksellisista luonnonilmiöistä ja 2) inhimillisistä virheistä.
Tyypillistä insinööriajattelua! Ne kun eliminoidaan niin ydinvoima onkin jo moninverroin vaarattomampaa. Jäämerelläkin pitäisi insinöörien tajuta tuo.

Olli Kankaanpää

Mielestäni Sini Saarela on hyväksikäytetty "hölmö". Ehkä idealismi antaa sijaa realismille iän myötä. Asiat järjestyvät yleensä diplomatialla kulissien takana, eikä julkisuushakuisella provosoinnilla. Venäjän vastareaktio on käänteinen Greenpeacen ajamiin tavoitteisiin nähden.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kankaanpää, onneksi noita hyväksikäytettyjä "hölmöjä" ol myös satavuotta sitten, muuten olsimme vielä Venäjän vallan alla.

Kari Ahveninen

VMP, kuten mr. Stubb asian sanoi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Öljyä sieltä tullaan poraammaan. Öljyä te kaikki käytätte ja tulette käyttämään.

Lauri Korhonen

Taitaa Greenpeacen laivat käydä ydinvoimalla - vai kivihiilelläkö se oli? ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset