jiihooantikainen wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

Työ, talous ja tasa-arvo

Tilastokeskuksen kattava julkaisu "Työ, talous ja tasa-arvo" kuvaa miesten ja naisten asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa työn, talouden ja tasa-arvon näkökulmista - kuinkas muutenkaan.

Esittelysivu julkaisuun

 

Mielenkiintoisten asiantuntija-artikkeleiden lomassa julkaisu sisältää yksityiskohtaista tilastotietoa kehityslinjoineen, siinä eritellään työmarkkinoiden rakennetta sukupuolivaikutuksineen ja pohditaan ammatillisen segregaation syitä. Anekdoottina voi mainita palkkaero -käsitteen laajapohjaisen taustoittamisen ja palkkarakenteiden ja työaikajärjestelmien erilaisuudesta johtuvan palkansaajien keskinäisen palkkavertailun hankaluuksien esiintuomisen - palkansaaja voi työnsä ohella toimia myös yrittäjänä tai tehdä useampaa työtä esimerkiksi.

Julkaisussa palkkaeroa on ansiotasoindeksistä saatavan säännöllisen työajan keskikuukausiansioiden eron sijaan tarkasteltu todellista tehtyä työaikaa vastaavasti tuntiansioiden erona huomioimalla laskelmissa palkallisten ylitöiden osuus. Ns. harmaa ylityö tuleekin käsitellä omana aiheenaan ja mieluummin työaikalain puitteissa työajanseurantaan siirtymistä kannustavasti.

 

 

niin-

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kun olet noihin tilastoihin niin hyvin perehtynyt katso tätäkin:

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15631...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Palkkaero on samanlainen käsite kuin lämpötilaero - kammareiden ja keittiöiden välinen keskimääräinen lämpötilaero riippuu verraten monista muuttujista, kuten siitäkin, kuinka kauan ulko-ovea pidetään kerrallaan avoimena...

Yleiset ja sukupuolittain arvioidut palkkaerot täsmentyvät varsin hyvin palkkarakennetilastoista, koska niissä ansiotasot saa luokiteltua ammattiryhmittäin ja ikävuosittain. Sumanen on oikeassa, yrittäjänä työskentelevä hammaslääkäri voi laskuttaa palkkansa yrityksen tilin kautta osakkeenomistajana ja siten hänen ansionsa muodostuu yrittäjätulona tai muuna ansiona - palkkaeron käsitettä käytetään palkansaajien palkkatulojen vertailuun.

Tilastokeskuksella on ihan tarpeeksi dataa, tietoa työmarkkinoiden palkkausjärjestelmistä, työoloista ja tehdyistä työajoista, tes:eistä jne..., jotta he kykenevät vakioimaan kuukausipalkkaistenkin keskituntiansiot vertailukelpoisiksi.

Yrittäjyydestä ja mm. siviilisäädyn ja koulutuksen vaikutuksesta tuloeroihin on myös tuossa julkaisussa selvitystä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tässä oli kyse lähinnä siitä, että väitin kunnallisten hammaslääkäreiden olevan huomattavan naisvaltaista porukkaa ja että palkkaero kunnallisella ja yksityisellä puolella hammaslääkäreiden osalta on merkittävä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #3

Hammaslääkärikunta taitaa olla naisvaltaista kokonaisuudessaan ja mieshammaslääkärit yksityispuolella - Tilastokeskuksen julkisesta palkkarakennetilastosta ei saa irti hammaslääkäreiden (ammattiluokka 2261) tietoja. Iltalehden uutiseen en myöskään pääse käsiksi, palkkavertailut tehdään ammattiryhmissä työnantajasektoreittain kuitenkin, jotta vertailu ylipäätään olisi järkeväää...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #4

Iltalehden tai minkään muunkaan median tilastotietoihin ei kannata luottaa. Ne ovat useommiten virheellisesti tulkittuja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #5

Kyllä sen verran voi luottaa, että mieshammaslääkärit ansaitsevat jostain syystä naiskollegoitaan enemmän myös kuntatyönantajan palveluksessa säännöllisen työajan keskiansioita verraten, kuten lööppijohdannossa todetaan viitaten Tilastokeskuksen laskelmiin :

http://m.iltalehti.fi/tyoelama/2013120917785631_tb...

Perhevapaat rokottavat naisten ansiokehitystä aika raskaasti...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset